Alinik Willys Koltuk, Koltuk araniyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sinannasirli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,584

sinannasirli

Kamp II
1953 model CJ3B aracim icin orjinal koltuk, koltuktan geriye kalan (demir kasasi saglam olmak kaydiyla) ariyorum. Orjinal olmayan spor/ Dogan SLX gorunumlu / sonradan degismis vs. vs. koltuklar ile ilgilenmiyorum,
Elinde satılık / atılık koltuk olan resimleri ve istedigi fiyati yazarsa cok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Alinik Willys Koltuk, Koltuk araniyor

sinannasirli' Alıntı:
1953 model CJ3B aracim icin orjinal koltuk, koltuktan geriye kalan (demir kasasi saglam olmak kaydiyla) ariyorum. Orjinal olmayan spor/ Dogan SLX gorunumlu / sonradan degismis vs. vs. koltuklar ile ilgilenmiyorum,
Elinde satılık / atılık koltuk olan resimleri ve istedigi fiyati yazarsa cok sevinirim.
bende var 64 aracımdan çıkardım ön 2 adet koltuk
ama koltuklar denizlide

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
ama koltuklar denizlide
Mustafa bey,yolcu koltuğunun ayak uçlarındaki ağzı açık menteşeleride var mı acaba? ( Takım dolabının ön üst kısmına monte edilen)
Bu arada,conta konusu ne oldu?

Merhaba Mustafa Bey,

Arka koltuğa talip olabilirim. Ben Aydın'dayım hatta Karacasu'da Denizliye daha yakın. Bu arka koltuğun, taban sacına geçme uçları duruyormu acaba?

Seyit Hocam,

Senin istediğin koltuk aparatlarını araştırıyorum. Geçen gün Nazilliden haber geldi fırladım gittim. Ucu açık olan değilmiş, kapalı olandanmış. 50 TL'de para istediler haberin olsun. Araştırmaya devam ediyorum. Aydın ve Nazilli sanayisinde. Kesin bulacağım merak etme.

h.babalık

HAKKI BABALIK' Alıntı:
Seyit Hocam,

Senin istediğin koltuk aparatlarını araştırıyorum. Geçen gün Nazilliden haber geldi fırladım gittim. Ucu açık olan değilmiş, kapalı olandanmış. 50 TL'de para istediler haberin olsun. Araştırmaya devam ediyorum. Aydın ve Nazilli sanayisinde. Kesin bulacağım merak etme.

h.babalık

Böyle giderse ben ufak ufak bu Aydın iline taşınsam fena olmayacak.Korkarım bu iki jeep bana böyle birşey sonunda yaptıracak.Oralarda hala bir potansiyel var.Artık kendim elimde anahtar , tornavida pek uğraşamıyorum( ihtiyarlık),tamirat yaptıracak usta da bulamaz olduk.Kaldı ki yapılacak işlerin zaten bilinmeyen bir tarafı yok.Tek yapmaları gereken söküp geri takmak.Gereken her türlü bilgi ve ölçü yada ayar değerleri zaten kendilerine sunuluyor.Uzun zamandır bir tente diktiremedim.
Hakkı bey sen en iyisi bana bir yer bul ama apartman katı olmasın ve ben o taraflara taşınayım.Zaten burada şehir merkezinde olduğumdan artık bulunduğum bölgeyi durup durup yasak ilan eden polislere ödediğimiz park cezaları da iyice can sıkmaya başladı. :D
Mustafa bey'in koltuklarına hemen göz gezdirdim fakat arka koltuktan söz etmiyordu onun için onlara değinmedim.
Bu arada iki adet arka koltuk tabandaki klipsler eBay de $ 39,00 USD rakamla açık artırmaya çıktı.Fakat orada kalacağını hiç sanmıyorum.Gerçi sen bunları sipariş vermiştin.
İlgin için tekrar teşekkürler.

mustafaerdogandenizli20' Alıntı:
ama koltuklar denizlide

Peki siz denizlide misiniz? Ne istersiniz? Resimleri var mi?

Eger oyle ise anlasir isek ambar kargo vs gelir onemli degil

Benim hem on hem de arka koltuk ihtiyacim var

Seyit Hocam, aslında Aydın tam sana göre, birçok jeep tamircisi ve kaportacısı buralardaki sanayilerde bulunuyor. Onlarda azalmaya başlamış, ustalar öyle söylüyor. Yeni ustalar yetişmiyormuş? Sanırım şu aralar trenin son vagonlarına yetiştim. Şu 54 bir bitirirsem benden mutlusu yok. O klipslere dün 62$ teklif verdim ben. Takipteyim, yedeklemek amacıyla. Yer konusuna gelince istediğin koşullarda yer çok, hemen ayarlarım. Bende şu an bahçeli bir evde oturuyorum.

Koltuklar bulunmayinca sans eseri bir adet eski koltuk bulunur. Ama ne yazik ki bir tane yolcu koltugu bulunabildi

willyskoltuk-aydin.jpg

Ekli dosyalar

• e7b16679.jpg
    e7b16679.jpg
    117.9 KB · Görüntüleme: 65

Parcalar birlestirildi, olculere uyarak araya lama / kosebent vs.vs. kaynatildi. Aydin yilmaz ustaya bastirdigim sirtlik bayagi ise yaradi.

e0b33a94.jpg

En son ayaklr da olcuye gore ayarlanip delikleri vs. acildi montaj tamamlandi..

Iskeletlerin araca uydugu kesinlikle anlasildiktan sonra is basa dustu..

Boyasini komple sokup, tel firca taslama ile pastan arindirip parlak siyah direk pas ustu metal boyasi ile boyadim.

Balkon batti. Yerimiz yok ki rahatca calisabilecegim :smiley:

IMG_1075.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_1076.jpg
    IMG_1076.jpg
    105.6 KB · Görüntüleme: 196

Sonra uygun olculerde 15 mmlik kontraplaktan altlik kestirdim Bauhausdan (13 tl), koselerini bir marangozda yuvarlattim.

IMG_1078.jpg

IMG_1083.jpg

IMG_1084.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_1077.jpg
    IMG_1077.jpg
    32.4 KB · Görüntüleme: 285

Ynt: KOLTUK YAPILDI

Araca monte edildi, eski dogan koltuklarindan cok daha guzel oldu.

Geriye simdi 12 cmlik sunger uzerine koltuk kilifi diktirmek kaliyor. Orasi da sonraya. Zaten koltuk ve olculeri arastirmaya baslamam ile bu hale gelmesi 3 aylik bir sure buldu zamansizliktan dolayi.

Artik koltuk kiliflarini da gelecek yaza resimlerini gosteririrm ;D

Oncelikle siyah deri kaplatirdim diyorum ama sanirim askeri renk kalin cadir bezi veya marin kumasi kullanacagim koltuklarda..

IMG_1086.jpg

IMG_1088.jpg

Cok zor bir sey degil, dunyayi da yeniden kesfemedim, fakat belki birilerinin isine yarar..

Maliyeti cok tutmadi, demirciye versem de cok bisi tutmazdi belki ama en azindan kendim yaptim keyifli oldu..

İhtiyacınız varmı bilmiyorum CJ 5 ön sağ alt yatarlı koltuk iskelesi elimde mevcuttur istediğin koltuğu iskele üzerine montaj yapabilirsin

ofrood' Alıntı:
İhtiyacınız varmı bilmiyorum CJ 5 ön sağ alt yatarlı koltuk iskelesi elimde mevcuttur istediğin koltuğu iskele üzerine montaj yapabilirsin

Yok tesekkur ederim dedigim gibi su anda gayet memnunum yolcu koltugundan, surucu koltugu da guzel oldu ana orjinal koltuk cikarsa yine o zaman dusunebilirim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,763
Kayıtlı Üye Sayımız
166,579
Kaydolan Son Üyemiz
Esra elçin

SON KONULAR

Geri