Amasra - Sinop Arası Gezi Düşünüyoruz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan semuca Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,732
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semuca

Kamp I
Herkese Selamlar,

Bayram tatili icin 8-9 günlük yaz sonu sonbahar bası amasra - sinop arası 4x4 aracla gezi dusunuyoruz. Bu rotadaki güzergahlarınızı, haritalarınızı, konaklama noktalarınızı paylasırsanız cok sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

Etiketler
gezi sinop
Ynt: Amasra - Sinop Arası Gezi Düşünüyoruz

güzergagı gecensene ben gectim sinoptan amasra arası mükemmel doga harikası ve bakir bir bölge sahil şeridini takip ettim yollar cok virajlı fakat güzel sıkıntı yok cıkarsanız cok keyifli bir gezi olur kıyı şeridini takip ettinizmi zaten konaklama sorununuz pek olmaz cünki cogu yerlerde pansiyon ve otel işletmeler mevcut zaten sinop ayancık kastamonu sahillerine gecersiniz catal zeytin abana cide gibi devam eder yol boyu bir cok fotograflanacak yer var

Ynt: Amasra - Sinop Arası Gezi Düşünüyoruz

15 - 20 gün evvel Ağustos ayı içerisinde Batı Karadeniz turu yaptım (İzmit - Karasu - Sinop, Sinop - Kastamanu - Safranbulu - İzmit). Hatta gezi notlarını ve fotoğraflarını da siteye koymak istiyorum ama, malesef henüz vakit bulamadım.

Aynı gün içerisinde Amasra - İnkumu' ndan İnebolu' ya kadar yol gittim. Saat 14:30 civarında İnkumu' ndan çıktım, 22:30' da İnebolu' ya girdim.
Özellikle Cide - Doğanyurt arası yol çok virajlı ve dar. 30 - 40 km ortalama süratle gidilebiliyor, 50' yi görürseniz iyidir. Geceleyin tehlikeli bir yol, kışın ise karlı dönemlerde son derece sakıncalı olacağına eminim.

Doğanyurt' ta kalınacak yer yok. Diğer kasaba / ilçelerde ise kalınacak bazı yerler (pansiyon, otel) var fakat, benim yapmak istediğim gibi yol üzerinde veya yola çok yakın mevkilerde kamp atmak, özellikle belirttiğim aralık için çok zor. Aracımda her türlü kamp malzemesi olmasına rağmen yol üzerinde düzgün bir yer bulamadım. Aracı yol üzerinde bir cep' e sokmak bile zor, cep olan bazı yerler ise çöpten geçilmiyor. Bu istikamette ilerlerken yolun sağ tarafı dağ, sol tarafıı ise denize nazır uçurum; ancak tüm bunlara rağmen manzara harika. Tabi siz tepelere ve yaylalara çıkacaksanız hoş yerler keşfedebilirsiniz.

Bu güzergahta en hoşuma giden doğla mekanlar ise İnkumu ile Doğanyurt' a gelmeden Gideros Koyu oldu.
Siz gezinize çıkmadan gezi notları ve fotoğraflarını yayınlayabilirsem size oldukça faydası olacağına eminim. Yurtiçi geziler başlığı altına atmayı düşünüyorum, bilginize...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri