Ynt: Ankara Grubu Serbest Muhabbet Köşesi.
buralara kadar gelmişsiniz madem,
soru havada kalmasın diyerek,
Hocam 81-85 arası Scrambler modeli üretildi,
bu seride 3 farklı konsol dizaynı vardır, senin araç hangisi,
foto vs. olsa belki yardımcı olabiliriz,
ya da aracın sağ arka teker üst hizasında şasenin üst tarafına gelen (numarayı görebilmek için 16-20 cm genişlikte bir açıklık vardır) yerdeki numarayı söylersen daha kolay olabilir.
75-82 arası tüm CJ ler için
kontağı sökmek için direksiyon ya da muhafazayı sökmeye gerek yok, kontak bölümünün göbeği anahtarı taktığınız-iteklediğiniz yönün tam aksi istikametine doğru çıkar, alt taraftan bakarsanız 3mm çapında bu malzemenin çıkmasına engel olacak bir stop vida görürsünüz, bu vida ters vidadır, önce bu vidayı söküp sonra doğrusal bir hareketle göbeği sökmelisiniz, sonrasında tüm plastik aksamlar ve kablo bölümü boşa çıkar.
El alışkanlığınız yoksa uğraşmamanızı öneririm.
10KumpaS10' Alıntı:
Arkadaşlar yardım ederseniz sevinirim. Bende 82 model cj 8 var. bu aracın kontağını değiştirmeyi düşünüyoruz. ancak söken elektrikci bunu bir türlü beceremedi. Ankara da parça temin ettiğim usta saolsun tarif etti ancak yinede işi çözemedik. ve orta bölümde kalan plastik parçayı kırdık !
* direksiyon u söküktük , karşımıza dişli bir parça çıktı yüzük ten sökerek onu çıkardık , karşımıza sinyal kolunun plastik parçası çıktı. bundan sonrasını çözemedik.
Kontağın bulunduğu dış plastik parça yı üstten kırdık bunun direksiyora zararı olurmu ?
Manisa soma bölgesinde malesef bu araçtan anlıyan olmadığı için sıkıntı yaşıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
Saygılarımla.