Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jeomad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8,847
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 646,967
Ynt: Ankara Offroad ve Outdoor Etkinlikleri Grubu

outlaw06' Alıntı:
İşin yasal boyutuna bakarsan araca; cam filmi hariç yapılan ekstra her şey yasaktır muayenede yazdırılması işletilmesi gerekir.
bide eğer bir hafta içerisinde sökmez isen arabayı bağlarım dedi :smiley:

Etiketler

serdar06' Alıntı:
Coşkulu bir kişiymiş :smiley: Her gün kullandığınız bir güzergah mı ki?
işyerimden dolayı hafta da bir kaç defa aracımla işe gidiyorum. mecburi geçtiğim güzergah.

cr-v' Alıntı:
bide eğer bir hafta içerisinde sökmez isen arabayı bağlarım dedi :smiley:

Merhaba,

Aracınızın özelliğini değiştiren modifikasyonların projelerinin Mühendisler Odası'nca onaylanması ve ruhsattaki ilgili yere işletilmesi gerekmektedir. Yani binek iken ticariye çevrilmesi, yolcu taşır iken çekici olarak veya pikap iken kurtarıcı olarak modifiye edilmesi gibi... Takılan aksesuarların ruhsata yazılması gibi bir konuyu Ankara Gölbaşı TUV istasyonunda yetkililere sorduğumuzda böyle bir gerekliliğin olmadığı cevabını aldık.

Eğer aracınız M1G sınıfında ise vinç, çeki tertibatı gibi gerekli ekipmanların işletilmesi gibi bir konu yokmuş bile. Ama konu ile ilgili tam bir netliğin de olmadığı düşüncesindeyim.

Tutanağınızda cezaya ait madde ne olarak yazılmış?

Selamlar.

Erem' Alıntı:
Merhaba,

Aracınızın özelliğini değiştiren modifikasyonların projelerinin Mühendisler Odası'nca onaylanması ve ruhsattaki ilgili yere işletilmesi gerekmektedir. Yani binek iken ticariye çevrilmesi, yolcu taşır iken çekici olarak veya pikap iken kurtarıcı olarak modifiye edilmesi gibi... Takılan aksesuarların ruhsata yazılması gibi bir konuyu Ankara Gölbaşı TUV istasyonunda yetkililere sorduğumuzda böyle bir gerekliliğin olmadığı cevabını aldık.

Eğer aracınız M1G sınıfında ise vinç, çeki tertibatı gibi gerekli ekipmanların işletilmesi gibi bir konu yokmuş bile. Ama konu ile ilgili tam bir netliğin de olmadığı düşüncesindeyim.

Tutanağınızda cezaya ait madde ne olarak yazılmış?

Selamlar.
karayolları trafik kanunu madde 32. :(

cr-v' Alıntı:
karayolları trafik kanunu madde 32. :(

Merhaba, aynı dediğim gibi bir yaklaşım işte. Tam netlik olmamasından kaynaklı. Portbagaj sınıfına girebilecek bir değişikliği ruhsata işletmeye çalışıyorlar. Halbuki bu eklenti aracın evsafını değiştirmiyor.

TUV sayfasından aldığım benzer açıklama :

Tadilat Nedir? Aracın fabrika çıkışından sonra veya hizmet süresince üzerinde yapılan/yapılacak olan, aracın niteliğini değiştirmeye yönelik üst yapı ve benzeri işlemlere tadilat denir.
Araçlarda Müsaade Edilen Tadilatlar

Motor değişikliği
Aktarma Organları tadilatı ve PTO (Yardımcı Güç Çıkışı) uygulaması
Direksiyon Sistemleri tadilatı
Şasi tadilatı
Çekici Kancası ilavesi
Üçüncü Dingil veya Lastik ilavesi
Kabin ve Karoseri tadilatı
"Tam ve Tamamlanmamış Araç Belgesi" bulunan araçlarda yükün ve işin özelliğine göre; damper kasası, tank, vidanjör, ahşap kasa, vinç vb. üst yapılar tadilat kapsamındadır.
Koltuk çıkarılması veya ilavesi
Traktörlerde kazma, yükleme, kanal açma ve benzeri ekipmanların ilave edilmesi, tip onaylı kabinlerin takılması kaydıyla kabin tadilatı, tadilat kapsamına dâhildir.
Klima Sistemleri tadilatı
Fren Sistemi tadilatı
Elektrik Sistemi tadilatı
Özürlü Araç tadilatı
Sürücü Kursları Eğitim Araçları tadilatı
Ön (Bull-Bar), arka ve yan (marşpiye) koruma sistemleri
Okul Servis Aracı tadilatı
Yakıt Sistemi Tadilatı: LPG, CNG Sistemleri
Kaynak: AİTM (Araçların İmal, Tadil ve Montajı Yönetmeliği) EK-IV

Uğraşmayı göze alırsanız mahkeme kararı ile bu yaptırımdan muaf sayılabilirsiniz. Ama memleketimizde hak arayanın önünde o kadar çok engel var ki, insanlar haklarını aramaktan ziyade, başlarına daha büyük işler gelmeden haklaından feragat etmeyi seçebiliyorlar.

Geçmiş olsun diyelim.

Selamlar.

Erem' Alıntı:
Merhaba, aynı dediğim gibi bir yaklaşım işte. Tam netlik olmamasından kaynaklı. Portbagaj sınıfına girebilecek bir değişikliği ruhsata işletmeye çalışıyorlar. Halbuki bu eklenti aracın evsafını değiştirmiyor.

TUV sayfasından aldığım benzer açıklama :

Tadilat Nedir? Aracın fabrika çıkışından sonra veya hizmet süresince üzerinde yapılan/yapılacak olan, aracın niteliğini değiştirmeye yönelik üst yapı ve benzeri işlemlere tadilat denir.
Araçlarda Müsaade Edilen Tadilatlar

Motor değişikliği
Aktarma Organları tadilatı ve PTO (Yardımcı Güç Çıkışı) uygulaması
Direksiyon Sistemleri tadilatı
Şasi tadilatı
Çekici Kancası ilavesi
Üçüncü Dingil veya Lastik ilavesi
Kabin ve Karoseri tadilatı
"Tam ve Tamamlanmamış Araç Belgesi" bulunan araçlarda yükün ve işin özelliğine göre; damper kasası, tank, vidanjör, ahşap kasa, vinç vb. üst yapılar tadilat kapsamındadır.
Koltuk çıkarılması veya ilavesi
Traktörlerde kazma, yükleme, kanal açma ve benzeri ekipmanların ilave edilmesi, tip onaylı kabinlerin takılması kaydıyla kabin tadilatı, tadilat kapsamına dâhildir.
Klima Sistemleri tadilatı
Fren Sistemi tadilatı
Elektrik Sistemi tadilatı
Özürlü Araç tadilatı
Sürücü Kursları Eğitim Araçları tadilatı
Ön (Bull-Bar), arka ve yan (marşpiye) koruma sistemleri
Okul Servis Aracı tadilatı
Yakıt Sistemi Tadilatı: LPG, CNG Sistemleri
Kaynak: AİTM (Araçların İmal, Tadil ve Montajı Yönetmeliği) EK-IV

Uğraşmayı göze alırsanız mahkeme kararı ile bu yaptırımdan muaf sayılabilirsiniz. Ama memleketimizde hak arayanın önünde o kadar çok engel var ki, insanlar haklarını aramaktan ziyade, başlarına daha büyük işler gelmeden haklaından feragat etmeyi seçebiliyorlar.

Geçmiş olsun diyelim.

Selamlar.
ilginize teşekkür ederim. Gerçekten de hak aramak bu memlekette eziyet.

Serdar abi gurupla ilgilenecem diye artık çocuklarım bana amca diyor.Bir face teyim bir burda.Hele etkinliklere 12-13 gün kala günde 7-8 saat burda oluyorum:smiley:Birazda işe güce bakmak lazım arada.Hem pazartesiler genelde böyle:smiley:

outlaw06' Alıntı:
Serdar abi gurupla ilgilenecem diye artık çocuklarım bana amca diyor.Bir face teyim bir burda.Hele etkinliklere 12-13 gün kala günde 7-8 saat burda oluyorum:smiley:Birazda işe güce bakmak lazım arada.Hem pazartesiler genelde böyle:smiley:
Sana diyecek hiçbir şeyim yok zaten Savaş hocam. Sen gibi grupla ilgilenen çıkmadı şimdiye kadar :smiley: Aman evi ihmal etme.... Şu kar iyice bi yağsın da çocuklar için de bir kızaklı falan bi faaliyet düzenleyelim diyorum...

@EREM abi bilgi süper.Bu durumda @SERKAN ın acil trafik mahkemesine başvurması gerekiyor o halde.
Ben 2005 te kayın biladerin ticari taksi ile bir yere gidiyordum polis durdurdu.Ticari taşıt belgesi yüzünden 830 tl ceza yazdı.Düşünün 2005 te:smiley: Mahkemeye başvurdum ve kazandım.Ceza iptal, polisede kınama cezası kararı:smiley:Belgeleri evde mevcut hala:smiley:mahkeme kararı falan.

serdar06' Alıntı:
Sana diyecek hiçbir şeyim yok zaten Savaş hocam. Sen gibi grupla ilgilenen çıkmadı şimdiye kadar :smiley: Aman evi ihmal etme.... Şu kar iyice bi yağsın da çocuklar için de bir kızaklı falan bi faaliyet düzenleyelim diyorum...
Abi kurdum ilgilenecem tabi:smiley:)) 1,5 yılın hayali + 5 ayın emeği var.Tabii dostlar ve abilerim sayesinde.Bu kadar güzel insan bir araya gelmiş ilgilenmezmiyim? Hepiniz gerçekten standart üstüsünüz.Saygılar hepinize. bu arada aile işi oktur abi.Sıkıntı yok:smiley:Yazın her hafta onlarda geliyor:smiley:Şimdi çocuklar küçük getiremiyorum:smiley:

outlaw06' Alıntı:
@EREM abi bilgi süper.Bu durumda @SERKAN ın acil trafik mahkemesine başvurması gerekiyor o halde.
Ben 2005 te kayın biladerin ticari taksi ile bir yere gidiyordum polis durdurdu.Ticari taşıt belgesi yüzünden 830 tl ceza yazdı.Düşünün 2005 te:smiley: Mahkemeye başvurdum ve kazandım.Ceza iptal, polisede kınama cezası kararı:smiley:Belgeleri evde mevcut hala:smiley:mahkeme kararı falan.
araştırıyorum abi duruma bakıp bende mahkemeye vercem.

outlaw06' Alıntı:
Abi kurdum ilgilenecem tabi:smiley:)) 1,5 yılın hayali + 5 ayın emeği var.Tabii dostlar ve abilerim sayesinde.Bu kadar güzel insan bir araya gelmiş ilgilenmezmiyim? Hepiniz gerçekten standart üstüsünüz.Saygılar hepinize. bu arada aile işi oktur abi.Sıkıntı yok:smiley:Yazın her hafta onlarda geliyor:smiley:Şimdi çocuklar küçük getiremiyorum:smiley:
Buyugu getir bişi olmaz temiz hava alsın oynasın kudursun kirlensin yerden yere atsın kendini. gunun sonunda cok mutlu uyuyacaktır. Tertemiz soğuk bişi yapmaz.

Hani dunun resimleri??? Motorcuları merak ettim. Bende kendime yeni romork yaptım belki bulusmalara getiririm ufak makineyi :-\ :-\

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,537
Kaydolan Son Üyemiz
emrecnblat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR