Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan BamBina Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 229
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,406
Ynt: Alın, Dumansız Hava Sizin Olsun

şimdi 5.50 den alıyorum ve kısıtlı yerlerde içebiliyorum
Yarın 10 lira yapsınlarda goreyım bakayım kısıtlayabılıyormu yasaklar.......

Etiketler

sigaraya fahiş zam yapılırsa tiryaki tütünü kendi sarar içer bu seferde eski vergi bile toplanamaz bence.benim bildiğim tütün almak için bi yasak yokki.

Tartışılacak birşey yok benim gözümde. Medeni her ülkede olması gereken bir uygulama. "Herşeyimiz tam bir bu eksik" diyenler çok, ama bu sözü emniyet kemeri cezalarında, emniyet şeridindeki kameralarda, vs. herşey için duyuyoruz zaten.

17 yıl sigara içtikten sonra 7 yıl önce sigarayı bıraktım.

Sigara yasağını, tereddütsüz sonuna kadar destekliyorum. yasanın en sert haliyle, tav,issiz uygulanmasını umuyorum. Sigara fiyatının en an 2 katına çıkarılmasına da çok ama çok sevinirim.

Hiç bir yerde, medeni dediğimiz ve taktir ettiğimiz durumlar, bireylerin bir anda gelişip kendi iradelerini ortaya koymalarıyla olmuyor. Ne yazık ki sağlam cezalar ve iyi uygulamalarla oluyor. Sigara içenler sigarayı, kendileri ve kendilerini sevenler için bırakırlarsa, hiç bir sorunları kalmaz. Bırakmaya karar vermezlerse, kırda bayırda ya da kendi evlerinde içsinler, kimseye zararları dokunmasın.

sigara içiyorum. ama yasakları destekliyorum.

peki devlet tütün üretimini desteklemiyor mu. tütünü devlet satın almıyormu. önceden fazla üretilen ama devletin satın almak zorunda kaldığı ve çürüyen hatta yakılan tütünler yokmuydu değişti mi ? bu konuda bilgim yok. yetiştirilmesini teşvik etmek sonra satın almak ama piyasada da içilmesini engellemek çelişki değilmi ?içilmeyen tütünlerin de parasını tüm halk ödemiş olmuyor mu? nasıl geri dönecek tütüne ödenen para ? bilgisi olan var mı?

terrano' Alıntı:
sigara içiyorum. ama yasakları destekliyorum.

peki devlet tütün üretimini desteklemiyor mu. tütünü devlet satın almıyormu. önceden fazla üretilen ama devletin satın almak zorunda kaldığı ve çürüyen hatta yakılan tütünler yokmuydu değişti mi ? bu konuda bilgim yok. yetiştirilmesini teşvik etmek sonra satın almak ama piyasada da içilmesini engellemek çelişki değilmi ?içilmeyen tütünlerin de parasını tüm halk ödemiş olmuyor mu? nasıl geri dönecek tütüne ödenen para ? bilgisi olan var mı?

önceki mesajımda da söylediğim gibi, tütün dünya ülkelerinin en çok kazanç sağladığı kapılardan biriydi, ancak şehir hayatının yarattığı sağlıksız koşullarla da birleşince sigaradan dolayı sağlık sektörüne dökülen para 2 3 misli arttı. şimdi de sigarayı yok etmeye çalışıyorlar, böylece tütünden para kazanılmayacak ama sağlık sektörünün giderini de kısacak bu durum. Tütünden kazanç sağlamadıkları zaman yani tütün artık kullanılmadığı zaman da sağlık sektöründen kar edecek ülkeler.

devletin tütüne karşı bir savaşı yok sigaraya karşıda yok zaten kanun sigara içmesin kimse demiyorr...kapalı alanlarda içmeyin diyorr ve bu da hakikaten çok iyi bir kanun geç kalınmış hatda ;D ;D ;D

yeni sigara kutuları boylee olsaa mı ?[attachment=2]

sigaraaa.gif

Sigara içmeyenler kadar içenlerinde hakkı var. Sigara içilen alanlar istiyorum :smiley:

evt erdal sınırlenme:smiley:
bence aslında bukadar kıstlama daha çok patlama ve bzoukluk yaratcak ne kadar sıkarsan okadar ..

ben DESTEKLEMİYORUM sigara içmeyi seviyorum zevkle içiyorum kendimden başkasına zarar vermiyorum bencilce herkes kendi sağlığını düşünüyor
bu yolla para kazanan insanları hiç düşünmüyorsunuz tütün üretici satıcı bar kahve bakkal vs.vs. bu insanları yoksulluga ve şuca itiyorsunuz
sigarandan önce uyuşturucu(ön önemlisi) terör fuhuş rüşvet ekonomik adaletsizlikle şavaşmak lazım en kolay olanı sigarayla savaşmak yasak diyip içinden çıkıyorsunuz suni gündem bence

daha önceki sayfalarda bülent arkadaşın dediklerinden bahsetmişdim ama son duyumlarıma göre ilerki zamanlarda içki ruhsatı gibi isteyen bol para ödeyip 10 milyar kadar istediği alana sigara içilebilir ruhsatı alaçak yani kısaca bu para almak için farklı bi yol :smiley:)

tam onu yazdım arkdsa ulus bey
once dını kullnıp dınsılık ve yetım hakkı ve kul hakkı vatandaslık hakımız olan yolsuzlukları sondursunler ..
ama ole bu seneryo tam bı saglık deıl mevzu bahıs dedıgınız gıbı rant rusvet ceplerıne
ben bıraktım sıgara arda ama ıcenlerı ve debu uygulama bole haskız adaletlı deıl yanı aslı ıcıbu sonuca gıtceksee

alkolde tamamiyle yasaklanacak sigara zaten yok ... git gite yobazlaştırıyorlar işte yarın bu gün irandan bi farkımız kalmayacak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR