Alıcam... Defender alıcam...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Eren Canak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,230
Ynt: Alıcam... Defender alıcam...

onat' Alıntı:
Şöyle söyliyim abi ist ankara arası 450küsur km.Biz bu mesafeyi tam yarım depoda aldık yani tam depoyla 850 900 km civarı gidiyor araç.

Ayni olcumu ben de yaptim ve Ankara'dan İstanbul'a yarim depodan az mazot tuketerek geldim. Ancak, kalan yarim depo ile ayni yolu yapmadi arac. Olcumu, tam depo ile tekrar edip isik yandiktan sonra kac litre mazot aldigini not edip, bu arada yapilan km'ye bolup hesaplamak daha dogru. Bunu yapinca ibrenin lineer calismadigi gorulecek. Degisik zamanlarda degisik kullanicilarin olcumleri ortalama 100km'de tuketim 10-12 lt arasinda cikiyor, bu da km'de 40 krs civari yapar (mazot litre fiyati 3,80 TL) ki bu da 2 ton'dan fazla agirligi olan surekli dort ceker bir arac icin cok iyi bir deger.

Etiketler

nkurtkaya' Alıntı:
Degisik zamanlarda degisik kullanicilarin olcumleri ortalama 100km'de tuketim 10-12 lt arasinda cikiyor, bu da km'de 40 krs civari yapar (mazot litre fiyati 3,80 TL) ki bu da 2 ton'dan fazla agirligi olan surekli dort ceker bir arac icin cok iyi bir deger.
Bende de yaklaşık aynı değerler. sadece moil den 3,60 tl/lt gibi mazot alıyorum. dediğiniz gibi nejat bey 2ton dan fazla sürekli dört çeker araç için bence gayet iyi. 1.6 benzinli civic var abimde 11 lt. yakıyor. neredeyse 50 krş.

nkurtkaya' Alıntı:
Ayni olcumu ben de yaptim ve Ankara'dan İstanbul'a yarim depodan az mazot tuketerek geldim. Ancak, kalan yarim depo ile ayni yolu yapmadi arac. Olcumu, tam depo ile tekrar edip isik yandiktan sonra kac litre mazot aldigini not edip, bu arada yapilan km'ye bolup hesaplamak daha dogru. Bunu yapinca ibrenin lineer calismadigi gorulecek. Degisik zamanlarda degisik kullanicilarin olcumleri ortalama 100km'de tuketim 10-12 lt arasinda cikiyor, bu da km'de 40 krs civari yapar (mazot litre fiyati 3,80 TL) ki bu da 2 ton'dan fazla agirligi olan surekli dort ceker bir arac icin cok iyi bir deger.

Yakıt tankı ölçüm sistemleri son kalan yakıtı daha tutarlı ölçmek üzere üretiliyorlar.
Sonuçta çok çok yakıt ile az çok yakıt arasında yolda kalmak gibi önemli bir risk yok iken,
az kalan yakıtın ölçümü daha önemli bir konu.

Bu sebeple ölçüm tepeleme dolu tank yakıt borusu da dahil olmak üzere belirli KM gidilerek yeniden dolum yöntemi ile (önermem, tankta kalan hava her zaman yanıtıcı oluyor.)
Ya da burada aktarıldığı gibi ölçülebilir.

Defender düz dizel için yakıt sarfiyatı bu kadar olmalı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri