Ankara İvedik'ten Güncel Fotoğraflar ve Bilgiler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan c126 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,844

c126

Ana Kamp
Yer
Ankara
Arkadaşlar, dün ANkara İvedik'teki Hurda Sanayiine gittim ve bol bol resim çektim. Ya Nasip Ticaret ve Yörükler'e uğradım. Güzel insanlarla tanıştım, konuştum, bilgilendim. Ayrıca Şaşmaz'a da gittim ve İngiliz Kemal'in oğlu Engin Usta ile de uzunca sohbet ettim. Fotoğrafları ekliyorum, edindiğim bilgileri de fotoğraflardan sonra bulabilirsiniz.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

SPM_A0065.jpg

SPM_A0066.jpg

SPM_A0067.jpg

SPM_A0068.jpg

SPM_A0069.jpg

Etiketler
Ynt: Ankara İvedik'ten Güncel Fotoğraflar ve Bilgiler

SPM_A0070.jpg

SPM_A0071.jpg

SPM_A0072.jpg

SPM_A0073.jpg

SPM_A0074.jpg

SPM_A0075.jpg

SPM_A0076.jpg

SPM_A0077.jpg

SPM_A0078.jpg

SPM_A0079.jpg

SPM_A0080.jpg

SPM_A0081.jpg

SPM_A0082.jpg

SPM_A0083.jpg

SPM_A0084.jpg

SPM_A0085.jpg

SPM_A0086.jpg

SPM_A0087.jpg

SPM_A0088.jpg

SPM_A0089.jpg

SPM_A0090.jpg

SPM_A0091.jpg

SPM_A0092.jpg

SPM_A0093.jpg

SPM_A0094.jpg

SPM_A0095.jpg

SPM_A0096.jpg

SPM_A0097.jpg

SPM_A0098.jpg

SPM_A0099.jpg

SPM_A0081.jpg ve SPM_A0082.jpg isimli resimdekiler Def 90 mı? iştahım kabardı ;D

teşekkürler.

Şimdi gelelim bilgilere...

Önce hikayemizden başlayalım...

Geçtiğimiz pazar günü gittiğimde, kapalı olduğundan içeri girememiştim. Yani Hurdacılar Sitesinin girişlerinde askeri nizamiyeye benzer güvenlik kulübeleri var, özel güvenlik tarafından korunuyor, pazar günü işyerleri kapalı olduğundan siteye girmek de yasak. Çoğu parça dükkanların önünde yani sokakta yattığı için hırsızlığa karşı önlem olarak pazar günleri girişi yasaklıyorlar haberiniz olsun, boşuna gitmeyin. "kardeş bi bakıp çıkacam, İstanbul'dan - Kars'tan - ordan burdan geldim bu kadar yol teptim kelamları da hiiiiiiiiç işe yaramıyor haberiniz ola...

Haftaiçi (dün) tekrar gittiğimde ise önce Ya Nasip Ticaret'i buldum. Orada Raşit Bey'le görüştüm. Sağolsun çok efendi, sıcakkanlı ve yardımseverdi kendisi. Hiç sıkılmadan, burun kıvırmadan sorduğum her soruyu yanıtladı, bilgiler verdi, tavsiyelerde bulundu. Dışarıdan tamir için kesinlikle araç kabul etmediklerini, yalnızca parça temini yaptıklarını ve kendilerinin toplayıp sattıklarını söyledi. Fiks fiyatı 33.000TL'ye fabrikadan yeni çıkmış gibi (yani orjinali gibi - ek'siz eklentisiz) araçlar toplayıp teslim ediyor, tabi bunlar aksesuarsız. İsteğe göre fiyatın artması ile birlikte istenen takılıyor. Bu internet'te gözüken hurda araçların kendisinde olmadığını öğrendim, aradığımda bana Ya Nasip demişlerdi oysa ilan edenler. Bu konuda çok sıkıntılı Raşit Bey, ismimizi kullanıyorlar diyor. Yani arkadaşlar, yukarıda fotoğraflarda gördüğünüz hurdalar Ya Nasip'te değil, Yörükler Ticaret'tedir. O da aynı caddenin sonunda, 100 metre ileridedir.

Bir sonraki durağım da Yörükler Ticaret oldu. İnternet'te dolaşan söylentilerdeki gibi 300 tane araç filan yok. Ben 35 araç saydım, bunların bazısı kapalı kasa (SW) bazısı da Açık/tenteli. Araçların tamamının resimleri yukarıdadır. Bana göre hepsi haşat durumda (mekanik olarak bilmiyorum ama resimlerden kalanını görebilirsiniz - hepsinin içleri gördüğünüz gibidir). Bir zamanlar 300 tane araç varmış, çoğunu satmışlar (işe yararlarını), birçoğunu da parçalamışlar. Yörükler Ticaret bir parça membaası. Gerçi ben pek anlamam ama herşey bayağı bir kar yemiş.

Araçlardan parça sökmek yasak, kesinlikle yapmıyorlar, fakat orada zaten binlerce yedek parça var, hepsi ayrılmış ve istiflenmiş durumda. Araçlardan birini aldığınızda, yedek parçalardan dilediğiniz ile aracın hoşuna gitmeyen parçalarını tamamlayabiliyorsunuz. Motoru da çalıştırıp öyle teslim ediyorlar. Yani aracı kesinlikle motoru çalışır halde teslim ediyorlar. Fiyatları ise kapalı kasalar 5.000TL, Açık'lar 3.500TL.

Parçalar: Motor 1500TL (onu da çalışır halde teslim ediyorlarmış), şanzuman durumuna göre 700 - 1200 TL arası. Diğer parçalar da durumlarına göre fiyatlandırılıyormuş.

Kapı kolu, düğme v.s aramayınız, araçlardan sökmek de yasak. Yedekler arasında büyük olan parçalar var. Göğüs var bir sürü, motor, şanzuman, dingil, kapı, çeşitli kaporta parçaları v.s.

Ben oradayken Gaziantep'li bir arkadaş da gelmiş, aldığı aracı teslim alıyordu. Açık tenteli araç almış, ustalar motorunu çalıştırmakla uğraşıyordu. Kaç'a aldığını sormadım. Biraz sohbet ettik, Antep'te ATV'leri varmış, haftasonu onları arkasına atıp gezmek için alıyormuş. Hayırlısı olsun.

Ben kendi açımdan işe yarar bir araba görmedim, ama illa ki herkesin işine yarayacak birşeyler var orada.

Aklıma geldikçe yazarım, bu arada sorusu olanlar çekinmesin.

Ya Nasip Ticaret: Hurdacılar Sitesi B5 Blok No: 241 İvedik Hurdacılar Sitesi Tel: 0 (312) 396 41 24 (Raşit Bey)

Yörükler Ticaret: Hurdacılar Sİtesi Fatih Caddesi No: 307 İvedik Hurdacılar Sİtesi Tel: 0 (312) 396 31 35 (Necati Bey)

Arkadaşlar özür dilerim, çok önemli bilgileri unutmuşum:

Araçların TAMAMI 2.5 Dizel'dir.

Hepsi 110'dur.

Resimlerde gördüğünüz kırmızı pickup'ı Necati bey (dediğine göre) toplamış, boyatmış, elektrik tesisatını yeniletmiş, koltuk takmış (ama içi yine bana göre HAŞAT) 5.000TL istiyor ona da.

Orada bulunan motorların da HEPSİ 2.5 düz dizel'dir. Benzinli veya 300HDİ için gitmeyin, kesinlikle yoktur.

SPM_A0081'deki araç, ANtep'ten gelen arkadaşın aldığı araçtır. Satılmıştır yani. O da 110'dur. Araçların tamamı 2.5 düz dizel ve 110" kasa'dır. Yedek motorların da hepsi 2.5 düz dizel motordur.

Cemil Bey,
Resimler ve bilgiler için çok teşekkürler. Mutlaka faydalanacak arkadaşlar vardır ama ben başımdan geçen küçük bir örneği sizinle paylaşmak istiyorum.
PrometheusTR nickli Onur arkadaşımıza 96 model DiscoveryI aldık ve aldığımızda "arka sis farı" düğmesi eksikti bayağı bir araştırmadan sonra hurdacılardan birinde bulduk çalışıp çalışmadığı bile belli değildi bizde en azından yeri boş kalmasın diye alalım dedik ve adam bize 50 TL evet evet yanlış duymadınız 50 TL fiyat söyledi bizde doğal olarak almaktan vazgeçtik :'(
Daha sonra yeni açılan Anıl Oto'ya uğradık birkaç parça ve soru sormaya aklımıza o malum düğmede geldi :smiley: şansımıza elinde 1 adet varmış hemen fiyatını sorduk sıfır orjinal parçanın fiyatına 18.57 TL dedi ve biz inanamadık hemen kaptık ;D tabi Anıl Oto'daki Turgut arkadaşımıza hurdacılarda 50 TL istediklerini de söyledik o da şaşırdı ;D
Sonuçta her parçada yada her hurdacıda böyle olacak diye bir kural yok ama bence hurdacılardan önce sıfır fiyatlarını araştırın daha sonra hurdacılardan fiyat alın ve kararınıza ona göre verin.

Arkadaşlar,

"Çekme Belgeli Araç" Ne demek?

selamlar

Yakota' Alıntı:
Arkadaşlar,

"Çekme Belgeli Araç" Ne demek?

selamlar

çekme belgeli araç geçici olarak trafikten çekilen araçtır yürür hale getirdiğinizde evraklarla beraber herhangi bir trafik şubesine gidip yeni plaka alabiliyorsunuz.
hurda belgeli arçlarla karıştırmayın ruhsatta hurdaya ayrılmıştır ibaresi varsa kesinlikle trafiğe çıkmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,669
Kayıtlı Üye Sayımız
166,521
Kaydolan Son Üyemiz
corolla70

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR