Ynt: Amasra - Sinop Arası Gezi Düşünüyoruz
15 - 20 gün evvel Ağustos ayı içerisinde Batı Karadeniz turu yaptım (İzmit - Karasu - Sinop, Sinop - Kastamanu - Safranbulu - İzmit). Hatta gezi notlarını ve fotoğraflarını da siteye koymak istiyorum ama, malesef henüz vakit bulamadım.
Aynı gün içerisinde Amasra - İnkumu' ndan İnebolu' ya kadar yol gittim. Saat 14:30 civarında İnkumu' ndan çıktım, 22:30' da İnebolu' ya girdim.
Özellikle Cide - Doğanyurt arası yol çok virajlı ve dar. 30 - 40 km ortalama süratle gidilebiliyor, 50' yi görürseniz iyidir. Geceleyin tehlikeli bir yol, kışın ise karlı dönemlerde son derece sakıncalı olacağına eminim.
Doğanyurt' ta kalınacak yer yok. Diğer kasaba / ilçelerde ise kalınacak bazı yerler (pansiyon, otel) var fakat, benim yapmak istediğim gibi yol üzerinde veya yola çok yakın mevkilerde kamp atmak, özellikle belirttiğim aralık için çok zor. Aracımda her türlü kamp malzemesi olmasına rağmen yol üzerinde düzgün bir yer bulamadım. Aracı yol üzerinde bir cep' e sokmak bile zor, cep olan bazı yerler ise çöpten geçilmiyor. Bu istikamette ilerlerken yolun sağ tarafı dağ, sol tarafıı ise denize nazır uçurum; ancak tüm bunlara rağmen manzara harika. Tabi siz tepelere ve yaylalara çıkacaksanız hoş yerler keşfedebilirsiniz.
Bu güzergahta en hoşuma giden doğla mekanlar ise İnkumu ile Doğanyurt' a gelmeden Gideros Koyu oldu.
Siz gezinize çıkmadan gezi notları ve fotoğraflarını yayınlayabilirsem size oldukça faydası olacağına eminim. Yurtiçi geziler başlığı altına atmayı düşünüyorum, bilginize...