Ynt: Alkol ve OFFROAD
Selamlar
Konuyla ilgili okadar yazılmış tercihler belirtilmiş bende bir kaç şey yazıcam.
Alkol almak bireysel tercihtir. Kamusal alanda toplum içinde durum değişir. Kimsenin alkol alıp başkasına zarar verme hakkı olmadığı genel kanıyı oluşturmuş, alkollü kişinin karıştığı kaza, kaza olarak değerlendirilmemesi kabul görmüştür. Alkollü sürücünün karıştığı kaza alkol tespit edilmesi halinde sigorta ödeme yapmamaktadır. vs.
Benimde bireysel tercihim alkol alan kişi yada kişiler olduğu an ben o gruptan müsade isteyip, ayrılmaktır. bunun hiç alkol içmememle alkole karşı olmamla ilgisi yok.İçmiyorsam kendim için inancım için içmiyorum, alkole karşıysam kendim için inancım için karşıyım. İçen kendine içiyor sonucunuda biliyor, içki içilen ortamda kalındığı an, alkolün etkisindeki insanların gevşekliği, konuşma ve hareket yada davranış biçimlerindeki değişim ve bunun alkol komasına varacak kadar bir sonucu olması, benim tahammül seviyemin çok üstünde. Dolayısı ile alkol almak kişinin şahsi tercihi ise, benimde alkol olan tüketilen hiç bir ortamda olmamak şahsi tercihimdir.
Vücuda etkisi önce damarları açması sonra büzmesi, beyin hücrelerini öldürmesi, karaciğer tahribatı vs. say say bitmiyor. bunları zaten herkes biliyor. bizim için önemli olan ruhsal duruma sinir sistemine davranış bozukluğu ve bunun diğer kişilere verebileceği zarar.
Şarhoşluk mazeret değildir, sarhoşluğun bir terbiyesizliğe, bir kazaya özellikle ölümlü yaralamalı bir kazaya yada başka bir şeye mazeret olarak gösterilmesi bahane olarak sunulması, her şeyden önce ayıptır kabul edilemez ve hukuksuzdur.
Saygılar.