Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,675
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Bu muhabbetin Buralara geleceği belliydi ne yazik ki...

Alkol herkesin kendi bileceği iştir.
Hem manevi, hem madden, hem de fiziken insandan sürekli birşey götürür.
Buna karşı kullanan kesim de büyüktür. Yani götürdükleri kadar getirdiği güzelliklerde bulunmaktadır...
Bırakın Off Road'da, normalde de Araç kullanırken alkol zaten yasak.
İnsan kendine içer yada içmez.
Bu topic sadece Alkollü Off Road yapılmamasına ilişkin bir uyarı topiği diye algılanmalı bence...!

Etiketler

Eyvallah (külhanbeyli tarzı değil benden uzak olsun.bu benim Eywallahım.)bazen yazıda böyle gaz frenler olur.neticede maksadımız aynı.sağol iyi paylaşımlar.

Tempus' Alıntı:
Arkadaşlar mevzuyu Alkol karşıtlığına çevirmeyelim sakın. Ben araç kullanırken bir yudum bile içmem, aracı kapatıp kampta ateş başında muhabbet ederken gittiği yere kadar içerim. Antalya gurubu ile yaptığımız etkinliklerde kamplarda bazen 2 gün araba kullanmayıp sadece içiyoruz eğleniyoruz muhabbet ediyoruz. Ama araba kullanırken kimse içmiyor ve herkes ayık. Önemli olan bunun idrekine varmak.

işi Alkol yasaklanmalı muhabbetine getirirsek en başta bende karşı çıkarım.
Katılıyorum , buradaki konu başlığındanda anlaşılacağı üzere maksat alkol ve offroadun beraber yapılmama isteğinin dile gelmesidir.Alkollüyken ister dağda ister yanlız başına nerede olursanız olun araç kullanmak tehlikelidir ki birde başka insanlarla iç içe araç kullanırken bu çok daha tehlikeli bir hal alır. Ben sizden yaşça küçüğüm acı tecrübelerim yok bu konuda , ama olaya objektif bakmaya çalışıyorum.Konu anında yön değiştirmiş ve 'ben içki içen insanla konuşmam' mantığına dönmüş.Herkes kendi sınırını kendi belirler.direksiyon başında içmez,biz tehlikeye sokacak,rahatsız edici hareketler yapmaz.Ama akşamda Kürşad Bey'in dediği gibi kamp ateşinde içer.Burada boşuna birbirimizi dışlamaya dönecek hareketler sergilemeyelim.Burada maksat alkollüyken araç kullanmanın yarattığı tehlikedir.Buna hepimiz karşıyız.Ama etkinliklerde alkol yasağına bende karşı çıkarım .
Herkese sevgiler saygılar ,

ben daha önce fikrimi belirtmiştim ama azda olsa yenilemek gerekti ben inancım haram dediği için içmem yara bere temizlik için kullanırım içen içsin kimseye zarar vermesin GEZENBİLİR çok geniş bir aktivite yapan topluluğa hitap ediyor gece veya gündüz alkol içenler siteye resim yüklerken alkol,silah,av hayvanı vb.görüntüleri yayınlarken ayıklasınlar ayıklarsa tabi gittikleri,gezdikleri yerleri yaptıkları işleri en güzel şekilde gösterip izah etme babında yazsınlar araçlarına iş yaptıranlar görüntülü bilgiler versinler daha şık olur içenler geberene kadar içebilir beni hiç rahatsız etmez ama reklamını yapmasınlar sanki off road ile uğraşanlar ille içerler gibi mantık yanlış

Arkadaşlar konu gitgide çıkılmaz oluyor,bu sürer gider biri bir söz eder diğeri ona cavap yazar
meselenin özü önemlidir arkadaşlar,konunun içeriğini kişi anlamandı ele alınırsa ne soru biter,ne cevap biter
konu alkol alınıp alınmaması değildir,konu KURALDIR Kurala uyumak tüm breylerin en önemli görevidir.

Özde kuralcı olmak saygı ve sevigiyide beraber getirir,trafikte bile insanların bir birilerine saygısı kalmamış hepimiz her gün trafikteyiz
insanlar araç kullanmıyorlar adeta yarış yapıyorlar,burda önemli olan kurala uymak değilmi.
sağ emniyet şeridini sol şerit gibi kullanılıyor,eminim içimizde çoğu bunu yapıyordur
ee peki ne oldu trafik kuralları, yarın hasta olursak yangın vs vs ihtiyacımız durumunda emniyet şeridinin dolu olması kimin hatası
inancın vardır inanırsın alkol almazsın bu farklı bir şey,önemli olan kuralcı olmaktır

KURALCI olursan TÜM TOPLUMA Faydalı olursun

DOĞRU OLANDA BUDUR..Saygılar

küçük ağa' Alıntı:
inançta bir kuraldır binali bey

inanmak asla kuralcı olmak değildir sayın sedat bey...peki ben dersem inanmamakta bir kuraldır bu doğrumudur,değildir...
Bu dünyada yaşayan canlı türler arasında kendine İNANÇ Yaratan tek tür İNSANDIR Sedat bey.
bu 50bin yıl öncede vardı,şimdide var
Afrikada yaşayan kabilelerin bile inançları vardır
Konuyu dağıtmak değil amaç,fikir ve bilgi sahibi olmaktır
saygılar

özür dilerim binali bey ben eksik yazmışım kusura bakmayın islam inancına göre alkol içmek haram olduğu için ben içmiyorum demek istemiştim

hepinize şimdiden güzel bir hafta dilerim.. kazasız, belasız, hayırlı işler dilerim..

zapatista' Alıntı:
işte ben içen geberene kadar içsin bana ne diyen arkadaşın mantığına karşıyım..
kardesim, diyorum ki.. alkol alınca araç kullanmak kesinlikle YANLIŞ..
tutulacak bir yeri yok..
ama içen de, içmeyen de aynı yerde yaşayacak....
içene karışmam isterse geberene kadar içebilir diyen sedat bey:
o zaman içmeyen de geberene kadar içmesin mi demeliyim?
hoş mu olur..

başlığı açan arkadaşımdan kendi adıma özür dileyerek;

içmeyi, adam gibi içmeyi bilen istediği yerde isterse araç kullanırken bile içsin, bizi ilgilendirmez.. ama biz içki içip araç kullananlara karşıyız.. hele hele off-road için ormana alkollü dalana, elinde şişe ile organizasyona katılana kesinlikle karşıyız..
araç kullanmak çok ciddi bir iş, binlerce insanımızı trafik kazalarında kaybediyoruz.. hem kendi aracımızdaki hem de diğer iaraçlardaki nsanları tehlikeye düşürmeye kimsenin hakkı yok..
hepinize şimdiden güzel bir hafta dilerim.. kazasız, belasız, hayırlı işler dilerim..
diyebilirsin arkadaş hiç gücenmem

zapatista' Alıntı:
demem,
avatardaki fotodaki araba sanırım sizin.
o kadar güzel bir arabayı kullanıyorsanız: benim gibi dağa doğaya ormana aşıksınaz demek ki
siz içseniz de içmeseniz de otursak sizinle saatlerce konuşabiliriz, pajero, land rover, defender, jeep, çamur, kum, yayla....
ben içki içerim ama başta söylediğim gibi artık direksiyon başında kesinlikle kullanmıyorum..
ben size saygı duyuyorum, ne olur siz de bana saygı duyun..
ahirette ben yanmayacak mıyım? belki ben de böyle sınanıyorum?

(profilinize baktım benden yaşça büyüksünüz, üzdüysem kusura bakmayın)
yok hiç üzülmedim çevre bakanlığından ödüllüyüm çevrede yapılanlara baktıkça üzülüyorum insanlar bir acaip olmuş komşuyu çoluk çocuğu gelecek nesilleri taşları toprağı bizim kadar dünyada yaşama hakkı olan canlıları düşünüyorum ve spor olsun diye bu güzellikleri yok edenleri gördükça dağdan aşağı inmemeye gayret gösteriyorum birde bu rezillikleri tek tesellimiz GEZENBİLİRDE marifetmiş gibi yayınlıyorlar bunlara üzülüyorum dağda yaşıyorum burdan daha yukarılara kaçıyorum mücadeleci biriyim kafama koyduğum bir işi yaparım ama insanlık ve doğa düşmanları ile başedemedim yenildim kaçıyorum onun için geberene kadar içsinler dedim

zapatista' Alıntı:
basarılar dilerim..
dilekle duayla olmuyor adam geyiği vurmuş daha yavru hayvan kendini suya atmış orda can vermiş telef olup gitmiş dağda gezen hayvandan ne istersin be adam kim olduğu bellide değil ama zararlı bir mahluk olduğu kesin o hayvana nasıl kıydın buna üzülüyorum

küçük ağa' Alıntı:
dilekle duayla olmuyor adam geyiği vurmuş daha yavru hayvan kendini suya atmış orda can vermiş telef olup gitmiş dağda gezen hayvandan ne istersin be adam kim olduğu bellide değil ama zararlı bir mahluk olduğu kesin o hayvana nasıl kıydın buna üzülüyorum

avcılık ve ben avcıyım diyenlerinde aslında ciddi ciddi tartışılma zamanı geldide geçiyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

SON KONULAR

Geri