Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 647,474
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
23 aralık pazar karda mangal:smiley:
-Tüvtürk ivedik pazar saat 11,45 buluşma 12 ,00teker döner:smiley:
-keşif ve karla mücadele gezisi
-sadece gurup üyelerine açık gezi (13 ocaktaki büyük etkinliklerimiz tüm dostlara açıktır)
-maksimum 6-7 araçlı
-gidilecek yer güvenç göleti
Mesut Köse,Erkan Nezir ,Savaş Tanır,

P4070075.JPG

P5210044.JPG

P5220059.JPG

P5210113.JPG

Etiketler

Hazir kafa kafaya vermisken bi bakyim dedim forester ile jimny ye ;D

20121221_184422.jpg

Anlasiilan sen jimny konusunda niyeti bozmussun ama benim tavsiyem gruptaki jimnylerden birini kullanman hatta bir gezide misafir olman . Jimny cok iyi bir arac ama tarz olarak uyup uymuyacagi konusunu da hesaba katmalisin ;)

outlaw06' Alıntı:
-sadece gurup üyelerine açık gezi (13 ocaktaki büyük etkinliklerimiz tüm dostlara açıktır)
-maksimum 6-7 araçlı
Mesut Köse,Erkan Nezir ,Savaş Tanır,
Mesut Köse-Erkan Nezir- Savaş Tanır- Serkan Aydoğan

Ynt: Ankara Offroad Ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

mesut kose' Alıntı:
Anlasiilan sen jimny konusunda niyeti bozmussun ama benim tavsiyem gruptaki jimnylerden birini kullanman hatta bir gezide misafir olman . Jimny cok iyi bir arac ama tarz olarak uyup uymuyacagi konusunu da hesaba katmalisin ;)

Mesut abiye katılıyorum, dalca abi birde şu makaleyi incelemenizi öneririm

2000 yılından beri kıyısından köşesinden ilgim olan bir hobi off-road. Spor demiyorum, fiziksel antrenman istemeyen bir şeye spor demek bana pek doğru gelmiyor. Başlangıcım aile dostumuzun modifiye edilmiş Unimog’u olduğu için biraz yukarıdan aşağıya inmiş olduğum bir hobi aslında.
Eski aracım ile o veya bu nedenle açılmış orman yollarında gezerken ve çamur içinde ki orman yolu da olsa yolda yaptığım bu eylemi yol dışı, off-road olarak nitelendirmenin ne kadar doğru olduğunu sorgulamaya başlamıştım. Birçok yerde aracıma zarar verme korkusuyla geri dönme gereği de yaşadığımı düşününce bu kadar bütçe, vergi ve yakıt gideri ayırdığım bu araç canımı sıkmaya başlamıştı. Benim yaptığım her şeyi çok daha küçük bütçeli araçlar yapıyordu ve aracıma komik lakaplar takmak ve onu yüceltmeye çalışma saçmalığına girmek yerine bir an önce gerçek anlamıyla off-road yapılacak bir araç hayali kurmaya başladım. Çünkü bence lastiklerinin boyu değil aracın işleviydi önemli olan. Ya orman yollarında çamurun içinde debelenmeyi Paris-Dakar şampiyonu olmuş gibi abartırsın, ya da araziye girip gönlünce eğlenirsin, ben sadece eğlenmeyi seçtim…
Kaportasız bir araç, ya da umursamayacağım kaportaya sahip bir araç olmalıydı bu. İşin birde güvenlik boyutu vardı ki, rollcage olmayan bir araçla off-road yapmak çok saçma gelmeye başlamıştı.
Bu tanımları karşılayabilecek birkaç marka ve model vardı kafamda. Üyesi bulunduğum Off-Road Derneği içinde ki oldukça iyi hazırlanmış birkaç Jimny‘nin neler yapabildiğini ve kapıda dururken bile insanın canını sıkacak masraflara neden olmamaları da beni etkilemeye başlamıştı.
Bu sıralarda bir off-road yarışı kesin kararımı vermeme neden oldu. Sıfır numara ve süpürücü araç ISOFF üyesi iki arkadaşımızın çok iyi bildiğim Jimny.leriydi ve Sofular yakınlarında Şile otoban kenarında ki bu etapta bir noktayı sadece bu iki araç rahat geçebilmişti. Tüm yarışçılar bu noktayı traktörler tarafından çekilerek geçebilmişlerdi. Hafif ve küçük; bulunduğum coğrafya için bence uygun olan buydu…
Balkanlarda ki trophylerde yarışmak üzere hazırlanmış bir Jimny‘nin satılık olduğunu duyunca sahibiyle irtibata geçip aracı satın aldım. Tüm vaktini araba hazırlamakla harcayıp sanayide off-road yapanlardan olmayı düşünmediğimden yapılı bir araç çok mantıklı gelmişti. Araç doğal olarak yorgundu, yarış arabası mantığıyla yapılan bakımlar doğal olarak yetersizdi ve biraz toparlayınca ortaya yazın çamur yokken bile çok eğlendiğim bir araç çıktı. Özellikle kaya etapları benzeri yoğun artikülasyon isteyen teknik etaplar adrenalin konusunda ki tüm ihtiyacımı karşılar olunca off-road.u daha da sevmeye başladım… Devrilince kaldırıp devam ettiğim bir aracımın olmasının bu kadar eğlenceli olacağını bilseydim çok daha önce yapardım kendime bu iyiliği.
Cilalı, sanayi off-roadcusu olmak ya da orman yollarını asfaltla bir tutan her yere girip çıkabilen ya da çıkamayan ama en azından giren özgür off-roadcu olmak işte bütün mesele bu Aracın özelliklerine gelince, 2004 model 90 bin km civarı ve bunun büyük bölümünü arazide yapmış bir araç. Bir off-roader olması için yapılanlara gelince.
İçten rollbar, dıştan yarım rollcage, yan kaya korumaları, ön – arka vinç tamponları, ön – arka vinç, SJ410 arazi şanzımanı, yarış debriyajı, 4″ yükseltme kiti, 31x10x16 Super Swamper LTB lastikler, Safari Snorkel, diferansiyel kilidi. Ekipmanların çoğu 4xfourart firmasına ait. Mehmet Becce bence Suzuki kullanıcıları için önemli bir avantaj, yardımlarını ve tecrübesini asla esirgemeyen bir danışman bizler için.
Off-road sadece bir hobi ve eğlence benim için fazla abartmak istemediğim hayatımda çokta büyük bir yer işgal etmeyen bir hobi, küçük bir hobi için küçük bir araç
Murat Çelebi

kaynak: 4x4 dergi

Herkese günaydın. Erkan abi bu senin için umarım beğenirsin. ;D

image.jpg

Yaa kardeşim nerden buluyosun bu Jeep resimlerini, nasıl bir arşiv var anlamadım ki sende, hepsini alıyorum buradan... :smiley: Gününüz aydın olsun benim arkadaşlarım.

outlaw06' Alıntı:
-maksimum 6-7 araçlı
Mesut Köse,Erkan Nezir ,Savaş Tanır, Serkan.

mesut kose' Alıntı:
Anlasiilan sen jimny konusunda niyeti bozmussun ama benim tavsiyem gruptaki jimnylerden birini kullanman hatta bir gezide misafir olman . Jimny cok iyi bir arac ama tarz olarak uyup uymuyacagi :konusunu da hesaba katmalisin ;)
iyi dedin abi. Bi gezide cagin dostumun jimny sine bi atliyim bakiyim. :p ::smiley:

-maksimum 6-7 araçlı
Mesut Köse,Erkan Nezir ,Serkan Aydoğan,Savaş Tanır

Monti' Alıntı:
iyi dedin abi. Bi gezide cagin dostumun jimny sine bi atliyim bakiyim. :p ::smiley:

Tabikide abi ne demek her zaman yeterki sen iste yapabildiklerini gostereyim sana :smiley: ;D ;D ;D ama asik olmak yok sonra Jimny e :smiley::smiley: :p

outlaw06' Alıntı:
-maksimum 6-7 araçlı
Mesut Köse,Erkan Nezir ,Serkan Aydoğan,Savaş Tanır

Abiler benide aranıza alın bende geleyim. Dalca abi işin yoksa sende gel abi batalım çıkalım karda jimny i deneyelim?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,709
Kayıtlı Üye Sayımız
166,548
Kaydolan Son Üyemiz
scinier

SON KONULAR

Geri