Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,792
Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

Bir saniye ,

Ürünlerin bedelini ürünleri elinize alınca yapacaktınız.?
Ama son e-posta da ;

" Siparişleriniz İstanbul'a ulaşınca size e-fatura gönderilecektir. Siz Ödeme yapınca...."

Bu ne demek şimdi.??

Orhan bey dikkat.!!

Etiketler

TezzMertek' Alıntı:
Bir saniye ,

Ama son e-posta da ;

" Siparişleriniz İstanbul'a ulaşınca size e-fatura gönderilecektir. Siz Ödeme yapınca...."

Bu ne demek şimdi.??

Orhan bey dikkat.!!

Murat Bey

Başından beri ödemenin bu şekilde yapılacağını biliyorum. Yani ben sipariş elime geçince değil de istabula gelince ödeme olacağını biliyordum. Önceki yazılarımda da bu konuya değinildi sanırım. Belki yanlış ifade etmiş olabilirim. Ama sizin "dikkat" dediğiniz şey başından beri benim de en çok rahatsız olduğum şey. Ama risk almadan yol alamazsınız. Bu nedenle bu işe bazı riskleri göze alarak girdim (~$2200 gibi bir risk ). O nedenle tüm yazılarımda son sözümü hala söylemediğimi belirtiyorum. Zaten malzeme kapınıza kadar geliyor ve siz ödemeyi o zaman yapıyorsanız, yani alışveriş bu kadar güvenli olsaydı bu konu da açılmazdı sanırım. Neyse, bekleyelim görelim.

Orhan

Almanya'dan alışveriş için outdoorworks sitesini tavsiye edebilirim. Mammut/Petzl/Beal/Raichle gibi markaların çok güzel ürünleri var. Ben her ay alışveriş yapıyorum.

Yazışmalarda belirtirseniz faturaya 150 euro altı fiyat çekebiliyorlar "discount" yazarak. Hiç sorun olmuyor böylece yüksek meblağlı ürünlerde.

630 euroya mont var sonuçta, gümrüğe takılsa 110 euro vergi vermeniz gerekir vs.

Ohzman' Alıntı:
Almanya'dan alışveriş için outdoorworks sitesini tavsiye edebilirim. Mammut/Petzl/Beal/Raichle gibi markaların çok güzel ürünleri var. Ben her ay alışveriş yapıyorum.

Yazışmalarda belirtirseniz faturaya 150 euro altı fiyat çekebiliyorlar "discount" yazarak. Hiç sorun olmuyor böylece yüksek meblağlı ürünlerde.

630 euroya mont var sonuçta, gümrüğe takılsa 110 euro vergi vermeniz gerekir vs.

Bu sitelerin çoğunu biliyorum. Ben de sık sık yurt dışından malzeme sipariş ederim. Burada yapmak istediğim US'den gümrük dahil tüm işlemleri sizin adınıza yapıp siparişi evinize teslim ettiğini iddia aden bir siteyi/firmayı test etmek. Sürecein tüm detaylarını burada sizlerle paylaşıyorum. Az kaldı sonucu göreceğiz.

Orhan

TezzMertek' Alıntı:
Bir saniye ,

Ama son e-posta da ;

Bu ne demek şimdi.??

Orhan bey dikkat.!!

Murat Bey

Beni epey bir gerdiniz. Umarım son anda bir sorun çıkmaz.

Orhan

Update 6:

Az önce aşağıdaki e-mail geldi. Ürünlerin İstanbula geldiğini belirtiyor. Ödemeyi bu aşamada yapmam gerekiyor. Ben de 10 dk önce Paypal ile ödemeyi yaptım. Artık yapacak tek şey kaldı, kargoyu beklemek.

Orhan

[attachment=1]

Devam.jpg

OR' Alıntı:
Murat Bey

Beni epey bir gerdiniz. Umarım son anda bir sorun çıkmaz.

Orhan

Özür dilerim Orhan bey ,
Konu içinde ki yazışmalarda tüm ödemeyi ürünler kapıya geldiğinde yapacağınız şekilde anlamıştım ben.

Update 7:

Malzemeler İstanbuldan adresime postalanmış. Aşağıdaki e-mail bunun kanıtı. Ayrıca takip numarasıyla durumu doğruladım. Herşey yolunda gidiyor. Yarın muhtemelen sipariş elime geçecek. Tüm malzemeleri inceledikten sonra bir durum değerlendirmesi yapacağım. Sanırım endişelerimin çoğu yersiz çıkacak.

[attachment=1]

Devam.jpg

Çok teşekkürler Murat Bey

Malzemeler elime geçtiğinde yastığımın altına koyup birlikte sabahlamayı düşünüyorum :smiley:

Orhan

Teşekkürler Erkan Bey

Final update:

Merhaba arkadaşlar demin siparişim iki kargo paketi şeklinde elime ulaştı. Şöyle bir genel değerlendirme yapabilirim.

1) Bu sürecin nasıl başladığını ve geliştiğini tüm detayları ile önceki yazılarımdan takip edebilirsiniz.
2) Söz konusu şirket (http://www.salefashion.com/amerikadan.htm) bu işe profesyonelce haletti diyebilirim. Başlangıçta epey bir endişeliydim ama zaman içinde endişelerimin yersiz olduğunu anladım. Nihayet bugün siparişimin elime geçmesi ile de resetlendim.
3) US’den yaklaşık 30 kapmçılık/trekking malzemesi sipariş ettim. Gümrük dahil hiçbir şey ile uğraşmadım. Her şeyi onlar haletliler.
4) Siparişimim tamamı Amazon.com’dan yapılmıştı. Bazı ürünlerin onlara ulaşması geciktiği için biraz gecikme olmakla beraber toplamda siparişimi okeyledikten 14 gün sonra adresime ulaştı. Bu gecikmenin büyük bir kısmı ürünlerin US içi transferinden kaynaklanıyor. Bu noktada onların yapabileceği bir şey yok. Ürün üretici firmada olmayabiliyor, geç gönderebiliyorlar vs. Hepsini tek paket olarak gönderecekleri için bir ürün bile gecikse onu beklemek zorundalar.
5) Siparişim İstanbul’a geldikten sonra adresime 24 saat içinde ulaştırılacağı söylendi. Ancak böyle olmadı kendim gidip almak zorunda kaldım. Bu sürecin benim açımdan tek negatif yanı “Sürat Kargo” denilen ve benim adını ilk kez duyduğum kargo şirketinin sorumsuz davranışı idi. Sanırım "Sale Fashion" adlı firma bu kargo şirketi ile olan anlaşmasını gözden geçirse iyi olur.
6) Ürünlerde bir sorun yok ve hepsi istediğim ürünler. Paketleme, taşıma, yükleme vs durumlardan kaynaklanan bir hasar yok.
7) Maliyet analizini daha önce yapmıştım belki bir kez daha yapmakta yarar var:

Ürünlerin onlara gitmesi için ödediğim bedel:
Aldığım ürünlerin bedeli = $1389
US içi kargo bedeli =$54
Toplam = $1443
Adresime gelmesi için her şey dahil ödediğim bedel:
Türkiye Kargo = $374
SF Service/Gümrük = $289
Kredi Kartı Kur = $42
Gümrük işlem tutarı = $30
Başlangıçta verdiğim kaparo maliyetten düşülüyor = -$15
Toplam = $720
Siparişin orijinal bedeli üzerindeki artış yüzdesi:
= (720/1443) x100 = %49.86 = Yaklaşık %50

Sonuç:
Bu yolla US’den alışverişlerinizi dolar kuru üzerinden %50 pahalıya getirebilirsiniz. US’deki ürünlerin Türkiye’den en az %50 daha ucuz olduğunu varsayarsanız bu alışverişten zararlı çıkmadığımı söyleyebiliriz. Bazı ürünlerde Türkiye fiyatı ile US fiyatı arasında 3-4 kat fark olduğunu hatırlatmama gerek yok herhalde. Üstelik Amazon.com veya eBay gibi dev online mağazalardan binlerce ürün arasında seçme şansınız var. Burada olmayan birçok ürünü orada bulabilirsiniz. En önemlisi, oldukça detaylı, yönlendirici, tarafsız ve bazen destansı kullanıcı yorumlarını okuyup alacağınız ürünü seçebilirsiniz. Eğer ağırlığı düşük ancak fiyatı yüksek olan ürünleri tercih ederseniz kargo bedeli daha düşük çıkacaktır. Başından beri tüm detayları ile birlikte objektif olarak bu süreci sizlerle paylaştım. Bu konu ile ilgilenen arkadaşlara bir nebze de olsa yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.

Saygılarımla

Orhan

endişeli birmerak içindeydim bende ama sonu güzel bitti güle güle kullanın ;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR