Ambulansa Nasıl Yol Verilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,159

Etiketler

Ynt: Ambulansa Nasıl Yol Verilir?

kesinlikle tesadüfen yaşıyoruz trafikte arac kulanma ehliyeti olupta akıl ehliyeti olmayan bir sürü rahatsız var

Birgün Bakırköy İstanbul Caddesinde yürüyorum. Bir ambülans siren çala çala yanımdan geçiyor. Ve hiç aklımdan çıkmayan o sahneye şahit oluyorum. Adamın biri yanımda ambülansa çok bağırıp gürültü yaptığı için ana avrat küfür ediyor. :mad: Tabi adamla kısa bir münakaşa yaşıyoruz. Aklıma geldi yine sinir oldum.

Videonun çekildiği ülkede ambulanslar amacına uygun kullanılıyor.
Hava alanına futbol maçına yetişmek için taksi gibi kullanılıp daha sonra bunu ana haber bülteninde yayınlarsanız bu şekilde yol verirmi vatandaş?.. :smiley:

yol' Alıntı:
Böyle videoları izledikçe üzülüyorum, bu medeniyet seviyesine ne zaman geleceğimizi çok merak ediyorum...

http://www.superonline.com/videogaleri/yol-boyle-acilir...-16458

sedat bu tür eğitici olan videoları her yerde paylaşmak insanların kafasına azda olsa yer edecektir güzel ve anlamlı olmuş ellerine sağlık.

feroza34' Alıntı:
Videonun çekildiği ülkede ambulanslar amacına uygun kullanılıyor.
Hava alanına futbol maçına yetişmek için taksi gibi kullanılıp daha sonra bunu ana haber bülteninde yayınlarsanız bu şekilde yol verirmi vatandaş?.. :smiley:

Gerçektende bu şekilde davranan pek çok ambulans var,bunlara aslında bir şekilde çok önemli yaptırımlar uygulanmalı.Ama biz yinede her ambulansta hasta varmış gibi davranmaya devam etmeliyiz.

videodaki ambulans değil. bir itfaiye aracı.
türkiyede ambulans diğer acil servis araçlarına göre daha şanslı. iyi kötü ambulansa yol veriliyor. itfaiye ve diğer acil servis araçları kullanıcıları küfür edebiyatı çok gelişmiş oluyor. kimsenin yol verdiği yok. yolu resmen diğer sürücülerin tepesine aracınızla çıkarak zorla alıyorsunuz. ve her zorla yol aldığınız sürücüyede bilimum akrabalık ilişkilerini geliştiriyorsunuz. ülkemde sorunsuzca yol alabilen tek siren sahibi polis otoları. ceza korkusundan olsa gerek herkes çil yavrusu gibi sağa sola savruluyor.

yol alamamakdan daha kötüsü ise sizin peşinize takılan uyanık sürücüler. önünüzü kollamak yetmiyor birde arkanızdan takılan düdüklü tencereleri kollamak zorunda kalıyor insan.
sürücülere çokda kızmamak lazım. uluslar arası yol olan e5 te emniyet şeridi bile yok. emniyet şeridi olmayan bir yolda hangi acil servis aracına yol vereceğiz.

xano' Alıntı:
ülkemde sorunsuzca yol alabilen tek siren sahibi polis otoları. ceza korkusundan olsa gerek herkes çil yavrusu gibi sağa sola savruluyor.
uluslar arası yol olan e5 te emniyet şeridi bile yok. emniyet şeridi olmayan bir yolda hangi acil servis aracına yol vereceğiz.

E5 te metrobüs hattı yapıldıktan arabanız arıza yaptıysa yolun sağına geçin dörtlüleri yakın arabadan uzaklaşın koyabilirseniz reflektörü koyun kendinizi sağlama alın arabanızı tamir etmeye kalkmayın hayatınızı tehlikeye atmış olursunuz karayollarından ve trafikten yardım isteyin lastiğiniz patladıysa şanlısınız patlak lastikle yola devam edin en yakın çıkıştan çıkıp güvenli bir yere çekip müdahale edin.Arıza şeridi eksikliğinden veya insanların sollama dahi bu şeridi kullanmasından birçok kişi hayatını kaybetti.Eskiden afetlerde ulaşım için yol yapmışlardı şimdi onlar ispark oldu istanbul un veya yetkililerin başına bir şey gelmeden önlem almıyorlar

ben bırıncı vdeoya bravoooooooooooooo ikincisine yuhhhhhhhhhhhhhh diyorum yok artık ya canım sıkıldı şimdi :-[

Bence bu tip acil yardım araçlarının önüne kameralı kayıt sistemi monte edilmeli. Bu kayıtlar biriktikçe trafik şubeye iletilmeli ve yol vermeyen araçlar tespit edilerek ceza kesilmeli... Malesef bu gibi durumlarda toplumu eğitmek çok kolay olmuyor. Örneğin İngilizlere yolun sağından yürümelerini alışkanlık haline getirmek için 1900'lerin yarısına doğru kanun çıkarmak yetmemiş, kaldırımları kontrol eden polisler yıllarca insanların kafalarına copla vura vura bir milleti sağdan yürümeye alıştırmış. Uygulama yanlış ama zor kullanmak malesef gerekiyor.

sedat gerçekten çok çok güzel bir fikir kamera acil durum araçlarının önüne ve arkasına konursa çok etkili olur arıza şeritleri ve trafik ışıklarındaki eds sistemi sayesinde sürücüler daha dikkatli davranıyor.araçlara ceza kesilecek dense ve kesilse bu sorun dahada çabuk çözülecektir

1. video gercekten cok harika bir olay gönül isterki bizim ülkemizdede böyle olsun.2.videodaki kişi iyilik yaparken canından olmuş.Talihsiz bir olay. Allah rahmet eylesin. Olay yerinin emniyet altına alınması ve ambulansın cok kısa sürede gelmesi güzeldi.

king_att67' Alıntı:
1. video gercekten cok harika bir olay gönül isterki bizim ülkemizdede böyle olsun.2.videodaki kişi iyilik yaparken canından olmuş.Talihsiz bir olay. Allah rahmet eylesin. Olay yerinin emniyet altına alınması ve ambulansın cok kısa sürede gelmesi güzeldi.
abi adam öldü ya bu kadar mı hayat bukadr basitmi ambulas geldi gelmesine ama öbür araç ambulansın çıkmasına izin vermeksezin hatta olayı orter cesine park etti . :'( ve bızim ehemnıyet seridimiz hastaneye yetişmesine izin verdimi acaba. ??? bu arada pikabın şöförü 36 ytl için belki daha az katil oldu. bilmıyerek ve burası tr turkiye one minute yaaaaa

ali günpay' Alıntı:
sedat gerçekten çok çok güzel bir fikir kamera acil durum araçlarının önüne ve arkasına konursa çok etkili olur arıza şeritleri ve trafik ışıklarındaki eds sistemi sayesinde sürücüler daha dikkatli davranıyor.araçlara ceza kesilecek dense ve kesilse bu sorun dahada çabuk çözülecektir

Ali abi EDS kameralarının bazıları sadece caydırma amaçlı ve içleri boş. Böyle bir sistem acil yardım araçları için de uygulamaya konulsa caydırıcılığı yüksek olacaktır. Ayrıca hükümetler borç ödeme zamanı yaklaşırken bir çok birime olduğu gibi trafik denetlemeye ve karayollarına denetimleri artırmalarını ve bol keseden ceza kesmelerini rica ederken böyle düşük maliyetli bir uygulama fazlasıyla işlerine de gelecektir :smiley:

Baran 54' Alıntı:
abi adam öldü ya bu kadar mı hayat bukadr basitmi ambulas geldi gelmesine ama öbür araç ambulansın çıkmasına izin vermeksezin hatta olayı orter cesine park etti . :'( ve bızim ehemnıyet seridimiz hastaneye yetişmesine izin verdimi acaba. ??? bu arada pikabın şöförü 36 ytl için belki daha az katil oldu. bilmıyerek ve burası tr turkiye one minute yaaaaa

Baran bey size katılıyorum .Ben sadece ola yerinin emniyet altına alınması ve acil sağlık sisteminin uygulanması aşaması degerlendirdim.Emniyt seridi izin verdmi nu bilemiyecem:(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR