Alıcam... Defender alıcam...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Eren Canak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,230
Ynt: Alıcam... Defender alıcam...

nkurtkaya' Alıntı:
Turkiye'deki sayili Defender'lardan birisi bu, mecburiyet yoksa keyfini surmenizi temenni ederim.
Selim'in eski arabasi degil mi bu?
Gayet guzel bir araba.
Forward facing arka koltuklar ile
On numara olmustur...

Etiketler

Inanin bende cok keyif alarak suruyorum. Haftasonu gelsede bir yerlere gitsem diye 4 gozle bekliyorum. Evet Selim beyin hatta Sakalli Huseyin ustanin eski defenderi. Ocak ortasi gibi aldim Selim beyden. Bende almadan once yaklasik 2 yil arastirdim. Herkesin yasadigi, alip ben mi yapiyim yoksa eli yuzu duzgun bir sey mi aliyim ikilemini yasadim. Sonunda bunu aldim, iyikide almisim.
Front facing koltuklarin resimlerini en yakin zamanda cekip yollamayi dusunuyorum, baskalarina fikir verir.

Tadilat, restorasyon, modifiye niyeti ile başlanıp bazısı ticari kaygılar ile, bazısı bilgi tecrübe noksanlığı ile ziyan edilen birçok Defender gördük. Bu açıdan bakıldığında Selim'in 200Tdi D90'ı farklı bir kategoride. Herşeyden önce sahibi için Defender sadece bir 4X4 değil, kendi deyimi ile "konsept bir araçtır" Defender.

gayetgüzel görünüyor ve insanların da takdirini almış olması güven verici. detaylı bilgi ve yeni fotoğraflar için bekliyorum :smiley:

1 15temmuz arası 12araçlık konvoyla (hepsi defender 110 ve biri 130) istanbul çıkışla gürcistana gittik yakıt konusunda rampalarda söyleyebiliceğim tek şey benzinliye bulaşma derim günlük kullanımda dahil buna.Bindigim araç 2.5 dizeldi yaklaşık 6k km yol yaptık harcadıgımız mazot 1000lira civarı.6000km boyunca benzinlinin dizele göre gördüğüm tek avantajı daha sessiz.Bunun dışında hiçbir + sını göremedim.Bunlar benim düşüncelerim.Biz araçları off road için kullanmıyoruz daha çok safari uzun yol kamp vs. ve bu işler için benzinliye hiç gerek yok cidden.6k km boyunca neredeyse tum benzınlı araçlar sanayiye girerken bizim 2.5dizel ile yaşadıgımız tek sorun lastığımızın patlaması ve yağ çubuğunun kırılması (oda molalarda aracın yagını kontrol etmek amaçlı yag cubugunu takıp cıkarmaktan kaynaklı) .Şimdi birçok yorum gelir benzinli ile ilgili ama benim şahsi düşüncem kesinlikle dizel..

hesapta bir yanlışlık var galiba yada ben yanlış anladım
6000 km de 1000 tl mazot yani 1000/6000 = 0.166 kuruş
km de 16-17 kuruş
herhalde ben yanlış anladım

Bencede hesapta bir yanlışlık olmasın?? Ben gecen yaz 2700 km tatil yaptım yaklaşık 1000 tl gibi yakıt harcamam oldu

Hayır doğru anladınız tabi depolar gürcistanda fullendi mazot buraya göre baya ucuz yarısı diyebilirim ancak 4 5gun kaldık gürcistanda gerisi tr de alınan mazot yani 1000küsur tl (1100 1200) civarı yaktık. İstanbul Ankara arası 18saatte gittik baya aksaklık yaşadık 2 aracı yolda bırakmak zorunda kaldık harcadıgımız mazot yarım depo.Tam km veremıyorum her depo doldugunda 0 ladık km yi o yuzden istanbuldan gurcistan gürcistandan istanbul kac km net soyleyemem ama tahmini 6000e yakındır.Hüseyin abi görürse konuyu bilgilendirir gerci benzinli onunkisi. Mazotu not aldığımız bi kağıt vardı onu bulabılırsem tam harcamayı yazarım buraya ama km konusunda kesin bişey soyleyemem 6000 de olabilir 5000 de ikisinin arasında bi rakam sanırım.Hüseyin abi yanlış hatırlamıyorsam istanbulda başladığımız noktadan gürcistana ordan tekrar başlangıç noktasına tam 4999km demişti bizimkisi 200 300km fazla diye hatırlıyorum dediğim gibi 6000km civarı

Grupta bi tane 110 td5 vardı km de 38 kuruş falan yakıyordu.Hiçbir arazi aracı 40kuruşdan aşagı yakmaz diyenlere anlam veremıyorum ben gözümle gordum günlük bindiğim 1.4benzinli düz vites ford fiastamdan çok daha hesaplı bu araçlar.İstanbul ankara arası 453km tam yarım depo ile tamamladık 453km yi.Buda tam depoda 900km eder.Depomuz 300liraya doluyor olsa 900km deilde bi depo ile 1000km gitmiş olsak (hesapta kolaylık olsun diye 1000diyorum) buda 5000km de 1500tl yapar. 6000km de 1800tl.Bunun 500lirası gürcistanda ve sınıra yakın yerlerdeki ucuz mazot olsa 6000km de 1300tl mazot yakmış oluyoruz.Km olarak hesaplarsak kmde 33kuruş yaksa 1000km de 330lira 5500km de 1815 lira bunun 500lirası gürcistan ve sınır şehirlerdeki ucuz mazot demiştik 1815-500=1315lira. 5500km için mükemmel bi rakam. En kötüsünü hesaplayalım diyelim ki 6000km deilde 4500km yol yaptık.Kesin olarak bildiğim şey yarım depo ile 450km gittiğimiz tam depo ile 900km.Bunun üzerinden gidersek 5tam depo mazot almış olmamız gerek. 900.5=4500. Bi depo 300liraya doluyor demiştik 300.5=1500 yapar 500lirası ucuz mazot desek 4500km de 1000lira eder.Dediğim gibi tam doğru km yi hüseyin abi soyler 4999km dediğinin hatırlıyorum oyle degilde 3999 dediyse ben yanlış anladıysam bizim aracın 300km kadar fazlası vardı buda 4300km yapar yani 4300km de 1000lira hatta daha bile az.Yanılma payımıda katıp yukardaki 4500km rotadan hesap yaptım 1000lira mazot parası cıktı gordugunuz gibi yanılmıyorsam 6k km ye yakınsa hatırladıgım gibi onunda hesabı yukarıda.Umarım yakıt konusunda yardımcı olmuşumdur.Emin olarak buraya yazabilirim ki bu araçlar (dizel için konusuyorum) şehir içi çok rahat binilebilir.

kendimi mat101 dersinden çıkmış gibi hissettim ama benzinli alıp lpg taktırmakla nerdeyse aynı hesaba gelecek o zaman bu dediğin.. bunu birde kendim denemek isterim. eğer yakın fiyatlara geliyorsa, dizel düşünmeye başlayabilirim..

(bizde 2008-golf(şu anda 132.000 kmde) ile türkiye turu yaptık, bizim golf içiyor benzini... tam depo 240 liraya doluyor, onunla da 650-700 km anca gidiyor... buda senin hesaptan fazlaya geliyor :D eğer cidden bu hesapta hata yoksa, bundan sonra uzun yol arabası olarak defender tercih eder olucam...)

Kendi Def90 100tl ile 325 km gidiyor. sehir ici disi cok fark etmiyor. Uzerindeki motorda 200tdi. Sanirim ilk hesaplamalar oldukca iyimser. Ama sonradan yapilan Mat101 hesaplamalari gercege daha yakin. tabi yuvarlamalari falan cikarinca.
Sonucta bu arabalara biz ne kadar benzin yakiyor yada yakmiyor diye binmiyoruz. Cok sevdigimiz icin biniyorum. Her guzelin bir kusuru vardir.

Eren Canak' Alıntı:
kendimi mat101 dersinden çıkmış gibi hissettim ama benzinli alıp lpg taktırmakla nerdeyse aynı hesaba gelecek o zaman bu dediğin.. bunu birde kendim denemek isterim. eğer yakın fiyatlara geliyorsa, dizel düşünmeye başlayabilirim..

(bizde 2008-golf(şu anda 132.000 kmde) ile türkiye turu yaptık, bizim golf içiyor benzini... tam depo 240 liraya doluyor, onunla da 650-700 km anca gidiyor... buda senin hesaptan fazlaya geliyor :D eğer cidden bu hesapta hata yoksa, bundan sonra uzun yol arabası olarak defender tercih eder olucam...)

Bizde bu rakamları görünce şaşırmıştık nasıl olurda bizim 1.4fiestadan ve 1.3 yaristen daha hesaplı olur yakıtı diye ama sonuç bu işte.Tam depo ile 900km civarı gittiğini rahat söyleyebilirim.

Turbo dizel Defender ile 100km'de 11 lt tuketimim vardi, puma motorlu Defender'in tuketimi biraz daha az idi (10,5 lt/100km).
Eger 2.5 duz dizel Defender bir depo (80 lt) ile 900 km yol gidiyorsa bu 8,9 lt/100km ortalama tuketime karsilik gelir ve km'de 33,4 krs (mazot litre fiyati 3,80 TL) tuketim demektir. Cok iyi bir deger.

Şöyle söyliyim abi ist ankara arası 450küsur km.Biz bu mesafeyi tam yarım depoda aldık yani tam depoyla 850 900 km civarı gidiyor araç.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri