Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,179

Etiketler
Ynt: Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

Orada olmaya çalışacağım. Göldeki kanoları şirketimiz aktiviteniz için size yolluyor olacak. Ben gelmeyi çok istiyorum fakat dalış operasyonlarını programlamam gerekiyor. Gelemezsem bir temsilci mutlaka orada olacak.

Vali beyi tebrik etmek lazım, her spor dalında parmağı var...batıkta hayatının canlanması benim tahminime göre 2-3 yılı alır.dalışlar o zaman daha keyifli olur.Ama uçağı görmek için de şimdiden dalınabilir tabi ki.

büyükmavi' Alıntı:
Selam, gezenbilir ekibine henüz katıldım. Türkiye su altı sporları federasyonu il temsilcisiyim. Batırdığımız C 47 Dakota uçağı ile ilgili sorularınıza cevap yazabilirim. Uçağın talep edilmesinden batırılmasına ve yapılan ilk dalışı sayın valimle gerçekleştiren operaryon sorumlusuyum. Ayrıca bu bölgedeki dalış merkezininde hem ortağı hemde eğitmeniyim. Ekibinizden bir kaç arkadaşım Cumayeri Dokuzdeğirmende Şirketimizi ziyaret etmişti. Şirketimiz aynı zamanda rafting, kaya inişi, doğa yürüyüşleri, yamaç paraşütü gibi etkinliklerde yapmakta. Dalış merkezimiz 2 hafta içinde yeniden aktif olacaktır. Dalış yapmak isteyen doğa dostu arkadaşlarımızın en az 2 yıldız bröve sahibi olmaları gerekmektedir. Zira uçağımız karadenizin dip yapısı ve avlanma prostedürleri ile ilgili 29 metreye batırılmak zorunda kalınmıştır. Karadenizin zor şartlarınıda düşünecek olursak maalesef deneyimsiz arkadaşlarımız için dalış mümkün olmayacaktır. Saygılarımla. Necdet Balaban +905332901144

Merhaba,
Aramıza hoşgeldiniz.
Benim korktuğum da uçağın batırıldığı mevkiydi.
Daha sakin, dalgasız ve akıntısız bir yer olsaydı mevki tüm balıkadamlar için bulunmaz fırsat olurdu.
Yine de böyle bir girişimin olması çok güzel.
Tekrardan aramıza hoşgeldiniz.

Merhaba,
Teşekkürler.
Korkunuzu anlıyorum, ancak il sınırlarımız ve sahile olan kıyı şeridimizde korunaklı hiç bir nokta yok. Aslında bende dalgıç olduğum için tüm dalış arkadaşlarım adına daha doğru bir yer var mı sorusunu haftalarca kendime sordum. Eğer yer Kdz eğerli, Sakarya ya da Koca eli olsaydı dediğiniz gibi bir yer bulmak mümkün olurdu. Uçak Düzce ili için tahsis edildiğinden, bizim sınırlarımıza atılmak zorundaydı ve çölün ortasında bir uçağımız olu verdi. Sayın valimle görüşüp belki yanlarına birkaç arkadaş atabilimeyi umuyoruz.
Tekrar teşekkürler.

ben böyle bir vali olarak rahmetli Recep Yazıcıoğlu'nu görmüştüm.başarılı,görev bilincinde olan nice çalışanlarımıza ,idarecilerimize görevlerinde başarılar dilerim
nautilus' Alıntı:
Vali beyi tebrik etmek lazım, her spor dalında parmağı var...batıkta hayatının canlanması benim tahminime göre 2-3 yılı alır.dalışlar o zaman daha keyifli olur.Ama uçağı görmek için de şimdiden dalınabilir tabi ki.

büyükmavi' Alıntı:
Merhaba,
Teşekkürler.
Korkunuzu anlıyorum, ancak il sınırlarımız ve sahile olan kıyı şeridimizde korunaklı hiç bir nokta yok. Aslında bende dalgıç olduğum için tüm dalış arkadaşlarım adına daha doğru bir yer var mı sorusunu haftalarca kendime sordum. Eğer yer Kdz eğerli, Sakarya ya da Koca eli olsaydı dediğiniz gibi bir yer bulmak mümkün olurdu. Uçak Düzce ili için tahsis edildiğinden, bizim sınırlarımıza atılmak zorundaydı ve çölün ortasında bir uçağımız olu verdi. Sayın valimle görüşüp belki yanlarına birkaç arkadaş atabilimeyi umuyoruz.
Tekrar teşekkürler.

Yanına bir kaç arkadaş daha indirmeniz çok iyi olur.
25 m derinlikte ki bir batık dalışı tahminen 15 dk falan sürer.
O kadar yol gelip de kısa süre dalış yapmak insanlara yetersiz gelir.
O yüzden bir kaç tane daha olursa dalış tatmin edici olur.
Aynı şey Lundy batığı için de geçerli.
Dalış yapıyorsunuz en fazla 20 dk sürüyor o da kimseyi mutlu etmiyor.

aynı aileden gelsek bu kadar ortak meraklarımız olurdu(tam konuşamasakta dalış-yelken-kamp).hal böyle iken düşüncelerin de yakın olması normal ama gene de hoş oluyor
nautilus' Alıntı:
Ferdane aynı şeyi düşünmüşüz ben yazmamıştım adını...

Zonguldak'tan Alaplı'ya kadar uygulanması planlanan ancak Zonguldak ile sınırlı kalan, hatta o bile yarım bırakılan eski bir yapay resif projesi var.
Ege Üniversitesinden Prof. Altan LÖK ve ekibi tarafından hazırlanan proje, atım sahaları, resif sayısı ve atım planı Zonguldak Çevre İl Müdürlüğü'ne teslim edilmiş. Çeşitli sebeplerle bu proje engellenmiş. Yarınını düşünmeyen ticari balıkçıların, gırgır sahiplerinin ve trolcülerin mani olduğu şeklinde bir duyumum oldu.
Yapay resiflerle ilgili bir makaleye aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
http://www.urlaonline.com/dokumanlar/Yapayresif.doc

Sn. Altan LÖK hocanın sitesi ise;
http://www.yapayresif.org/index1.html

Sn Düzce Valimizin doğa ile bu kadar ilgili olduğunu görünce belki yapay resifler de bir şeklide ilgisini çeker diye düşündüm.

Balıkçılar beni vuracak diye korkuyorum ateş püskürüyorlar. Sayın valimin koruması var. Ama ben ne yapacağım bilmiyorum. :mad:

haklısınız üklemizde iyi bir şey yapılınca bunlar maalesef oluyor,allah yardımcınız olsun.gezenbilir üyeleri olarak yapacagımız birşey olursa seve seve yardımcı oluruz(koruma olamam yada koruma gönderemem ama ;) )
büyükmavi' Alıntı:
Balıkçılar beni vuracak diye korkuyorum ateş püskürüyorlar. Sayın valimin koruması var. Ama ben ne yapacağım bilmiyorum. :mad:

büyükmavi' Alıntı:
Teşekür ederim. Ayrıca Yelkenci selamı benden size. İyi seyirler. Ne kadar güzel bir siteye üye olmuşum. Doğaya tutkulu bir sürü can dostum olacağı için şimdiden mutluyum. Aynı dili konuşan insanların camiasında olmak geçte olsa onur oldu. Filmi anlayan yaşayan bir insanla konuşmak güzel. Uçak sizin için 29 metrede bekliyor. Ve 24 metrede bir deniz altı. Saygılar. Hoşçakalın.

Mesajınızda denizaltıdan da bahsetmişsiniz, fakat çok kısa.
Biraz daha bilgi verir misiniz denizaltı hakkında.

melenağzı mevki açıklarında 2. dünya savışından kalma bir denizaltı var 24m derinlikte.

Alman u-boat'ların izini süren bir belgesel izlemiştim.
Bahsettiğiniz denizaltı u-boat değildir herhalde.

Ta kendisi bu bölgede 3 adet var. 1 tanesi korunmuş durumda. diğer 2 si parçalanmış.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.