Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 61
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,176

schweps

Zirve
Düzce`nin tanıtımında ve turizmin gelişmesine katkıda bulunması amacıyla denize hurda uçak batırılacağı belirtildi. Düzce Valisi Bülent Kılınç`ın önderliğinde ilçeye getirilen C-47 tipi askeri hurda uçak, üç parça halinde Düzce`ye getirildi. Uçak, Akçakoca`da denize batırılacak.

Yapılan girişimin Akçakoca turizmi için büyük önem taşıdığını belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, `İki gündür Kayseri`den Düzce`ye TIR`larla hurda uçağı getiriyoruz. Akçakoca`da uygun bir yer bulduktan sonra uçağı denize gömeceğiz. Bu etkinlik Akçakoca`nın turizm açısından gelişmesine büyük katkı sağlayacak. Böyle bir çalışmayı başlattığı için Düzce Valimiz Bülent Kılınç`a teşekkür ediyoruz. Gerçekten turizm gelişmesi için bu tür uygulamaların yapılması gerekiyor.` dedi.

Uçak ve sualtı sporu ile ilgili bilgi veren Sualtı Spor Konfederasyonu Düzce İl Temsilcisi eğitmen Necdet Balaban, `Böyle bir etkinlik sayesinde iki Büyükşehir arasında köprü görevi gören Düzce`nin önemi daha da arttırılacak. Artık su altı sporuyla uğraşanlar Akdeniz ya da Marmara yerine Akçakoca`ya gelecek. Zaten Bodrum`dan sonra böyle bir etkinliğe ev sahipliği yapan ikinci bölge olacağız. Ülke genelinde sualtı sporu olarak birçok eğitim yeri bulunuyor. Bizde bu sayede önemli bir görevi gerçekleştirmiş olacağız.` diye konuştu.

tumgazeteler.com'dan alıntıdır.

Etiketler
Ynt: Akçakoca'da Hurda Uçak Batırılacak

Bende yazın yapacağım karadenizle motor geizisi için keşif yaparken rasladım.

SL270052.jpg

Bir arkadaştan gelen, yakın zamanda çekilmiş bir fotoğrafı ekliyorum.
[attachment=1]

akckc8.jpg

bu uçağı denize batırmalrındaki mantığı anlamış değilim, su sporlarına ok de yapay olarak batırlmış bir enkazın turizme, iki büyükşehirin önemine su altı sporlarına ne faydasıvar, denizlerimizde yeterince batık, atık, mühimmatık vb şeyler yokmu? Gezenbilirciler bu sitenin kululuş mantığında çevreyi korumak, doğayı bozmamak varsa bu konu çok enteresan geldi bana yanlış düşünüyorsam, uyarın bilgilendirin teşekkürler

hocam denize atmadan çevreyi kirletmemesi için kimyasal arındırmayı yapıyorlardır.

Eğer bölgede su altı zenginliği fazla değilse truzim amaçlı bu tip çalışmlar dünyanın her yerinde yapılıyor.

Ali bey,
Yapay resif (artificial reef) hakkında google'da bir tarama yaparsanız mantığını anlayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Umut hocam,
Senin de belirttiğin gibi sanırım şenliği bekliyorlar. Akçakoca Belediyesi Akçakoca'yı dalgıçlar için turizm merkezine çevirmeyi planlıyormuş. Ayrıca uçak dışında çeşitli hurda arabalarda denize bırakılacakmış. Bu şekilde yakın merkezlerdeki (istanbul, Ankara) dalış meraklılarını Akçakoca'ya çekip turizmi canlandırmayı düşünüyorlarmış.

umutkaptan' Alıntı:
hocam hala atmamışlar mı denize yazı bekliyorlar herhalde şenliklerle falan iyi olur.

Konu uçak 09 Haziran 2009 Salı günü öğleden önce batırılacak.
İlgilenenlere duyurulur.

Bizde uçağı batırsınlar ondan sonra görmeye gideriz hemde Akçakoca'da arkadaşları ziyaret ederiz...

akçakocada dalış yapmak güzel olur tabii.ankara'ya yakın bir dalış yeri .ama akrabalarımdan yüzen pek çok kişi kuyu ve su altına çeken akıntılara rastlamışlar orada.dalış için sonradan batırılan hurdalar çok var.su altında canlıların yaşamasını sağlıyor ve değişik mekan duygusunu tattırıyor(gemi ve uçak hurda batıgı dalışı yaptım)
konu gelmişken imkanı olanların su altını keşfetmelerini tavsiye ederim

Ben büyük ihtimalle orada olamayacağım.
Ancak batırma işi için çalıştığım yer destek veriyor, dolayısıyla gelişmelerden haberdar ederim.
Elime geçen fotoğrafları da burada paylaşırım.

umutkaptan' Alıntı:
Hafta içi kötü zaman seçmişler hafta sonu olsa gelirdik.

Sen ordamısın şenol hocam

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

Görüntü015.jpg

Görüntü017.jpg

Görüntü020.jpg

Görüntü023.jpg

Görüntü026.jpg

balık sürkülasyonu için çok iyi bir mantık ve daliş için bulunmaz bir fırsat
batırdıktan sonra unutulmasa bari
en azından dalış okulu varmı acaba orada? geldiğimizde dalabileceğimiz

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.