Ankara Sincan OSB - Temelli Off - Road Keşif Gezisi (10 Ocak 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan msmt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,228
Ynt: Ankara Sincan OSB - Temelli Off - Road Keşif Gezisi (10 Ocak 2010)

Necmi Hocam,
Bir Amerikan organizasyonu düzenlerseniz ve beni arada çekmeyi kabul ederseniz ailecek bizde geliriz.
Zira daha makinayı Ahmet Ustaya goturemedim.
Bu da demektirki yukseltme ve vinç yok.
Ama benim makinanın idare ettiği yeer kadar da sizi üzmeyiz.

Saygılar, selamlar

Etiketler

arsamax' Alıntı:
Tolga abi araçda yaptığın değişiklikler hayırlı olsun, kazasız güzel günlerde binmen dileğiyle. Yaptığın değişikliklerini off roada yansımasını merak ediyorum umarım memnun kalmışsındır, ilk gezide ayrıntılı olarak konuşuruz.

Cenk'cim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Gerçekten çok şey fark ediyor.Bu arada sana da vitara bakıyorum unuttuğumu sanma ;)

discovery-V8' Alıntı:
Mustafa o iş hazır , canlı yayın bile yapabiliriz ;D , ağır kar altında bu rotayı geçmek isterim. Çok güzel gezmişsiniz, foto ve videolar çok güzel.

Abi ocağın ortasındayız bu karın geleceği yok, şu izleri bi kaydetmeye gitsekmi, hani karda bulması zor olmasın. ;D ;D ;D

barbecue' Alıntı:
Necmi Hocam,
Bir Amerikan organizasyonu düzenlerseniz ve beni arada çekmeyi kabul ederseniz ailecek bizde geliriz.
Zira daha makinayı Ahmet Ustaya goturemedim.
Bu da demektirki yukseltme ve vinç yok.
Ama benim makinanın idare ettiği yeer kadar da sizi üzmeyiz.

Saygılar, selamlar

Hiç merak etmeyin elbette davet ederiz ama muhtemelen bu bir gezenbilir etkinliğinden çok bir keşif gezisi yarı piknik tadında olur kalmaya gelince merak etmeyin benim araç da modlanmadı henüz yani sadece M/S lastik var çok da zorlayacak parkurlara girmeyiveririz maksat birlikte olmak ayrıca yola beraber çıktığın kişiyi yolda bırakmakda offroad ruhuna uymaz

arsamax' Alıntı:
Alamancılar olarak :smiley: bizim durumlar kötü o zaman, mazallah almancılar olarak bir gezi yapsak yalnız kalırız :smiley: Ben, Emin Abi, kardanadam :smiley:

Bende böyle durumlarda yalnız kalmamak için bir tane de capon var ama benim ki küçük diye kale alınmadı heralde :smiley:

Cenk merak etme Suzukiciler için bi gezi planlıyorum senin X90 ekibin kendi sınıfında ekibin tek üyesi olacak. O araç küçük boyuna göre bi canavardır.

İlk gezide deneriz birlikde, arazi performansını merak ediyorum hakkaten. Ayrıca daha yeni olduğu için pek hesaplamamışsındır belki ama acaba yakıt tüketimi ve asfalt performansı değiştimi? Araç arayışın içinde teşekkür ederim abi, bende devamlı bakıyorum, şöyle uygun fiyatlı az kilometreli temiz bir araç bulabilirsem iyi olur :smiley:

tolgameltem' Alıntı:
Cenk'cim iyi dileklerin için çok teşekkür ederim.Gerçekten çok şey fark ediyor.Bu arada sana da vitara bakıyorum unuttuğumu sanma ;)

Tmm merakla bekliyorum Mustafa. X90 hakkaten canavar :smiley: çok keyifli bir araba ayrıca bu sene S1 sınıfında Türkiye Off Road şampiyonu olmuş... Bizde mi yarışlara hazırlasak diyorum ama bir yandan da kıyamıyorum araba 96 model daha 18.000km'de :smiley:

Görüşmek dileğiyle...

msmt' Alıntı:
Cenk merak etme Suzukiciler için bi gezi planlıyorum senin X90 ekibin kendi sınıfında ekibin tek üyesi olacak. O araç küçük boyuna göre bi canavardır.

.com' Alıntı:
Hiç merak etmeyin elbette davet ederiz ama muhtemelen bu bir gezenbilir etkinliğinden çok bir keşif gezisi yarı piknik tadında olur kalmaya gelince merak etmeyin benim araç da modlanmadı henüz yani sadece M/S lastik var çok da zorlayacak parkurlara girmeyiveririz maksat birlikte olmak ayrıca yola beraber çıktığın kişiyi yolda bırakmakda offroad ruhuna uymaz

Keşif gezisi ve mangal muhabettei daha hoş olur bana göre:smiley:
iyi bir yeme potansiyeline sahip biri olarak açık hava beni daha da etkiler.

Tamam o zaman arayı fazla uzatmadan bir yiyenbilir etkinliği düzenleyelim size pm den iletişim bilgilerimi gönderiyorum ;)

çok güzel keşif gezisi olmuş bende burdan fotolar videolar fln onlarda yetinmeye çalışıyorum sanki ordaymışım gibi hissetim valla :D :D :D :D

ellinize sağlık çok güzel olmuş bi dahakine bende gelıcem şimdiden adımı yazdırıyorum haaa ;D ;D

Arkadaşlar Selam,
Ben gene paylaşım için geciktim. Kusura bakmayın. (;D Ben hep gecikirim zaten ;D)

Süper süper süper süper keyifli bi geziydi. İnanılmaz hoşuma gitti.
Aynı parkuru karda, hatta biraz daha ıslandığında, gece bile geçme taraftarıyım.... Bu akşam aynı yer için birinden hemen, gece gece gidelim diye haber gelse bir dakka bile düşünmem ;D
Tadına doyamadım. Keşke daha sert ve daha uzun parkurlarda da, bir daha, bir araya gelebilsek.....

Sevgili hemşerim Mustafa :smiley:
Belirlediğin güzergah şahaneydi.
Hedef belirleyip,
Hedefe ulaşma çabalarımızda karşımıza çıkan engellerin bi kaç kere konvoy olarak geri dönmemize sebep olması,
Şuradan gidebilir miyiz, buradan devam edebilir miyiz diye konvoyu ve araçları riske atmadan önce yürüyerek ileriye bakmamız v.s çok profosyonelliğe yakın akıl dolu davranışlardı. Dolayısı ile bunlar tam keşif gezisi ismine yakıştı ve çok çok tecrübe edindik...
Fotolar içinde teşekkürler...

*Sende yol dışı için modifiye ettiğin Vitara' nı bi çamur çukurunda değilde, amaçlı bi off road' da test etme imkanı buldunki, bence aracın çok başarılı olmuş.
*Tavandaki eşya koruyucu örtüne de bayıldım...
*Eşinin ikramları için çok teşekkür ederim, kızının neşesi ve güzelliği ebeveynlerine çekmiş, nazar değmesin, Maşallah....
*İlk mesajlarında bahsettiğin Suzikicileri bir araya toplamaya çalışman çok güzel. Tebrik ederim...
*Son günlerde yaşadığım zor günler arasında gezinin haberini alabilmem benim için şanstı... Teşekkür ederim...
Son anda katılma kararını almamda en doğrusu olmuş valla :smiley:....
"Çok mutluyum". Çok zor günlerimin içinde, geçirdiğm bu Pazar günü sonrasında bunu söyleyebilmeme ben dahi şaşırıyorum ;D bi o kadar seviniyorum ;D Sayendedir kardeşim... ;)

Öncelikle sana ve emeği geçen, paylaşımılarını, dostluğunu, lokmasını paylaşan herkese binlerce teşekkürler....

(Bi gün akşam etli ekmek ;), pıçak arası ;) felan yiyelim bizim burada, davetlimsiniz... İtiraz yok. Arayacağım. ;D)

Cihan abi, Land Crusier şahane olmuş 35' lerle... Güle güle kullan....

Ayrıca,
Cihan abiyle birlikte katılan kızı ÖYKÜ' nün doğum günüydü o gün.
Kardeşimin yeni yaşını içtenlikle kutluyor, gözlerinden öpüyorum....
Hediye verecek bişey aradım o gün arabamda, bulamadım :-[
Bu ufak videoyla telafi etmeye çalışayım bari... ;D

http://www.dailymotion.com/video/x12e19_happy-birthday_creation

Sana ve ailene bol sağlıklı ve huzurlu nice yıllar, nice yeni yeni yaşlar diliyorum...
Sevgiler, Sağlıklar, Saygılar...

Kezban ve Amir,

Sizinde katılımınıza, dostluğunuza, arkadaşlığınıza, anlayışınıza ve görsel paylaşımlarınıza çok çok teşekkürler...

;D Kezban, baklava gene harikaydı ;) ;D
Tepelerden inip çıkarken beni kayda alma çalışmaların mahçup etti beni, sağol. O kadar çabalamana rağmen şarj bitmesi ise gerçekten şanssızlıktı ;) ;D
Geçen seferki gibi buyutları v.s. yüzünden ekleyemedeğiniz video varsa aynı şekilde çözümleyebiliriz...

goodman' Alıntı:
........................en çok da d-max ın performansını merak ettim.sizden geri kalmamış sanırım.
4x4 D-Max ise bence elektronik çekiş sistemiyle bi harika, kanal dışına kar lastikleri ile çıkımasaydı, asla kalmazdı. Bence kullanım şartlarınıza uygunsa, aynı Cihan abinin tavsiye ettiği gibiği Cooper ST gibi bi AT fazlasıyla işinizi görür. Düşündüğünüz alt korumalar v.s. için elimden geleni yapacağım, söz...
Dünya harikası gözlü sevgili Efe' yi (offloada gidelimmmmmm ;D ;D ;D ;)) kocaman öpüyorum...

Tolga ve Meltem,
Her şey için çok teşekkürler, görsel paylaşımlarınızda harika.
Birbirinize çok yakışıyorsunuz. Allah uyumunuzu, neşenizi ve mutluluğunuzu daim etsin.....

Capon yükseltmeniz hayırlı olsun, üç beş cm yükseltme bile ne kadar faydalı dimi? İyiki yapmışsınız, en azından insana keyif ve güven veriyor arazide...

(Tolga, hafta içi gene bi Döner yiyelim....;D)

Murat abi, neşen, dostluğun, ağabeyliğin, olgunluğun çok hoş..... İyiki varsın...

;D Gemin çok güzel yüzüyor ama su da alıyor ;D biliyorsun ;D Artık yükseltme veya yol dışı için ikinci bi araç zamanı geldi gibi, ne dersin...? ;)

Misafirin hanımefendiye ve sana Selamlar, Sevgiler, Saygılar....

(Gene döner, gene döner...... veya bi buçuk iskender hafta içinde Tolgayla beraber OK? ;) ;D )

Maalesef bende hiç görsel yok, hiç bişi çekme imkanım olmadı.... ???

Ama, Pazartesi günü aracın sadece dışına tazzikli su tutuldu, aracın dışından, çamurluk içlerinden, rock sliderların üstünden çıkan çamur yarım el arabası ;D ;D

[attachment=1]

Kimbilir altı yıkanınca ne kadar hafiflicek benim makine.... ;D ;D

Fotoğraf-0002.jpg

.com' Alıntı:
Yoldan geldim yorgunum yılbaşı içindi yoksa lastiklerde araba da canavar gibi İstanbula gitmeden M/S lastik aldım bir takım

Abi hayırlı olsun yeni lastiklerde, ne aldın, ne marka.... Arazide iş görür mü? Niye AT değilde kar lastiği aldın.... Müsadenle abi?

msmt' Alıntı:
Ankara çevresinde araçlı gezecek ağaçlı bir bölgeye gitmek için en az 50-60 km gitmek gerekiyor, üzücü gerçekten :(

Mangalı yaktığımız bölgeye bakarmısınız tek ağaç yok çevrede. :'(

O civarda gerçekten ağaç mağaç yok Mustafa, deredeki pisliğide biliyorsun, bahsedilmiş zaten.....
Ama ağaçlı yerlerde var, benim bildiğim, Kirmir, Kızılcahamam..... Buralara yeniden etkinlik olabilir bence, tam mevsimi gibi...

PrometheusTR' Alıntı:
ben başlığa takıldım; "keşif gezisi".

Hayırdır OSB'de ne keşfi, fabrika mı kuruyoruz :D

Birkaç hafta sonra aranızda olacağım, bana da yer açın ::smiley:

*Sevgili Onur..... Eğer ilk cümlende espri yapıyorsan, ben anlamadım valla, Geriliğime :smiley: ver.....

*İkinci cümleyi anladım ama... ;D ;D ;D
Organize Sanayi Bölgesi' ni keşfetmek hakkaten komik olur. Keşfeden keşfetmiş, para basıyo zaten orda.... ;D ;D ;D

*Sana 4x4 bulucaz, bugün bi yere daha senin için haber bıraktım, artı bi makine daha baktım sana, tesadüf karşıma çıktı Yenimahallede... Beğenmedim ama...
Bulcaz bulcaz... ;) Merak ve acele etme..... Oki doki? :D

(Onur, müsadenle yazayım buraya:
Arkadaşlar Onur kardeşim kesesine uygun "Temiz" bi Grand Cherokee veya Disco1 arıyor, bu vesile ile buraay yazarak genele haber vereyim dedim, satılık araç bilgisi olan varsa, Onurla özelden bağlantıya geçsin lütfen, burayı konuyu dağıtmayalım, bende konu dışına çıktığım için özür dilerim)

*________________________________________________________
Onurcum,
caNNım ;D kardeşim,
"Keşif gezisi", araç sınıflandırması gibi bi gezi sınıflandırılması.
Kurallar var gene. Genelin emniyeti v.s. için uyulması zorunlu olan kurallar ve zorunlu olmayanlar v.s. bişi bişiler işte :smiley: açıklanıyor....

Bu Linkte var....
caNNım kardeşim, Selamlar...

Gezenbilir "Doğaya Saygılı Off-Road" Manifestosuna Uyan Gezilerin Paylaşımı
"2. maddesi Keşif gezisini tanımlıyor......."
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=10587.msg147938#msg147938

Ben itiraf edeyim;
Araç sınıflandırmalarını biliyordum da, gezi sınıflandırmalarını bilmiyordum.
Geçen gün bi yönetici abimle sohbet sırasında öğrendim.
Benim gib önceden incelememiş olan varsa okumalarında fayda görüyorum...

.com' Alıntı:
Yaw niye almasınlar kıdemle kademle ilgisi yok bu caponların etkinliğiymiş bak hepsi capon amerikan ve alman almamışlar
Alpin makine de zaten güney kore yapımı ;D ;D ;D yani laylon jeep ;D ;D ;D
Necmi abi, aşkolsun :D
;D ;D ;D Keşke öyle demeseydin ;D ;D ;D

Baksana Elmadağ gezisinde Kezban' ın çektiği fotoya....
Aracım Orjinal Jeep Grand Cherokee. U.S.A.' de ki fabrikada üretilmiş, Canada versiyonu... ;D
T-Shirt "Cherokee"... ;)
Çakmağım "dJEEP", Valahhi Canada' dan geldi, valide Montreal havalimanından almış bana. üstünde Vancouver resmi mi ne var.. ;D bilmiyom ;D

Kolum yaralandığında kullandığım atel bile "MOPAR" ;). Bi arabam mı çakma laylon Amerikan Jeep yani ;D ;D ;D

DSCF4292.jpg

Daha ben ne diim sana ;D ;D ;D
;D ;D ;D Keşke öyle demeseydin ;D ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Mustafa o iş hazır , canlı yayın bile yapabiliriz ;D , ağır kar altında bu rotayı geçmek isterim. Çok güzel gezmişsiniz, foto ve videolar çok güzel.

Abi Vallahi gidelim,
Kirmir' ede gidelim karda,
Piroğlu' nada gidelim karda,
Kızılcahamam parkurunu' da karda geçelim...
Elmadağı bi daha yapalım karda....

Orayada gidelim, burayada gidelim..... Gidelimde gidelim..... Lütten ;D ;D ;D

msmt' Alıntı:
Irfan Bey,
Isuzu standart bi araçtı, tek noktada takıldı onun dışında performansı süperdi. Oda izden dışarı çıktığı için oldu, girdiği yer anca mt lastikle aşılabilirdi. Kezban Hanım iyi pilot. Tabi hepimizin öğreneceği şeyler var. Bu geziden sonra alt koruma, lastik, yükseltme işini ciddi ciddi düşünüyorlar.

Mustafa sen ne diyorsun, :eek: Kezban var ya, 3.5 saatte Ankara İstanbul gidiyor.... :eek: Bi kapatıyo burdan "Pedal To Metal ;)" 3.5 saat sonra İstanbul... :-\
Hemde 1.3 makineyle.... :eek:
Kezban çok çok sağlam valla... Kendisine de, bu tür konularda O' na cesaret verip destek olan eşi Amir' ede tebrikler....... Alkış.... ;D

Arkadaşlar hepinize merhabalar, Mustafa bu güzel etkinlik için bana haber verdi ama maalesef resterasyon işine kalkıştığım için aranızda olamadım, Alp pazartesi günü iş yerime gelmişti, halimi gördü :(

Harika bir parkur çıkarmışsınız ve söylediğin gibi Mustafa mutlaka bir kere daha yapılsın bu parkur, benimde katılabileceğim bir tarihte olursa çok sevinirim.

Öykü'nün doğum günü kutlu olsun babası, nice güzel yıllara hep birlikte ulaşın :smiley:

Bu güzel etkinliğe katılan bütün arkadaşlarımı kutluyorum, hepinize selamlar, sevgiler :smiley:

ceranus' Alıntı:
Arkadaşlar hepinize merhabalar, Mustafa bu güzel etkinlik için bana haber verdi ama maalesef resterasyon işine kalkıştığım için aranızda olamadım, Alp pazartesi günü iş yerime gelmişti, halimi gördü :(

Harika bir parkur çıkarmışsınız ve söylediğin gibi Mustafa mutlaka bir kere daha yapılsın bu parkur, benimde katılabileceğim bir tarihte olursa çok sevinirim.

Öykü'nün doğum günü kutlu olsun babası, nice güzel yıllara hep birlikte ulaşın :smiley:

Bu güzel etkinliğe katılan bütün arkadaşlarımı kutluyorum, hepinize selamlar, sevgiler :smiley:

Sevgili Zerrin,

Vallahi haklısın... İşin çok zor. Hele dizin gibi sağlık sorunların devam ederken giriştiğin iş ciddi ağır.....
Yardıma geleceğim, bundan da çok keyif alacağım, sonuçta senin kadar bilmesekte mağazacılığımız var. Özledim valla vitrin mitrin yapmayı ;D

Lütfen kendine dikkat et ve kendini çok yorma.... En küçük bi ihtiyacında da sadece bi telefon kadar uzağız sana, biliyorsun...

Kolay gelsin...
Geçmiş olsun yeniden...

Saygılar....

msmt' Alıntı:

Mustafa, çok çok doğru söylüyorsun bence...
Ben yıllardır Suzikiyi çok beğenirim zaten... Hemde hepsini.
Samurai bile ayrı bi tat, oyuncak gibi, sağlam, hafif. Dolayısı ile arazide çok başarılı.
Vitaraların hepside ayrı bi güzel....
X90' ın methini ise çok duydum. Hatta sitede bi üye var, şimdi bulamadım, X90 yükseltti felan, çok memnun...

GC' nin fazla yakıtı yüzünden benim bile bazen aklımdan Vitara' ya geçmek geliyor.... ;) Laf aramızda ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR