Ankara'da Doğada Çadır Kurulabilecek Yerler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ati55 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 46,267
Ynt: Ankara'da Doğada Çadır Kurulabilecek Yerler

Kadir bey deneyime saygımız sonsuz, verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.

Bir defasında Güdül sınırları içindeki Alicin deresi yanında kamp kurmuştuk, dere kenarına kurduğumuz çadırı hava kararmak üzereyken hayvanlarla fazla yakın olabileceğimizi :smiley: düşünerek kaldırıp sudan biraz daha uzağa taşımıştık. Malum su yılanı, kurbağa vb. bi çok canlı var :smiley: ayrıca gece su içmeye gelen hayvanları da rahatsız etmemek lazım...

Sayın kesb sizi takdir ediyorum, hirfanlı barajı kenarı çok keyifli...

Etiketler

Çok teşekkür ederim kadir bey. Açıkcası kamp işinde biraz acemiyim.
Ankaralı olmanın verdiği bir durum heralde. Nerede çadır kursam suyun dibine kadar gidiyorum.
oğuz bey;
hirfanlı barajı kenarına ilk defa gittim.
mart ayı olmasına rağmen bayağı bir kampçı arkadaş vardı.
hepinize Saygılar...

kesb' Alıntı:
Çok teşekkür ederim kadir bey. Açıkcası kamp işinde biraz acemiyim.
Ankaralı olmanın verdiği bir durum heralde. Nerede çadır kursam suyun dibine kadar gidiyorum.
oğuz bey;
hirfanlı barajı kenarına ilk defa gittim.
mart ayı olmasına rağmen bayağı bir kampçı arkadaş vardı.
hepinize Saygılar...

Sayın Kesb
kamp hayatı, özellikle çadırlı kamp hayatını ben bir yaşam biçimi olarak görüyorum. Kamp için herkesin kendine göre izleyeceği kişisel birtakım usuller zamanla gelişiyor zaten...
Sizin de zamanla kamp hayatına ilişkin birtakım pratik uygulamalar geliştireceğinize inanıyorum..

Doğaya saygı kuralları çerçevesinde bol bol gezmeler....

Saygılarımla

Bu konu ile ilgili bir anekdot da ben aktarayım....
Yıllar önce Saroz-Erikli- Orman kampında gündüzden çadırı kurduk..... Büyük bir aile çadırı ve içi iki odalı... Bacanak, baldız ve yeğenler falan... Gündüz hava cam gibi açık ve güneşli idi.. Çadırı kamptaki diğerleri gibi çam ağaçlarının altına kurduk.... Bir tek biz çadırın etrafına oluk açtık... Hatta bacanak bu güzel yaz havasında çadırın etrafındaki olukları açmamın gereksizliğinden bahsetti... Ben yeğenlere örnek olsun görerek öğrensinler diye kamp ve çadırla ilgili uygulamalı yapmak amacıyla bu işlemleri yaptım...
Neyse,,, akşam mangal , gece çay faslından sonra yattık.. gece yarısından sonra bir yağmur bir fırtına, etrafı sel götürdü.. Tüm kamp alanındaki çadırları sel götürdü.. Bir tek bizim çadıra su girmedi, sular çadırın etrafındaki oluklardan dere olup aktı....
Şu da var ki, çadır kalabalık olduğundan çadırın önündeki sundurmada yazlık tulumda yatmıştım... Gece tulumun içindeki birtakım kıpırtılardan rahatsız olup uyandım.. El fenerini yaktım (o zamanlar kafa lambası falan yok tabi) ve tulumu silkelediğimde, koyungözü diye tabir edilen sert kabuklu solucana benzeyen bir böcek türünden yüzlercesinin tuluma girdiğini ve benim de tüm vücudumda dolaştıklarını gördüm... Korku filmi gibi bir görüntüydü.. Neyse ki bu tür şeylerden ne tiksinirim, ne de korkarım... Tulumu silkeleyip tekrar yattım... Sabah yine aynı görüntü..... Meğer bu böcekler nemli ve sıcak yerlere bayılıyorlarmış..... Tulum da bu şartlar için ideal ortam.... Sabah diğer çadırları da incelediğimde çadırların üstünde nem boşaltan yerlere bu hayvancıkların yüzlercesinin konuşlandığını gördüm...
Neticede zarar görmedim ama görmeyeceğimizin garantisi de yok.... Çadırın sinekliğinin dışına çıkmamak gerektiğini bir kere daha görmüş oldum.... Hiç bir şey olmasa bile, sivrisineklere bol bol kan bağışında bulunmanın gereği yok..

Saygılarımla

Hayatımda hiç çadır kurmadım ve çadırda gecelemedim.Sayın Kadir Bey'in anlattıklarını okuyunca bile tüylerim diken diken oldu.Çocukluğumda yaşadığım kasabada çok fazla yılan,akrep vardı.Bende o zamanlardan bir korku kaldı gitti.Böceklerden fazla korkmasam da anlattığınız sahnede uyumak :smiley: Gözlerime bütün gece uyku girmezdi :smiley:

Yok canım... o kadar da korkunç değildi... (Yalan yalan...... görüntü gerçekten korkunçtu... :smiley:)))) parlak siyah -sert kabuklu- bir sürü ayağı olan böceklerden, bir de üstüne yüzlercesi ile koyun koyuna yattığınızı düşünün..... Aaaa şimdi aklıma geldi.. Böceğin yöredeki adı koyun gözü..... O zamanlar -bu böceğin neresi koyunun gözüne benziyor diye düşündüğümü hatırlıyorum- Ama şimdi ampul yandı ... İnsanın koynuna girdiği için koyun gözü mü denmiş acaba ???? )

Kadir bey çok önemli bir hatayı görmüşsünüz uyarınız için teşekkür ederim, yalnız sizin bahsettiğiniz şu parlak siyah sert kabuklu bir sürü ayağı olan böcek çiyan olmasın :smiley: tariflere aynen uyuyor da...

Selamlar, Saygılar

hyena' Alıntı:
Kadir bey çok önemli bir hatayı görmüşsünüz uyarınız için teşekkür ederim, yalnız sizin bahsettiğiniz şu parlak siyah sert kabuklu bir sürü ayağı olan böcek çiyan olmasın :smiley: tariflere aynen uyuyor da...

Selamlar, Saygılar
Yok zaten çiyan olsa ben burda olmazdım..... :smiley:)) Bunlar dost canlısı nemi ve ısıyı (insan bedeni gibi) seven canlılar.... :smiley:))))

Merhabalar,
konu kampçılıkta garip yaratıklara gelince tabiki akla son yılların, özelliklede yaz aylarının korkulu rüyası kenelere geliyor. Sizler deneyimli kampçılar olarak bu konuda nasıl bir yol izliyorsunuz, nelere dikkat etmemiz gerekir, nasıl tedbirler alabiliriz, bu konuda acaba biraz bilgi verebilen olur mu? Evet konumuz "Ankara'da Doğada Çadır Kurulabilecek Yerler " ama malum Ankara civarında da bildiğim kadarıyla vakalar var.

Hocam yerler arasında yazılmamış sanıyorum, Gordion harabelerinin olduğu mekanda Polatlı tarafında da hem kamp kurulabilinir, hem de o tarihi bölge incelenebilir diye duydum. Polatlı taraflarında Gordion şehir harabeleri

Berko' Alıntı:
Hocam yerler arasında yazılmamış sanıyorum, Gordion harabelerinin olduğu mekanda Polatlı tarafında da hem kamp kurulabilinir, hem de o tarihi bölge incelenebilir diye duydum. Polatlı taraflarında Gordion şehir harabeleri

Orada çok sayıda koyun sürüsü ve bununla bağlantılı olarak bol miktarda çoban köpeği var. 300 metreden koşmaya başladılar daha geçen hafta. Bırakın çadırı, kampı harabeleri bile gezme imkanınız çok az. eğer kamp yapılabilecek herhangi bir tarafı varsa söyleyin de köpeklere yem olmasın kimse :smiley:

Arkadaşlar

Bu hafta sonu Çubuk Karagöl de geçirdim.
C.teis günü sakindi. Ancak, pazar günü oldukça kalabalık ve dumanlı geçti.
Ancak, doğa çok güzel.
Güvenlik sıkıntısı yok.
O gece motorsikletli bir gurup arkadaşta çadır kamp yaptılar

Bölgede Evci yaylasınında güzel olduğunu söylediler.

karagol1 100704.jpg

1- Hirfanlı barajı
2- Çubuk, Ay Kayası
3- Kesikköprü baraj gölü'nün batı kıyısında Dede Oğuz'un Yeri
4- Sorgun yaylası
5- Çamlıdere çamkoruy mevkii aluçdağ
6- Beypazarı karaşar'da
7- Işık dağı, karagöl
8- Nallıhan-Andız Yaylası
9- Çamlıdere-Benli Yaylaları
10- Çubuk Karagöl

Güzel liste olmuş.
Bu listedeki yerlere eşimiz ile gidebilir miyiz? Veya hangilerine gidebiliriz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR