Alkol ve OFFROAD

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ORHANBIYIKLI Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 306
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,665
Ynt: Alkol ve OFFROAD

Gaziantep te alkol almak için offroad yapan arkadaşlar offroadu bıraktılar, araçlarını sattılar. ATV alıp onunla devam ediyorlarmış. Kendilerini kutluyorum..

Etiketler

yasarergun' Alıntı:
direksiyon başında iken adam gibi ya da başka şekilde "içmek" yanlış. İçecek adam gider oturur bir yere içer vereceği zararı kendine verir. başkalarının çoluğunun çocuğunun canını malını tehlikeye atmaz.

+ 1 aynen katılıyorum..

zapatista' Alıntı:
Keske uyarsaydiniz.. Kendi de utanacakti. Hem bir daha "adam gibi" icecek hem de desifre olacakti.bu sitede olan arkadaslarimin hic biri esli cocuklu bir grubun arasinda -kendini kaybetmedikce- boyle bir sey yapmaz demek istiyorum ama olmus iste.
Gezilerde de icen biri olarak kendi adima sizden ve ailenizden ozur diliyorum:(
Saygilarimla

ince düşünceniz için teşekkürer. Özürdilemenize hiç gerek yok duyarlı olmanız yeterli.

Uyarmayı bende istedim ama yanımdakler mani oldular. Şuuru yerinde olmayan birine uyarıda bulunmanın bir anlamı olmaz düşüncesindeyim.

Alkolle sarhoş olan arkadaşlar darılmasın.
Şarhoş insanı aklını yirtirmiş insana benzetirim. Kulağını çeksen yada uyarı yapsan ne olacak en iyisi ayıldıktan sonra uyarıyı yapmak. O zaman anlar hatasını. Sabır göstermeden yapılan uyarıların sonu benim tarafımdan hep hüsranla bitmiştir. Sonradan çok pişman olduğum durumlara yol açmıştır. O yüzden alkolü alıp aklını kaybeden kişilerden uzak dururum.

Tabiki Bunu kararında içmek lazım
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80997.0
Bu konuya bakmanızı dilerim

yasarergun' Alıntı:
direksiyon başında iken adam gibi ya da başka şekilde "içmek" yanlış. İçecek adam gider oturur bir yere içer vereceği zararı kendine verir. başkalarının çoluğunun çocuğunun canını malını tehlikeye atmaz.

yaşar hocam diline sağlık.örnekler okadar çokki sayfalar yetmez.

ORHANBIYIKLI' Alıntı:
saygı sevgi bizden iyilikle kal, avatarındaki arac enteresan bişi ,büyük resmi varsa atarmısın?

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=80317.0
Burdan bakabilirsin abi İlgini çekeceğini düşünüyorum...

Bu güne kadar buraya yazılanları baştan aşağı okudum. Sonuç ortada, hiçkimse alkol yüzünden kendi arkadaşlarına kendi yakınlarıa zarar gelsin istemiyor. bu yüzden olsa ki offroad gezilerinde alkol alımına dikkat edilmesi herkes tarafından burda ortak olarak vurgulanmış. Bu kadar telkine bu kadar uyarılara rağmen sonuç yine aynı. Alkolü abartan ve o halde araç kullanan arkadaşlarımız ne yazıkki halen daha var.
Değerli arkadaşlarım arazi aracıyla offroad yaparken alkol yüzünden hayatını kaybeden ilk türk olmak istemiyorsanız lütfen tadında bırakın. Türkiyenin ilkleri arasına girmeyin. Lütfen alkolun sınırlarını zorlamayalım.

Selamlar

Konuyla ilgili okadar yazılmış tercihler belirtilmiş bende bir kaç şey yazıcam.
Alkol almak bireysel tercihtir. Kamusal alanda toplum içinde durum değişir. Kimsenin alkol alıp başkasına zarar verme hakkı olmadığı genel kanıyı oluşturmuş, alkollü kişinin karıştığı kaza, kaza olarak değerlendirilmemesi kabul görmüştür. Alkollü sürücünün karıştığı kaza alkol tespit edilmesi halinde sigorta ödeme yapmamaktadır. vs.
Benimde bireysel tercihim alkol alan kişi yada kişiler olduğu an ben o gruptan müsade isteyip, ayrılmaktır. bunun hiç alkol içmememle alkole karşı olmamla ilgisi yok.İçmiyorsam kendim için inancım için içmiyorum, alkole karşıysam kendim için inancım için karşıyım. İçen kendine içiyor sonucunuda biliyor, içki içilen ortamda kalındığı an, alkolün etkisindeki insanların gevşekliği, konuşma ve hareket yada davranış biçimlerindeki değişim ve bunun alkol komasına varacak kadar bir sonucu olması, benim tahammül seviyemin çok üstünde. Dolayısı ile alkol almak kişinin şahsi tercihi ise, benimde alkol olan tüketilen hiç bir ortamda olmamak şahsi tercihimdir.
Vücuda etkisi önce damarları açması sonra büzmesi, beyin hücrelerini öldürmesi, karaciğer tahribatı vs. say say bitmiyor. bunları zaten herkes biliyor. bizim için önemli olan ruhsal duruma sinir sistemine davranış bozukluğu ve bunun diğer kişilere verebileceği zarar.
Şarhoşluk mazeret değildir, sarhoşluğun bir terbiyesizliğe, bir kazaya özellikle ölümlü yaralamalı bir kazaya yada başka bir şeye mazeret olarak gösterilmesi bahane olarak sunulması, her şeyden önce ayıptır kabul edilemez ve hukuksuzdur.

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR