Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,724
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Assasin' Alıntı:
Katılıyorum , yukarıdada söylenildiği gibi alkol insanın içindeki bastırılmış kişiliği dışarıya çıkartıyor , alkol direksiyon başında alınmamalı. kontağı kapatırsın orda iş biter.kamp alanında isteyen içsin , Tabii , BAŞKALARINI RAHATSIZ ETMEYECEK,SINIRINI BİLECEK,EDEPLİ VE ADAPLI BİR ŞEKİLDE.Zaten bir insanın içinde o edep adap varsa kendi sınırını bilir ve başkalarını rahatsız edecek hareketler yapmaz , kontrolünü kaybedecek kadar alkolü toplu bir organizasyon ortamında almaz diye düşünüyorum.Alkol alınır elbet , 1-2 kadeh içilir,kişi kendini bilir kontrolünü kaybetmeyecek kadar içer , keyiflenir. ama sınırlar aşılırsa o keyif başkalarını mutsuz,huzursuz eder.
Sevgiler saygılar ,

Alkol sadece masada içilmeli, grup aktivitelerinde, doğada yapılan aktivitelerde kimse kimseye dur diyemez zaten dur demek kimsenin haddi de değildir. O nedenle doğada yapılan aktivitelerde alkol olmamalı. Kontak evde kapanır içecek olan adabınca ya da değil içer o kendi bileceği iş. Ama birileri bizim dağa taşa içmeye gittiğimizi düşünüyorsa ya da biz bundan şikayet ediyorsak bu işin "ama", "fakat" ya da "lakin"le başlayan cümlelerle yumuşatılması ile kasa kasa getirin arkadaşlar demek arasında fark yok.

Etiketler

yasarergun' Alıntı:
Alkol sadece masada içilmeli, grup aktivitelerinde, doğada yapılan aktivitelerde kimse kimseye dur diyemez zaten dur demek kimsenin haddi de değildir. O nedenle doğada yapılan aktivitelerde alkol olmamalı. Kontak evde kapanır içecek olan adabınca ya da değil içer o kendi bileceği iş. Ama birileri bizim dağa taşa içmeye gittiğimizi düşünüyorsa ya da biz bundan şikayet ediyorsak bu işin "ama", "fakat" ya da "lakin"le başlayan cümlelerle yumuşatılması ile kasa kasa getirin arkadaşlar demek arasında fark yok.
Kimse kimseye böyle bir şikayette bulunmadı , dağa taşa içmeye gitmek gibi.Kimseninde böyle bir şikayette bulunmak haddine değil.Kendini bilen içer bilmeyen içmez.Alkol alınca çevreyi rahatsız eden bir kişi yüzünden bu suçlamaya ortama göre uyum sağlayarak edepli şekilde davranan arkadaşalrımızın suçlanmasıda etik olmazdı zaten.Yakın görülen arkadaşlarımızla eşimizle dostumuzla ateş başında 1-2 kadeh birşey içilebilir bence bundan doğal birşey yoktur.Buradan uyarı yapılır.Herkes işin bilincinde olur.Şehirden çıkarken az alkol alınır vs.'Ama'dan kastım budur.Siz yanlış anladınız sanırım.

Assasin' Alıntı:
Kimse kimseye böyle bir şikayette bulunmadı , dağa taşa içmeye gitmek gibi.Kimseninde böyle bir şikayette bulunmak haddine değil.Kendini bilen içer bilmeyen içmez.Alkol alınca çevreyi rahatsız eden bir kişi yüzünden bu suçlamaya ortama göre uyum sağlayarak edepli şekilde davranan arkadaşalrımızın suçlanmasıda etik olmazdı zaten.Yakın görülen arkadaşlarımızla eşimizle dostumuzla ateş başında 1-2 kadeh birşey içilebilir bence bundan doğal birşey yoktur.Buradan uyarı yapılır.Herkes işin bilincinde olur.Şehirden çıkarken az alkol alınır vs.'Ama'dan kastım budur.Siz yanlış anladınız sanırım.

eş ve dostla yapılan gezilerde zaten sorun olmaz

eş dost kimseyi alkollü iken direksiyona oturtmaz buna izin vermez olmadı kızar kafası atarsa da döver :smiley: zaten o aktiviteler buraya düşmez

sorun eş ve dost olmayıp sadece hafta sonu bir araya gelen ve birbirini verilen molada tanıyan bir toplulukta kimin kime dur diyeceği ya da diyebileceği

sayın deniz temizce arkadaşım yaşar hocanın anlattığı hususlar arazide yaşanan tecrübeler ışığında izah ediliyor evinde veya araç kullanmadığı zaman kişi dilediği gibi davranabilir grup olarak yapılan aktivitelerde ise alkol ve buna benzer işler olumsuz sonuçlar doğurabiliyor profilden yaşına baktım aramızda belirli bir yaş farkıda var mevlana hazretleri derki ACEMİLERİN AYNADA GÖREMEDİĞİNİ TECRÜBELİLER TUĞLADA GÖRÜR güçlü refleks ani karar verme gibi beceriler isteyen off road sporu yapılırken alkolden uzak durulmalı yok ben durmam diyenler olabilir onlarda yapmış oldukları etkinliklerin görüntülerini yayınlarken temizlik yapıp yayınlasınlar marfetmiş gibi dururken veya hareket halindede olsa şişeli kutulu görüntüleri gözümüze sokmaya çalışmasınlar daha şık olur

küçük ağa' Alıntı:
sayın deniz temizce arkadaşım yaşar hocanın anlattığı hususlar arazide yaşanan tecrübeler ışığında izah ediliyor evinde veya araç kullanmadığı zaman kişi dilediği gibi davranabilir grup olarak yapılan aktivitelerde ise alkol ve buna benzer işler olumsuz sonuçlar doğurabiliyor profilden yaşına baktım aramızda belirli bir yaş farkıda var mevlana hazretleri derki ACEMİLERİN AYNADA GÖREMEDİĞİNİ TECRÜBELİLER TUĞLADA GÖRÜR güçlü refleks ani karar verme gibi beceriler isteyen off road sporu yapılırken alkolden uzak durulmalı yok ben durmam diyenler olabilir onlarda yapmış oldukları etkinliklerin görüntülerini yayınlarken temizlik yapıp yayınlasınlar marfetmiş gibi dururken veya hareket halindede olsa şişeli kutulu görüntüleri gözümüze sokmaya çalışmasınlar daha şık olur
Haklısınız ben ilk mesajımdada belirtmiştim yaşça sizden küçüğüm ve acı tecrübelerim yok , Allah'ta göstermesin. bende tabiki karşıyım alkollü araç kullanımına. karşıyım ve bu olay zaten yasak. ehliyete el konulur bir miktarda para cezası var. Yani kanunlada desteklenmiş.Biz buna tabiiki karşıyız. benim karşı çıktığım konu , karşı çıkmaktan ziyade olması gerektiğini düşündüğüm konu , araçların kontakları kapandıktan sonra alkole karsı cıkılmamasıdır. burdan cıkarken herkes bunun bılıncınde olursa , çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde yaparsa secimini hiç bir sorun kalmayacağını düşünüyorum.Bir aktivitede kontak kapandıktan sonra huzurumuz kaçmadığı surece kımsenın kımseye bu konuda karısabılecegını dusunmuyorum saygılar.

yasarergun' Alıntı:
eş ve dostla yapılan gezilerde zaten sorun olmaz

eş dost kimseyi alkollü iken direksiyona oturtmaz buna izin vermez olmadı kızar kafası atarsa da döver :smiley: zaten o aktiviteler buraya düşmez

sorun eş ve dost olmayıp sadece hafta sonu bir araya gelen ve birbirini verilen molada tanıyan bir toplulukta kimin kime dur diyeceği ya da diyebileceği
Bizim haftasonu için gezenbilirdende olsa buluştuğumuz insanlar genelde eşimiz dostumuz yani kaynaştık abilerim hepsi benim,babamın arkadaşları vs. O yüzden öyle söyleme gereği duydum.
Saygılar. :smiley:

Assasin' Alıntı:
Bizim haftasonu için gezenbilirdende olsa buluştuğumuz insanlar genelde eşimiz dostumuz yani kaynaştık abilerim hepsi benim,babamın arkadaşları vs. O yüzden öyle söyleme gereği duydum.
Saygılar. :smiley:
kıymetli arkadaşım maalesef alkol işi senin düşündüğün gibi olmuyor derler ya bu meret şişede durduğu gibi durmuyor sitede yakında yaşanmış bir örnek var yayınlandı arkadaşlar KAZDAĞLARI DRAMIMIZ diye bizde ayın 6 sında yaşadık yayınlamadık ama orhan beyin konu başlığı açmasıyla yaşadığımız olaylardan ve tecrübemizden aklımızda kalanlara dayanarak görüşlerimizi duyurma sorumluluğunda hissettik kendimizi ayrıca hatay grubu olarak manifestomuzuda bu sitede ilan ettik başka arkadaşlarımızda istifade etsinler diye iyi günler dilerim

bu tartışmanın sonu gelmez..
kimse sınırını bilmeyeni savunamaz ama içenin de hakkı var-araç kullanmadığı sürece-başkalarını rahatsız etmediği sürece-
kimse kimseye nasıl yaşayacağını söyleyemez.. mustafa kemal de rakı içerdi.. kimseye saldırdığını duyan var mı?
benim derdim bu sadece..
neticede hepimiz benzer kaygılar taşıyan benzer beğenileri olan insanlarız.. insanların sınıflanıp neredeyse teker teker ayrıldığı bir zamanda bir de gezenbilir içenleri- içmeyenleri olmasın..

anlaşıldı işte.. hiç bir gezenbilir üyesi alkolle off road ın bir arada olmasını istemiyor.. ve bu başlık ve tartışmalar sonrası herkes elinde içki ile gruba katılanı uyaracak.. yani konu amacına ulaştı.. bu başlık içeni karalama kampanyası olmasın lütfen.. neticede herkesin günahı kendine..

hepinize sevgiler,, içene, içmeyene, kızana, kızmayana, büyüklerime, küçüklerime..:smiley::smiley:

Değerli dostlar
benim kimsenin içkisine,yaşamına,geleneklerine,hayata bakış açısına ve bunu kullanım şekliyle ilgili bir sorunum yok,
alkollü araç kullanmanın sonuçlarını zaten hepimizce malum,anlatamadığım bizin kullandığımız araclarda,girdiğimiz yerlerde, 5-10 arkadaşımızla zorlu bir parkurda birbirimize karşı (ne kadar inkar etsekte)üstünlük sağlama mücadelesi varken ,aracın (kimi zaman) lastiklerinin,bastığı yeri bile göremezken,aştığın tepenin ardında ne olduğunu bilmezken vs.vs.alkolün cesaretinemi sığınıyoruz,kontak kapanır alkol alınır,derken kazdağlarındaki umut arkadaşımızın çaresizliğini,göz ardı etmiş olmuyormuyuz onlarda dönüş yolundalardı.
size bir anı.
ufak denebilecek bir su geçişi var,arkadaşımız aracına ne gerekiyorsa yapmış altındaki gerçek bir canavar,fakat kendisi alkollü, bir iki araç gayet yavaş, sol taraf suyun dışında geçişini tamamladı ben sıramı bekliyorum o canavarın sahibi muhrerem, skıldı sırayı bozup geçiş yapmak için öne geçti ve suları yararak daldı ,ne olduğunu anlamadık,suyun içinde çukur varmış,öntaraf şahlandı ve yere kapaklandı,vinçleyerek çıkardıdık ,kaşı patlamış,iki diş kırılmış,(kemeri Allahtan takılıymış) kaşı direksiyon simidine çarpmış ,elindeki bira kutusu da dişlerine. ertesi günde sanayideymiş
muhterem, aracının ön takımına 1000tl sıkışmış.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
ayın 6 sındaki olayı yayınla sedat ağam , burdan da ders çıkaralım.
orhan hocam her şey için teşekkürler çok güzel günlerin içinde yaşadığımız tatsız alkol konusunun tartışılmasına vesile oldunuz eteğimizdeki taşları çörüçöpü bu sayede dökecek bir yer bulma imkanı sağladınız bizim tatsız olayı yaşadık kazasız belasız atlattık kimsenin gururu incinmesin bizde bu sayede kendimizi disipline ettik tekrar teşekkür ederim kimsenin görmez tarafından evde otururken doya doya alkolün her çeşidini dilediğiniz kadar için afiyet olsun yarasın yararsa tabi

küçük ağa' Alıntı:
orhan hocam her şey için teşekkürler çok güzel günlerin içinde yaşadığımız tatsız alkol konusunun tartışılmasına vesile oldunuz eteğimizdeki taşları çörüçöpü bu sayede dökecek bir yer bulma imkanı sağladınız bizim tatsız olayı yaşadık kazasız belasız atlattık kimsenin gururu incinmesin bizde bu sayede kendimizi disipline ettik tekrar teşekkür ederim kimsenin görmez tarafından evde otururken doya doya alkolün her çeşidini dilediğiniz kadar için afiyet olsun yarasın yararsa tabi

katkılarınız'dan dolayı ben teşekkür ederim ,sağlıkla kal.

Assasin' Alıntı:
Haklısınız ben ilk mesajımdada belirtmiştim yaşça sizden küçüğüm ve acı tecrübelerim yok , Allah'ta göstermesin. bende tabiki karşıyım alkollü araç kullanımına. karşıyım ve bu olay zaten yasak. ehliyete el konulur bir miktarda para cezası var. Yani kanunlada desteklenmiş.Biz buna tabiiki karşıyız. benim karşı çıktığım konu , karşı çıkmaktan ziyade olması gerektiğini düşündüğüm konu , araçların kontakları kapandıktan sonra alkole karsı cıkılmamasıdır. burdan cıkarken herkes bunun bılıncınde olursa , çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde yaparsa secimini hiç bir sorun kalmayacağını düşünüyorum.Bir aktivitede kontak kapandıktan sonra huzurumuz kaçmadığı surece kımsenın kımseye bu konuda karısabılecegını dusunmuyorum saygılar.

deniz hoşgeldin, umarım yaşantın boyunca, acısı sende kalacak tecrübe'lerin olmaz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR