Amatör Kanun Sorusu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan burak_oz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,892
Yer
SAKARYA
Web
www.burakozkocacik.com
Merhaba arkadaşlar,
Bir çoğunuzun bildiği üzere 19 Ocak'ta yapılan sınavda A Sınıfı amatör telsizcilik belgesi almaya hak kazandım.Ve merak ettiğim cevabına ulaşamadığım 3 sorum var.

1-Lisansı olmayan biri aracına mobil anten ve telsiz sistemi takarsa,polis ve jandarma trafik/asayiş uygulamalarında bu sistemi sorgulama ve bu sistem hakkında cezai işlem uygulama yetkisine sahip midir ?Ve cezası nedir.

2-Bir amatörün kendi aracındaki mobil anten ve telsiz sistemini Polis/Jandar bir Asayiş/Trafik uygulamasında sorgulama yetkisine sahip midir?Cezai işlem gerektirecek bir durum var mıdır?Polis/Jandarma amatör telsizcilikten bir haber biriyse kendimizi nasıl anlatacağız.

3-En çok merak ettiğim ise budur, bir amatör kendi aracına mobil anten ve telsiz sistemi kurdu diyelim.Bu aracı bir arkadaşına emanet olarak verdiğinde ,arkadaşı polis çevirmesine girerse arkadaşının ve o an araçta bulunmayan amatörün karşılaşacağı sorunlar neler olacaktır.

Teşekkürler

Etiketler
amatör
Ynt: Amatör Kanun Sorusu

Burak bey : tesadüfen gördüm yazılarınızı

SORU 1 : Lisansınız olmaz ise sorun yaşarsınız...

SORU 2 : Benim aracımda 27292 ve 27482 sayılı kanun ( yönetmelik dosya halinde duruyor )

bugüne kadar aracımın üzerinde 4anten , 4 cihaz var ,

( DUAL , CB , HF , MARİNE ) ( kontrolllarda isterler ise )belgemi gösterip geçiyorum.. genelde antenler zaten aracı anlatıyor...!!!

eğer merak eden olur ise...JANDARMA bazen soruyor.. ( DOSYAYI ASSB ın. eline veriyorum. )

Hatta daha fazla merak ediyor isen PLAKA burada , KİMLİK NO burada , BELGE ve ÇAĞRI İŞARETİ BURADA...!!!

SORU 3 : BU TEHLİKELİ BİR KONU ( TABANCANIZ OLSA ÇOCUĞUNUZA VERİRMİSİNİZ ...??? )

CEVAP A : Önce giyim , konuşma tarzı ve Hitap önemli... EĞER ÇOBAN a benzer iseniz...tabiki sorarlar... ( ne demek istediğimi açıklamaya gerek yok sanırım. )

görüşmek üzere

1-Lisansı olmayan biri aracına mobil anten ve telsiz sistemi takarsa,polis ve jandarma trafik/asayiş uygulamalarında bu sistemi sorgulama ve bu sistem hakkında cezai işlem uygulama yetkisine sahip midir ?Ve cezası nedir.

Cevap: Lisansınız yoksa ve polis/jandarma uygulamasına denk gelirseniz aracınız bağlanabilir, hatta görevli memur sizi tutuklayıp konunun net olarak anlaşılması (sadece amatör frekanslarda mı konuşuyorsunuz yoksa kamu frekanslarına cihazınız açıkmı) kontrolü sonrasına kadar sizi ve aracınızı alıkoyabilir, bunun için karakola götürebilir, gerekirse bilirkişi (muhtemelen BTK'dan bir yetkili) görüşü alıncaya kadar bunların tamamını yapabilir...

2-Bir amatörün kendi aracındaki mobil anten ve telsiz sistemini Polis/Jandar bir Asayiş/Trafik uygulamasında sorgulama yetkisine sahip midir?Cezai işlem gerektirecek bir durum var mıdır?Polis/Jandarma amatör telsizcilikten bir haber biriyse kendimizi nasıl anlatacağız.

Cevap: Yetkisi vardır, lisansınız var ise cezai bir işlem uygulanmaz. Telsizcilikten haberi olmayan bir görevli ise, nazik bir şekilde durumu anlatmaya gayret edeceğiz, anlatamıyorsak, gerekiyorsa amiri ile görüşülecek ve memura yardımcı olunacak....

3-En çok merak ettiğim ise budur, bir amatör kendi aracına mobil anten ve telsiz sistemi kurdu diyelim.Bu aracı bir arkadaşına emanet olarak verdiğinde ,arkadaşı polis çevirmesine girerse arkadaşının ve o an araçta bulunmayan amatörün karşılaşacağı sorunlar neler olacaktır.

Cevap: Aracınız bağlanır, arkadaşınız alıkonulur, siz görevli memurlarca evden alınırsınız, hakkınızda araştırma yapılır, sakıncalı bir durum görülmez ise salıverilirsiniz.... Tabi memur arkadaş amtör telsizcilik hakkınd bilgi sahibi ve aracınız ruhsatı üzerindeki sahibinin aynı zamanda amatör telsizci belge fotokopisinin memura arkadaşa ibraz edilmesi durumunda bir sorun yaşanmayabilirde...

Cevaplarınız için teşekkürler son derece açıklayıcı olmuş. Lisansım var ancak aracımı ara sıra başka arkadaşlara vermem gerekiyordu o konuda endişeliydim ki anladığım kadarı ile endişelerim yersiz de değilmiş.
Teşekkürler

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,696
Kaydolan Son Üyemiz
BiSQuiT.

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR