Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,164
Ynt: Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

Osmanlı donanma zabiti Karl dönitz ile ilgili araştırma yaparken alman arşivlerinde rastlamıştım bu üç denizaltıya.Romanya köstence limanına konuşlu 30 filoya ait 6 denizaltıdan son üçü.

Savaşın sonlarına doğru rusya romanya ve bulgaristanı alınca gidecek yeri kalmayan denizaltılar eski müttefik Türkiyeye sığındılar.Çünkü eğitimlerini 1935 yılında Türk denizaltı filosunda almışlardı.

Denge politikası izleyen milli şef İnönü birici dünya savaşında sms goben ve sms bresleau gemilerini alıp Almanların yanında zoraki savaşa girdiğimizi unutmamıştı.Bu sebepten sığınma talep eden denizaltıları reddetti.Denizaltı personelide açıkta gemilerini batırıp botlarla ereğli yakınlarında karaya çıktılar.Personel bu seferde gözaltına alındı.

[attachment=1]

U-23:Gemi terk-saat 22:10-10 eylül 1944 Son mevkii 41.11N, 30.00E.

U-20:Gemi terk-saat 21:30 10 eylül 1944 Son mevkii 41.10N, 30.47E.

U-19:Gemi terk saat 22:30 11 eylül 1944 Son mevkii 41.34N, 31.50E.

black_sea1.jpg

Etiketler

Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu hafta içi melenağzı-caferiye yakınlarında korunmuş halde duran u-bota dalacağız. Ancak, melenağzı-caferiye, akçakoca ve alaplı ekseninde 3 adet olduğu söyleniyor. Ben akçakocada bulunanı gördüm. Hurdacılar her yerini parçalamışlar. Alaplı açıklarındakide aynı kaderi paylaşmış. Caferiye açığındaki sanırım 26metrede olduğundan olsa gerek ki korunmuş. Bu durumda 3 ten fazla olmalılar diye düşünüyorum.

ne zaman dalacaksınız?
nejdet bey bana haber verirseniz belki ben de haber için gelirim sizinle çok da güsel olur hikayesi çok hoşuma gitti

Ben u bota daha önce hiç dalmamıştım. Uçak batınca gelmek isteyen arkadaşlara ikinci dalış noktası belirlemek için bu hafta içi dalacağım. Ancak bunu benden çok Karadeniz belirler. Hava esiyor. Meteoroloji salı yada çarşamba gibi diyor. Planlamanız için çok geç olmayacaksa beklerim.

Su altından görüntüler.

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

snapshot20090630100944.jpg

snapshot20090630101040.jpg

snapshot20090630101144.jpg

snapshot20090630101236.jpg

Sualtı videosu

http://www.dailymotion.com/video/x9utlr_tahsin-ceylan-c47-batyyynda_sport?from=rssundefined

büyükmavi' Alıntı:
Selam, gezenbilir ekibine henüz katıldım. Türkiye su altı sporları federasyonu il temsilcisiyim. Batırdığımız C 47 Dakota uçağı ile ilgili sorularınıza cevap yazabilirim. Uçağın talep edilmesinden batırılmasına ve yapılan ilk dalışı sayın valimle gerçekleştiren operaryon sorumlusuyum. Ayrıca bu bölgedeki dalış merkezininde hem ortağı hemde eğitmeniyim. Ekibinizden bir kaç arkadaşım Cumayeri Dokuzdeğirmende Şirketimizi ziyaret etmişti. Şirketimiz aynı zamanda rafting, kaya inişi, doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü gibi etkinliklerde yapmakta. Dalış merkezimiz 2 hafta içinde yeniden aktif olacaktır. Dalış yapmak isteyen doğa dostu arkadaşlarımızın en az 2 yıldız bröve sahibi olmaları gerekmektedir. Zira uçağımız karadenizin dip yapısı ve avlanma prostedürleri ile ilgili 29 metreye batırılmak zorunda kalınmıştır. Karadenizin zor şartlarınıda düşünecek olursak maalesef deneyimsiz arkadaşlarımız için dalış mümkün olmayacaktır. Saygılarımla. Necdet Balaban +905332901144

selam. siteye katılmışsın haberi burda başkalarından alıyoruz :smiley: ii sevindim burda da görüşecek olmamıza.

ferdane gül' Alıntı:
haklısınız üklemizde iyi bir şey yapılınca bunlar maalesef oluyor,allah yardımcınız olsun.gezenbilir üyeleri olarak yapacagımız birşey olursa seve seve yardımcı oluruz(koruma olamam yada koruma gönderemem ama ;) )

selam; ferdane hanım çoktan dalış ,rafting için anahtar kişiyi tanımışsınız zaten .:smiley: büyükmavi buralara gelmiş ve yazmış haberimiz olmadı .. kendisine teessüflerimi ilettim az önce :smiley: . benim de size tavsiye ettiğim kişi kendisidir.

Evet kendisi saolsun bize Boludaki festivalde kanoları bile temin etti,tekrar teşekkür ederiz .Bana rafting için linki verdiğinizde Necdet Beyle karşılasınca çok şaşırdım...Neyse bu arada arkadaşları kavuşturmuş oldum sanırım ;)
terrano' Alıntı:
selam; ferdane hanım çoktan dalış ,rafting için anahtar kişiyi tanımışsınız zaten .:smiley: büyükmavi buralara gelmiş ve yazmış haberimiz olmadı .. kendisine teessüflerimi ilettim az önce :smiley: . benim de size tavsiye ettiğim kişi kendisidir.

Çok merak ettiğim birşey bu uçak ve hucum deniz altılarını görmek
daha önceden sadece okuyucu olarak foruma katıldım fakat artık daha aktif olacağıma inanıyorum

Uçak 15m. ye batırılmış ancak dipte sürüklenerek 32 m. ye inmiş. CMAS 1 yıldızlar dalamıyor malesef

Xconcorde' Alıntı:
Uçak 15m. ye batırılmış ancak dipte sürüklenerek 32 m. ye inmiş. CMAS 1 yıldızlar dalamıyor malesef
Uçak 29 metrede bu doğru ve hep bırakıldığı yerde duruyor. Elbette bizler herkesin dalmasını düşünerek bu operasyonu gerçekleştirdik. Ancak liman müdürlüğü, avlanma prostedürleri ve ilgili bir sürü yönetmelik yüzünden 30 metreyi öngördü. Buna rağmen üzerinde bir trol ağı var şuan. Maalesef 3 yıldız ve sık dalış yapan arkadaşların dışında kimsenin dalması mümkün değil. Keşke söyediğiniz gibi 32 metreye değilde 15 metreye sürüklense. Bu da mümkün değil. Zira poyraz denizi atılan 4 adet 2 şer tonluk tonozu ve 5500 kilogramlık depoları deniz suyu dolu uçağı yerinden kaldıramaz. Bütün bu olumsuzlukların dışında tek yararlı şey o derinlikte uçağın çok daha uzun yaşayacağı. İnanan her dalgıç arkadaşım yeterince isterse bu uçağı görebilir. Ayrıca Karasu açıklarındaki U botuda.
saygılar.
Necdet Balaban C.M.A.S 2.yıldız eğitmen
T.S.S.F Düzce İl Temsilcisi

büyükmavi' Alıntı:
Uçak 29 metrede bu doğru ve hep bırakıldığı yerde duruyor. Elbette bizler herkesin dalmasını düşünerek bu operasyonu gerçekleştirdik. Ancak liman müdürlüğü, avlanma prostedürleri ve ilgili bir sürü yönetmelik yüzünden 30 metreyi öngördü. Buna rağmen üzerinde bir trol ağı var şuan. Maalesef 3 yıldız ve sık dalış yapan arkadaşların dışında kimsenin dalması mümkün değil. Keşke söyediğiniz gibi 32 metreye değilde 15 metreye sürüklense. Bu da mümkün değil. Zira poyraz denizi atılan 4 adet 2 şer tonluk tonozu ve 5500 kilogramlık depoları deniz suyu dolu uçağı yerinden kaldıramaz. Bütün bu olumsuzlukların dışında tek yararlı şey o derinlikte uçağın çok daha uzun yaşayacağı. İnanan her dalgıç arkadaşım yeterince isterse bu uçağı görebilir. Ayrıca Karasu açıklarındaki U botuda.
saygılar.
Necdet Balaban C.M.A.S 2.yıldız eğitmen
T.S.S.F Düzce İl Temsilcisi

Ben geçtiğimiz yaz Akçakoca'da bir dalış organizasyonu için Derin Deniz ile görüşürken bu bilgiyi almıştım. Ben de yanlış anlamış olabilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.