Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 657,531

Etiketler

Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

Erkan abimin cayı ve sohbeti mukemmeldi.
Teşekkürler Erkan Abi

image.jpg

Salih abi uzun yolda manuel olduğu için bu kadar az yakıyor 2500 devir de sabit tutmayı becerdiğim zaman birde devlet vitesi var :smiley: bu işin içinde tabi ama genelde yakıt ortalamam bu ama şehir içinde net bir yakıt ölcümü yapamadım kısa mesafe kullanımında ve araç ısınsın diye uzun calıştırmalarda 440 kr yaktığınıda bilirim bu araçların ayna mahrutileri dik yokuşlarda cabuk bayılmasına özellikle 1-2 değilde 3 viteste cok yaşıyoruz 1-2 ile yokusu cok rahat giderken vites istemesine rağmen 3 ncü vitese attığımızda araç devrini alıp hızlanmıyor ve 2 nci vitese düşmek zorunda kalabiliyorum (tabi bu çok dik yokuşlar için geçerli) bunun önüne geçmek için ise tek bir yol var ayna mahruti değişimi ama bu değişimde dez avantajı ile birlikte geliyor son hız düşüyor ben bu araç ile 170 km sürat elde ettim belki ayağımı gazdan cekmese idim yolun durumuna göre 180 - 190 belki son hızı da görebilirdim fakat ayna mahruti değişiminden sonra 140 - 150 km görmek mümkün değil diye düşünüyorum ki sonuçta bu bir arazi aracı yüksek süratlere cıkmamak en doğrusu

snsslh' Alıntı:
Erkan abimin cayı ve sohbeti mukemmeldi.
Teşekkürler Erkan Abi
salih abim hangi ara çektin paparazzi gibisin :smiley: onur verdiniz gelmekle ayaklarınıza sağlık herzaman beklerim...

ANOFF 3 MART 2013 8, BÜYÜK ETKİNLİĞİ KATILIM LİSTESİ
Yer :Çamlıdere Mesire Alanı
Buluşma yeri :İstanbul yolu yeni TAYMEK (şaşmaz kavşağını geçince sağda)
Buluşma saati :08.30 (09.00 teker döner 30 kişi 1 kişiyi bekleyemez)
Tarih :03/03/2013
Yeme içme :Herkes kendine ait

1.Savaş Tanır WJ 3 kişi
2.Mesut Köse CJ8 3 kişi
3.Akın abi Frontera 4 kişi
4.Salih Yardımcı Suzi 3 kişi
5.Eflatun Abi Pajero 3 kişi
6.Serdar Abi Forester 3 kişi
7.Çağın Jımny 2 kişi
9.Dinçer XJ 2 kişi
10.Murat Özbay XJ 2 kişi
11.Salih Özen XJ 2 kişi
12.Burak Mehmet XJ 3 kişi
13.Veysel Abi CJ veya Pathfınder 2 kişi
14.Necati Samuraı 2 kişi
15.Şener Suzi 2 kişi
16.Gökhan FRONTERA 4 kişi
17.Aytaç ZJ 3 kişi
18.Mustafa Bey Freelander 3 kişi
19.Orhan baba Pajero 3,2 2 kişi
20.Umutcan bey Niva 2 kişi
21.Erdinç Özenli Suzi 3 kişi
22.tamer temiz NİVA 1 kişi
23.tolga tandoğan NİVA 2kişi
NOT; Etkinliğimize katılmak isteyen gurup üyelerimiz adını lütfen listeye eklesinler.
-Her zamanki gibi; akşamdan yakıtımızı alalım,alışverişimizi yapalım lütfen.Bu tür işler için artçıyı/konvoyu bekletmeyelim.
-Silah getirmek ve kullanmak yasaktır.
-Belirlenen bölge dışında offroad yapmıyoruz.
-Alkol odaklı gelmeyelim lütfen.İçmeye değil, pikniğe/offroada,doğada stres atmaya gidiyoruz:smiley:
-Genel geçer ahlak ve konvoy kurallarına riayet edelim lütfen.Herkese selam ve saygılarımla:smiley:
(ÇEKİRDEK getirmeyi unutmayalım:smiley: ve lütfen imkanı olan herkez odun getirsin büyük ateş için)

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=90764.4010#ixzz2MOwaIVWH

Dostlar ben yetişemiycem iyi eglenceler. :( :( :(

iroqua' Alıntı:
Levent bey bence tercihinizi gözden gecirin derim az yaksın derken duster alıp arazi aracı aldım yanılgısına kapılmayınız yakıttan tasaruf ederken debriyaj balatası faturası olarak geri dönmesin size, bence suzukilere bir göz atın az önce 220 km üzerinde ışık dağına gittim geldim, devlet vitesi ile birlkte yaktığım yakıt 55 tl bulmadı tabi hız ortalması 80 - 110 km aralığında kullanmak şartı ile bu da ortalama 240 - 250 kr aralığında bir rakama tekabul ediyor gazın litresi ise 2.46 krş ve 1450 kg 2000 motor bir araçtan bahsediyoruz, yani bir tofaş kuş serisi ile aynı hatta daha az yakan bir araç, ki duster da ortalama bu rakamlarda yakıt tüketir sadece şehir içinde biraz daha az yakıt tüketir ama suzukide bulduğunuz keyifi arazi özelliklerini sağlamlığı ve konforu asla dusterde bulamazsınız benim tavsiyem ne tür yollarda kullanacağınızı bir gözden gecirin ve araç seciminizi bu kriterlere göre belirleyin
Avatarınızdaki araç bile dusterdan daha becerikli bir araçtır arazide
Yorumlarınıza kesinlikle katılıyorum, hatta şuanki Duster fiyatlarını göz önüne aldığımda pahalı bile geliyor ben hiç binmedim Duster'a konforu rahatlığı nasıldır bilemem ama aracın içinde özellik olarak hiç bir şey yok bunun farkındayım fakat eşim ve annem tüplü araçtan çok korkuyorlar, tüm açıklamalarıma rağmen ikna edemiyorum, ben gider yeni kasa Terios alırım ki şuan çok güzel bir araç satılıyor ama aile fertleriminde içine sinmeden binmelerini istemiyorum, belirttiğim sebeplerden dolayı maddi imkanlar çerçevesinde tek yol Dustera çıkıyor (çok km yapmış başka marka dizel araçta almak istemiyorum).

Terioslar benim her zaman gönlümdeki araç olmuştur, benim amacım sert offroad değil arazide gezmeyi seviyorum, sizin aracınız kadar arazide başarılı değil ama bana yetiyordu. Hakkımızda hayırlısı belki fikirler değişirse başka markalara yönelicem ve bu süreçte sizlerin başını ağrıtıcam. İlginiz için çok teşekkür ederim.
salih yardımcı' Alıntı:
-Erkan bey,Levent bey aramıza hos geldiniz.Levent bey ben de Terios kullandım çok keyifli araba hem şehirde hem arazide çok iyi bir de az yakıyor.Ben ce Duster den ziyade yeni kasa Terios düşünün hem eşinize uygun olur hem de araziye...
Hoşbuldum teşekkür ederim;
Benimde gönlümdeki araç terios ama yukarda belirttiğim nedenlerden dolayı başka markaya yönelmek durumunda kalıyorum. İlginiz için teşekkür ederim.

Bu arada nasip olurda Duster alırsam "Senin araban kötü çekmekten bıktık sen bir daha gelme" demezsiniz değilmi :smiley: ???

levent bey suzuki vitara jlx kasaların dizelleri ve grand vitara xl7 lerinde dizelleri mevcut temiz bir araç bulursanız eğer alınabilir araçlar bu araclarada bir bakın derim
Gönlünüz rahat olsun bizim gurupta sizi battığınız yerde bırakıcak kaderinize terk edecek bir insan yok buna kefilim, gurup icindeki abilerimi ve dostlarımızı tanıdıkca ne demek istediğimi anlıyacaksınız umarım yakın bir zamanda aracınıza kavusursunuz

facebook ta videoları gördüm yine muhteşem bir gezi olmuş.
Mesut abi, savaş abi emeğinize sağlık, bu gezide aranızda olamadığım için çok üzüldüm.

Güzel günün fotoğrafları yükleyin de neler kaçırdığımı görüp pc basında biraz daha üzüleyim :( ve yine o fotoğraflarla kendimi birazcık da avutayım :smiley:

burak mehmet' Alıntı:
Ev yapımı dalkıranım oldu :D Maliyet en az 10 TL :D
ama tam olarak bitmedi azcık daha modifiye edeceğim yukarıdaki çift katlı olan yer tek katlı olacak.Nasıl olmuş sizce?

Kampanya varmıs arkanda 5TL :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,862
Kayıtlı Üye Sayımız
166,657
Kaydolan Son Üyemiz
Calderone1336

Çevrimiçi üyeler

Geri