Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eeskobar Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 54
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,494
Ynt: Ambulans Tipi Land Rover Defender 110 Binek Olur mu?

Eğer benim gibi sadece haftasonu bir gün (en iyi ihtimalle) kullanıyorsanız V8 o kadar da can yakmıyor. LPG'yi ben de sevmiyorum. Naci virüsü çok fena bulaştırıyor. Şuan 4. V8 yapılıyor. Birincisi 2.5 benzinlisini sattı V8 aldı, diğeri 300Tdi'ını satılığa çıkardı ve V8 aldı, öbürü de ilk Defender'ini V8 olarak aldı. Şimdi bunların arasında benim neler çektiğimi varın siz tahmin edin.
Gerçi Tdi'ın da avantajları yok değil. Benzinli sudan geçince distribütör ıslanıp çalışmayınca başlıyoruz beklemeye, Tdi tıkır tıkır çalışıyor :smiley:
2 dakika durunca V8'ler kontak kaparken Tdi'ı bırakıyorum çalışsın :smiley:

Öbür yanda ise V8'in motor gücü tartışılmaz, rampalarda önünüze kamyon mu çıktı, frenlemek zorunda mı kaldınız? Hiç problem değil önünüz açılınca basın gaza hızlansın.
Otoyolda V8'in gürültüsünü kullandığınız lastik belirliyor ama Tdi'da ne lastik kullanırsanız kullanın tek bir gürültü kaynağınız var, o da Turbo dizel motorunuz.

Aslında bunun kesin bir reçetesi yok. Kişiden kişise, beklentilere göre değişiyor.

Bu arada hatırlatmak isterim MKG'nin Defender görebileceğiniz en donanımlı Defender'lardan birisi :smiley:

Etiketler

Aslında bunun kesin bir reçetesi yok. Kişiden kişise, beklentilere göre değişiyor.

Bu arada hatırlatmak isterim MKG'nin Defender görebileceğiniz en donanımlı Defender'lardan birisi :smiley:
[/quote]

Benim amacım günlük olarak da kullanmak..O yüzden V8 beni finansal anlamda yorabilir :smiley: Naci Bey'i de tebrik etmekten başka birşey gelmez elimden :smiley: Tek şeyden kesinlikle eminim..İnsan şu dünyada canı ne istiyorsa ( tabi belli şartlar altında ) o'nu yapmalı..Sizin de gönlünüzden V8 geçiyorsa umarım yakın zamanda ulaşırsınız..MKG'nin Defender'ı neredeyse kullanmış kadar biliyorum Yavuz Bey sayesinde..Gerçekten özenilmiş bir araç..O kadar donanıma ulaşabilirmiyim ya da o kadar donanımı kullanmaya kabiliyetim yeter mi bilemem :smiley: Ama o'na yakın bir araç hedeflediğim bir gerçek...

Saygılarımla

Cenk

acaba kasa değişme konusunda servisle gorussemm iy ibir sonuç alabiilirmıyım birde ruhsat değşiikliğinin olabildiğine emınmısınız çüünkü önceden vergiyi azaltmak için ruhsat değişikliği yapılıyordu artık yapılmadıgını biliyorum

eeskobar' Alıntı:
Merhaba cevap verdiğiniz için gerçekten çok tesekkurler. Biran kimse cevap vermeyecek diye ümidimi kesmiştim

Benım ambulans tipi almak istememdeki temel neden bu araç 97 model ve çok temiz garajdan çıkmamış ve biliyor olmam. Arazili araçlara karşı ilgim hep vardı ama Daha önceden bu arabayı hiç sevmezdım ama demekkı sürmek lazımmış yaşayan bilir gerçekten tutku haline gelıyor. eger dediğiniz gibi binek hale getirmek 4000 den fazla tutuyorsa o zaman direk binek almak daha iyi gibi gorunuyor. peki binek olarak 95 model ve üzeeri defender 90 yada 110 almam için ne kadar para biriktirmem gerekiyor ;)

Sn Eeskobar ;

Bilmem bu Defender sevdasının nasıl bir virüs olduğu hakkında bilgi sahibi olabildiniz mi :smiley: Ki ben bu konuda bazı üstadlarıma göre daha çırak sayılırım..İster kasalı olsun ister SW ..İster benzinli olsun ister dizel ama mutlaka bir Defender edinin :smiley:

Gerekli bütün bilgileri buradan bulabileceksiniz ve çok keyifli insanlarla çok keyifli yolculuklara çıkabileceksiniz..

Saygılarımla

Cenk

eeskobar' Alıntı:
acaba kasa değişme konusunda servisle gorussemm iy ibir sonuç alabiilirmıyım birde ruhsat değşiikliğinin olabildiğine emınmısınız çüünkü önceden vergiyi azaltmak için ruhsat değişikliği yapılıyordu artık yapılmadıgını biliyorum

Kasa değişimi için elbette servis yararlı olur ama bence bulunduğunuz şehirle doğru orantılı olarak iyi bir ustayla görüşmeniz çok daha yararlı olacaktır..

Ruhsat değişikliği daha önce de dediğim gibi benim için de muamma :smiley:

Saygılarımla

Cenk

merhaba,
bende sizin gibi bir defender edinim diye şu ambulanslar ihaleye çıktığında bir tane aldım. satılan ambulansların tek iyi tarafı sağlık bakanlığında hiç hırpalanmamış olmaları. benimde niyetim 5 kapı defender yapmaktı. ruhsat işlemleri ne kadar bıktırdı anlatamam. bu tiplerin tamamı kamyonet ruhsatlıdır. bende aracımı cift sıra koltuklu yanları camlı kamyonet diye ruhsatlandırdım. aslında bir bakıma sorunsuz 5 kapıya çevirebilmek için. tek farkı kamyonet ruhsatlı olacak.

1000-1500 tl arasına tavan, 3 kapı ve arka çamurlukları 700-800 tl, 1000 tl usta boya ve ıvır zıvır işleri 1000-1500 tl.
nerden bakarsanız 4000-5000 tl arası masrafla tertemiz 5 kapı defender olur. ama herkes biliyor burda kalınmayacağını. sepet, demir tampon, keyfe dayalı döşeme, vinç derken hayırlı sabahlar diye devam ediyor.

sonunda şuna karar verdim. ne gereği var. şuanda 2 oda bir salon gezinti arabam var. çirkin mi? evet çok çirkin. kimin umurunda, zaten ormanda dolanıyor.

bir abimiz " çok yakan araba yoktur. az kazan vardır demişti" bende kendime " az masraflı defender yoktur." siz ne kadar harcamayı göze alıyorsunuzla alakalı bir durum bu.
ambulans kasalı defenderi isterseniz tekne bile yapabilirsiniz. bunun olmazı yok.

ama herşeye rağmen bir defender edinin. kendinizi çok farklı hissedeceksiniz bundan emin olun. hiçbir konuda acelesi olmayan bir sevgili. hadi sizede geçmiş olsun diyelim.

eeskobar' Alıntı:
merhaba arkadaşlar

Bende LR defender ı olanlar arasına katılmak istiyorum bunun için bir kaç şey soracaktım

ambulans tipi land rover defender ruhsat değişikliği ile binek tipi haline geliyormu(5 kapılı) duyduguma göre eskiden geliyormuş şimdi olmuyormus
ve eğer oluyorsa ruhsat değişikliği ile kupanın toptan değişikliği bana kaç liraya gelir bana da yardım ederseniz çok sevınırım

:-\

aynen dediğin gibi bugun baya bı sordum sorusturdum trafik müşavirliği ve en son olarakta makıne mühendisiyle gorustukten sonra kesınlıkle bınek tip olmayacagı fakat dediğiniz gibi ya kapalı kasa ya acık kasa halıne gelıyor yada koltukları camları fılan işletilebiliyor. Aslında benım için hayal kırıklıgı bile olsa yinede almayı düşünüyorum. ;D

XANO; Eger yaptıgınız arabanın fotografını paylaşabilirseniz çok mutlu olurum.

eğer istanbuldaysanız araba yeşilköy sivil savunma müdürlüğünün bahçesinde duruyor.
uğrayın hem çay kahve içer hemde yakından görmüş olursunuz.

Valla arkadasim ambulans kasa defenderlari hararetle tavsiye ederim, pek cok duz binek defenderda kullandim ama ambulnas kasalar onlardan cok daha diri ., karavan yaptim bende seikilde goruldugu gibi :smiley:

Selamlar Erhan

11.jpg

Ambulans kasa Defender'lar, kullanım şekilleri itibarı ile diğer 110 kasa 5 kapı veya açık kasa olanlara göre daha az kullanıldıkları için daha diri, daha az yıpranmış oluyorlar. Bu genelleme doğru, eğer karavan olarak veya orijinal hali ile kullanılacaksa kimsenin bir itirazı yok, gönül rahatlığı ile alınır ve kullanılır. Ancak konu başlığındaki sorunun cevabına gelirsek; evet, ambulans kasa Defender binek olur olmasına da aynı masraf ve emekle herhangi bir 5 kapılı model sıfırdan toplanarak daha iyi halde kullanıma hazır olur.

Sekil degisikligi oldugu icin tabiki haklisiniz. yaklasik 1 tonluk arka bolumun cikartilip , yeni satin alacaginiz komple arka wagon unitesi , kapisi cami vs. ek bir maliyettir , ancak aracin ezilmemis sadece bir iki soforun kullanmis oldugu diri bir arac olmasida onemli bir artisidir.

selamlar eğer gerçekten yapmaya değer çok temiz ezilmemiş orjinal bir araç ise yapın derim.eğer tersi ise uğraşmaya değmez.yaptıracağınız fiyata bir tane alabilirsiniz..

nejat bey v8 in yakıtı hakkında neler söyleyebilirsiniz acaba benim 2,5 benzinli biraz fazla yakıyor gibi gazda bile 400 krş u buluyor

itfaiyeci' Alıntı:
nejat bey v8 in yakıtı hakkında neler söyleyebilirsiniz acaba benim 2,5 benzinli biraz fazla yakıyor gibi gazda bile 400 krş u buluyor

Hem V8 hem de 2.5 benzinli kullanan bir arkadaşım, iki motor arasında tüketim olarka çok fazla bir fark olmamakla beraber V8'in biraz daha fazla yaktığını ama esas fazla tüketimin V8'in gücüne ve sesine kapılan kullanıcının daha agresif kullanım tarzından dolayı da arttığınmı söylemişti.

teşekkürler 2.5 benzinli nin ki araç ayrıca lpg li daha az yakması için siz neler tavsiye edersiniz ........acaba daha modern benzinli motorlarla değişim olabilir mi artık teknploji ileride madem dizele çeviremiyoruz o zaman daha az yakan benzinli motorlara yönelebilirmiyiz :-\ amaç boş durmamak kaşıntımız var ya :D

itfaiyeci' Alıntı:
teşekkürler 2.5 benzinli nin ki araç ayrıca lpg li daha az yakması için siz neler tavsiye edersiniz ........acaba daha modern benzinli motorlarla değişim olabilir mi artık teknploji ileride madem dizele çeviremiyoruz o zaman daha az yakan benzinli motorlara yönelebilirmiyiz :-\ amaç boş durmamak kaşıntımız var ya :D

Dizel'e çevirmek mümkün, ama uğraşmanız lazım, daha evvel bu işi yapanlar değişik konularda anlatmışlardı. Defender'a dizel haricinde takacağınız hiçbir motor yakıt tüketiminizi azaltmayacaktır maalesef.

LPG hiç kullanmadım, bu konuda bilgim yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR