Ankara İncek; Dededen Toruna Toyotalar'ın Pazar Baskını (23 Ağustos 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 129
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,078
Ynt: Ankara İncek; Dededen Toruna Toyotalar'ın Pazar Baskını (23 Ağustos 2009)

ohoooooo performans cok dusuk yahu

Iki foto iki video :smiley: Yattimi millet Biz 600 km yapdik hala yikilmadik ayaktayiz :smiley: Yokmu baska foto filan

Etiketler

Ufuk hoşgeldin, yetti artık demişsindir ;D

Güzel eğlenmişsiniz arkadaşlar, kırılanlara çok geçmiş olsun, fotoğraflar çok az, devam lütfen :smiley:

SDC' Alıntı:
Korkmadın mı Yavuz, bu kadar çekik gözlü kapıya dayanınca ;D

;D ;D ;D hiç korkmuş gibi bir halim varmı ;D ;D ama toyota konvoyunu görünce recep ivedik misali "Yuhhh" dedim içimden ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Bugün bize Güneşi Batmayan İmparatorluğun kapılarını açan Yavuz'a, bizi kırmayıp gelen tüm Çekik Gözlü kardeşlerimize, Dört çeker çok şeker VW Syncro'ya, arabasını kıran, marşpiyeli eğen, vs vs herkese çok teşekkür ederiz. Ankara'da rahatsız bu kadar insan olduğuna sevindik ;D Gelsin kamplı geziler!

Fotolar azzzz sonra.

Ben teşkkür ederim Umutcum yokmu başka video mideo ?

Güzel gezi olmuş fotoğraflar ve özelliklede video için teşekkürler.Aracın kırılmasına çok üzüldüm ama yeri gelmişken kırılma olayı ile bilgi vermek isterim.Hangi marka olursa olsun (ÇAMUR,TOPRAK,KUM) farketmez, araçlarımızın ağırlığından ve gücünden dolayı bu tarz durumlarda aracı fazla zorlamak kırılmalara sebep olur.Aracımızı ağır devre alıp (tork dan faydalanarak)varsa kilitlerimizi açıp(toyota LC ler için söylüyorum)gaza yüklenmeden tırmanış , kanallı çamur geçişi veya kumdan çıkışı tamamlamak gerekir.Bu tarz durumlar birçoğumuzun başına gelmiştir.Kilit olmayan araçlarda ise bu tarz zorlamalar hiç denenmemelidir.

Gezilen bölge çamur olmasada bol taşlı ve kayalık bir yer.Yavuz beyin lastikleri gibi MT lastikler tercih edilmeli.Çünkü çamurdan bir farkı yoktur bu tarz yerlerin.Yurt dışındaki görüntülerde kullanılan lastik türlerine dikkat ederseniz nedemek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Aracımıza aşırı yüklenmede güçden dolayı,aktarma organlarına binen yük,kuvvet,basınç herneyse inanılmaz ölçüde fazladır.Sonuçda nekadar iyi olursa olsunlar akslarımız,şaftlarımız,dişli sistemimiz profesyönel araçlardaki gibi özel malzemelerden deyil.Videoyu iyice izlerseniz,araç ileri geri patinaj çekerek aşırı zorlanıyor.Burada aks,diferansiyel,şaft ve şanzumanda da ciddi sorunlar yaşanılabilirdi.

Tekrar paylaşımınız için teşekkürler. 8)

hsbasar' Alıntı:
Yavuzun suya giriş çıkışı basit birşeymiş gibi görünüyor fotoğraflarda ;D
Oraya hiçbirimiz inip çıkamazdık, keşke videosu olsaydı :D

Sedat arabanın içinden okadar derin görünmüyordu ama baya derinmiş o su ;D ;D
tugsan75' Alıntı:
Güzel gezi olmuş fotoğraflar ve özelliklede video için teşekkürler.Aracın kırılmasına çok üzüldüm ama yeri gelmişken kırılma olayı ile bilgi vermek isterim.Hangi marka olursa olsun (ÇAMUR,TOPRAK,KUM) farketmez, araçlarımızın ağırlığından ve gücünden dolayı bu tarz durumlarda aracı fazla zorlamak kırılmalara sebep olur.Aracımızı ağır devre alıp (tork dan faydalanarak)varsa kilitlerimizi açıp(toyota LC ler için söylüyorum)gaza yüklenmeden tırmanış , kanallı çamur geçişi veya kumdan çıkışı tamamlamak gerekir.Bu tarz durumlar birçoğumuzun başına gelmiştir.Kilit olmayan araçlarda ise bu tarz zorlamalar hiç denenmemelidir.

Gezilen bölge çamur olmasada bol taşlı ve kayalık bir yer.Yavuz beyin lastikleri gibi MT lastikler tercih edilmeli.Çünkü çamurdan bir farkı yoktur bu tarz yerlerin.Yurt dışındaki görüntülerde kullanılan lastik türlerine dikkat ederseniz nedemek istediğim daha iyi anlaşılacaktır.

Aracımıza aşırı yüklenmede güçden dolayı,aktarma organlarına binen yük,kuvvet,basınç herneyse inanılmaz ölçüde fazladır.Sonuçda nekadar iyi olursa olsunlar akslarımız,şaftlarımız,dişli sistemimiz profesyönel araçlardaki gibi özel malzemelerden deyil.Videoyu iyice izlerseniz,araç ileri geri patinaj çekerek aşırı zorlanıyor.Burada aks,diferansiyel,şaft ve şanzumanda da ciddi sorunlar yaşanılabilirdi.

Tekrar paylaşımınız için teşekkürler. 8)

Tuğsan bende MT yok BFG at lastiklerim , aslında videoda göründüğü kadar bir zorlanma olmadı , aracı sıkıştıracak bir zemin de yoktu, gevşek çakıllı bir zemin , bence bu hasar burada değil geçmişten gelen bir arızanın burada son noktayı koyması oldu.

İnşallah ağır bir hasar çıkmaz. Gerçekten çok üzüldüm.

Selamlar

fastjunkie' Alıntı:
Abicim sana anlatamadık, Toyotacılarla uğraşılmaz kamyonla adam yığarız icabında ;) ;D

;D ;D ;D

Senin kamyona doldur getir bidahaki sefere ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Sedat arabanın içinden okadar derin görünmüyordu ama baya derinmiş o su ;D ;D

Selamlar

Gorcez bakalim ne kadar derinmis :D :D :D Bide sag taraftan cikan olmamis galiba :smiley:

ufukozkan' Alıntı:
Yavuz suyu gorunce dayanamamis dalmissin :D :D dibi gorunuyo tabiiiiiiiiii :D :D :D

Heyttttttttttttt cekilinnnnnnnnnnn geldim Ankarayaaaaaaaaaaaaaaa :D :D :D

Gel senide götüreyim dibi çok güzel berrak ;D ;D

fastjunkie' Alıntı:
Ben tatildeyim ablacım, atış çalışıyorum.. Bilahare uğrayacağım Yavuz abime Ankara'ya gelince . ;D ;D

dört gözle kollarımı açtım bekliyorum canım seni , Kerimide alda gel oda iyi atar ;D ;D

ufukozkan' Alıntı:
ohoooooo performans cok dusuk yahu

Iki foto iki video :smiley: Yattimi millet Biz 600 km yapdik hala yikilmadik ayaktayiz :smiley: Yokmu baska foto filan

Hem araçlar kırıldı hem makinalar hiç sorma , Cihanın makina titrşimde kaldı, benim şarj bitti. :(

discovery-V8' Alıntı:
Hem araçlar kırıldı hem makinalar hiç sorma , Cihanın makina titrşimde kaldı, benim şarj bitti. :(
Digerlerini bilmemde senin sarzin bitmesi gayet normal :D :D

ceranus' Alıntı:
Ufuk hoşgeldin, yetti artık demişsindir ;D

Güzel eğlenmişsiniz arkadaşlar, kırılanlara çok geçmiş olsun, fotoğraflar çok az, devam lütfen :smiley:

Zerrinide çağıralım dediler bende gelir poloyla heryerden geçer biz kalırız, hepimizi rezil eder aman haber vermeyin dedim ;D ;D ;D ;D

Şaka şaka ben de beklemiyordum bir anda oldu ne olduysa ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,082
Kayıtlı Üye Sayımız
166,826
Kaydolan Son Üyemiz
58brs58

Geri