Ynt: Amatör Telsizcilik Sınavı 2012
Çok şükür bende A sınıfı belgeyı kazandım.
Sınava son 1 hafta kala çalışma imkanım oldu sadece, sorular çok çok zor değil, ilk bakıldığında anlamak zaman alıyor ama anlamak için okuduğunuzda aslında yapılamayacak birşey olmadığını fark ediyorsunuz.
Birde amatör lisansı almak istiyorsanız, amatör telsiz forumlarına üye olarak o forumları takip edip, oradaki tecrubeli arkadaşlardan yardım istediğinizde gerçekten yardımcı oluyorlar. Yeterki iyi niyetle ve saygı çerçevesinde yaklaşın, gerçekten insanlarımız yardımcı olmayı seviyor.
Diğer yandan KEGM Telsiz İşletme Müdürlüğünün işi de kolay değil, biraz sabırlı olmak ve oradaki arkadaşları gereksiz sorular ile bunaltmamak gerekiyor (birini kast ederek yazmıyorum, genel manada yazıyorum). Bu belgenin ortalama teslim süresi 1 ay kadar sürüyor, bu süreyi dikkate alarak beklenti içinde olursanız, gereksiz yere hem kendinizi hemde kegm deki arkadaşları üzmeden, strese girmeden/sokmadan bu beklemesi zor olan süreyi daha kolay atlatabilirsiniz....
Sınavı kazanan tüm arkadaşları tebrik ediyor, kazanamayanlar da varsa onlara da, A sınıfı belge almak için sıkılmadan rahat rahat hazırlanabilecekleri bir 6 ay süreleri olduğunu hatırlatmak istiyorum. Neticede bir an önce C yada B sınıfı belge almaktansa bir sonraki sınavdan direk A sınıfı alacak şekilde sınavı kazanmayı tercih ederim.
Tüm amatörlere ve Amatör adaylarına 73 ler...