Anzak Günü 25 Nisan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cengo1965 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,275

Etiketler
Ynt: Anzak Günü 25 Nisan

Rica ederim kardeşim. Amacım kimsenin kalbini kırmak değil. Fakat söz konusu Vatan ve bayrak olunca......Anlarsın işte. :D

Mehmet_Can' Alıntı:
Ezilen ulusların yolunu aydınlatan bayrağımızı yayınladığınız için teşekkür ederim.

Sizi tebrik ederim, Yukarıda paylaştığım belgelerin tamamını özetleyen bir cümle bu.

Türk Milletine ve varlığına düşmanlık eden kimseye karşı sessiz kalmayız. Ama tarihten, hatalarından ders almış, Türk Milletini örnek almış, bize yüzünü

dönmüş ve minnettarlık duygusu barındıran milletleri de böyle yermemeliyiz diye düşünüyorum.

Herşeyden önce takip etmemiz gereken ilk düşünce; "Yurtta Sulh Cihanda Sulh."

Ben gideceğim, güzel güzel keyifle "acısını / tarihini" paylaşmak isteyen insanlarla biraraya geleceğim.

Öyle "vay niye geliyorlar, buraları alacaklar bunlar", "taşlayalım bunları" diyerek bir yere varamayız gibi geliyor bana. Üstelik ANZAC'ları böyle bir ortamda yanlız bırakmamak, tarihimize yapılacak en büyük değer göstergesi değil midir?

23 nisan'da konvoyda görüşürüz.... Sevgiyle, kardeşlikle, bayraklarımızla....

acemi80' Alıntı:
Burada bulunan herkesce malumdurki bu millet onuru ve inançları için her zaman ölümü göze almıştır bundan sonrada alacaktır. Ancak kabul edilmesi gereken bir şey daha varki o da savaş bitimiyle bu kin son bulmalıdır.

Karşı fikri savunan arkadaşların anladığım kadarı ile endişeleri "bu anma törenlerinin ardında yabancı oyunları vardır ve onların elini güçlendirmektedir. Vatan sever olanlar bu oyuna gelmemelidir".

Diğer arkdaşlarımızda yine vatan sevgisi ile bu bir oyun dahi olsa biz kültürel değerlerimizin gereğini yapalım. Savaş sonrası açılan yaraları saralım düşmanlıkları unutalım. demektedir.

Yukarıda bir mesajda sanki Anzakların bu anma törenini hoş karşılama yabancı hayranlığı olarak ele alınmış bence burada büyük bir yanılgı var.

Bu millet kendi kanını akıtan kendi kanından insanların kanı ie değirmen çevirip yaptığı ekmeği yemiş insanları yıllarca Sahabe diyerek bağrına basmış ve hala basmaya devam etmektedir. İnançları kullanılarak kendi kimliğini ayaklar altına alacak kadar arap hayranı haline getirilmiştir. Şimdi biz bütün bunları yok sayacağız ve bizi katleden insanları sahabe diyerek kutsal insan sınıfına koyacağız ama buna karşılık ölmüş dedesinin mezarını ziyarete gelmiş kimseleri bu ülke için tehlike kabul edeceğiz. Burada bir bilgi eksikliği vardır.

Görmemiz gereken mücadele etmemiz gereken, inançlarımızın suistimal edilerek yıllardır bu halkın sömürülmesidir. Bize zarar veren yabancı hayranlığı budur bu halk bu yabancı kültürün hayranlığından kurtarılmalıdır.

Mete Bey burada bir bilgi eksikliğinden bahsedilecekse sanırım o da size aittir.
Çünki Sahabe-i Kiram
dediğimiz mübarek şahsiyetler bundan 1400 yıl önce Peygamber efendimize yoldaşlık etmiş
Ulu zatlardır.
Ve takdir edersiniz ki Türk milleti ile Zahiri bir temasın olması mümkün değildir.
Siz sanırım şimdiki Ürdün Kralının ataları olan Şerif Hüseyinin kalleşliklerinden
bahsediyorsunuz(burada ihaneti birtek kişiye yükjlemiyorum.)
Lütfen savunma yaparken Müslümanların kutsal şahsiyetlerine leke vurmıyalım,
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmıyalım.

Sabahattin Bey,

Tepkinizi anlıyorum maalesef sizin gibi bilgi eksikliğinden dolayı, Osmanlının yerleştirdiği arap hayralığını devam ettiren dostlarımız var. Ve ne yazıkki bunuda dini savunduklarını zannederek yapıyorlar. Size tavsiyem biraz daha okumazdır sahabe efendimiz dediğiniz insanların yüzbinlerce Türk'ün kanını nasıl akıttığını orada göreceksiniz. Beni suçlamadan önce keşke sözlerimin doğruluğunu bir araştırsaydınız.

acemi80' Alıntı:
Sabahattin Bey,

Tepkinizi anlıyorum maalesef sizin gibi bilgi eksikliğinden dolayı, Osmanlının yerleştirdiği arap hayralığını devam ettiren dostlarımız var. Ve ne yazıkki bunuda dini savunduklarını zannederek yapıyorlar. Size tavsiyem biraz daha okumazdır sahabe efendimiz dediğiniz insanların yüzbinlerce Türk'ün kanını nasıl akıttığını orada göreceksiniz. Beni suçlamadan önce keşke sözlerimin doğruluğunu bir araştırsaydınız.
Mete Bey kesinlikle yanılıyorsunuz ve maalesef Sahabenin anlamını bilmiyorsunuz.Lütfen araştırın
yine yazıyorum,Sahabe-i Kiram bundan 1400 yıl önce yaşamış Peygamberimizin yoldaşlarıydılar
ve Türklerle hiçbir temasları
sözkonusu olmamıştır,araştırın lütfen..(Maksadım katiyyen sizi kırmak,rencide etmek değil
kutsalımı savunmaktır.)

asil_1' Alıntı:
Mete Bey kesinlikle yanılıyorsunuz ve maalesef Sahabenin anlamını bilmiyorsunuz.Lütfen araştırın
yine yazıyorum,Sahabe-i Kiram bundan 1400 yıl önce yaşamış Peygamberimizin yoldaşlarıydılar
ve Türklerle hiçbir temasları
sözkonusu olmamıştır,araştırın lütfen..(Maksadım katiyyen sizi kırmak,rencide etmek değil
kutsalımı savunmaktır.)

Peki madem yanlışta israr ediyorsun bu konuda Tarih bölümüne bir konu açıp daha uzun yazayımda bari senin gibi düşünen başkalarıda faydalansın.

acemi80' Alıntı:
Peki madem yanlışta israr ediyorsun bu konuda Tarih bölümüne bir konu açıp daha uzun yazayımda bari senin gibi düşünen başkalarıda faydalansın.
Şu ana kadar siz diye hitap etmiştim.Fakat aynı karşılığı göremedim.Ben de diyorum ki konu açmana gerek yok,Google!a Sahabe yazmak yeterli.

asil_1' Alıntı:
Şu ana kadar siz diye hitap etmiştim.Fakat aynı karşılığı göremedim.Ben de diyorum ki konu açmana gerek yok,Google!a Sahabe yazmak yeterli.

Ben konunun açılması taraftarıyım.

Herkesin yalan yanlış yazdığı dökümanları bile önümüze bilgi(!) diye getiren Google'dansa, uzunca yıllar boyunca Tarih hocalığı

yapmış birinin anlatımını yeğlerim.

Bu konuda, doğru veya yanlış her türlü bilginin bulunduğu internetten, bilginin doğruluğunu kontrol etmek yetersiz kalacaktır. Bu konuda bilgi sahiplerine danışmakta fayda olacağını düşünüyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54070.new#new

Konu yukarıdaki linkte anlatılmıştır merak eden arkadaşlar okuyabilir. İtiraz edecek olanlar içinse bu yazının her satırı için ilmi kitaplardan kaynak gösterebilirim.

acemi80' Alıntı:
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54070.new#new

Konu yukarıdaki linkte anlatılmıştır merak eden arkadaşlar okuyabilir. İtiraz edecek olanlar içinse bu yazının her satırı için ilmi kitaplardan kaynak gösterebilirim.

Evet konuyu saptırmamak ve bilgi dağınıklığı olmaması adına bu linkten devam edebiliriz.

Arkadaşlar;
Yazılan çizilen ve fikir beyan edilen herşeye saygı gösteriyorum ama sonuca bakmak lazım,
Mehmet :1
Anzak : 0
örnekler coğaltlılabilir tarihi tarihinde yargılamak lazım,
aslında bugüne bakalım birilerinin bizlere yasattıkları ve yasadıklarımız birilerinin birilerinin üstünden nefes almadan aldırtmadan sırf iktidar ve/veya iktidar hırsı ile tüm inandığımız ve güvendiğimiz değerleri insafsızca ayaklar altına aldığı şu zamanda en uygun söz;
"YA İSTİKLA YA ÖLÜM " olmalıdır. Yüce Atatürk "Bursa Nutku" nda bunu çok güzel ifade etmiştir,

Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek, ama hiç bir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haksız ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR