Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 651,931
Ynt: Ankara Offroad Ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

.

2013-03-24-1225.jpg

2013-03-24-1225.jpg

Etiketler

Başka bir linkte jeep almayı düşünen bir guruba yazdığım ve diğer arkadaşlarla bilgi alışverişimizden bir örnek.Ben yandım siz yanmayın:smiley:Belki bir daha düşün diyeceklerimiz vardır bizim sayfada da:smiley:))

WJ keyifli araç evet
ZJ de keyifli
Bu araçlara keyifsiz demek delilik olur.Ama ben birçok forumda, linkte daha evvel acı gerçeklerden de bahsettiğimde aforoz edildim:smiley:Yıllardır JEEP hastasıyım ve şu an da zaten 2002 4,7 WJ var.Geçen sene ZJ ile Jeep e dönüş için X5 imi abime verdim:smiley:Sadece Ocak, Şubat, Mart maliyetini net hesapla aktarmak istiyorum: (masrafı şahinden biraz fazladır, ona da değer diyip bütçesini altüst edenlere,çoluk çocuğunun nafakasından kesenlere, bir daha düşünüp almalarını tavsiye anlamındadır):
-Ocak yakıt; 1282 tl
-Şubat yakıt 1007 tl
-Mart yakıt 1129 tl
-6 aylık vergi (indirimli hali) ;1304 tl
-şaft kafa değişim; 590 tl
-sensör+fan muşuru 400 tl
-1 far ampülü 25 tl
Toplam; 5,737 tl.........Bir kere daha düşünün.
Yakıtı 12 yıldır Shell den alırım.12 krş-13 krş için kötü yakıt koymam.Yukardaki yakıt masrafları sadece evden işe işten eve ş.içi kullanım ve ayda sadece 1-2 kere ankara sınırları içi gezide harcanandır.İst izmire gitmiyorum yani:smiley:Km de zaten gaz+benzin en az 700 krş yakar WJ!Aksini iddia edenle kontağına iddiaya girerim.Hadi olsun 680 krş!
Not;Şu an sıvıların değişim i geldi.Ben 10 binde değil 8 bin km de yağ değişimi yapıyorum ve şu an servis km si doldu.Herkes biliyorki büyük ihtimal balataydı şanzuman def vs yağlardı filtrelerdi 750-1000 tl arası bir bakım masrafı çıkacak.
Bu araçları alanlara tek tavsiyem şudur;Ya iyi bir bütçeniz olmalı, ya da gerçekten herşeyi göze alacak kadar JEEP aşığı olmalısınız.
Ben Jeep kullanırken hep 2. binek artacım olmuştur.Sadece son 4 aydır yoktu binek aracım.Geçen hafta punto m.jet aldım.Nefes almaya yeniden başladım.Şu an Wj garajda ;sadece ayda 2 kere dışarı çıkmak üzere keyfine bakıyor:smiley:
---Gerçekten hastası değilsen, yada sorumlu olduğun insanlar varsa ALMA!Git suzukiye bin derim tüm Jeep heveslilerine.selam ve saygılarımla

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=92981.70#ixzz2Qo7rjoIC

AŞAĞIDAKİ VE YUKARDA YAYINLADIĞIM YAZILAR BAŞKA BİR LİNKTEKİ SOHBETTİR.ÇBELKİ BİZİM SAYFADA DA FAYDALANACAK MİSAFİRLERE LAZIM OLABİLİR.BİR DAHA DÜŞÜNME ANLAMINDA.Çünkü ben sağda solda bu araçlar için 45 krş yakıyor, vergisi 550 tl vs aldatmalarla insanların kandırılmasını istemiyorum.Biz yandık siz yanmayın kıvamında:smiley:

Sayın Miçoz derin bilgi birikimi için yürekten teşekkürler.
Sayın Miçoz a bir katkı;
Ok, Kabulüm çıkardığınız hesaba katılıyorum
210+120+100=430 tl SADECE yağlar;Buraya kadar doğru.Lakin dikkat ederseniz büyük ihtimal balatlarda değişecek demiştim.Ben İDARE EDER i sevmem.1900kg lık 213 bg lik bir aracın balatası yarıyı az geçmişse değişirim.Orjinal bir çift balata da 280 tl diyelim;430+280=710 tl.Bu arada sizin gibi tecrübeli biri silikonlar temizleyici sprey vs i unuttu sanırım.15-20 tl de o eder.Bu arada bunu değişen servis te Allah rıazası için bu işi yapmıyor:smiley: 100-150 de işçilik alırlar herhalde.710+150+15= 875 tl.Bende zaten 750-1000 tl arası bakım demiştim.
Bakın işte ÇOK DOĞRU yazmanıza rağmen , biraz irdeleyince,inceleyince sizin 430 tl çıktı 875 tl ye.
Gelelim yakıt konusuna; 50 ltr ile 210-240 km ş.içi aynı miktar litre ile de 250 asgari uzun yol demişsiniz.Minimum ş.içi dediğiniz 210 a %35 eklersek (uzun yolda araç %35 daha fazla yol kat eder aynı yakıtla) =en az uzun yolda 337,5 km yol yapmanız lazım.
ayrıca fabrika verisi 22 ltr/km olan bu araçlar lpg de 3 ltr fazla yakar.eder 26 ltr.asla fabrika verisi reel değildir;kaymak asfaltta 70 kg lık sürücü ile yapılan kandırmaca ölçümlerdir; o 22 ltr yede siz 3 ltr ekleyin (arabanın 150-200 binlerde olmasını da varsayarak) etti size km de 28-30 ltr.
En iyimser hesapla 28ltr X 2,50 krş= 700krş yapmazmı?
Ve bunuda unutmayalım her 1000 km de 100-150 tl de benzin alıyoruz.Buda km başı 10-15 krş koyar.Yani ben iddiamda sabitim ve defalarca birçok araçta denemişimdir.4,7 WJ km de gaz+benzin 680-720 krş dan aşağı yakmaz.Bu benim iddiam.
Lpg markam prins demişsiniz.Bilenler bilir;bundan 4 ay evvel ahl 97 plaka ZJ bendeydi.Ankaranın sayılı zj lkerinden di istanbula gitti.Ondada prins vardı.WJ de şu an BRC var.Bizde şu an 2000 model 3.0İ X5 de mevcut onda da Atiker fast var.İnanın hepsi aynı.Mantıken düşünelim; Bir aracın çalışma sistemini, yakıt gereksinimini, ihtiyaç duyduğu yakıtı bir lpg markası nasıl değiştirir?
-Lpg nin markası (merdiven altı imalat bilinmeyen yada adi marka olmadığı sürece) değil takan ustanın mahareti ve projesi önemlidir
-Atiker fast,Brc,Prins,Zavoli,telefleks gibi bilindik markalar; araca az yada çok gaz yaktırmaz.Sadece akselerasyon, tüpten benzine atma, otomatik ayarlama vs gibi konularda kötü markalara nazaran daha iyidir.Yakıt aynı yakıttır.
-Tekrar edeyim; mesela fema,wentgaz vs demiyorum.Tanınmış markalardan bahsediyorum.800 tl ye 5.2 motora uygulanacak bir sistem elbette patlatma,kaçırma,gereken pompalamayı yapamama,beyin hataları vs le km de size 1 tl yaktırabilir...
Herkese selam ve sevgiyle
JEEP sevdadır;heves değil.Alırken bir kere daha düşünün.

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=92981.80#ixzz2Qo9OMFct

mesut kose' Alıntı:
Erkanlar böyle oluyor herhalde biri olmaz sa diğeri fotoğraf konusundaki eksiği hemen tamamlıyor ;). Erkan fotoğraflar için teşekkür ediyoruz, eline gözüne sağlık devamını isteriz ama, fotoğrafların hepsi de çok güzel.
mesut abi, adaşım (erkan nezir) ile bir yan yana gelebilsek gezilerde kendisinden öğrenecek çok bilgimizin olduguna eminin ustamızdır foto konusunda.. ama yinede rica ederim gördüğüm güzellikleri çekmeye çalıştım elimden geldiğince.. ayrıca salih özen abime de teşekkürler makine için..

Savaş Cherokee' Alıntı:
Başka bir linkte jeep almayı düşünen bir guruba yazdığım ve diğer arkadaşlarla bilgi alışverişimizden bir örnek.Ben yandım siz yanmayın:smiley:Belki bir daha düşün diyeceklerimiz vardır bizim sayfada da:smiley:))

WJ keyifli araç evet
ZJ de keyifli
Bu araçlara keyifsiz demek delilik olur.Ama ben birçok forumda, linkte daha evvel acı gerçeklerden de bahsettiğimde aforoz edildim:smiley:Yıllardır JEEP hastasıyım ve şu an da zaten 2002 4,7 WJ var.Geçen sene ZJ ile Jeep e dönüş için X5 imi abime verdim:smiley:Sadece Ocak, Şubat, Mart maliyetini net hesapla aktarmak istiyorum: (masrafı şahinden biraz fazladır, ona da değer diyip bütçesini altüst edenlere,çoluk çocuğunun nafakasından kesenlere, bir daha düşünüp almalarını tavsiye anlamındadır):
-Ocak yakıt; 1282 tl
-Şubat yakıt 1007 tl
-Mart yakıt 1129 tl
-6 aylık vergi (indirimli hali) ;1304 tl
-şaft kafa değişim; 590 tl
-sensör+fan muşuru 400 tl
-1 far ampülü 25 tl
Toplam; 5,737 tl.........Bir kere daha düşünün.
Yakıtı 12 yıldır Shell den alırım.12 krş-13 krş için kötü yakıt koymam.Yukardaki yakıt masrafları sadece evden işe işten eve ş.içi kullanım ve ayda sadece 1-2 kere ankara sınırları içi gezide harcanandır.İst izmire gitmiyorum yani:smiley:Km de zaten gaz+benzin en az 700 krş yakar WJ!Aksini iddia edenle kontağına iddiaya girerim.Hadi olsun 680 krş!
Not;Şu an sıvıların değişim i geldi.Ben 10 binde değil 8 bin km de yağ değişimi yapıyorum ve şu an servis km si doldu.Herkes biliyorki büyük ihtimal balataydı şanzuman def vs yağlardı filtrelerdi 750-1000 tl arası bir bakım masrafı çıkacak.
Bu araçları alanlara tek tavsiyem şudur;Ya iyi bir bütçeniz olmalı, ya da gerçekten herşeyi göze alacak kadar JEEP aşığı olmalısınız.
Ben Jeep kullanırken hep 2. binek artacım olmuştur.Sadece son 4 aydır yoktu binek aracım.Geçen hafta punto m.jet aldım.Nefes almaya yeniden başladım.Şu an Wj garajda ;sadece ayda 2 kere dışarı çıkmak üzere keyfine bakıyor:smiley:
---Gerçekten hastası değilsen, yada sorumlu olduğun insanlar varsa ALMA!Git suzukiye bin derim tüm Jeep heveslilerine.selam ve saygılarımla

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=92981.70#ixzz2Qo7rjoIC
savaş abi çok güzel bir hesap ve konuyu özetlemiş kapatmışsın.. JEEP bir sevda, yada kara sevda.. bunu ya alınca, ya kullanınca, ya da satmaya karar verince anlıyorsun... :smiley:

Elim bir ani felç sonucu 87 yaşında kaybettiğimiz Sayın İngiltere Kraliçesi ''Demir Lady'' lakaplı Margaret Thatcher e Allahtan rahmet, kederli ailesine ANOFF olarak sabrı cemil niyaz ederiz.ANOFF adına; Savaş Cherokee

erka' Alıntı:
savaş abi çok güzel bir hesap ve konuyu özetlemiş kapatmışsın.. JEEP bir sevda, yada kara sevda.. bunu ya alınca, ya kullanınca, ya da satmaya karar verince anlıyorsun... :smiley:
Cansın abim:smiley: Mesut abinin dediği gibi; gerçekten de Erkan Nezir i aratmadın.Huyunuzda yada suyunuzda var:smiley:

Savaş Cherokee' Alıntı:
Ev arabadan hayırlıdır Gökhanım.Üzülecek asla bişey yok.Her etkinlikte bana sormadan buluşma alanına gel.Koltuğun biri kesin bostur senin için:smiley:
eyvallah savaş abim çok teşekkür ederim...

Savaş Cherokee' Alıntı:
Elim bir ani felç sonucu 87 yaşında kaybettiğimiz Sayın İngiltere Kraliçesi ''Demir Lady'' lakaplı Margaret Thatcher e Allahtan rahmet, kederli ailesine ANOFF olarak sabrı cemil niyaz ederiz.ANOFF adına; Savaş Cherokee
ANOFF başsağlıgına giderse beni listeye yaz abi :smiley:

erka' Alıntı:
mesut abi, adaşım (erkan nezir) ile bir yan yana gelebilsek gezilerde kendisinden öğrenecek çok bilgimizin olduguna eminin ustamızdır foto konusunda.. ama yinede rica ederim gördüğüm güzellikleri çekmeye çalıştım elimden geldiğince.. ayrıca salih özen abime de teşekkürler makine için..

makine sana kurban olsun abimm..

erka' Alıntı:
ANOFF başsağlıgına giderse beni listeye yaz abi :smiley:
Abi yol uzak gitmeyecez.Zaten onlarda öyle helva dağıtma, 7 sinde 40 ında okuma ne yok abi.Ama ben törene ANOFF adına St.Paul Katedraline çelengimizi yolladım, 2.Elizabeth e de tel çektim.Gereken neyse yapıldı abim

Savaş Cherokee' Alıntı:
Ev arabadan hayırlıdır Gökhanım.Üzülecek asla bişey yok.Her etkinlikte bana sormadan buluşma alanına gel.Koltuğun biri kesin bostur senin için:smiley:

Gökhan cım hayırlı olsun Başkana katılıyorum buluşma alanına geldiğinde yerin hazır.

Gökhan hayırlı olsun ev işi önemli araba her zaman alınır.Benim arabada her zaman müsait sormana bile gerek yok

erka' Alıntı:
yeni mustafa abi, ege paşa ile geliyor... :smiley:

abim çok teşekkür ederim varlığınla emeginle samimiyetinle aynı anadan babadan olsak bu kadar severdim

Sağolasın Allah bizim karşımıza senin müstesna bir abi çıkardı inşallah seninde karşına çıkarır amin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri