Anne ve Babanın Her Hali Çocuğa Tesir Eder

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan pesehodka Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,446

pesehodka

Işık kalbinden eksik olmasın
Yer
Tekirdağ
Hevesler, keyifler, ihtiraslar, kıskançlıklar üzerine bina edilen hedefsiz bir yuva istikbal vadetmeyeceği gibi millet bünyesinde de potansiyel bir olumsuzluk unsuru olarak kalacaktır. Böyle bir yuva ihtimal; sürekli sokak serserisi yetiştirecektir. Zira o kurulurken yümün ve bereket getireceği hesap ve plânıyla kurulmamıştır.

Ailenin bu şekilde kurulması mevzuu benimsendikten sonra mükemmel nesiller elde etme konusundaki prensipler de bir şey ifade edecektir. Ama meselenin temelinde bir bozukluk varsa, daha sonraki mualecelerin tesiri de o nisbette azalacaktır. Temelinde yümün ve bereket olan bir ailede; yani mazbut kadın, mazbut erkek, müslim kadın, müslim erkek; mümin kadın, mümin erkek; sorumluluklarını yerine getiren kadın ve erkeğin bir araya geldiği bir yuvada her şey yerli yerindedir ve bu yuva cennet köşelerinden bir köşedir. Zannediyorum böyle bir çatı altında meydana gelen o yavruların cıvıl cıvıl bağırıp çağırmaları dahi Allah nezdinde meleğin tesbihi gibi mukaddestir ve dua mesabesindedir.

Alıntıdır...

Etiketler
Ynt: Anne ve Babanın Her Hali Çocuğa Tesir Eder

Tam bir psikiyatriye yakışır bir tespit. Aile binasının en şiddetli depremlerde bile yıkılmaz yıklamayacağı tesbitler bunlar ,bu tanımladığınız yuvayı biz kurmayı başardık sanıyorum nasılmı :
1-Tam 24 yıl oldu evliliğimiz.
2-Birbirimize olan güveni hiç sarsmadık.
3-Asla madde ile sevgiyi birbirine karıştırmadık.
4-Hani öyle dayağı falan bir kenara koyun.
5-Asla birbirimize yüksek sesle hitap bile etmedik.
6-Birbirimize hiç bir zaman ne lakap nede başka isimler takmadık.
7-Evde veya dışında çok fazla konuşmadık.
8-Başkalarının koyunları veya keçileri ile hiç ilgilenmedik.
9-Hiç bir kimsenin dedikodusunu yapmamaya çalıştık.
10-Bizim için faydalı olan ne varsa aldık.bizim için zararlı olan herşeyi attık.
11-Sevgiyi herşeyin üzerinde tuttuk.
12-Sağlığımıza zararlı hiç bir şey kullanmaya yememeğe içmemeye özen gösterdik.
13-Aramızdaki sevgi dahil hiç şeyi menfaat üzerinden faydanlamadık.
14-Hiç bir zaman biribirimizden azda olsa 3 günden fazla ayrı kalmadık. (24 yılda belki tek elin parmakları kadar)
15-Bütün bu saydıklarımızı büyütüp karşımızdakileri küçümsemedik.alçak gönüllü ve tevazulu olmaya çok ama çok dikkat ettik.
Biz bu huzuru ve mutluluğu elde ettiğimizden bunları burada rahatça yazabiliyorum. ve herkese bu mutluluğa giden yakalanması gereken püf noktaları yakalamanız temennisi ile saygılar.

teşekkürler s.n peşehodka

sevgili peşehodka ;üzgün olarak ifade etmeliyimki tespitlerinizie katılamayacagım.Çünki mutluluğunuzu sadece din eksenli görüyorsunuz.Konuyu bu kadar uzatacagınıza ,"Huzur islamda" yazmanız yeterliydi.Ancak sakın olaki eleştirdiğimide düşünmeyin.Bu sizin başarılı oldugunu düşündüğünüz yoldur.Sadece katılmıyorum size.Bilmeniz gereken bir şey var kanımca.Emin olun sizin gibi düşünmeyen,hayata veya anlamına farklı gözlerle bakan,mutlulugu yada evlilik hayatının mutlulugunu farklı gözlerle degerlendiren insanlar var.Ve sizin yolunuz belkide bu binlerce yoldan sadece biri.Siz ahlakı dinsel temellere baglıyorsunuz,bir başkası kültüre,bir başkası da biyolojiye baglayabilir,aslında daha bir çok şeyede baglanabilir tabiyki.veya bunların karışımıda olabilir ,biraz ondan biraz bundan.Ve siz mükenmel nesillerin yetiştirilmesi gerekliliğinden bahsediyorsunuz.Sizin mükenmellik anlayışınız nedir.Tarihin hangi döneminde mükenmel nesiller olmuştur,peyganberler zamanındamı?Yanılıyorsunuz.Sizinle din konusunu kesinlikle tartışmayacagım,ancak suçun olmadığı mükenmel bir toplum asla olmayacaktır.Ve olmaması kesinlikle iyidir.Çünkü suçun olmadığı aykırılıgın olmadıgı toplumlar durağan,gelişmeye kapalı,sömürüye açık, en kolay bir saldırıda tamamen yok olurlar.Ben ülkemde ideal bir suç oranıyla yaşamaya hazırım ve bunun saglıklı oldugunu bildiğim gibi tehlikelerinide kabulleniyorum.Siz sokak çocuklarını ortadan kaldırırsanız, hırsızları,eşcinselleri,yok ederseniz yada toplumdan silerseniz başarı kazanamazsınız.Sadece sorunları baskı ve zorbalıkla halının altına süpürürsünüz.İşte bir bucuk milyar nüfusa sahip 54 tane islam devletinin (İçinde Türkiyede vardır) gayri safi milli hasılaları toplamı,sadece bir italya devleti kadar etmez.Evlilik kurumu tarihin tozlu raflarına gitmeye mahkumdur.Ve siz ne yazıkkıi bunu değiştiremezsiniz.Sadece belki uzatabilirsiniz yaşamını.Bırakın insanlar istedikleri gibi bir hayat yaşasınlar.Ve bırakın lütfen insanların bilinc altlarına ince mesajlar vermeyi.saygılarımla

s.n cculsuzz öncelikle sizin hakkınızda en ufak bir bilgi sahibi değiliz bizlerin kendimizi tanıttığımız gibi kendinizi hiç tanıtma gereği bile duymamışsınız bazıları gibi böyle gelip tek bir şey yazıp belkide asla bir daha uğramayacaksınız. bir kere bunlar sizin ilk yanlışlarınız. diğerlerine gelince?
İşte benim bütün kavgam bu hal üzerine nedir o hal. aynen şöyle : sen yapınca nasıl oluyor ise ben yapıncada olmalı. benim tek kriterim budur,az ve öz
Bakın şimdi nasıl ki s.n peşehodka görüşlerini bildirmiş ve bir iyiliğe ,güzelliğe insanları davet ediyor ise , size göre kendi fikirlerini empoze ederek.
iyi ama aynı hataya sizde düşüyorsunuz.
nasılmı aynen şöyle madem bu durumdan rahatsızsınız s.n peşehodka hanımın düştüğü yanlışa hataya siz neden düşüyorsunuz bakın sitemizde özel mesaj yazılan bir yer var neden bunu herkese duyura duyura yazmak varken sadece kendisine yazmıyorsunuz. sizin bu davranışınız sebebi ile benden size özelden yazmak gereği duymuyorum.
22 yılım s.n rahmetli uğur mumcunun bütün yazılarını gazete küpürlerine kadar toplayarak saklamak sureti ile onun fikirleri ile yetişen bendeniz sizin bu özel mesaj yazma yerini görememiş olabileceğiniz sanmıyorum. çünkü sizin geçmekte olduğunuz safhalardan biz geçtik ve dönüyoruz sizde dönün tavsiye ederim.
boş yere canlara kıyıldı onca sene,çok yazık oldu insanlara çok.
öyle verileriler veriyorsunuz ,öyle bir isimden bahsediyorsunuz ki bu bana şahsen çok ağır geliyor. kaldıki bizler hiç bir gerçek dinin elçisine asla ve asla dil uzatmayız. hatta severiz başımıza taç ederiz.
peki sizin dediğiniz gibi o çocukları bırakalım. hani "ateş düştüğü yeri yakar" diye bir tabir vardır ya peki o ateşi sizin ocağınıza düşürsek. mesela nasılmı şöyle, sizin arzunuz üzere o bütün potansiyel suç makineleri olan çocukları ,hırsızları veya eşcinselleri hiç rahatsız etmesek vede bunların her biri mesela, tinerci birisi sizin kızınızı kirletse,hırsızlardan birisi sizin en değer verdiğiniz şeylerinizi alıp götürse ve asla da bulunamasa,eşcinsel biriside oğlunuza musallat olsa ve oğlunuzun tedavisine çare bulamasanız. (bunlar size konuyu anlatabilmek için bir varsayım) şimdi bu kadar suç unsurlarına hak verecek savunacak ve bütün bu olumsuzluklar da gelip sizi bulduğunuzda hiçmi ağlamayacak ,üzülmeyecek vede bu sorunlara çare aramayacaksınız . zamanımızda öyle aydın diye geçinenler varki böyle bir durumda hoca hoca geziyorlar boş yere para kaptıyorlar. hemde kendileri bunlara inanmadıkları halde,güya aile bireylerinden birine çare olucak ya. tecrübe ile sabit
şimdi tabiiki bunlara tek tek birer kulp bulacaksınız elbette çünkü bende buluyordum bir zamanlar hatta kimse bana laf yetiştiremiyordu, o küpürleri topladığım sakladığım yıllarda. size ben şimdi ağızımla uçan kuşu tutsam sizin bana son sözünüz siz büyük bir sihirbazsınız demek olucaktır. çünkü bende söyledim aynı sözleri bir zamanlar.
bizim bu güzel sitemizde dini konuların tartışılması aslında yasaktır.zaten gereğide yapılır.fakat siz gelip böyle açıktan uyarı mahayitinde yaz yazdığınız zaman s.n peşehodka hanımın bu tüm insanlık adına yazdığı çok değerli yazıyıda tehlikeye atmış bulunuyorsunuz.
siz konu ile çok yakın alakalı şu linki bir izleyin ama sonuna kadar tmm mı http://www.aynaprogrami.com/site/detay.aspx?ICERIKID=Z7OqtXrFbRI=&ICERIKTIPID=cOkgKu7A1Jw=
s.n cculsuzz size son sözüm ben sizi yüzde doksan sekiz anlıyor ve biliyorum peki siz bizi nasıl anlayabilecekseniz. ben sizin okulunuzun derslerini bitirdim ya siz ???

Sayın seyyah -34.Öncelikle üzgün oldugumu ifade etmek istiyorum.Kastı aşan bir beyanım olmadığını düşünmüştüm.Sanırım verdiğiniz alaycı ve agır ifadelere cevap vermek durumundayım.Ancak tekrar ediyorum bilerek kastı aşan bir ifade kullanmayacagım (bunu özellikle belirtmek istiyorum,benim için çok anlamlı olmayan bir kavram yada söz sizi kırabilir)böyle bir durum söz konusu olursa lütfen beni affediniz,anlayışla karşılayınız.Sanırım madde madde cevaplamak daha uygun olacak.
1.Evet haklısınız benim hakkımda çok bilgi sahibi değilsiniz,Aslına bakarsanız sizin hakkınızdada çok bilgi sahibi değilim.Sizin infonuzu tıkladığımda yeni üye oldugum için kimsenin infosunu göremeyecegimi ögrendim.Ve sanırım sizde benim gibi gizemlisiniz orjinal adınızıda kullanmamak gibi kendi resminizi koymamamız gibi ortak bir paydayıda paylaşıyoruz.Kısaca siz ne kadar dürüstseniz bende okadar dürüstüm.Ayrıca internet ortamında buraya üye olan arkadaşlarımızın ne kadarının dogum tarihlerini,isim ve soyadlarını,gerçek mesleklerini ne kadar dürüstce yazdıklarını merakta ediyorum.Sanırım siz bu bilgileri dürüstce paylaşıyorsunuz.Zamanı geldiğinde ve burada belki biraz daha eskiyince suistimale engel olacak şekilde gereken bilgileride veririm elbette.İsmimden başlayayım adım selcuk,inşaat okudum hayatımın son 20 yılınıda genel olarak yurt dışındaki şantiyelerde çalışarak,ülkemin sorunları üzerinde düşünerek,okuyarak geçirdim.Sanırım bu konu açıklığa kavuşmuştur.
2.Kesinlikle önyargılı oldugunuzu ifade etmek istiyorum"tek bir şey yazıp bir daha hiç ugramayacaksınız" sözünü ne hakla suclayıcı bir biçimde kullanırsınız.Bunun böyle olacagını nereden biliyorsunuz.Siz Allah tan korkuyorsunuz oysa ben onu seviyorum.
3.Sizce sn peşehotka insanları iyiliğe ve güzelliğe davet ettiğini nereden biliyorsunuz.Bu sakın size küçük yaşlardan itibaren ailenizin ,toplumun enjekte ettiği dinsel kökenli ahlak bilgileri olmasın.inanmak istediğiniz iyilik ve güzellik o kavramlar altında anlam kazanıyor.Ben bunu redetmedimki hiç.Dini konuları kesinlikle tartışmayacagımı baştan ifade etmiştim o yazımda dikkat ediniz.Sadece bunların dışındada farklı bakış açılarının olabilecegini vurgulamak istedim.Oysa siz başka bir yol olabilecegi durumunu anlamak dahi istemiyorsunuz.Varsa yoksa sizin ögretileriniz.Onları okumazsınızda .kim ne demişse oldugu gibi kabul edersiniz.Ve bu sloganlar içinde ölebilirsiniz.Şimdi bunu adı neden enpoze oluyor.Bana size enpoze etiğim bir cümleyi gösterirmisiniz.Lütfen eleştiri ile enpozeyi karıştırmayınız.
4.Size samimi olarak söyleyeyim,bayan posehetko nun bir bayan oldugunu bilmediğim gibi,özel mesaj yazılan bir panonun oldugunuda bilmiyordum.Tanımadığım insanlara ukelaca düşünülmesin diye özel mesaj yazmayı hiç aklımdan geçirmem.Ayrıca posehetko nun bir bayan oldugunu bilseydim daha farklı kaygılar ve yalnış anlaşılma düşüncesiyle kesinlikle özel mesaj yazmazdım.Ayrıca buraya mesaj yazmanın ne gibi bir sakıncası var onuda anlamış değilim.Sakıncalarını sıralarsanız aklıma yatan her düşünceyi kendime rehber de edinirim.
5.Beyefendi sanırım ugur mumcu nun resmini koydugum için beni onun bir hayranı oldugumu düşündünüz.onun kitaplarını tabiyki okudum.aslına bakarsanız hoş yaklaşımlarıda vardır.Ancak benim için artık bir anlam ifade etmiyor.Sadece o resimdeki uğur la benim fiziksel yapım benzerlik gösteriyor..Oysa siz o yollardan döndüğünüze göre makx weber,karl marks,emile durkheim den daha fazlasını bilmiyorsunuz.Oysa bizler sizden fazla Erving gofman,alfred schutz,harold garafinkel,michel foucault,ulrich beck,judith butter,manuel castells,pierre bourdieu ,jurgen habermas ve adı aklıma gelen yakın çag sosyologlarını,jered diomand ,conrad philllıp kottak gibi antroplogları,karl popper gibi bilim felsefecilerini carl cagan gibi fizikçileri brizenski,huttigtoon,fukuyama gibi siyaset bilimcilerini ve türk taihini ,osmanlı tarihini anlatan tarihcilerimizi okuyoruz.Ne yazıkkı pakistanlı muhanmet ikbalden başka doğru dürüst bir yakıncag islam bilimcisi olmadığı için islam a ait bilgilerimiz gelişmeye acık oması gerekirken sizlerin sayesin de hala bin yıl öncesini yaşıyoruz.Bakın islam hakında tarihi sosyolojik bilgilerim emin olun 70 000 camide maaşla çalışan imamların tamamına yakınından iyidir.Bunuda iddeali söylüyorum ama bu konunun tartışılan tarafın bilgice zayıf olmasından dolayı oldukca tehlikelidir.Ayrıca bu sitenin böyle kuralı varsada saygı duyarım elbette.
6.Siz hangi hakla benim dinimizin peyganberine dil uzattıgımı iddea ediyorsunuz.bunu nerede yazdım.Allah rızası için söylermisiniz tefsiriyle birlikte kuran ı kerim i bir kere okudunuzmu.Lütfen iftira atmayınız.Benim kastettiğim şeyler İslam ın özü ile ilgilidir.Siz islam ı kirletmek istiyenleri baştacı ederken ben özüyle anlamaya çalışıyorum.
7.Verdiğiniz örnekler ve benzetmeler o kadar sıg ki,avam takımının agzında sakız ettiği türden.Yok çocugunuza bir eşcinsel musallat olsa,tinerci kızıma tecavüz etse,mutlumu olurmusum.Buna cevap vermeyi bile anlamsız buluyorum.Biraz okuyun bu yaşta kendinizi yetiştirin önce emin olun bir kaç sene sonra sadece bu devasa kavramın sadece bir cümlesini anlayabileceksiniz.İsterseniz devam edersiniz ("Suçlunun yüzündeki kiri temizleyin ,altından insan çıkar" o cümle budur).Ve belki daha sonrada onu kirletenlerin asıl sizler oldugunun farkına varacaksınız.Tıpkı kirletip sokaga attıgınız öz kızınız gibi.Suçu onlara atarsınız,damgalarsınız,iş vermezsiniz,toplumdan dışlarsınız,egitmezsiniz,sömürürsünüz sonrada zekat vererek yırtmaya yeltenirsiniz.eger onuda sahtekarlık etmeden birbirinize vermiyorsanız.Dinlerin bu sorunu çözecegini umuyorsunuz.Gidin mekkeye her cuma insanların kafası uçurulur orada
neden zengin ve sıkı sıkıya kuralcı bir toplum neden sucu önleyemiyor.Eşcinselliğin genetik bir problem oldugunu,bir nevi mutasyon oldugunu,tıpkı mongol cocuklar gibi,tıpkı ailede herkeste kalp veya şeker hastalığı oldugu gibi bir çeşit farklılık oldugunu ve istatistiki olarak her yerde toplumun %5 civarının gizli eşcinsel oldugunu sadece % 1 nin açığa çıktıgını,ve eşcinsellere saldıran yada onlarla yatanların potansiyel gizli bir eşcinsel oldugunu bilmezsiniz.Onlara iş,aş,vermez fahişeliğe sürüklersiniz,sonrada oglunuzu korumaya çalışırsınız.onları öldürerek faşizan bir tutum sergilersiniz.Tüm yukarıdakilerin aslında şu yazacagım şey kadar önemi yok biliyormusunuz.Suç ideal oldugu biçimiyle bir toplumun gelişmesi veya ilerlemesi için iyi oldugudur.Ama siz bunu anlayamazsınız.Mustafa kemal samsuna cıktıgında devleti yıkıcı faaliyetler içindeydi.nitekim suç işlemeye devam etti görevden alındı,osmanlıya isyan etti,tüm bunlar suçtu.Trafikte suçu kesinlikle önlerseniz nitekim her sene 4500 kişi ölmez (bu benimde çocugum olabilir),bu iyi haber ama yaklaşık 100 000 trafik polisi gereksiz olur onları sokaga atarsınız.Ayrıca bir ülkede 10 000 hırsızın eksik olmasının toplumun 1 400 000 kişisinin işsiz olacagı gerçegini anlayabilirmisin.gardiyanlar,polisler,güvenlik kamerası satıcıları bunları üretenler,çalınan malları yeniden alanlar vs dünyadaki tüm toplumlara katkı aş ve iş saglarlar.tıpkı bir bilgisayar programı üreten firmanın el altında virüs yaparak,birde virüs programı yapıp satması gibi.eşcinsellere gelince inanmayacaksın,eşcinseller olmasaydı hiç bir toplumda sanat olmazdı.Siz sadece hat ve tezkip i bildiğinizden sizin için anlamı olmayabilir.şiir,edebiyat,musiki,resim bunların başındadır,ve ülkemizdede yüzlerce vardır.
8.Aslına bakarsanız sizin gibi düşünen bir insana yani küpür biriktiren birine neden cevap yazdığımı bilmiyorum.Poşehatkanın da linkine kesinlikle girmeyecegim üstelik.
9.sayın seyyah-34 sizin okulunuz bitmiş,benim okulum devam ediyor.Hayatımın son gününe kadar da devam edecek.

Bildiğim tek şey ,hiç bir şey bilmediğimdir.Sokrates
Saygılarımla

Forum Kurallarımızdan alıntıdır :

VitaEsMorte' Alıntı:
Türkiye'nin doğa sporları platformu Gezenbilir'e hoşgeldiniz!

11- Siyasi ve dini konuların konuşulmasına Gezenbilir yönetimi sıcak bakmamaktadır. Bu tür konular, çok ciddi fikir çatışmalarına ve tatsızlıklara açık konular oldukları için üyeler arasında büyük gerginlikler oluşturmaktadır. Bu nedenle bu konular, tansiyon yükselmeden forum moderatörleri tarafından silinecektir.

Siz değerli üyelerimizin bu konulara azami hassasiyet göstereceğine inanıyor ve forumlarımızda iyi vakit geçirmenizi diliyoruz.

Saygılarımızla,
Gezenbilir Yönetimi

Kurallara saygılı olmam gerektiğinden ve buna uyması gereken en çok benim olmam sebebi ile bundan sonraki yazılarıma özelden devam edeceğimi belirtmek ister,saygılarımı sunarım.
kemal
not: ben en son 20 mesaj sınırının kaldırıldığını duymuştum. demekki dışarıdan o kadar çok gelip geçici tacizci insanlar oluyorki belki o kota yeniden konmuş olabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.