Ynt: Ankara İvedik'ten Güncel Fotoğraflar ve Bilgiler
Şimdi gelelim bilgilere...
Önce hikayemizden başlayalım...
Geçtiğimiz pazar günü gittiğimde, kapalı olduğundan içeri girememiştim. Yani Hurdacılar Sitesinin girişlerinde askeri nizamiyeye benzer güvenlik kulübeleri var, özel güvenlik tarafından korunuyor, pazar günü işyerleri kapalı olduğundan siteye girmek de yasak. Çoğu parça dükkanların önünde yani sokakta yattığı için hırsızlığa karşı önlem olarak pazar günleri girişi yasaklıyorlar haberiniz olsun, boşuna gitmeyin. "kardeş bi bakıp çıkacam, İstanbul'dan - Kars'tan - ordan burdan geldim bu kadar yol teptim kelamları da hiiiiiiiiç işe yaramıyor haberiniz ola...
Haftaiçi (dün) tekrar gittiğimde ise önce Ya Nasip Ticaret'i buldum. Orada Raşit Bey'le görüştüm. Sağolsun çok efendi, sıcakkanlı ve yardımseverdi kendisi. Hiç sıkılmadan, burun kıvırmadan sorduğum her soruyu yanıtladı, bilgiler verdi, tavsiyelerde bulundu. Dışarıdan tamir için kesinlikle araç kabul etmediklerini, yalnızca parça temini yaptıklarını ve kendilerinin toplayıp sattıklarını söyledi. Fiks fiyatı 33.000TL'ye fabrikadan yeni çıkmış gibi (yani orjinali gibi - ek'siz eklentisiz) araçlar toplayıp teslim ediyor, tabi bunlar aksesuarsız. İsteğe göre fiyatın artması ile birlikte istenen takılıyor. Bu internet'te gözüken hurda araçların kendisinde olmadığını öğrendim, aradığımda bana Ya Nasip demişlerdi oysa ilan edenler. Bu konuda çok sıkıntılı Raşit Bey, ismimizi kullanıyorlar diyor. Yani arkadaşlar, yukarıda fotoğraflarda gördüğünüz hurdalar Ya Nasip'te değil, Yörükler Ticaret'tedir. O da aynı caddenin sonunda, 100 metre ileridedir.
Bir sonraki durağım da Yörükler Ticaret oldu. İnternet'te dolaşan söylentilerdeki gibi 300 tane araç filan yok. Ben 35 araç saydım, bunların bazısı kapalı kasa (SW) bazısı da Açık/tenteli. Araçların tamamının resimleri yukarıdadır. Bana göre hepsi haşat durumda (mekanik olarak bilmiyorum ama resimlerden kalanını görebilirsiniz - hepsinin içleri gördüğünüz gibidir). Bir zamanlar 300 tane araç varmış, çoğunu satmışlar (işe yararlarını), birçoğunu da parçalamışlar. Yörükler Ticaret bir parça membaası. Gerçi ben pek anlamam ama herşey bayağı bir kar yemiş.
Araçlardan parça sökmek yasak, kesinlikle yapmıyorlar, fakat orada zaten binlerce yedek parça var, hepsi ayrılmış ve istiflenmiş durumda. Araçlardan birini aldığınızda, yedek parçalardan dilediğiniz ile aracın hoşuna gitmeyen parçalarını tamamlayabiliyorsunuz. Motoru da çalıştırıp öyle teslim ediyorlar. Yani aracı kesinlikle motoru çalışır halde teslim ediyorlar. Fiyatları ise kapalı kasalar 5.000TL, Açık'lar 3.500TL.
Parçalar: Motor 1500TL (onu da çalışır halde teslim ediyorlarmış), şanzuman durumuna göre 700 - 1200 TL arası. Diğer parçalar da durumlarına göre fiyatlandırılıyormuş.
Kapı kolu, düğme v.s aramayınız, araçlardan sökmek de yasak. Yedekler arasında büyük olan parçalar var. Göğüs var bir sürü, motor, şanzuman, dingil, kapı, çeşitli kaporta parçaları v.s.
Ben oradayken Gaziantep'li bir arkadaş da gelmiş, aldığı aracı teslim alıyordu. Açık tenteli araç almış, ustalar motorunu çalıştırmakla uğraşıyordu. Kaç'a aldığını sormadım. Biraz sohbet ettik, Antep'te ATV'leri varmış, haftasonu onları arkasına atıp gezmek için alıyormuş. Hayırlısı olsun.
Ben kendi açımdan işe yarar bir araba görmedim, ama illa ki herkesin işine yarayacak birşeyler var orada.
Aklıma geldikçe yazarım, bu arada sorusu olanlar çekinmesin.
Ya Nasip Ticaret: Hurdacılar Sitesi B5 Blok No: 241 İvedik Hurdacılar Sitesi Tel: 0 (312) 396 41 24 (Raşit Bey)
Yörükler Ticaret: Hurdacılar Sİtesi Fatih Caddesi No: 307 İvedik Hurdacılar Sİtesi Tel: 0 (312) 396 31 35 (Necati Bey)