Amanoslar'da Bulutların Üzerinde Bir Gezi (31 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasancolakefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,958
Ynt: Amanoslar'da Bulutların Üzerinde Bir Gezi (31 Ekim 2010)

yasarergun' Alıntı:
Erdinç Hocam Selamlar

Telsiz için 1 tanesine 300 liradan daha az bir miktar yeterli oluyor ama nihai miktarı almadan önce kesinleştiririm. Her araç için bir telsiz yeterli ama evde başka amaçlar için de kullanırım iyi olur derseniz ikişer tane almanızı öneririm. Siz bana listeyi verin ben telsizleri 1 günde getirtirim. Telsizler lisanssız olup ek bir prosedüre gerek duyulmadan satın alınabilmektedir. Piyasada satılan tanesi 70 ya da 100 liralık PMR telsizlerden farkı ne diyenler için bana telefonla ulaşmalarını isteyeceğim.

Yaşar Hocam bu konu ile ilgili bir konu açsanız hiç fena olmazdı. Kasım boyunca almak isteyen arkadaşlar açtığınız konu altında isimlerini yazarlar ve Aralık gibi hayırlardık :smiley:
Örnek olarak;

Hadi arkadaşlar pamuk eller telsize :D

Telsiz İhtiyacı Olanlar ve Miktarı:

1- Erdinç Ediboğlu - 2 Adet

Etiketler

küçük ağa' Alıntı:
erdinç bey büyük ihtimal katılacağız küçük ihtimal cuma günü ist misafir gelme ihtimalide var hasan beyin davetine katılmayı çok istiyorum ismimi listede görürsen anlaşmayı bozma çaylar benden yemekler senden çaya mazot katmayacağını yazmışsın fuel oıl mı katacaksın erdinç bey ben gelebilirsem sen hiç çaya bulaşma organik çay bakır semaver odun meşe olacak sen yemek işini halledeceksin

:D :D :D

Bu sefer masraftan kaçmayacağım çaya Eurodiesel ve Castrol Motor Yağı ekleyeceğim ;D

Sedat Bey, benim kullanıcı adımda ağa :smiley: yazmıyor ama, benimle yolculuk yapanlar bilir, ekipten unutan olabilir diye, ben gezilere 10 Kangal Sucuk 10 poşet sosis, 10 Ekmek, meyve...... vb. geliyorum. Yeter ki Off-Road olsun, dostlarla birlikte olalım. Siz yeter ki her aktiviteye katılın mangalı ve pişirmeyi bize bırakın ;)

Bu arada çok şükür gün ve gün ekibimiz artıyor, sizin semaver yakında tadımlık çaya dönüşecek, geçen gezide sizden çay içmek bana nasip olmadı :eek:, bir dahaki gezilere semaverlerin sayısını arttıralım.
Türk Çayı Semaveri - Arap Çayı Semaveri - Organik Çaylı Semaver :D

Şaka bir yana Sedat Bey sizi hafta sonu görmezsek üzüleceğiz. :'(

Bizi üzmeyin ve isminizi bugün listeye yazın, ko-pilot olarakta misafirlerinizden birini getirin ;D

Geziye Katılacaklar:

1- Hasan Çolakefe ve Ailesi - Suzuki Jimny

2- Erdinç, Aliye Ediboğlu ve Arkadaşları - Ford Ranger

3- Mustafa, Ayşegül, Emincan ve Paşa - Grand Cherokee

4- İlter ve Aylin Karataş - Suzuki Vitara

5- Özgür ve Hicran Bulut - Daewoo

6- Menderes, Hülya, Kumsal Şereflişan--- LR Series 3

7- Cemal, Ayça Topal - Mitsubishi L200 (2 Çeker)

8- Armağan Teköz- Jeep

9- Mehmet Çankaya- ??? ( Jeep koleksiyonundan hangisini tercih eder Mehmet Bey bilmiyorum ;D )

erdinç bey sana küçük ağayı açıklıyayım ünlü yazar ve düşünür rahmetli tarık buğranın eseri trt de 80li yıllarda yayınlanan kurtuluş savaşını ve kuvvayı milliyenin çalışmalarını anlatan diziden gelir bu dizi yenilerde trt de tekrar yayınlanıyor ozamanlar benim 6x6 v8 m.a.n tıreylerim vardı yolda kalan çamura batan beni bulurdu rahmetli olan bir arkadaşım aracıma bu ismi yazmıştı yani o isim şimdilerde pajeroya ait bana değil ben sedat bakırım insanlara hizmet etmekten mutlu olurum allah bana bunu hep nasip etti şükrediyorum yarın öğleden sonra durumum netleşir inşallah katılırım sizlerle beraber olmak çok güzel gruptaki arkadaşlar saygıdeğer ve hürmet edilecek insanlar inşallah birarada oluruz bu geziyi kaçırmak istemem sedat bakır

erdinç bey tek semaverle iki tane çay işini çözeriz bizde hertürlü donanım var merak etme

küçük ağa' Alıntı:
erdinç bey tek semaverle iki tane çay işini çözeriz bizde hertürlü donanım var merak etme
Ağam sana güveniyom bizi çaysız koma dağ başında ;)

küçük ağa' Alıntı:
erdinç bey sana küçük ağayı açıklıyayım ünlü yazar ve düşünür rahmetli tarık buğranın eseri trt de 80li yıllarda yayınlanan kurtuluş savaşını ve kuvvayı milliyenin çalışmalarını anlatan diziden gelir bu dizi yenilerde trt de tekrar yayınlanıyor ozamanlar benim 6x6 v8 m.a.n tıreylerim vardı yolda kalan çamura batan beni bulurdu rahmetli olan bir arkadaşım aracıma bu ismi yazmıştı yani o isim şimdilerde pajeroya ait bana değil ben sedat bakırım insanlara hizmet etmekten mutlu olurum allah bana bunu hep nasip etti şükrediyorum yarın öğleden sonra durumum netleşir inşallah katılırım sizlerle beraber olmak çok güzel gruptaki arkadaşlar saygıdeğer ve hürmet edilecek insanlar inşallah birarada oluruz bu geziyi kaçırmak istemem sedat bakır

Ağam ne kadar ciddiye aldın şakaları mı ;D

Sizin katıldığınız ilk gezide Karamağara’nın enfes manzarasında lakabınızın nereden geldiğini bana açıklamıştınız. Ne yalan söyleyim, Tarık Buğra’nın sadece ismini duymuştum. Daha sonra Karamağara gezisinden sonraki günler de, internette biraz bilgi toplayıp, maalesef önceden iyi tanımamız gereken, eserlerinden en az bir tanesini okumuş olmamız gereken önemli yazarımızı, sayenizde bilgiler elde ettim. Bu bilgilerden bir kısmını paylaşmak istiyorum.

Pajeronun adı pajero kalsın, siz bizim Ağamızsınız :smiley: Sizi çok seviyoruz Sedat Bey :smiley: :smiley: :smiley:

Pazar görüşmek dileğiyle…

Tarık Buğra, (d. 2 Eylül 1918 – ö. 26 Şubat 1994). Roman, hikâye, oyun ve fıkra yazarı.

Tarık Buğra Akşehir’de doğdu. İlk ve ortaokulu Akşehir'de okudu. Yatılı olarak okuduğu İstanbul Lisesi’nde Pertev Naili Boratav’ın öğrencisi oldu. Yazar olmaya onuncu sınıfta karar verdi. 1936’da Konya Lisesi ’nden mezun oldu, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kaydoldu. İki yıl sonra Hukuk Fakültesi’ne, oradan da Edebiyat Fakültesi’ne geçti. Mezuniyet tezini vermeden ayrıldı.

Gazeteciliğe 1947’de Akşehir’de babası Nazım Bey’le birlikte Nasreddin Hoca gazetesini çıkararak başladı. 1951’den sonra Milliyet, Vatan, Yenigün, Yeni İstanbul gazeteleri ile haftalık Yol dergisinde yazdı. Bu gazete ve dergilerin bazılarında yazı işleri müdürlüğü yaptı. Tercüman Gazetesi'ndeki köşe yazarlığından 1976’da ayrıldı, zamanını bütünüyle edebiyata verdi. Devlet Tiyatroları’nda Edebi Kurul Başkanlığı’nda Edebi Kurul üyeliği yaptı.
Tarık Buğra, ilk piyeslerini ve "Yalnızların Romanı"nı askerliği sırasında yazmıştı. 1940’da tamamladığı roman, 1948’de Çınaraltı dergisinde tefrika edilmişti. Ama adı, bir iddia üzerine üç saatte yazdığı “Oğlumuz” adlı hikâyesinin 1948’de Cumhuriyet Gazetesi'nin açtığı yarışmada ikincilik kazanmasıyla duyuldu. 1949’da yayımladığı ilk hikâye kitabı Oğlumuz’u, 1952’de Yarın Diye Bir Şey Yoktur, 1954’te İki Uyku Arasında, 1964’te Hikâyeler izledi. Kasaba yaşantısından, orta sınıf insanların ev ve aile ortamlarından kesitler verdiği hikâyelerinde, yoğun, şiirli bir dille aşk, yalnızlık, uyumsuzluk gibi temaları işledi. Olay örgüsünden çok iç gerçekliğe ağırlık verdi. 1955’te çıkan "Siyah Kehribar"la romana geçti.

Kurtuluş Savaşı’na merkezden değil, bir kasabadan baktığı Küçük Ağa’da (1963) yakın tarihe resmi tarih anlayışının dışına çıkan bir yorum getirdi. Bu romanın devamını 1967’de Küçük Ağa Ankara’da adıyla yayımladı. Firavun İmanı (1976), Dönemeçte (1978), Gençliğim Eyvah (1979), Yağmur Beklerken (1981) adlı romanlarında da Cumnuriyet’in çeşitli evrelerini, demokrasiye geçiş sürecindeki çalkantıları konu edindi. Ortaouyncusu “Komik-i şehir” Naşit’in hayatından yola çıkarak yazdığı İbiş’in Rüyası ile 1970 TRT Sanat Ödülleri Yarışması’nda başarı ödülü, Osmanlı İmparatorluğu ’nun kuruluş yıllarını anlattığı Osmancık’la (1985) Milli Kültür Vakfı Edebiyat Armağanı’nı, Yağmur Beklerken’le Türkiye İş Bankası Büyük Ödülü’nü aldı. 1991’de Devlet Sanatçısı unvanını aldı. Birey özgürlüğünü savunduğu Ayakta Durmak İstiyorum (1966) ve Üç Oyun (1981) adıyla kitaplaştırdığı piyeslerinin hemen hepsi sahnelendi, romanları TV dizisi haline getirildi. Fıkralarından seçmeleri Gençlik Türküsü (1964), gezi notlarını Gagaringrad (1962), dil ve edebiyat üzerine yazılarını Düşman Kazanmak Sanatı (1979), denemelerini Bu Çağın Adı (1979) başlıklarıyla yayımladı.
Tarık Buğra, 26 Şubat 1994'de kanser tedavisi gördüğü Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde öldü, Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verildi. Tarık Buğra, öğretim üyesi Ayşe Buğra'nın babasıdır.
2004 yılında Akşehir'e Tarık Buğra heykeli dikildi.

TARIK BUĞRA - KÜÇÜK AĞA

Küçük Ağa(İstanbullu Hoca):Kurtuluş mücadelesine büyük hizmetler vermiş binlerce önemli kişiden biri

KİTABIN KONUSU :
Birinci Dünya Savaşı ile birlikte Osmanlı Devleti eski gücünü,heybetini kaybetmeye başlamış,isyanlar ve işgallerle zayıf duruma düşmüştür.Kitapta , bir Anadolu kasabası olan Akşehir'den yola çıkılarak ,kurtuluş mücadelesinin bir bölümü anlatılmaktadır.Olaylar Akşehir�in bir kasabasında başla ve gelişir.

KİTABIN ANA FİKRİ:
Vatan ve millet sevgisi , bağımsızlık duygusu. Kurtuluş savaşının küçük bir kasaba' dan görünüşü.

bizlerde sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyacağız. bir aksilik olmazsa nevzat hocamla geleceğiz. nevzat bozkurt ve yahya yılmaz görüşmek dileğiyle

PA245103.jpg

atsız61' Alıntı:
bizlerde sizlerin arasında olmaktan mutluluk duyacağız. bir aksilik olmazsa nevzat hocamla geleceğiz. nevzat bozkurt ve yahya yılmaz görüşmek dileğiyle
Bekliyoruz topboğazı 9.30

Selam arkadaslar mahmut ustanın herkese selamı var , sizlerle bu gezidede birlikte olmaktan cok keyf alırdık ama mazeretimi erdinç kardesimle paylastım baska bir gezide gorusmek dilegiyle hosca kalın ...

Sorunlar olmasa ,o bulutların üzerinde ,bir çay içmek için bile gidilr,yeni resimler de bekliyoruz.

Selamlar arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. Tabi Sedat abinin sayesinde. Gezi resimleri çekmede ve nette yayınlamada yardımcı oldum. zaten arayıpta bulamadığım bir gezi programıydı. Sedat abi 2.Co pilot olarak listeye yazdı. Aynı zamanda fotoğrafçı olarak ta. Yaşar hocam artık dert etmenize gerek kalmaz. Ben varsam fotoğraf çeker anında nette yayınlarım. En kısa sürede aranızda olabilmek dileğiyle. Saygı ve sevgilerle. A.Hamit YILDIRIM ;)

Hasan Bey ne yaptınız :eek:

1.700 m'lik rakımdan kilometrelerce, korkuluksuz dar bir balkonda gider gibi aşağılara süzüldük. :smiley:

Haftada bir böyle gezilere katılırsak, spor salonuna gerek duymadan ciddi kas kütlesi yapabiliriz. Bu sabah, sanki tüm pazar boyunca ağırlık çalışmış gibi uyandım. :D :D (Bilmeyenler için, yolumuza heyelandan düşen kaya ve taşları temizledik, başka bir yerde de arabaları geçirebilmek için büyük bir hendeği kayalarla doldurduk, yamaçtan kazmalarla yer açtık. )

Her dar geçitte ve uçuruma yaklaştığımda benim Ford Rangera, oğlum seni satıp piyasadaki en kısa ve en dar 4x4'ü alacağım diye korkuttum :D

Hasan Bey düzenlediğiniz gezi son derece harika ve sürprizlerle doluydu, ellerinize sağlık, ne harika bir pazardı :smiley:

Fotoğraf yükleme konusunda bana hiç bakmayın, fotoğraf çekmeyi düşünecek vaktim ve cesaretim olmadı :D . Hadi ko-pilotlar fotoğrafları yüklemenizi bekliyoruz :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR