Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,342
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

Kanunun amacının sigara içenleri azaltmak, içmeyenleri korumak olarak düşünmüyorum. Belki yaşananlardan biraz paranoyak olduk ama sigara kullanımını azaltmak isteyen vergisini arttırır, satış yerlerinde gençlere satışı engeller (gençlere, çocuklara satışını filmdeki bir kişinin elindeki sigara olduğuna inanan var mı? ;D ), hatta belki Türkiye'de satışını kısıtlar. Benim aklıma bile halkı uzaklaştırmak için birçok yöntem geliyorken, bu konuda eğitim alan, araştırma yapan insanların çok daha güzel şeyler bulabileceğine eminim.

Umarım artık bu kez iyi niyetliler haklı çıkar da, bu yasak; "İçki satıyorsan, bir fırsat bulayım da, sana ceza yazayım" yasağına dönüşmez... Umarım artık haklı çıkarsınız... ::smiley: ::smiley:

Etiketler

Ulaş, inan bana o yönetemler hiç bir sonuç getirmezdi. Vergi arttırmak, gençlere satışı engellemek gibi yöntemler sigara içen biri için yeterli olsaydı, şimdi bile gün başına iki paket sigaraya 10 TL vermezdim. :smiley:

BamBina' Alıntı:
Ulaş, inan bana o yönetemler hiç bir sonuç getirmezdi. Vergi arttırmak, gençlere satışı engellemek gibi yöntemler sigara içen biri için yeterli olsaydı, şimdi bile gün başına iki paket sigaraya 10 TL vermezdim. :smiley:

2 paket sigaramı :(

İkinci paketi bitirmiyorum ama, bir paket de yetmiyor. Malesef...

Yani demek istediğim vergidir şudur budur bir sonuç getirmezdi. Kendimi örnek alıyorum, hiç bir şey yapmadan 10 günde 100 TL cebimde kalabilir ama, kalmıyor. :smiley:

BamBina' Alıntı:
İkinci paketi bitirmiyorum ama, bir paket de yetmiyor. Malesef...

Yani demek istediğim vergidir şudur budur bir sonuç getirmezdi. Kendimi örnek alıyorum, hiç bir şey yapmadan 10 günde 100 TL cebimde kalabilir ama, kalmıyor. :smiley:

Emine, benim de söylediğim 1-2 örnekti zaten. Alanım olmadığı için derin yorum yapmak istemiyorum ama bana daha iyi cevaplar bulunabilir gibi geliyor. Hatta bak arttırayım;
_ Sigaranın zararları konusunda aileler ve öğrencilere eğitimler versek (tabi, o saçma/ciddi, "sigara içmeyin haaa" tarzı bir sunum değil de, daha gençlere yönelik bir anlatım yapılabilir.)
_Ailelerin bunun doğru olmadığı konusunda eğitimlerini tamamlasak
_Sigara içilen yerlere değil de, ilkokul çocuklarına, liseli gençlere "tek dal" satanlara "dükkan kapama" cezası versek?
_"Tek dal" zaten çok pahalı olsa
_Sigaranın psikolojik ihtiyaç yönünü iyi incelesek de, uzmanlar bununla ilgili alternatifler üretse, insanlara bunu sunsak.

Alternatifleri varken ve ulaşılabilir durumdayken, çocuk yaşta başlamamışken, aileden görmemişken, çok pahalıyken, herkes birbirinin hakkına saygı göstermesi gerektiğini biliyor ve dikkat ediyorken vs. kim sigara içer ki zaten?

(Bak, bana bu sorunu da çözdürttün Emine, ya. Offf ;D Bunu da çözecek kadar maaş vermiyorlar bana. Bunun için maaş alanlar çözseydi şunu ya ;D Bak istemiyorum diyorum, yine bana ülke sorunlarını çözdürüyorsunuz ;D ;D ;D ;D )

türk kahvem geldi, bir de yanına sigara yaktım, bir de devlet dairesinde çalışıyorum. var mı itirazı olan? ;D

Ulaş, ülkeyi yönetirsin, ikna oldum. :D

XtrmPrgrmmr' Alıntı:
Alternatifleri varken ve ulaşılabilir durumdayken, çocuk yaşta başlamamışken, aileden görmemişken, çok pahalıyken, herkes birbirinin hakkına saygı göstermesi gerektiğini biliyor ve dikkat ediyorken vs. kim sigara içer ki zaten?

Farklı şeyden bahsediyoruz yine. :smiley: Önceden söylediğim şey de bu zaten; Hiç içmeyenleri sigaradan uzak tutmak değil, içenlerin sayısını azaltmak konusunda bu kanunun olumlu sonuçlar getireceğini düşünüyorum.

Sigara içen birine, sen ne anlatırsan anlat, zararlarını akciğerlerimizin durumunu, veya sigaraya zam getir farketmiyor. İçen insan maddi açıdan başka bir şey almaz, sigarayı alır... Okuyarak dinleyerek değil, sigaranın zararlarını kendinde gördüğü halde, bırakmaz.

İşte, anca yasakla azaltır veya en iyi durumda bırakır.

Konuya uygun bir ürün:

coughing.jpg

Öksüren ve bağıran küllük ;D

Sokakta yere atmanın cezası 25 tl bilginize.....
Kül tablaları isteriz sokaklara....

Sokağa izmarit ve çöp atmak zaten yasaktı ve cezası da vardı ama hazır sigara yasağı gündemdeyken izmarit cezasının uygulamasını da sıklaştırdılar. Bu arada sokağa izmarit ve çöp atanlar evlerinde de yere mi atıyorlar acaba? Böyle bir yasağın olması bile ne kadar duyarsız olduğumuzun göstergesidir...

Sedat bey sayfada birkaç espri görünce yazdım.1978 de bir turistik gezi yapmıştım avrupaya iskandinavya dahil hiç unutmam sokakların temizliğini.Hele İsviçre hani bal dök yala derlerya,en ufak kibrit çöpü tabir ettiğimiz çöp bulamazsınız.Sene kaç ülkemize bakın sigarayla sınırlı değil yani temizlik..

Tiryaki olmama rağmen biraz sevindim neden eskiden çok eskiden kahvelerde bira içilirdi.çok kavga gürültü çıkardı .Şehirler arası şehir içi münübüslerde taksilerde otobüslerde sıgara içilirdi çok kavga gürültüde bunu içn çıkardı.araçta içmeyen ve çocuğu olanlar istemezdi içlmesini.anlamazdım .Çocuğum oldu.10 11 yaşlarına geldi marketlerde gezerken ben onu kollamaya başladım birisi acaba sigara ile onu sakatlayıp sonrada kaza oldu demesinki onu gebertmiyeyim diye çok kolladım.Ve şükür marketlerde kalktı artık rahatım..Pazar yerine sıgara ile girenleri biliyorum ve bu insanların yaptıkları şeyin farkında olmayı düşünemedikleri için yaşamayı hakketmediklerinide düşünüyorum.vs vs Sonuçmu sonuç hiç bir şeyi insanca yapamıyoruz ne içmeyi nede yasak koymayı.şimdi hala içiyorum ama gün gelip bu adam deli mi sıgara içyor diye baktıklarını hissedinceye kadar heralde içmeye devam edecem ama.Ama kimseyi rahatsız etmeden. bu yasanında böyle olmasını isterdim ...şeriat gibi bıçak gibi keserek değil.Ne olrsa olsun insanlara saygı göstererek bir kanun ve uygulama beklerdim........Kalın sağlıcakla

yol' Alıntı:
Bu arada sokağa izmarit ve çöp atanlar evlerinde de yere mi atıyorlar acaba? Böyle bir yasağın olması bile ne kadar duyarsız olduğumuzun göstergesidir...

Yasanın en güzel kısmı (en azından bana göre) bu zaten.
Ama sorun şu.. izmaritleri ne yapacağız. cebimize atıp eve mi getireceğiz?
Çıkın istiklale. girişte yakın sigarayı. ilk kül tablası yada çöp nerede arayın bakalım. yada başka herhangi sokakta.
İnsanların kalabalık olduğu alanlara içine bomba koyarlar diye çöp kutuları koymuyorlarmış. açıklama bu şekilde.
iyi de hani eskiden alışveriş merkezlerinde heryerde olan büyük tepsi gibi kapalı kısmı olmayan ayaklı kül tablaları vardı. öyle birşey konsa .. nasılsa dakika başı temizlik görevlileri dolaşıyor.
onlarda boşaltır küllükleri.
çok mu zor?

anerkad' Alıntı:
Sedat bey sayfada birkaç espri görünce yazdım.1978 de bir turistik gezi yapmıştım avrupaya iskandinavya dahil hiç unutmam sokakların temizliğini.Hele İsviçre hani bal dök yala derlerya,en ufak kibrit çöpü tabir ettiğimiz çöp bulamazsınız.Sene kaç ülkemize bakın sigarayla sınırlı değil yani temizlik..

İşin kötüsü ortaçağ da bile bizler temizdik onlar pisti, ne olduda herşey tersine döndü anlamadım?

eftaLYa' Alıntı:
Ama sorun şu.. izmaritleri ne yapacağız. cebimize atıp eve mi getireceğiz?

Sigara içmemek için bir neden daha :D İçiyorsan da izmariti koyacaksın cebine. Ben elimdeki çöpü atmak için ortalıkta çöp kutusu aramam. Refleks oldu artık, koyarım cebime ilk gördüğüm çöp kutusunda da Halkalı çöplüğüne dönmüş ceplerimi boşaltırım ;D Arabada da aynı şekildedir. Kapının yan cebinde yada yolcu koltuğunun altında bir poşette toplarım çöpleri...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,581
Kaydolan Son Üyemiz
dr.cenkay

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR