Ynt: Apple Iphone da GPS, Navigasyon Uygulaması
Uğur arkadaşımızın önerisi ile benimde satın aldığım iGO navigasyon programından çok memnun kaldım.
Daha öncede belirttiğim gibi, yeri tamamen farklı olan ve kırsal için detaylandırılmış Magellan XL GPS ve aynı firmanın ithal etmiş olduğu 7" navigasyon cihazını kullanıyorum. Yani, navigasyonları kullanım açısından karşılaştırma imkânım oldu. Sanırım ekranı bayağı heybetli olan 7" navigasyonumu eşime vereceğim.
İndirmiş olduğum bu programın, satın alınan navigasyon cihazlarından hiç bir farkı olmadığı gibi, telefonun içinde olması ayrı bir pratiklik kazandırıyor. Tabii ki Iphone nun ekranının geniş olması kullanışlığı arttırıyor.
Ekranı yatay yaptığınız zaman, navigasyon bu konuma cevap vererek yatay oluyor.
Dil seceneklerinin arasında Türkçe olması, menülerinin inanılmaz pratik ve anlaşılır olması, harita gösteriminin 2B, 3B, 3B+, seçenekli olması, rota hesaplamadaki seriliği, menü renkleri dahil bir çok işlevi bana göre mükemmel.
Gideceğiniz rotayı adres olarak verebileceğiniz gibi, çeşitli seçeneklerde mevcut.
Ben şu an Ege'de tatildeyim. Çok faydasını gördüm. Bulunduğum ilçedeki kampingin adresini, rotası ile program sayesinde rahatça buldum. Polis noktaları dahil bir çok adres seçeneği hafızasında mevcut. İsteğiniz adresleri "Favoriler" olarak sık kullananlara ekleyebiliyor ve sürekli aynı adresi girmeden arşiv oluşturabiliyorsunuz. Ne de olsa program 1.5 gb.
Tek eksi yanı, sesli yönlendirme sesinin kısıklığı. Telefon sesinden bağımsız olduğu için sesi açamıyorsunuz. Mutlaka ilk güncellemede bu eksikliği gidereceklerini tahmin ediyorum.
Kullandıkça artı ve eksilerini paylaşacağım. Parasını hak etmeseydi detaylandırmazdım.
Bu arada ben 2B harita ile seyahat etmek daha hoşuma gidiyor. Ekrandaki 2B dir. 3B görüntülerini de yüklerim.