Forumdaki tavsiyelere istinaden 2005 model Grand Cherokee 2.7 crd aracımızı geçen ay HMC Garage'ye götürdüm. Hem periyodik bakım fiyatı aldım hem de mekanik aksamı kontrol ettirerek değişmesi gerekenleri ve fiyatlarını aldım. Usta öndeki ve arkadaki bütün takozların değişmesi gerektiğini ve ayrıca arka z rotların sökülerek burçlarının değişmesi gerektiğini söyledi, ayrıca son ön aks körüğü yırtılmış. Hepsinin fiyatını çıkardı ve acilen yapılması gerektiğini söyledi.
Oradan çıkıp bir önceki bakımı yapan Tuna Garage'ye gittim. Sadece arka z rotların değişmesi gerektiğini ve aks körüğünde yırtık olduğunu, bakıma 3.000 km kaldığı için bakım zamanı gelince gitmemi acil bir durum olmadığını söylediler.
Oradan ayrıldıktan sonra ise Jeep yedek parçacısı Mopar'ı aradım ve tavsiyeleri üzerine Jeep Life servise gittim. Usta test sürüşü sonrası aracı lifte kaldırdı ve sadece arka z rotlar ile sol ön aks körüğünün değişmesi gerektiğini, tüm takozların fabrikasyon olduğunu ve herhangi bir bozulma olmadığını söyledi. Beraber parçacıya gidip malzemeleri aldık; aks körüğü 50 tl, 2 arka z rot 150 tl, filtreler 100 tl olmak üzere 300 tl, 8 litre mobil 10/60 yağ 220 tl, işçilik 150 tl olmak üzere toplam 670 tl ödedim.
(Bu arada HMC Garage 50 tl'lik aks körüğüne 75 tl, yenisi 150 tl olan z rotların sadece burç değişimine (parça+tornacı) 120 tl, 220 tl'ye aldığım motor yağına 350 tl fiyat vermişti.)