Araba ile Italya turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gozumercan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,594

gozumercan

Ana Kamp
Merhaba arkadaslar;
Haziranda kendi arcimiz ile Italya turu yapmak istiyoruz ailecek. ( esim, ben, 10 ve 2 yasindaki cocuklarim)
Gidis guzergahi YUNANISTAN-ITALYA
Donus guzergahi ITALYA,SLOVENYA,HIRVATISTAN,BOSNA HERSEK,SIRBISTAN,BULGARISTAN
genel olarak baktigimda bu guzergahi cikarabildim.
Daha once bu turu yapmis olan tecrubeli uyelerimizden bu ulkelerle ilgili yasamis olduklari tecrubeler, gorulmesi gereken yerler, nerlerde kalinir, neler alinir ,yolculuk yapilmadan once ne tur evraklara ihtiyacim olabilir, yolculuk esnasinda mutlaka yanimizda bulunmasi gerekenler,ulkelerin trafik akislari, park sorunlari,ve tahmini yakit tuketimi konularinda bilgi paylasiminda bulunurlarsa sevinirim. Ayrica msn yada cep telefonu numaranizi birakabilirsiniz.
Simdiden gostereceginiz ilgi icin tesekkur ederim. ;)

Etiketler
Ynt: Araba ile Italya turu

Sayın gozumercan Düşündüğünüz gezinin yarısını yapan bir kişi olrak naçizane sizleri bilgilendirmeye çalışayım benimki çok kısa ve ilk çıkış olduğu için diğer arkadaşların vereceği bilgilerin yanında çok zayıf kalabilir.
12 eylül günü oyumuzu kullandıktan sonra 1(bir)haftalık bir gezi planladık çün ki torunumuzun okul durumu vardı.Sadece( dalgıç )abdi beyden tlf ile şifahi bilgi aldık kendisine tekrar teşekkür ederiz.
1- Güzergah izmit-ipsala-igonemitsa-ancona-venedik ve dönüş
2-Mesafe (4x350x2)=2800 km
3-Gerekli evraklar A-Vize B-Yeşil sigorta C-Uluslararası ehliyet D-Roro bileti
4-Yaptığımız harcamalar
A= geçerli vizemiz vardı (Bildiğim kadarı ile çok girişli schengen vizesi 60.euro/ 7 Yaşına kadar çocuklar muaf)
B- Sigorta 127.- euro Kapıda turing kulüpte yapılıyor(15 günlük)
C- Uluslararası ehliyet eşimin 1973 yılında aldığı alman ehliyeti sayesinde geçtik (yine kapıda 250 tl ilk yıl için. turing veriyor yanınızda fotoğraf olmalı)
D- Roro bileti 273.euro (2 Kişi +araç gidiş geliş torun 5 yaşında olduğu için muaf.Gemide open deck diyorlar aracınızda kalıyorsunuz 2gece geçiyor wc/duş)
Bu grup için (A+B+C+D)= 127+273=400.Euro
Mazot2800/100x8=224ltX1.3leuro/lt= 300.Euro
Park ücreti (Mestre Venedik)2X10 = 20 Euro (otoparkın bahçesine park ediyorsunuz araç içinde kalabiliyorsunuz Elktve duş yok WC var)
Otoban ücreti GR20euro /Itl 44 euro= 42 Euro (Yunanistanı mecburen kullandık.İtalyayı gidişte kıyı şeridini kullandık dönüşte otobanı)
Topiam (30 tl yurtdışı çıkış harcı hariç) 762 .-Euro Bunlar olmazsa olmazlar (Araç vito 111 cdı yüksek tavan olarak hesaplanmıştır.)+şahsi harcamalar!
5-Tavsiyeler: geceyi ipsala keşan kavşağındaki petrolde yatıp sabah migrostan alışverişinizi yapın mazot fiyatı degişmiyor 1.3 Euro/lt kavalada balık kalamar ve karides italyada deniz ürünlü pizzanızı muhakkak tadın buz dolaplarını fazla doldurmayın her taraf market dolu.Sizin yerinizde olsam dönüşte bulgaristana girmem yine yunanistandan dönerim.
Not:Fotoğrafları malesef şu an için yükleyemiyorum Özelden arıyabilirsiniz. 0-532-214 88 27 selamlar ve iyi gezmeler ersin erker

Ilginiz icin cok tesekkur ederim; Gerekli olacak evraklar icin daha ayrintili bilgi verebilirmisiniz? Ayrica saglik sigor tasi ve arac icin kasko yaptirmak zorunlu mu? Bu konu ile ilgi resmi bir site var mi ?
Sitede bulunan diger arkadaslarin tecrube ve tavsiyelerinide bekliyorum.

İyi aKşamlar.Sağlık sigortanızı vize alırken yaptırmak zorundasınız.Kasko sigortasının mecburiyeti yok ben kendi kaskoma yurtdışı klozu ilave ettirdim 57.tl
tuttu (yurtdışı ek belgesi olarak geçiyor ve yaptırdığınız kasko poliçenizin bitim tarihine kadar geçerli oluyor) çok ucuz olduğu için kesinlikle yaptırmanızı öneririm.Bu seyahate münhasıran bunları yaptırmadığım için masraflarımda gözükmüyor .Bu konularla ilgili resmi site bildiğim kadarı ile yok.Ben acemi birisi
olarak bu kadar bilgi verebiliyorum.Çok tecrubeli arkadaşlar var onların güzergah, konaklama ve tavsiyeleri tabiki çok daha değerli olacaktır.Selamlarımla

cok tesekkurler bilgi icin, bende yesil pasaport oldugu icin saglik sigortasina gerek olmayacak sanirim
sizi bir ara telefondan rahatsiz edebilirim
iyi aksamlar

Merhaba,
Biz de geçen sene arabayla Yunanistan-Arnavutluk-Karadağ üzerinden Dubrovnik'e gittik.Arnavutluk'un yolları çok kötü.Planladığımızdan çok daha uzun sürdü..24 saatte Dubrovnik' e ulaşabildik. Dubrovnik' e çok yakın bir yer olan Cavcat'ta kaldık. Orada çok uyguna otel bulmak mümkün.İnsanlar yazlıklarının üst katını otele çevirmişler.Biz oda için 15 euro ödedik.Küçük ama temiz bir yerdi.. Gerçi sezonda fiyatlar nasıldır bilmiyorum.Biz Ekim sonu gibi gitmiştik.Ama denize girmek mümkündü. Cavcat'ın denizi de çok güzel.Yemekler de Avrupa'nın diğer şehirlerine göre daha ucuz. Otel rezervasyonu için booking.com 'a bakabilirsiniz. Bu arada araba kiralamayı tavsiye ederim.Geçtiğimiz ağustosta milanodan araba kiralayıp fransa ve italya kıyılarını dolaştık.10 günlük araç için sadece 170 euro ödedik.Buradaki ehliyet geçiyor. Ekstra birşeye gerek yok. Benzinin de daha ucuz olduğunu düşünürseniz çok daha ekonomik..Umarım yardımcı olur yazdıklarım, başka sorunuz varsa cevaplayabilrim.iyi yolculuklar..

Italya da guzergahimiz nasil olmali? hangi sehire ne kadar zaman ayirmaliyiz? Mutlaka gorulmesi gerekir dediginiz yerler var mi ?

SAYFADA YENI BIRISI OLRAK ILK YORUMUMU SIZIN KONUNUZA YAPMIS BULUNUYORUM, HER NE KADR KONU DISINDA BIRI OLRAK GORUNSEMDE ITALYA DA PESCARA SEHRINDE YASAYAN BIRI OLRAK AZ COK CEVAP VERME DURUMUM SOZ KONUSU OLABILECEGINI DUSUNDUM :smiley: 6 AYDIR ITALYA DA YASAMAMA RAGMEN HENUZ CHIETI VE ROMA SEHIRLERI DISINDA BIR YOLCULUGUM OLMADI, GERK YAZ AYLARINI BEKLEMEM GEREKSE DERSLEIN YOGUNLUGUNDAN OLSA GERK HENUZ ITALYA VE DIGER ULKELERDE YAPMAYI DUSUNDUGUM GEZIYI GERCEKLESTIRMIS DEGILIM. BUTUN BUNLRA RAGMEN BIR ERASMUS OGRENCISI OLARAK VE "UN TURCO PESCARESSI"-PESCARALI BIR TURK- OLRAK , BURAYI DA GORMEDEN INSANLARINI TANIMADAN ITALYA GEZINIZI BITIRMEYIN DERIM. OZELLIKLE YAZ AYLARINDA CIVIL CIVIL RENKLI BIR GORUNUM ALIP, GENIS GENIS SAHILLERIYLE ITALYADA AYRI BIR YERI OLSA DA, ILK BAHARDA DA GEZILIP GORULMESI GEREKN BIR SEHIRLERDEN.. BU KADR YETERLI SANIRIM, DAHA FAZLASI ICIN BURDAN DA GECIN DERIM ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=38845.0

Sayın gozumercan,
yukarıdaki linki inceleyebilirseniz sorularınıza büyük oranda cevap alacağınızı düşünüyorum.

Ilginiz icin cok tesekkur ederim, vermis oldugunuz linki inceledim,
ben yanliz karavan ile degil , renault fluence 2011 diesel model arabam ile seyahat edecegim, bukonuda bana tecrubeleriniz ile yardimci olursaniz sevinirim.. ;)

Selamlar,biz de ailecek arabamizla haziran ayinda avrupa turu yapmayi planliyoruz.. Planimizda yunannistan uzerinden cikmak vardi fakat yunanistanin vize istedigini duydum bu yuzden bulgaristandan gecmeyi planliyoruz, bir arkadasimiz bulgarstani tavsiye etmemmis ,, sebebini ogrenebilirmiyiz acaba ?? Bu surede birbirimize yardimci olabilirsek çok mutlu oluruz tesekkurler....

sayın zamane4 yukarıdaki linki incelerseniz tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz, ayrıca Bulgaristan Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir.

Tifa' Alıntı:

sayın zamane4 yukarıdaki linki incelerseniz tüm sorularınıza yanıt bulabilirsiniz, ayrıca Bulgaristan Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir.
Ilginiz için cok tesekkurler, yalniz bizde normal binek arabamizla seyahat planliyoruz,,, vize konusunu arastiriyoruz...

Sayın zamane4 bulgaristanı önermememin en büyük nedeni transit vize ve bu vizenin Türkiyeden alınma mecburiyeti oluşu.Selamlar.

Sayın gozumercan ve zamane4,
Ülkelerden geçiş prosedürleri, vize uygulamaları, güzergahlar ve benzeri konularda yalnız araba ile yada çekili karavanla bu ülkelerden geçiş konusunda herhangibir farklılık yoktur. Tek fark eğer çekili karavanla seyahat ediyorsanız otobanda bile hız limitiniz 80/km saat olup otobanlarda da ödeyeceğiniz ücret yaklaşık yarıya düşer.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.