Anahtarın Kırıldı ve Araç Security Lambası Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,326
Ynt: Anahtarın Kırıldı ve Araç Security Lambası Sorunu

kulaksizcumhur' Alıntı:
Arkadaşlar, benim araç kapalı garajda duruyor ve direksiyon kilidi de takılı oluyor. Bu bağlamda aslında bu security işiyle, aracın kendi kendini kilitlemesi / güvenli moda alması durumuyla uğraşmak istemiyorum. Bu özelliği kaldırma ihtimali var mı? Servis teknisyenine sordum, bu özellik kalkarsa araç hiç çalışmaz dedi. Doğru mudur? Eğer doğru değilse ve bu özellik kaldırılabiliyorsa / iptal edilebiliyorsa, bu durum alarmın çalışmamasına bile mal olacaksa yine de razıyım. Kaldırmak istiyorum. Tecrübeli arkadaşlardan bu konuda bilgi sahibi olan var mı? Ne bileyim, belki basit bir kabloyu çıkartmak veya bir röleyi çıkartmak gibi bir şeyse, hemen kendim yapayım... Teşekkürler...
Arka bagaj kapağını anahtarla açmakla security' i modundan çıkmış bulunuyorsunuz.Orjinal uzaktan kumandanız ile yeniden kuruncaya kadar security kapalı kalacaktır.
Selamlar

Etiketler

Arif Hüküm' Alıntı:
Arka bagaj kapağını anahtarla açmakla security' i modundan çıkmış bulunuyorsunuz.Orjinal uzaktan kumandanız ile yeniden kuruncaya kadar security kapalı kalacaktır.
Selamlar
Cevap için çok teşekkür ederim. Ancak bu durumu servise sordum, hiçbir şekilde aracın security mod dışında el ile kilitlenmeyeceğini söyledi. Uzaktan kumandadan kilitlemesem bile (mesela araçtan çıkmadan önce şoför tarafındaki kapının içinden merkezi kilit düğmesine basıp, araçtan çıktığımda ve kapıyı kapattığımda şoför kapısını anahtar ile kapattığımda VEYA araçtan çıkıp tüm kapıları anahtar ile tek tek kapatsam bile) aracın belli bir zaman sonra kendi kendine alarm / security moda geçeceğini söyledi. Tek çözüm aracı kilitlemeden bırakmakmış.
Bu açıklamalar ışığında araç kilitli (alarm aktif) iken bagaj kilidini anahtarla açsam, gerçekten bir daha uzaktan kumanda ile kilitleme düğmesine basana kadar security aktif hale gelmez mi?
Bu security fonksiyonunu iptal etmek / kullanmamak istiyorum, çünkü bir keresinde alarm aktif iken anahtarla şoför kapısını açtığımda, kapıyı açar açmaz başıma gelmedik kalmadı. Alarm çalmaya başladı, araç kendini kilitledi ve motor çalışmadı. Tüm yukarıda yazdığım şeyleri yapmak zorunda kaldım. Bu yüzden bir daha bunları yaşamak istemiyorum. Çok moral bozucu. Zaten araç kapalıda olduğu ve direksiyon kilit bastonu da olduğu için security fonksiyonuna ihtiyacım yok.
Tüm arkadaşlara verecekleri cevaplar için şimdiden çok teşekkür ederim.
Saygıyla...

93 model bir tanede bende var.
Aldığımda orjinal olmayan bir tane uzaktan kumandası vardı.
Bende sizin yaşadığınız aynı şeyleri yaşadım.
Sonradan takılan tek anahtarlı alarmı sıradanbir alarmla değiştirdim.Şu an üç tane kumadası var.
Bağlantı şeklini tam tarif edemem ama, takılan alarmın alarmı aktif değil veya bağlı değil .Uzaktan kumanda ile sadece kapıları açıp kapıyor.
Arada bir iki kere orjinal alarm devreye girdi , ama bagaj kapısını anahtarla açıp kapatarak devreden çıkarınca uzunca bir süredir tekrar devreye girmedi.
Bunun dışında aracın security moduna müdahale etmek pek mümkün gözükmüyor.
Selamlar...

Cevap için çok teşekkür ederim. Ancak alarmın çalması değil de, şu security mod ve aracın marşa basmama rağmen bu moddayken çalışmaması gerçekten çok sinir bozucu. Son bir çare olarak araçtan çıkmadan önce el ile içerden tüm kapıları sürgüsüyle tek tek kilitleyip, en son araçtan çıktığımda kendi kapımı (şoför kapısı) anahtar ile kapatmayı deneyeceğim, merkezi kilidi devreye sokmayacağım. Bakalım bu durumda alarm aktif hale gelecek mi?

kulaksizcumhur' Alıntı:
İlgisini ve cevaplarını esirgemeyen tüm dostlara çok teşekkür ederim. Sorunum çok şükür çözüldü. Dün çok iyi bir anahtarcı usta ile bir vesile ile tanıştım ve kendisi daha hiç beni görmeden sağ olsun evimin kapısına kadar gelip bagaj kilit mekanizmasını söktü ve dükkanına götürüp kırık anahtar parçasını çıkarttı, kırık parçaları birleştirip anahtarı koplayarak iki adet anahtar yaptı ve kilit mekanizmasının da bakımını yaparak bugün tekrar aracıma taktı. Ben de biraz önce arka bagaj kapısını anahtar ile 3 defa ardı ardına açıp kilitledim ve sonra da uzaktan kumanda ile tekrar açıp, tekrar kilitleyip, tekrar açtım. Bunun üzerine araç security (güvenli) moddan çıktı ve Allah'a şükürler olsun ki sorunsuz şekilde çalıştı. İyi bir anahtar ustasına ihtiyaç duyan tüm arkadaşlara, bu ustanın iletişim detaylarını verebilirim.
dostum iki adet yeni anahtar yaptırdım demişsin.bu anahtarlar türkiyede yepılabiliyormu.yoksa jeep anahtarımı buldunda yapıldı

kulaksizcumhur' Alıntı:
Cevap için çok teşekkür ederim. Ancak alarmın çalması değil de, şu security mod ve aracın marşa basmama rağmen bu moddayken çalışmaması gerçekten çok sinir bozucu. Son bir çare olarak araçtan çıkmadan önce el ile içerden tüm kapıları sürgüsüyle tek tek kilitleyip, en son araçtan çıktığımda kendi kapımı (şoför kapısı) anahtar ile kapatmayı deneyeceğim, merkezi kilidi devreye sokmayacağım. Bakalım bu durumda alarm aktif hale gelecek mi?
Alarm dan kasıt securty mod zaten.Alarm çaldığında security mod devreye giriyor.

ayhana' Alıntı:
dostum iki adet yeni anahtar yaptırdım demişsin.bu anahtarlar türkiyede yepılabiliyormu.yoksa jeep anahtarımı buldunda yapıldı
Evet, Türkiye'de, İstanbul Topkapı Davutpaşa'da bir anahtarcı tarafından eski anahtar (kırık anahtarın parçaları bir araya getirilip) kopyalanarak yapıldı. Anahtarlar sorunsuz olarak hem kapıları, hem da kontağı rahatlıkla açıp kapatıyor. Böyle yapmamı da bir Jeep servisinden müşteri temsilcisi (sağ olsun) söyledi ve bu anahtarcının iletişim detaylarını kendisi verdi. Çünkü zaten onlar da yurt dışından ham anahtar metalini getirtip, bu tür tanıdıkları anahtarcılara anahtarları yaptırıyorlarmış. Ben; evimin kapısına gelip, arka bagaj kapısının kilidini söküp tekrar dükkanına götürerek iki anahtar kopyalama ve hemen ertesi gün tekrar evimin önüne gelip kilidin takılmasına toplam 250 TL verdim. Hem de tüm bunlar olurken aracın başında değildim, telefonla usta ile görüşerek yaptırdım. Sanırım yetkili serviste yaptırsaydım 2 katına mal olabilirdi?

Arif Hüküm' Alıntı:
Alarm dan kasıt securty mod zaten.Alarm çaldığında security mod devreye giriyor.
Arif Bey, ilginiz ve yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Sizin bahsettiğiniz işleri yaptırdığınız alarmcı İstanbul'da mı? Ben şu security mod'u iptal ettirme / devreden çıkartma işini cidden kafaya taktım.

kulaksizcumhur' Alıntı:
Evet, Türkiye'de, İstanbul Topkapı Davutpaşa'da bir anahtarcı tarafından eski anahtar (kırık anahtarın parçaları bir araya getirilip) kopyalanarak yapıldı. Anahtarlar sorunsuz olarak hem kapıları, hem da kontağı rahatlıkla açıp kapatıyor. Böyle yapmamı da bir Jeep servisinden müşteri temsilcisi (sağ olsun) söyledi ve bu anahtarcının iletişim detaylarını kendisi verdi. Çünkü zaten onlar da yurt dışından ham anahtar metalini getirtip, bu tür tanıdıkları anahtarcılara anahtarları yaptırıyorlarmış. Ben; evimin kapısına gelip, arka bagaj kapısının kilidini söküp tekrar dükkanına götürerek iki anahtar kopyalama ve hemen ertesi gün tekrar evimin önüne gelip kilidin takılmasına toplam 250 TL verdim. Hem de tüm bunlar olurken aracın başında değildim, telefonla usta ile görüşerek yaptırdım. Sanırım yetkili serviste yaptırsaydım 2 katına mal olabilirdi?
bu arkadaşın telefonu varmı sende

ayhana' Alıntı:
bu arkadaşın telefonu varmı sende
Var, anahtarcı Esat Usta 0532 235 70 00 (benden de selam söylersiniz. Beyaz Grand Cherokee sahibi Cumhur derseniz sanırım hatırlar)

Arkadaşlar, iyi akşamlar...

Bu security olayını iptal etmek için yabancı siteleri araştırırken birkaç sitede ortak bir şekilde aşağıdaki çözümün yapıldığını okudum. Anladığım kadarıyla şoför tarafının ayak kısmında bir kablolar bağı varmış. Bu kablolardan birisi de kahverengi/sarı çizgiliymiş. Bu kabloyu kesip, topraklamanın yeterli olacağını söylüyor.

Başka bir forum sitesinde de, kokpitin ön yolcu tarafındaki açılır kapaklı bölümünün içinde bir kapak olduğunu, bunu ipiyle çektiğimizde altında 4-5 tane röle olduğunu ve sağ ön taraftakinin alarm rölesi olduğunu yazmışlar. Araç çalışırken bu röleyle oynandığında security devre dışı kalıyormuş.

Bu yöntemleri bilen veya uygulayan var mı? Deneyen veya iyi bilen birisinin bu yöntemleri detaylı şekilde Türkçe olarak anlatmasını rica edebilir miyim? Böylece bu şekilde bir sorun yaşayan veya yaşayacak olan tüm arkadaşlara bir çözüm sunmuş oluruz.

Teşekkürler...
---- / ----
"The solution I found is. Ground the Purple/yellow stripe wire. Ground it to the mounting screw for the hood release. The wire is long enough, with a ring terminal. NOW - Ground the end of the Purple/yellow stripe wire coming from the multi-pin connector in the driver kick area.

With this method you don't have to take off the door panel or any other parts. The wire is easily locatable in the bundle which runs to the door. The way to determine if the security system is disabled is when you lock the doors with the remote, the security system light at the dash will not illuminate. If it illuminates it is still working.

Now the question would be, why did I disable it. Well, because I got tired of having to carry a programmable remote from the extra television around with me. It seems that some times the key fobs do not disable the system and I have been stranded more than once. The TV remote has pretty good range.

I hope this helps at least one other member to eliminate the 3:30 in the morning tromp down to the garage to find the horn blasting away for no reason at all.

By the way, from my experimenting with the system. It will not stop the activated security system from working. This means if you are thinking of using this information for any purpose other that solving your own problem on your own car, don't bother. It will still continue to sound, flash and disable the ignition."

Aracınızın herhangi bir kablosunu kesmeyin. Olası bir kısa devre size yanmış bir ecu ve bir dolu elektronik problem olarak geri dönecektir.

benim 3.1 td de var problem kutup başını çıkarınca beyinmi sıfırlıyormuş nedir 3-5 sonra takınca çalışıyor anahtar işaretide gidiyor yoksa çalışıyor ama heemen stop ediyor benimde sıkıntım kapıları içerden kitleyip iniyorum her açtıgımda kumandadan korna çalıyor kontagı açana kadar :S ama anahtar işareti yanınca iş sakata gelior her zaman yapmasada yapıyo sonuçta olduk olmadık yerde

abi bu ne yaa, bulmaca gibi arabalarınız var :D
geçenlerdede range rover ların kutup başlarını sökünce olanlar ile ilgili bazı şeyler okumuştum.. onlarında garip garip huyları varmış.

turkakreb' Alıntı:
abi bu ne yaa, bulmaca gibi arabalarınız var :D
geçenlerdede range rover ların kutup başlarını sökünce olanlar ile ilgili bazı şeyler okumuştum.. onlarında garip garip huyları varmış.
Aslında çok faydalı bir sistem. Hırsızlara karşı bire bir, ama sahibine karşı da aynı korumayı gösteriyor ;)))

Ben halen arabadan çıkmadan önce el ile içeriden kapıları kilitleyip, açarken de tekrar şoför tarafından anahtarla açıp tüm kapıları merkezi kilitle açıyorum. Alarm'daki sorunumun çözülmüş olmasına rağmen kullanmaya cesaret edemiyorum. İyi bir alarmcı veya elektrikçide bu security mode olayını iptal ettirmedikçe de kullanmayacağım sanırım...

Merhaba. 93 model zj me bu gün merkezi sistem beyni ve anahtarı yaptırdım. Anahtarcı anahtarımı keserek kumandama montaj etti. olan oldu. kapıyı kumanda ile açalım dedik security mod denilen olay oldu sanırım. Daha önce sitede merakımdan okudugum ve aklımda kalan arka kapıya anahtarı sokma olayını yaptım ve susturduk. Ancak her kapıyı kumanda ile açdıktan sonra kapıyı açınca korna çalmaya başlıyor. Burda yazılanları yaptım ancak olmadı yada yanlış yaptım. Tam anlamıyla ne yapmam lazım lütfen yardım ediniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,809
Kayıtlı Üye Sayımız
166,613
Kaydolan Son Üyemiz
Hilmi316

SON MESAJLAR

SON KONULAR