Ambulansa Nasıl Yol Verilir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,161
Ynt: Ambulansa Nasıl Yol Verilir?

1. video ile birde bunu karsılaştıralım.
http://www.izlesene.com/video/haber-ambulansa-yol-vermeyen-kadin/1188433

Etiketler

bızım bayanlar bunu yaparsa erkekler neler ypar bunada yuh be abi nediyeyim

Kızmasınlar ama malesef ülkemizde geçiş hakkına riayet eden bir bayan sürücüyle karşılaşmadım. Erkekler böyle değil demiyorum ama en azından çok daha anlayışlılar. Yaya gecidinden geçerken, size yeşil yandığında, yol hakkı sizin olduğunda, geçiş önceliğiniz olduğunda, isterse ters yönden bile geliyor olsa bir bayandan asla yol vermesini beklemeyin. Yoksa çok da sert tepki veriyorlar :smiley: Anladığım kadarıyla, trafik kurallarını öğrenmek yerine kaldırımda yürürken bayanlara verilen önceliğin trafikte de geçerli olduğunu sanıyorlar :smiley:

yol' Alıntı:
Kızmasınlar ama malesef ülkemizde geçiş hakkına riayet eden bir bayan sürücüyle karşılaşmadım. Erkekler böyle değil demiyorum ama en azından çok daha anlayışlılar. Yaya gecidinden geçerken, size yeşil yandığında, yol hakkı sizin olduğunda, geçiş önceliğiniz olduğunda, isterse ters yönden bile geliyor olsa bir bayandan asla yol vermesini beklemeyin. Yoksa çok da sert tepki veriyorlar :smiley: Anladığım kadarıyla, trafik kurallarını öğrenmek yerine kaldırımda yürürken bayanlara verilen önceliğin trafikte de geçerli olduğunu sanıyorlar :smiley:
Biraz abartılı olmamış mı Sedat hocam ??? Tamam bazı konularda hak veriyorum ama kadın sürücülerin trafikte işi çok zor.

Ne zaman yolda bir ambulansa yol versem, ambulansın arkasına takılmış uyanıklar sürüsünü gördükçe sinir olmuşumdur.Bu görüntüyü izleyince aklıma o geldi acaba bu ambulansada takılanlar var mıydı ?

Videolar gerçekten ibret verici. Etrafta ne kadar zeka seviyesi düşük insan bulunduğunu ve canımızın çok ucuz olduğunu gösteriyor.

king_att67' Alıntı:
1. video ile birde bunu karsılaştıralım.
http://www.izlesene.com/video/haber-ambulansa-yol-vermeyen-kadin/1188433
Baran 54' Alıntı:
bızım bayanlar bunu yaparsa erkekler neler ypar bunada yuh be abi nediyeyim

Bunların yanında ülkemizde bir çok olayın abartıldığı ve yanlış anlaşıldığı gibi bu olayın da yanlış anlaşıldığı kanısındayım. Aklı başında bir çok gezenbilir üyesi bilir ki medya çoğu zaman rating uğruna insanlara olayları kendi kamerasından göründüğü gibi göstermeye çalışır.
Bu videoyu savunmayacağım. Ama biraz dikkatle izlerseniz kamera o arabanın arkasında kaç araba olduğunu çekmemiş. Belki ambulans çok girilmeyecek bir yere girmişti. Arkada 10 araba vardı. O hanımın ters el hareketi yaptığını biz görmüyoruz muhabir bize söylüyor. Belki de gidecek bir yer yok demek istiyor. Yolun etrafında ki durumları kamera hiç çekmemiş. Yargısız infaz boyle şeylere deniyor sanırım. Bilip bilmeden insanları etiketlemek ne kadar basit.
Ayrıca ambulansların Türkiye'de gerektiği gibi kullanılmadığını biliyorum. Ambulanslar ilk yardım yeridir. Acil yardıma ihtiyacı olan bir hasta ambulansa alındığı zaman tüm yaşamsal bulguları stabil hale getirilmiş olmalıdır. Sağlık sistemindeki bozukluklar nedeniyle ambulanslarda yeterli malzeme bulunmamaktadır. Olay yerine giden ambulansların kaza yapması sonucu kaç tane sağlık çalışanı vefat etmiş ya da yaralanmıştır. Bu kazalarda tek suçlu diğer arabaların sürücüleri değildir. Bu konuda tek bir suçlu yoktur.

Aslında bu konuda soylenecek daha çok şey var ama konuyu iyice dağıttım sanırım :smiley: On maddelik konu ancak bu kadar toparlanabiliyor. En azından ben bu kadar becerebiliyorum. Ayrıca bayan şöforlerin üzerine bu kadar gitmeyin lütfen arada başkalarına yol verenler ya da kurallara uyanlar da çıkıyor. En azından yüzdeye vurursak ben erkeklerden daha sık karşılaştığımıza eminim :smiley:)) Derneğe yolunuz düşerse bahçedeki arabaya bir bakın derim, ne demek istediğimi anlayacaksınız :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,583
Kaydolan Son Üyemiz
onurcagritosun

SON KONULAR

Geri