Sayın EvliyaÇelebi2,
Zaman ayırıp yazdığınız detaylı cevap için çok teşekkür ederim. Durumum şöyle:
Off Road aracımla kamp yapıyorum. Aracımda 2 akü var ve servisten öğrendiğime göre orjinali böyle imiş. Araç dizel 3.0 Lt. Hareket halinde çakmak çıkışından 12V kullanıyorum ama durduğum zaman bunu yapmak istemem. Ayrı bir güç kaynağı gerek. Ayrıca Kış'ın bir kaç gün yatma durumunda Marş basmaz ise Akü takviyesi de yapabilmek istiyorum.
1.ci çözüm genelde kullanılan, Solar Panel+ Charge controller+ Bagajda bir Akü
Bu durumda 2 adet aracın akülerine eşdeğere CCA'da akü alacağım. (70+70 Ah) Uygun Panel ve Controller bulacağım, araca monte edilecek, seyir halinde aracın dinamosundan şarj edebilmek için tesisat çekilecek. Karavan için uygun ama kamyonet için pek değil.
2.ci çözüm ise son zamanda yaygınlaşan Lityum bataryalı bir Powerbank kullanmak. Bunlar torpidoya sığacak kadar küçük, şarjın % 70 ini aylarca saklayabilen, 12V çıkışlı, ayrıca akü takviye için kıskaçlar var,) hem 220V prizden hem de çakmak çıkışından, usb çıkışından (5V), veya 12V solar panelden şarj edilebilen cihazlar. Uzun süre bakım gerekmediği ve taşınabilir oldukları için 1nci sisteme göre çok avantajları var. Benim ihtiyacıma çok uygun.
Benim öğrenmek istediğim bu Powerbank'lardan kullanan varsa yapacakları yorumlar idi.
Bu konuda AliExpres'te çok ürün var, 89500mAh diyorlar ama güvenilirlikleri şaibeli. Benim bulabildiğim en iyi marka NOCO. Amerikan firması. Türkiye'de satışı var.
noco genius gb70 fiyat - Google'da Ara
Belki kullanmış olan birisi varsa fikrini almak isterim.
Saygılar