Amerika'dan Alışveriş Yapmanın Başka Bir Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chorozoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,215
Ynt: Amerika'dan Alışveriş Yapmanın Başka Bir Yolu

Sayın Tansu79; aşağıdaki bilgileri bir kontrol eim isterseniz 500$ 300€ nun altınd olur ve vergisiz getirtebilirsiniz zaten daha önce biraz yüklü bir getiriye 2.5TL gibi birşey ödedim... PTT "Ameika'da airmaill" karşılğı ile getirebilirsiniz...
İyi akşamlar

ccanlioglu' Alıntı:
Gerçi direk Sayın Horozoğlu'na sormuşsunuz ama Ben de kullandığım için biraz bilgi paylaşımda bulunmak istedim...
Amerika içinde free shipping alıp NY a kadar bedava yolatabilirsiniz; daha sonra airmail ( ki bizde PTT getiriyor) 10$ kadar tutuyor... Eğer biraz büyükse bir iki tanesini birleştirip, 30$ gibi bir rakamla sahip olabilirsiniz... fiyatlara gelince neyazıkki 1/3 gibi vergiler yüzünden...
Yılbaşı ve bayramlarda ayarlarsanız 300€ ya kadar vergi yok; aynı üründen en fazla iki tane olursa (pakette 10- 20 tane önemli değil parça olarak 2 tane) Ben bu yolla havalı tabancama Laser pointer getirttim ki Burada yasak ::smiley: ve E-BAY den direkt aldım 10$ kargo verdim 20 gün de geldi... Ve 1$ a 4 adet şarjlı pil ve şarj aleti 11$ kargo toplam 12$ yani 18TL. gibi bu pillerin normal alkali olanlarının tanesi 5TL. inanın zaman ayırır ve sabırlı olursanız Türkiye'de bulamayacağınız ürünleri düşünemeyeceğiniz fiyata alabilirsiniz... Paypall ile aynı sahibinden.com gibi siz ürün kargo bilgisini onaylamadıkça paranız satıcıya aktarılmıyor...
saygılar iyi günler dilerim
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280491427633&ssPageName=ADME:X:RTQ:US:1123

Etiketler

Tüm bu güzel bilgi ve paylaşımlar için gezen dostlarıma teşekkür ediyorum.
Yeni şeyler öğrenmek çok güzel.
:smiley:

Yanıtınız için teşekkür ederim. Haklısınız yüksek limit olarak 300 Euro olarak yazmışsınız ama sadece yılbaşı ve bayramlarda.
Peki bayramlar bizim bayram tarihlerimiz mi yoksa Amerikan bayramları mı? Mesela Kurban Bayramına denkgetirsek olur mu?

Belirtmiş olduğunuz ilgili kişi ile irtibata geçeceğim, paylaşımınız için sağolun.

İyi akşamlar.

Bu uygulama daha ziyade Türkiye'ye gönderim yapmayan yerler için geçerli zannedersem.
Çünkü zaten gönderim yapıyorsa ne diye bir de Amerika içerisinde dolaşsınki ürün?
Bu şekilde hem Amerika içi kargo ücreti hem de oradan buraya yollama ücreti binecek üzerine.
Haksız mıyım?

Arkadaşlar bir süredir siteye girişimle ilgili yaşadığım teknik bir sorundan dolayı sorular birikmiş kusura bakmayın,cevap veremedim.Açıkçası bugüne kadar benim yaptığım alışverişlerde hep USPSS amerikan ulusal posta servisini kullandım.Ürün tercihlerimde 200 doları geçmeyecek şekilde alışverişler yaptım.Bunun 2 sebebi vardı birincisi , verdiğim paranın kargoda yok olmaması,ikincisi de emailini paylaştığım arkadaşın bana ürünü gönderip göndermeyeceğini iyi bilmediğim için... Ama sorun hiç yaşamadım.Sağolsun...

1-sizce hangi kargo daha hızlıdır (1-uspss, 2-DHL, 3-FEDEX)
2-hangi kargo gümrüğe takılma riski azdır,
3-kaç tl ye kadar bu şekilde urun getirtilebiliyor ?, mesela sadece ürün fiyatı 500$ olan bir araç yedek parçası(marş motoru gibi) getirtilebilir mi?

1- USPSS kargo süresi Bostondan normal bir gönderimle , 14 günde İstanbul Şişliye ulaşıyor adresime.
2-DHL ve FEDEX tarzı özel işletmeler ne yazık ki 100 dolarlık navigasyon cihazının veya dalış malzemelerinin takıldığını duydum ve de alabilmek için ürününüzü büyük paralar istediklerini biliyorum.Bir kaç forumda bu konuda büyük sorunlar var.
3- Ben bugüne kadar 200 dolara kadar alışveriş yaptım. (193 dolarlık bir araç aksesuarı) o sorunsuz 14 günde geldi.Kutu açık genelde yırtılmış olarak geliyor ama Türkiye bantları var posta idaresinin.Hani 500 dolar ne biliyim riske etmeyin derim.

Bu arada unutmadan 2 hafta sonra Amerika'ya uçuş personeli yakınımız gidecek. Bana söylediği ;

Eğer fotoğraf makinesi veya (BH newyork) mağazasından sipariş vermek isteyen varsa bu konuyu ayrıntılı görüşebiliriz dedi.

"Ufak kârlar ile istediğiniz cihazlara sahip olabilirsiniz"

chorozoglu@hotmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

Görüşmek üzere,

Siparişi verebileceğiniz mağaza:

http://www.bhphotovideo.com/

Öncelikle cevaplarınız için teşekkürler, umarım sorularımla sizleri sıkmıyorumdur,

Benim almam gereken ürün net olarak ebay sitesinde ve aşağıda linkini verdiğim ürün. Aracıma uyan ve almam gereken, başka yerdede bulamadığım parça.

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270402477463&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Bu ürünün fiyatı 379 $
Ebay bu ürünü Türkiye'ye kargo yapabiliyor , kargo fiyatı ise 111 $
Toplam olarak 490 $

Benim tereddütte kaldığım konular
-Bu ürünü ebay aracılığla uspss normal Abd kargosu ile direkt 490 $ ödeyerek mi alsam ?
-Yoksa sizin bahsettiğiniz aracı yolu ile (İRTİBAT: dokaoglu@hotmail.com UGUR DOKAOGLU) mi alsam? Abd deki kişi yoluyla bu ürünü getirtmenin bana ne artısı olabilir ?
-Gümrükte takılma riski bu iki durumdan hangisinde daha azdır?
Not: Bahsettiğim ürün için abd içi kargo ücretsiz.

Estağfurullah ne demek üstad.Maksat birbirimize destek olmak.

Senden ricam bana mail atarsan bu konuyu özelden görüşelim.

Merhaba;
Hariçten katılmak olacak konuya ama;
Sorunuzun cevabı Türkiye'deki Bayramlar ve evet Kurban Bayramı bunlardan...
419$ toplam ücreti ama gümrük sadece ürünün fiyatını baz alıyor...
Kargonun bir ehemniyeti yok...
E-BAY tarafından gönderim varsa işler biraz daha kolay olur...
Gümrük münferit kişlerden gelen paketlere, Mağaza satışlarına nazaran biraz daha şüpheli yaklaşıyor...
Umarım en kısa sürede ihtiyacınıza ulaşabilirsiniz...

Sayın Tansu79,

Bence Türkiye'ye gönderim varsa hiç Amerika'da başka bir lokasyona gönderim yapıp bir daha kargo parası ve o arkadaşa da para vermenize gerek yok ki,sonuçta o irtibata ulaşıp benim kargomu ne koşul olursa olsun USPS gönderin dedikten sonra özel kargolardaki bu hângemeyi yaşamazsınız.Merak etmeyin. Amerika'dan ülkemize gönderim olmayan noktalarda kullanmak daha mantıklı.

İki ifade birbiriyle çelişiyor gibi?
Açıklık getirebilir misiniz?

ccanlioglu' Alıntı:
E-BAY tarafından gönderim varsa işler biraz daha kolay olur...
Gümrük münferit kişlerden gelen paketlere, Mağaza satışlarına nazaran biraz daha şüpheli yaklaşıyor...

Aslında anlatmak istediğim; eğer bir arkadaşınız size yurtdışından herhangi bir paket yollarsa, gümrük bunu daha bi sıkı araştırıyor...
ama e- bay'den yaptığınız alışverişler daha çok mağaza satışı şeklinde değerlendiriliyor... Örneğin E-bayden bir laser pointer ve CR123A şarjli lityum piller aldım 10 günde elime geçti... PTT'den getirip bıraktılar ve paketler kapalı idi... Ama daha önce kediler için eğitim tasması almıştım va arkadaşım posta ile yollamıştı yaklaşık 20 günde elime geçti ve
12 gün Gümrükte takıldığını öğrendim... Keyifli alışverişler dilerim...

Bu yolla yapacağınız alışverişler hakkında deneyimlerinizi buraya aktarmaya devam ederseniz güzel bir paylaşım olacaktır. Teşekkürler paylaşımlar için şimdiden.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.