Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,383
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

ben bir sigara tiryakisiyim severek içiyorum belki ömrümdende gidiyo ama bir gercek var benim kızdığım konu sigara iken bu kadar herkes avukat kesiliyo destekliyo..fakat üzerimize giydiğimiz kıyafetten kullandığımız araçların yakıtına kadar o kadar çok şey varki araçdan çıkan zehirli gazlarla s,gara kıyaslanmaz bile hatta ben çok daha enteresan bişe söyleyeyim yediğimiz ürünlerin bircoğunda sigaradan çok daha fazla zehir içeren kimyasallar var fakat kimse bunları görmüyo sanki sigara icen suç işlemiş gibi davranılıyo aslında madem sigara sağlığa zararlı insan kendisini öldürüyo vaktimiz az o zaman bizlere anlayışlı olun :smiley:)))son isteğim rahat rahat sigara içmek

Etiketler

“Ben sigara içmeyi çok seviyorum, pek de bırakmayı düşünmüyorum..”diyen bir çok insanla yaşanan diyalog:

Uzman: “Çocuğunuz var mı?”
Tiryaki: “Evet, neden sordunuz?”
Uzman: “Sigarayı sevdiğinizi ve çok keyifle içtiğinizi söylüyorsunuz, bu durumda çocuğunuzun da bu keyfi kaçırmamasını istiyorsunuzdur, biran evvel başlasın o da..”
Tiryaki: “Aman aman, allah korusun, umarım hiç başlamaz..”
Uzman: “Neden böyle diyorsunuz? İnsan çok keyif aldığı birşey istemez mi çocuğu da yapsın, o da keyif alsın?

Evet, duruma bu açıdan bakıldığında anlarız ki aslında her tiryaki çıkamadığı bir “tuzağın” içinde olduğunun farkındadır ve “yavrusu” aynı tuzağa düşsün istemez.

konuya bu acıdan bakarsak o zaman yaşanmaz çünki doğal afet terör trafik gibi daha saymaya gerek görmediğim birçok nedenden dlayı insanlar zaten ölüyo evlat dan beklenende çok şey var sigara içmemek doğru hareket bu doğru ama her d aim çoçuklarında yanında olunmuyo sadece sigara içmeyerek kurtulacaksa çoçuklar mesele yok yeterki iş sigaraya kalsın derim

bu arada sigara bu kadar kötü ise bundan daha tehlikelei şeyleride yasaklasınlar derim mesela kimyasal olan tüm kııyafetler yiyecekler ve sadece insan değil dünyayı kirleten tüm petrol ürünleride yasaklansın mantık sağlığa zararlı ise sigara--

bu arada o uzmanın oturduğu koltukla beraber kullandığı röntgen çihazınında zararları neymiş sorulması lazım bence ))

ulusotomotiv' Alıntı:
bu arada sigara bu kadar kötü ise bundan daha tehlikelei şeyleride yasaklasınlar derim mesela kimyasal olan tüm kııyafetler yiyecekler ve sadece insan değil dünyayı kirleten tüm petrol ürünleride yasaklansın mantık sağlığa zararlı ise sigara--

bu arada o uzmanın oturduğu koltukla beraber kullandığı röntgen çihazınında zararları neymiş sorulması lazım bence ))
ustam germe kendini daha çok içeceksin bu gidişle içelim yavaş yavaş kimse bir şey demiyor boş ver azcık gizli saklı kıyıda köşede içmek zorunda kalıyoruz sadece ;)

yahu ayhan öyle bi hal aldıki bu durum yani s anki sigara içenler öyle büyük bu suç işlemişki tüm dertler sorunlar sigaraya kalmış gibi bi hava esiyo sigaraya gösterdikleri hassasiyeti keşke başka konularda gösterse insanlarda tek sorunumuz bu olsa gelde içme şimdi bi sigara bu arada alpaslanı tanıyıpda sigara içmemek ne mümkün ))

evet herkes istediği açıdan bakabilir olaylara.
Birde şu açı var.
Heryerde sigara içmeyi yasaklayan Devlet.
Bu sigaraları ( ki büyük çoğunluğu yabancı) ülkemize sokan da Devlet.
Sigaradan trilyonlarca vergi kazancı sağlayan da Devlet.
Madem bu kadar herkesin sağlığını düşünüyorlar Sigara üretimini durdursunlar, ülkeye sigara sokmasınlar.
Bu ne perhiz ne lahana turşusu.
sunan Devlet. yasaklayan Devlet.
neyse bırakıcam .. ama dediğim gibi yasakla alakalı değil izlediğim video da ki özellikle Ağız kanseri görüntüleri ile ilgili.
Birde hesap yaptım. Yılda en az 1,200 TL kar ediyorum :D sigara karı ile belki 4x4 alırım bir kaç sene sonra ;D

ulusotomotiv' Alıntı:
ben bir sigara tiryakisiyim severek içiyorum belki ömrümdende gidiyo ama bir gercek var benim kızdığım konu sigara iken bu kadar herkes avukat kesiliyo destekliyo..fakat üzerimize giydiğimiz kıyafetten kullandığımız araçların yakıtına kadar o kadar çok şey varki araçdan çıkan zehirli gazlarla s,gara kıyaslanmaz bile hatta ben çok daha enteresan bişe söyleyeyim yediğimiz ürünlerin bircoğunda sigaradan çok daha fazla zehir içeren kimyasallar var fakat kimse bunları görmüyo sanki sigara icen suç işlemiş gibi davranılıyo aslında madem sigara sağlığa zararlı insan kendisini öldürüyo vaktimiz az o zaman bizlere anlayışlı olun :smiley:)))son isteğim rahat rahat sigara içmek

Sigara egzos gazlarından bile daha tehlikelidir. Herşeyden önce sigara dumanı doğrudan ciğere çekiliyor ayrıca içindeki zehirli maddelerin yoğunluğu çok çok daha fazladır. En az sigara kadar zararlı ne var derseniz eroin derim. Kimse kimseye sigara içmeyeceksin diyemez ama dünyanın yedinci büyük içicisiysek, demek ki sigara bu ülkenin en büyük sorunlarından biridir. Hatta ekonomiden bile önemli bir sorundur, çünkü en azından dünyanın en büyük ilk 20 ekonomisi içindeyiz. Birkaç sene öncesine kadar "sigaraya başlama yaşı 10'a düştü" diye panik yapıyorduk ama artık sigaraya başlama yaşı okul öncesi çağa kadar indi...

Devletin büyük avantajı var bu sigara kampanyasında aslında.Sigara içenlerin büyük kısmı emekli veya çalışan yani sigortalı,hastalıkların büyük kısmı sigara ile oluşmakta,dolayısıyla devlet sağlık hizmeti harcamaları düşecektir..25 milyar lira deniyor 2009 devlet sağlık harcamaları..

anerkad' Alıntı:
Devletin büyük avantajı var bu sigara kampanyasında aslında.Sigara içenlerin büyük kısmı emekli veya çalışan yani sigortalı,hastalıkların büyük kısmı sigara ile oluşmakta,dolayısıyla devlet sağlık hizmeti harcamaları düşecektir..25 milyar lira deniyor 2009 devlet sağlık harcamaları..

Bende sizin gibi düşünüyordum ama aşağıdaki yazıdan anlaşılacağı üzere Hollanda bu konuda farklı düşünüyor,

"Hollandada yapılan bir araştırmaya göre obezler ve sigara içenlerin sağlık sistemi açısından daha ekonomik olduğu idda edilmektedir. Sigara içenler ve obezler daha az yaşadığı için kısa dönemde sağlık maliyetleri yüksek olsada uzun dönemde sağlıklı insanlara göre daha az sağlık maliyeti olduğu sonucu çıkmaktadır. Sigara kullanımı ve obezitenin yol açtığı akciğer kanseri gibi hastalıkların tedavilerinin ileri yaşlarda ortaya çıkan alzheimer gibi hastalıklara oranla çok düşük maliyetinin olması sebep olarak gösterilmektedir. Araştırmaya göre Hollanda sağlık sistemi her sigara içen kişi başına 50.000 USD (2007) tasarruf edmektedir"

"Amerikan Hastalıkları Önleme ve Kontrol Merkezi, sigara içmeyi, ABD'de bir numaralı önlenebilir ölüm sebebi olarak görüyor. Ülkede her yıl yaklaşık 440 bin kişi sigara kullanımına bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor."

sigara_titiryakisi.jpg

Bundan önce savaşıldı, bundan sonrada savaşılacak. İnsan olmanın sorumluluğu bunu gerektiriyor arkadaşlar,

Aslında tüm yorumlar dogru.Sigara içenler bu yasadan çok memnun, içmeyenler de pek belli etmeseler de hak veriyor bu yasaya. Ancak uygulamalarda hatalar var. İnsanların kafası karıştı
nerelerde içilip içilemeyecegi konusunda. Örnegin Maslak'ta kapalı alanların neredeyse tamamı boş, açık alanlara ise yogun bir talep var. Kimi cafe ve restaurantlar, kapalı bölümlerini yasağı delmeden uygun hale getirmeye çalışmış ama olmamış. Kaldırımlar ise tamamen sigara içenlerle dolu.Yerlerdeki izmarit sayısı eskisinden kat be kat fazla. Yasadan önce en azından kapalı alanlarda sigara içenle içmeyenlerin bölümleri ayrıydı ve sokaga talep bu kadar yogun degildi. Şimdiki görüntüler bu işin böyle yapılamayacagını anlatıyor. Alternatif çözümler gerekiyor.

Yasayı en katı şekilde uygulayan ülkelerden biriyiz nedeni ise bence suistimalle açık bir toplumuz. Tamam çok kovaları çok yetersiz belki ancak yeterli sayıda olsa bile ben gözgöre göre yere atan çok kişi gördüm. 10 mt ileride üsgeçit olmasına ragmen hala yoldan geçmeye çalısan insanlar oldugu gibi. Ya da, oldukça şık araçlarında iken küllügü şehrin merkezinde caddenin ortasına boşaltanlar gibi..

ben günmde 3paket uzun amerikan sigarası kulanıyordum 15 yaşlarında sigaraya başladım 34 yaşında bıraktım şu anda 42 yaşındayım 7 sene önce bana kapalı alanda sigara içemezsin deselerdi hadi....,,,, derdim, ya şimdi ise ben içrken sigarayı içmeyen insan lara ne kadar kötülük yapmışım daha iyi farkındayım her iki ortamıda yaşadım her iki tarafında hislerini cok iyi anlı yorum şu anda ise sigara içmeyenle içen insan arasındakı farkıda cok iyi biliyorum.

Bu durumun en kötü yanı bagımlı olmak bu madde ne olursa olsun bagımlılık insanın kendine saygısını kaybettirir dogru kara vermesini engeller beyniyle degil hisleriyle hareket etmesine neden olur ben bunları yaşadım sigarayı bırakmak o kadarda zor degilmiş bıraktıktan sonra farkettim tafsiye ederim ölmek yada uzun yaşamak meselesi degil hayatı daha keyifli yaşamak için isteyen bırakır isteyen yoluna devam eder herkese saygılar

Evvveeeett elimden gelse açık havadada yasak olmasını isterim. 8)

İnsan kendisini zehirliyorsa, eskiden telefon kulübeleri olurdu ya o şekilde yerler yapar girin burada için derdim. ???

Yolda yürürken bile önden gelen duman nefesimi kesiyor ve katlanmak zorunda kalıyorum. :mad:

Arkadaş ortamlarında bile katlanıyordum ama artık birisi olsun rahatladım, ortamdaki zehirlenmeden. :D

Televizyondaki sigara sansürü bence faydasız, daha önemli olan içki var milleti özendirip daha büyük felakete sürüklemek. :eek:

İkisinde de yaş ortalaması yeterince aşşağıya düştü, sanırım gelecek bizi çok kötü karşılayacak. :-[

Zararın neresinden dönersek kardı. Kendimizi ve herkezi sevelim, ona göre hareket edelim. ;)

En son duyduğum,belediyelerin sigara içilmesi için müesseselere ücret karşılığı ruhsat vereceği..umarım asparagastır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR