Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,557

Etiketler
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Bana gelen bir maili paylaşmak istiyorum. Bana mantıklı geldi ve uygulama kararı aldım kendimce bırakın akaryakıt almayı bu istasyonlara cam suyu koymak için bile girmeyeceğim....

PETROL FİYATLARI

İyi Günler,
Benzin fiyatlarının, birkaç ay içinde bugünkü seviyelerden (3,39 TL/Litre) % 20 oranında artış göstererek 4,20 TL/Litre seviyesini ulaşacağı söylenmektedir.
Fiyatların inmesini mi istiyorsunuz?
BU MÜMKÜN !
Bu nedenle harekete geçmeliyiz. HEMEN ve aklımızı kullanarak!
Geçen yıl, 'Bir gün benzin almayın!' diye boykot önerileri yapılmıştı.
Petrol şirketleri buna gülmekteydi, çünkü pazartesi günü almadığımız benzini salı günü alacağımızı biliyorlardı.
Bu onlar için küçük bir aksaklıktı ama problem olmamıştı.
Bir kişi olabilirliği yüksek bir plan oluşturdu ve
EĞER İSTERSEK GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ !
diye yola çıktı. Okumaya devam edin ve ikna olursanız bize katılın.
Kurşunsuz benzin'in litresi şu anda Fransa'da 2,45 TL/Litre
BU BÜTÜN PETROL DEVLERİ TARAFINDAN
SOYULDUĞUMUZUN FARKINDAYIZ DEMEKTİR.
Hatırlarmısınız, fiyatları 2 TL'ye çıkartırken dün yada petrol rezervlerin tükenmeye
başladığını söylüyorlardı. Şu anda petrol kıtlığı falan yok ve 35 yıl öncesinden daha fazlasına sahipler. O zaman petrol fiyatları 0,20 Euro/Litre idi.
Bu nedenle agresif bir yol izleyerek tüketicilerin her
zaman borsaları ve fiyatları kontrol ettiklerini
göstermemiz gerekiyor. Fiyatların düşüşe geçmesini
sağlamak için, petrol şirketlerinin en hassas oldukları
bölgelerinden vurmak gerekiyor:

BU DA ONLARIN CÜZDANINDAN DEMEKTİR!
BUNU GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ!
NASIL MI?
Hepimizin, araçlarımıza bağımlı olduğumuzu biliyoruz ve benzinsiz bir yere gidilemeyeceğini biliyoruz. Buna rağmen, fiyatlar üzerinde büyük
bir etki yaratabiliriz:
ORTAK HAREKET EDEREK bir FİYAT SAVAŞI başlatabiliriz!!!
Önerimiz:
Sene sonuna kadar aşağıdaki 3 petrol şirketlerinden
BENZİN ALMAYALIM:

TOTAL - SHELL - BP

(total fransız, shell ve bp ingiliz diğerleri Türk firmaları )
Bi Düşünün!
En büyük 3 petrol şirketi benzin satamadığı takdirde fiyatları zorunlu olarak düşürmek zorunda kalacak ve bu da hemen fiyat indirme savaşını tetikleyecektir.
Hedefimize ulaşabilmek için ise milyonlarca
TOTAL - SHELL - BP
müşterilerine ulaşmamız gerekiyor.
YAPILMASI GEREKEN ŞU!
Ben bu maili yaklaşık 30 kişiye gönderiyorum.
Bu gönderdiklerimden hepsi 10'ar kişiye daha gönderse 300 kişiye ulaşmış oluruz.
Bu 300 kişi ise 3.000 kişiye gönderecek....
Bi sonraki derken gönderim 3 milyon kişiye ulaşır, vs..
Hepimiz aynı gün 10'ar kişiye iletirsek, bir hafta
içinde! bu petrol devlerine savaş ilan etmiş
300 MİLYON kişi olabiliriz
EVET, KAZANABİLİRİZ, ANCAK.......
Hedefimize ulaşana kadar;
TOTAL - BP - SHELL haricindeki benzin istasyonlarından ALMALIYIZ
Bu nedenle bu e-postayı iletmenizi rica ediyoruz!

VAR MISINIZ

bu savaşı kazanmaya?

bu mailin aynısı geçen yılda çıkmıştı ortaya,
ama anlamadığım şey bu üç petrol şirketi ile devletin akaryakıttan aldığı %70 civarındaki vergi ile ne alakası var? akaryakıt fiyatlarının düşmesini istiyorsak eğer bu toplumsal iradeyi devlet kademelerine karşı gösterilmeli...

Arkadaşlar
ben de katılıyorum. Sonuç olarak, bu derece pahalı yakıt kullanmamızın sorumlusu devlet ve vergileri. Pompa karının olduğu gerçek ama devletin aldığı vergiler ile karşılaştırdığımız da devede kulak. Bu nedenle, bu 3 firmayı yada başka firmaları cezalandırmamızın çok da yaptırımı yok gibi geliyor bana. Ama derseniz ki, 1 gün (fazlasına zaten dayanamayız) HİÇ BİRİNDEN yakıt almayalım, o bana daha makul görünüyor. reha

reha abi,
doğru söylüyorsun benim işyerinde kullandığım tasıma araçları susuzluğa ancak bir gün dayanabilir.
hadi ben almıyorum yatırıyorum araçları dedim bağlı olduğum şirket beni hoplatır alimallah.

yalnız bir de facede gördüğüm kadarıyla bir protesto etkinliği var 20-24 aralık tarihleri arasında, ona katılacağım ama nasıl katılacağım hanımın ve kendi aracımı kullanmayıp katılacağım.

http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=164460470263118

http://www.facebook.com/pages/Akaryakit-Zamlarina-Protesto/174036862618049

AKARYAKITA YAPILAN ZAMLARIN ARTIK PSİKOLOJİK SINIRI DA GEÇTİĞİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULURSA BU EYLEMİ BAŞLATMAK DURUMUNDAYIZ.

20 Aralık 2010-24 Aralık 2010 tarihleri arası akaryakıt almayarak Türkiye genelindeki aktif eylemimizin ilk basamağını gerçekleştiriyoruz..
...
RADYO PROGRAMCIMIZ NİHAT SIRDAR'IN DA YAYINDAN KATKILARIYLA GENİŞ KATILIMLI BİR ORGANİZASYON YAPALIM.. HERKESLE PAYLAŞIN VE HERKESİ DAVET EDİN...
Hafta içi sabah saat 8.00; akşam saat 19.00'da Alem FM'de...

FREKANSLAR
Alem FM Ankara 105.3
Alem FM İstanbul 89.2
Alem FM İzmir 89.3 - Çeşme
Alem FM Adana 103.8
Alem FM Antalya 89.3 - Antalya
Alem FM Aydın 105.8 - Kuşadası
Alem FM Balıkesir 89.3
Alem FM Bolu 94.2
Alem FM Bursa 89.3
Alem FM Denizli 89.3
Alem FM Diyarbakır 92.3
Alem FM Eskişehir 89.3
Alem FM Gaziantep 102.5
Alem FM İçel 90.3
Alem FM Kütahya 91.3
Alem FM Malatya 105.7
Alem FM Muğla 89.3 - Marmaris
Alem FM Muğla 90.3 - Bodrum
Alem FM Samsun 88.0
Alem FM Trabzon 89.3
Alem FM Yalova 89.3

- Amerika'da litresi 1,00 TL'yi bile bulmuyor...

- Avustralya'da 1,25 TL. 10 kuruşluk bi artış oldu, ülke ayaklandı, zam geri alındı, fiyatlar 1,25'e çekildi...

- Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkelerden biri olan Kıbrıs'ta BİLE motorin 1,90 TL, benzin 2,19 TL. Bizde 4,00 TL...

- Benzinden KDV alınıyor... Ancak, özel bir ürünmüş gibi bir de Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) alınıyor... Ne ayak?..

- 1,00 TL'lik benzine yaklaşık 3,00 TL vergi ödediğimiz için benzinin litresi 4,00 TL'yi buluyor...

- Ülkede yeterince benzin istasyonu olduğundan, Vergi Dairelerinin kapatılmasını talep ediyorum... Boş yere mâlî külfet olmasın bizlere...

- Bu ülkede "Benzine Zam Gelmesi" demek, arabası olanın artık arabasına binememesi demek değildir. A'dan Z'ye her şeye zam gelmesi demektir. Çünkü her ürünün nakliyesi, dolayısıyla maliyeti artacağından, bu artışın arabası olan-olmayan herkesi etkileyeceği âşikârdır...

BANA KATILIYOSANIZ, Tıklayın, Buraya Da Katılın:

http://www.facebook.com/event.php?eid=164460470263118

almayalım deriz o orada kalır buna her kes bir şeyler demiş deniyor ve de denecektir. buna gercek mana da bir çözüm ve ya çözüm nedir onu bulalım .bulunmuşta.Mesele hepimizin bir ağızdan haykırmamız bunu yapsak ne iyi olurdu.BU her zamansız ZAM için de gecerlidir. ama birşeyler yapalım gec te olsa..

Benzin uzerindeki bir vergi bu yıl kaldırılmıştıda fiyat biraz düşmüştü... O vergide kaldırılmasaydı, acaba benzin bugun nekadar olurdu.. Allah hepimizin kesesine bereket versin..

yasarergun' Alıntı:
ben bir seneyi aşkın süredir zaten benzin almıyorum

sağolsun beşşar esad ve suriyeli kardeşlerimiz :D bizde benzin 2.5 lira

Bizde de 2.5 benzin ;D Halepten bmw lerin mercedeslerin aldığı istasyondan ;D Yerinde 1.3 tl.. burada 270 lt depolu araçlar var gidip geliyorlar günlük.

jeep' Alıntı:
Bizde de 2.5 benzin ;D Halepten bmw lerin mercedeslerin aldığı istasyondan ;D Yerinde 1.3 tl.. burada 270 lt depolu araçlar var gidip geliyorlar günlük.

Tamam yazmayın yahu. Buraları okuyup ülkenin güney doğusundan dışarı çıkışı yasaklayacaklar :smiley:

dün yetkili ve de etkili ne varsa hepsi toplandı sonuc ...toplanıldı.. değişen olumlu hiç bir şey yok tüketiciler tarafına yarayan.yani semeri taşımaya devam.Hatta dahada ağır semerler gerekiyor alıştık buna.

boxeralfa' Alıntı:
Benzin uzerindeki bir vergi bu yıl kaldırılmıştıda fiyat biraz düşmüştü... O vergide kaldırılmasaydı, acaba benzin bugun nekadar olurdu.. Allah hepimizin kesesine bereket versin..

petrol 150 dolarken benzin 3 lira 34 kuruştu

petrol şu an 85-90 dolar benzin 4 lira

olay tamamen milletin hikayelerde anlatılan oynama noktasına :D ne zaman geleceğinin test edilmesidir

versinler deli dumrul yetkilerini ben de düzeltirim ekonomiyi enerji bakanı ve tarım bakanının bu işi bilmediğini ve başarısız olduklarını düşünüyorum çünkü şikayetlerin çoğu enerji fiyatları ve et fiyatlarıdır

avrupanın en düşük ücretini verip dünyanın en pahalı enerjisini, etini, sütünü satarak olmuyor bu iş

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR