Amanoslar'da Bulutların Üzerinde Bir Gezi (31 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hasancolakefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 45
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,958

hasancolakefe

Kamp II
Buhafta amanoslarda keşfe çıkacağız proğramın seyri

*TARİH : 31/10/2010

*SAAT : 9,30
*GÜZERGAH:Topboğazı,eski isk yoluÇakallı köy,Zirve(Eski radarın yeri),Fenk köyü,Kurtlu soğuk su,Darbısak Kalesi,Tarihi kemerli köprü,Gölbaşı,Reyhanlı yenişehir gölü.Antakya son

GEREKLİ MLZ: Off-road'çı Adam bilir

Etiketler
Ynt: Amanoslar'da Bulutların Üzerinde Bir Gezi (31 Ekim 2010)

Harika bir parkura benziyor Hasan Bey. Sizden parkurla ilgili biraz uydu ve manzara fotoğrafları istiyoruz bu konu başlığı altında.
Ben ve ailem muhtemelen perşembeden Arsuza gideceğiz. Parkura Arsuz'dan katılırız.

Hasan Bey 09:30'da Topboğazında mı olacağız ?

Bu sefer söz, çaya mazot katmayacağım :D Çaylar Ranger'dan

Geziye Katılacaklar

1- Hasan Çolakefe ve Ailesi - Suzuki Jimny

2- Erdinç, Aliye Ediboğlu ve Arkadaşları - Ford Ranger

Gezenbilim Hatay grubu da olmasa şu gezenbilir'de gezen ve gezdiğini fotoğraflayıp yayınlayan kimse yok diyeceğim ama yok yok demeyeceğim. Başkaları da var tabi :D :D :D

Hasan Bey bu hafta da gelmeme ihtimalim kuvvetlidir. Baştan söyleyeyim.
Gelecek ay 2 hafta sonu ben parkur ayarlayacağım (parkurları tabi ki daha önceden araçla geçmedim :D ) artık sonumuz hayır olsun :smiley:

Oralarda olabilme ihtimalim yok ama bu konuyo takita fayda var. ;)

Yaşar Hocam nerdesiniz demiyorum, çünkü sizin şu anda ne kadar yoğun bir tempoda olduğunuzu iyi biliyorum.
Sizi ve parkurlarınızı çok özledik. Sizin elinizden sucuk ekmek pişmiş biber yemek, bir başka lezzetli oluyor Hocam.
Hatay Gezenbilir olarak 20 araç olacağımız günler yakındır diye düşünüyorum.

Hasan Bey, son geziye bir hayliii geç kalan Suzuki Vitara sizin organize edeceğiniz geziye bir hayli erken geleceğini ve katılım kaç kişi olursa olsun geziye künefe veya baklava getirerek biraz yaraları sarmak istediğini belirtti. :D :D :D

Geziye Katılacaklar

3- Mustafa, Ayşegül, Emincan ve General :smiley: - Grand Cherokee

4- İlter ve Aylin Karataş - Suzuki Vitara

5- Özgür ve Hicran Bulut - Daewoo

reel eksen' Alıntı:
Harika bir parkura benziyor Hasan Bey. Sizden parkurla ilgili biraz uydu ve manzara fotoğrafları istiyoruz bu konu başlığı altında.
Ben ve ailem muhtemelen perşembeden Arsuza gideceğiz. Parkura Arsuz'dan katılırız.

Hasan Bey 09:30'da Topboğazında mı olacağız ?

Bu sefer söz, çaya mazot katmayacağım :D Çaylar Ranger'dan

Geziye Katılacaklar

Evet erdinç topboğazı 9,30.da teker döner. ;)

yasarergun' Alıntı:
Gezenbilim Hatay grubu da olmasa şu gezenbilir'de gezen ve gezdiğini fotoğraflayıp yayınlayan kimse yok diyeceğim ama yok yok demeyeceğim. Başkaları da var tabi :D :D :D

Hasan Bey bu hafta da gelmeme ihtimalim kuvvetlidir. Baştan söyleyeyim.
Gelecek ay 2 hafta sonu ben parkur ayarlayacağım (parkurları tabi ki daha önceden araçla geçmedim :D ) artık sonumuz hayır olsun :smiley:
Yaşar hocam nihayet geldin ha :D çok sevindim!!! :D Off-road sensiz olmuyor seni bekliyorum bahane yok ;)

3- Mustafa, Ayşegül, Emincan ve General - Grand Cherokee

4- İlter ve Aylin Karataş - Suzuki Vitara

5- Özgür ve Hicran Bulut - Daewoo
6- Menderes, Hülya, Kumsal Şereflişan--- LR Series 3

Hasan bey; 10:00 da Gedik de (Radar yolu) sizi bekliyor olacağız. Erdinç Arsuz da olacak ise birlikte gelebiliriz buluşma noktasına.

Yaşar Hocam, bu gezi duyurularımız için en uygun bölüm neresidir. Bunada bir açıklık getirirsek duyuruların herkese ulaşması kolay olur. Mesela ben şimdi tesadüfen mesajla aldım haberi. Görüşmek dileğiyle.

hasan bey yaşar hocamı serbest bırakalım inşallah emeklerinin karşılığını alır bizlerde yaşar hocaya dualarımızla destek olalım

Güzel fikir Menderes Hocam, sizinle birlikte geliriz. En geç 09:30'da Topboğazında olalım ki Çakallı Köy ve civarını görelim. Nevzat Bozkurt ve Yahya Yılmaz Hocalarımızın, gezenbilirde üyeliği yok ise bana telefonlarını yazarmısınız, geziden haberdar edelim.

Yaşar Hocam bizi telsiz konusunda aydınlatabilir misiniz? Telsiz olduğunda geziler daha nitelikli geçiyor. Koordinasyonun yanı sıra, geziyi düzenleyen arkadaşlarımızın yol boyunca yöre ile ilgili bilgi birikimlerini canlı canlı dinlemek parkuru eşsiz kılıyor. Hangi marka, model, satış noktası yazarsanız, konuyu bir değerlendirelim.

Hasan Bey, bazı arkadaşlarım bu parkura jeeplerinin uygun olup olmadığını soruyorlar. Araç yaşları 0-3 arası. Örnek olarak; Cherokee-Hyundai Tucson-Kia Sportage/Sorento-Jeep vb.
Parkurun zorluk derecesine göre bu arkadaşları çağırıp çağırmama konusunda sizden haber bekleyeceğim. Kaş yaparken kaporta çıkarmayalım :D

Sedat Bey listede isminizi henüz görmedik. İsminizi yazında bizi sevindirin :smiley:

reel eksen' Alıntı:
Güzel fikir Menderes Hocam, sizinle birlikte geliriz. En geç 09:30'da Topboğazında olalım ki Çakallı Köy ve civarını görelim. Nevzat Bozkurt ve Yahya Yılmaz Hocalarımızın, gezenbilirde üyeliği yok ise bana telefonlarını yazarmısınız, geziden haberdar edelim.

Yaşar Hocam bizi telsiz konusunda aydınlatabilir misiniz? Telsiz olduğunda geziler daha nitelikli geçiyor. Koordinasyonun yanı sıra, geziyi düzenleyen arkadaşlarımızın yol boyunca yöre ile ilgili bilgi birikimlerini canlı canlı dinlemek parkuru eşsiz kılıyor. Hangi marka, model, satış noktası yazarsanız, konuyu bir değerlendirelim.

Hasan Bey, bazı arkadaşlarım bu parkura jeeplerinin uygun olup olmadığını soruyorlar. Araç yaşları 0-3 arası. Örnek olarak; Cherokee-Hyundai Tucson-Kia Sportage/Sorento-Jeep vb.
Parkurun zorluk derecesine göre bu arkadaşları çağırıp çağırmama konusunda sizden haber bekleyeceğim. Kaş yaparken kaporta çıkarmayalım :D

Sedat Bey listede isminizi henüz görmedik. İsminizi yazında bizi sevindirin

parkuru her araç geçer. ;D ;D ;D

erdinç bey büyük ihtimal katılacağız küçük ihtimal cuma günü ist misafir gelme ihtimalide var hasan beyin davetine katılmayı çok istiyorum ismimi listede görürsen anlaşmayı bozma çaylar benden yemekler senden çaya mazot katmayacağını yazmışsın fuel oıl mı katacaksın erdinç bey ben gelebilirsem sen hiç çaya bulaşma organik çay bakır semaver odun meşe olacak sen yemek işini halledeceksin

Duyurular için burası uygun zaten yanlış yerde olsa konu taşınırdı. Bu hafta sonu sınavda görevliyim haftaya da Antalya'da kongredeyim o nedenle iki hafta sonu yokum. Sonraki hafta sonu belki ceylanların olduğu yere gidip bir boy göstermek gerekecek. Biliyorsunuz (ya da bilmiyorsunuz) Kırıkhandaki Hatay Dağ Ceylanının (2008 yılında ilk kez tarafımdan fotoğraflanmıştı daha sonra Urfa'da bolca bulunan ve doğal populasyonu kalmayan ceylandan farklı olduğu ve Türkiye memeli listesi için yeni kayıt olduğu Dr. Tolga Kankılıç tarafından genetik analizle teyid edildi) tek yaşam alanına çimento fabrikası yapma girişimi var. Bu konuya Türkiye Tabiatını Koruma Derneği Hatay Şubesi ve Antakya Çevre Koruma Derneği karşı çıktı. Hem civar köylüleri hem de bu konudaki duyarlı vatandaşlarca yüzlerce dilekçe gönderildi şimdiye kadar. En son çimento fabrikasını temsil eden arkadaşlar orada ceylan yok :D :D :D :D :D demişler bakanlığa. Biz de gidip tekrar bakacağız acaba var mı diye :D (şüpheye düşmenize gerek yok tabi ki ceylanlar orada var. Orada var olduğunu uluslararası bir makalede yayınladım bile)

Şu an ÇED süreci bahsettiğim girişimlerle durduruldu ve Üniversitelerden belirlenecek uzmanlarca yazılacak rapora göre nihai karar verilecek. Bu güzelliği görmek Hatay'da yaşayan herkesin hakkı diye düşünüyor ve sizleri eğer mümkün olursa 3 hafta sonra ceylanları izlemeye davet ediyorum.

reel eksen' Alıntı:

Sedat Bey listede isminizi henüz görmedik. İsminizi yazında bizi sevindirin :smiley:

Erdinç Hocam Selamlar

Telsiz için 1 tanesine 300 liradan daha az bir miktar yeterli oluyor ama nihai miktarı almadan önce kesinleştiririm. Her araç için bir telsiz yeterli ama evde başka amaçlar için de kullanırım iyi olur derseniz ikişer tane almanızı öneririm. Siz bana listeyi verin ben telsizleri 1 günde getirtirim. Telsizler lisanssız olup ek bir prosedüre gerek duyulmadan satın alınabilmektedir. Piyasada satılan tanesi 70 ya da 100 liralık PMR telsizlerden farkı ne diyenler için bana telefonla ulaşmalarını isteyeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR