Alım konusunda tavsiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan onat Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,610

onat

Toyota Land Cruiser FJ60
Yer
Bursa
Yakın bi zamanda 1 2aya kadar bir defender almayı plalıyoruz ve bu konuda birkaç sorum olucak sizlere.Öncelikle baştan belirtiyim benzinli kesinlikle düşünmüyoruz.
110 2.5 dizel veya 110td olucak. Peki bunlardan hangisi tercih edilmeli sanırım biri düz dizel biri turbodizel. Tercih turbodizel den yanamı olmalı. Artı olarak biraz fiyat araştırması yaptım.Şuan kullandıgımız aracımız toyota yaris 15 20arası bi piyasası var bizimkisi sanırım 18 19civarı eder. Bu fiyatlara defender aradıgımda extrası olmayan ancak kaporta ve içi gayet güzel toplanmış defenderlar buldum ornek olarak foto koyuyorum

Bu araç 18bin tl.Yarisi verip direk bunu almakmı mantıklı yoksa mke den falan ihaleleri takip edip 4 5bin liraya bi def alıp kalan miktarı uzerine harcamakmı mantıklı

bursadaki ihalelerde tanıdıklar var düzgün bi araç almak pek sıkıntı olmayacak ama ne kadar duzgun olsada yinede toplanması gerekıcek sanırım direk al bin tarzında araçlar bulabılıcegmızı sanmam. Bunu goz onune alırsak ordan alıcagmız bi def bu hale gelmesi için ne kadar harcama yapılmalı

ilk aşamadaki istedigim gorsellık budur eğer bu hale gelmesi için yapıcagmız harcama direk yarisi verip toplanmış bi defi takasla alıcagmız dan daha masraflıya gelicekse hiç gerek yok.Sizlere danısmak ıstedım.Bunları değerlendirirken yarisin satılma süresinide göz önünde bulunduruyorum belkide satılmaz uzun sure takasa mecbur kalırız.O yüzden takasa biraz daha yatkın gibiyim.Fikirlerinizi duymak beni mutlu eder teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Alım konusunda tavsiye

İsitediğin görsellikteki aracın aynısını İbrahim benim eski 200Tdi'a yaptı, tek farkla jantları beyaz. Toplandıktan sonra 60'ı geçmişti.

Söylediğiniz fiyatlara anlam veremiyorum cidden kafa karıştırıyor.Çok yakın bi tanıdığım yıllardır bu işle uğraşıyor kendi aracını 12bin tl ye alıp 15bin masraf edip şuan 40bin liraya satıor 35bin lirayada hazır müşteri bi yanda bunlar bi yanda söyledikleriniz.Neyse alınca belli olucak herşey sanırım ama o rakamlardan çok daha ucuza çıkartabiliceğime eminim sanırım biraz çevre işi bunlar.

İnanması zor olabilir ama gerçek. Bizim çevremiz yetersizmiş demek ki.

Merhaba ben de Bursa'da bir arkadaşımla 110 dizel almak istiyorum. Bursa'da ihalelerden söz etmişsiniz, nerenin ihaleleri? bilgilerini nereden bulabiliriz. Ayrıca toplatmak için Bursa'da bildiğiniz Defender ustası var mıdır? Forumu araştırırken Bursa'ya en yakın İzmitte bulabildim. Bir bilginiz var mıdır?

inanılmazlıkla dolusun büyük defender inandır bizi inanamıyorum ;D ;D ;D

nkurtkaya' Alıntı:
İnanması zor olabilir ama gerçek. Bizim çevremiz yetersizmiş demek ki.

Alındırıcak gücendiricek bişey söylemek istemedim ama kendi bildiğim fiyatlar ve sizlerin söylediği rakamlar arasında dağ gibi fark var.Bi port bagajı 50liraya bi bd30 u 1500e bi pumayı 2500 e bulabildim böyle gözümün önünde şeyler varken çok kafa karıştırıyo okuduklarım.O yüzden söyledim çevre ile ilgili sanırım diye sizle alakalı bi durum yok yani.

Uzun süredir ''read-only'' bir kullanıcı olarak [( üzülerek söylüyorum)- henüz bir kelam edecek bir bilgi birikimim yok, bilmediğim konu hakkında konuşmaktan, ahkam kesmekten nefret ederim) ]yakında çocukluk hayallerimin aracınına, çok kısıtlı bir bütçeyle, rahat yaşamdan önemli tavizler vererek, kavuşmayı planlıyorum. Bu hayellerin kabusa dönmemesi için dua ederek... Forumdaki Defender ile ilgili her konuyu takip ediyorum, yabancı sitelerden servis kitapçıklarını indiriyorum ve 6 ay-1 yıl içinde bu kitapçıkları, bu sevdaya tutulan diğer Defendercıların istifadesine sunmak üzere Türkçe'ye tercüme etmeyi planlıyorum ( hali hazırda zaten Türkçesi yoksa şayet)..

Neyse, takip diyelim bu konuya da...

Ben aracıma kavuştum kısa bir arayıştan sonra umarım sizde hayalinizdeki Defender'a kavuşursunuz en yakın zamanda.Buarada bu konu kapatılabilir aracı aldım artık :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR