Antalya'da Trekking Parkurları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kelebek67 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,998

Kelebek67

Ana Kamp
Merhaba,
En "taze" üyelerinizden birisiyim. Daha önce farklı mevsimlerde Likya Yolunu 6 kez, St Paul Yolu'nu ise 2 kez yürüdüm. Yürüyüşlerimi solo yaptığım için "işaretli" yolları tercih ediyorum. Bu kışı Antalya'da geçireceğim ve aranızda Antalya'da "işaretsiz" yolları yürümüş ve GPS koordinatları sahipleri var, bunları paylaşmakta bir sakınca görmeyenler var ise, yeni güzergahları denemeyi çok isterim. Güneş yüzünü göstermişken, yarın sabah yine St Paul Yolu'nun Aspendos-Adada-Perge bölümünü yürüyeceğim. Yağmura kadar devam.....

Etiketler
Ynt: Antalya'da Trekking Parkurları

Wow Likya Yolunu 6 St Paul Yolunu 2 kez yürüdünüz? Siz benim idolümsünüz, lol. Ben aylardır likya yolunda birkaç gün olsun yürümek için fırsat kolluyorum ve antalyaya uygun mevsimde 3 kez gelmeme rağmen bir türlü fırsat bulamadım. Ben de solo yada en fazla 3 kişilik bir arkadaş grubuyla yürümek istiyorum. Forumlardan nelere ihtiyacım olacağı vs bilgileri aldım, geriye uygun zamanı bulmak ve yürümek kaldı :smiley: Bu arada sizin verebileceğiniz tavsiyelere de açığım, hatta kabul ederseniz bir yürüyüşte "çekirge" olarak size katılabilirim, trekking tecrübem az ama benim için oldukça kolay bir aktivite.

Bir aksilik çıkmaz ve havalar izin verirse ben 29.11 Pazartesi günü Likya Yolu'na Fethiye Hisarönü'nden başlayıp gücümün yettiğince ilerleyeceğim. Programın uygunsa, çantanı topla, gel. Hayır, müsait değil isen, ben Ocak ayında bir ara ortadan yok olup, Şubat ayından Mayıs sonuna kadar tekrar Antalya'da olmayı hedefliyorum ve müsait olduğun bir arada, senin belirleyeceğin bir süre, ama benim belirleyeceğim rotayı birlikte paylaşabiliriz.

Tekrar merhaba,

Ayın 29'u trekking planlamak için oldukça kısa bir süre oldu benim için, işyerinden izin almam gerekli ve bu yılki tüm izinlerimi harcamış durumdayım:( Aslında süper olurdu, önceki yıl Kelebekler vadisi, Kabak koyu civarlarında biraz trekking yapmıştım, oldukça güzeldi. Nisan ayı hem mevsim olarak hem de sizin takviminize uygun görünüyor, tekrar konuşuruz.

Merhabalar ;

Likya yolunu yürümekte çok keyif aldım özellikle fethiye- patara arası burasını 3 kez yürüdüm. Şimdiki yürüyüş planın St. Paul yolu fakat elimde haritalar mevcut değil. Elinizde mevcut ise paylaşabilir misiniz?

Hay Allah! Harita Antalya'da kaldı, ben Istanbul'dayım ve Mart başına kadar dönmeyi düşünmüyorum. Mart'tan sonra yürüyeceğim dersen, benim haritayı veririm. Acelen varsa Cate Clow'un St Paul Yolu kitabını almanı tavsiye ederim. Türkçesi'de var, ekinde haritası. Gezi notları bölümünde benim son yaptığım St Paul yolu yürürüşü ile ilgili, çok teknik olmasa da, bazı bilgileri edinebilirsin. GPS'in varsa, verileri gönderebilirim. Ekte de yürüdüğüm Goggle Earth görüntülerini gönderiyorum. Belki bir fikir verir.
Likya yolundan keyif aldıysan StPaul yoluna bayılacaksın. Gelişmeleri paylaşmayı ihmal etme....

Eklentiyi gönderemedim. Dosya ebadı çok büyükmüş. E-mail adresini verirsen, oradan göndermeyi denerim, veya başka bir yöntem biliyor ve paylaşırsan, onu denerim. :(

Merhaba ;

Çok teşekkür ederim Üyelik seviyem daha "yeni üye" seviyesinde olduğu için özel e-posta atamadım. E posta adresim : zafernler@yahoo.com -- Mart ayı akdeniz ve ege bölgesi yürüyüş için çok uygun zamanlar, bu mevsim deki sabah sis ve nemi beni canlandırıyor meraklandırıyor. Hava sıcaklığı artığında sis dağılıyor ve perde açılıyor işte manzara, mart ayında yürüyeceğim. Bahsettiğiniz kitabı inceleyeceğim daha görmüştüm ama önceliğim likya yolu olduğunda incelememiştim.

Tekrar teşekkürler.

Merhabalar
Kelebek67 haritalarınızı aldım tekrar teşekkürler. Yanlız yol işaretlemelerin yanlışlar olduğunu duydum gps kullamaya karar verdim . İşaretlmeleri googleearth de yaptıysanız "kmz" dosyaları ve gps koordinatlarını da gönderebilir misiniz? Harita olmadan nereden başlayacağıma da karar veremiyorum. Daha aylar var Mart ama bu fikir beni heyacanladırıyor.

Selam Kelebek67. Benim de ricam zaferzafer ile aynı. Bana da Likya Yolu ve St Paul Yolu google earth .kmz rotalarını gönderirsen çok sevinirim. E-mail adresim ethemoglu@yahoo.com. Saygılar

selam arkadaşlar, ben acemi biriyim ama bişiler yapmak istiyorum. Alanyada ikamet ediyorum ve bu yollara iyice merak saldım... bilgilendirirseniz ve gün olarak uygun olursa kabul ederseniz size katılabilirim :D not: benim için günübirlik yürüyüşler uygun olur (kamuda çalışıyorum)

Sn Antalya ahalisi yeni katılan hemşehrileriniz yardım bekliyor,bir el atıverin gari.

Tekrardan merhabalar...
Daha önceki yazışmalarda Nisan demiştim, ama bekleyemeyeceğim. Önümüzdeki hafta 30/31.03 Likya Yolu'nu Adrasan'dan Fethiye'ye doğru yürümeye başlıyorum. Katılmak isteyenlere duyurulur....

antalya da ya da zamanım olsaydı olurdu.Size kolay gelsin.Artık yaşadıklarınızı paylaşırsınız sizi izliyoru.iyi patikalr.bence Anadolu nun EN İİİYİ parkurudur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,633
Kaydolan Son Üyemiz
blackrass

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR