Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,425

Etiketler
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

ben powerpoint sunusu olarak bir a4 sayfasına 6 tane yerleştirip bastırıp dağıttım :D

siftah benden

ayrıca benzin fiyatlarını protesto etmek başka burada siyaset yapmak başka

bu forumdaki insanları bir arada tutan şey doğa ile ilgili aktivitelerdir o nedenle forumda din ve siyasetle ilgili konuların yazılmaması ve tartışılmaması gerekmektedir. efendim benzin fiyatlarını konuşurken de mi kimsenin adını zikretmeyeceğiz derseniz evet o durumda da kimsenin adını zikretmememiz gerekir ama gezenbilir ahalisi zekidir, gezenbilir ahalisi çalışkandır :D :D :D ve siyaset yapmadan da isim zikretmeden de insan eleştirmeyi ve yapılanların doğru olmadığını söyleyebilecek yetenektedir diyor bu konuda daha da yaratıcı aktivite önerilerinizi beklediğimizi belirtiyorum

Elimden geldiğince kafama yatmayan herşeyi protesto etmeye çalışırım. Bu huyum nedeni ilede evde bile zama zaman hanımla atışırız.
Yakın çevremdeki malum parti destekçişi arkadaşlarım bile artık bana kominist demeye başladı.
Sanki koministin ne olduğunu biliyorlarmış gibi.
Benzin için alttaki resmi kullanmıştım bir ara. Tekrar zamanı geldi.

pahalıbenzin.jpg

bsayil' Alıntı:
kısmetse çarşamba ama aksilik çıkarsa perşembeye ordayım

Barbaros yol üstü Ankaraya uğrarsan hatırı 40 yıl olan en güzel içecekten ısmarlayabilirim sana :smiley: ;) :D 8)
Telefon bilgilerim avatarda yazılı.

Konuya bi göz gezdirdim yalandan ;D ;D ;D
Daha öncede deyişik açıdan bakmıştık bu ve benzeri konulara :smiley: ;) :D 8)
Konuya gitmek isteyen arkadaşlar alıntının üstüne tıklıyabilirler.
Gerçi ordada birçok yazım silindi sansure uğradı ama..........

[table][tr][td]BOZO' Alıntı:
Selamlar

Beyler kendi görüşlerinize göre eleştiri yapmışsınız Aslında konu çok kısa ve hangi görüşte olursanız olun temel problem millet olmakla kalabalık olmak arasındaki fark.

Matematik hesabını buyrun yapın hatam varsa söyleyin, tuik verilerine göre şubat ayı itibari ile Türkiye de ki toplam araç sayısı 11 milyon 325 bin 464 12 milyona yakın
bu araçların 2 milyon 300 bin 575 tanesi İtanbulda Şimdi biri yada birileri çıkıp ey millet dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorsun 15 gün benzin almayın acil durumlar haricinde toplu taşıma kullanın dese. Ve bu çagrıya Türkiye geneli degilde saadece İstanbul daki araçların %30-40 ı cevap verse.
Soru 1 ilk hafta benzin % kaç düşer.
Soru 2 kim arabasına lpg taktırır.
Soru 3 arabasını yenileyenlere bir çagrı yapılsa 6 ay aracınızı yenilemeyin dense ve bu çagrıya uyulsa arabadaki kdv ötv ne olur.
Bu her konuda böyle et 40 liramı? 20 lira iken 15 gün toplum tarıfından alınmasaydı şimdi 15 lira idi.
;D Tüp taktırmaya giitim gelcem ;D

Saygılar.

Hürriyet Gazetesi Yazarı Bekir COŞKUN un Akaryakıt zamları hakkındaki bir yazısı

BEKİR COŞKUN / HÜRRİYET
Bagaj kapıları...

OKURLARIM dünyanın en pahalı benzinini protesto etmek için birçok yöntem önerdiler dün.

Kimisi antenlere "iflas bayrağı" çekmeyi, kimisi arabaları bırakıp yürümeyi... Kimi okurlarım ise "Arabaları yolun ortasında bırakıp anahtarı alıp gidelim" diyor.

Bu sonuncusunu düşünüyordum; içinde hasta çocuk olan, ama yol alamayan bir ambulans geldi gözümün önüne.

Biz bunu yapamayız.

Bir okurum, "Benzin fiyatlarını protesto mahiyetinde herkes bagaj kapısını öyle havada açık bıraksın" diyor.

Bu iyi bir fikir sanki.

Havada sallanan bir şeyin ifade gücü her zaman fazladır.

Bagaj kapıları inip kalkar.

Alem FM'de sevgili Nihat Sırdar'ın her sabah saat 08.00'de korna çalmak fikri de çok iyi. Dinleyicileri onu destekliyorlar ve o saatte kornalar ötmeye başlıyor.

Ama etkilemek istediğimiz iktidarın adamları o saatte yolda olmayabilirler. O zaman buna ek olarak daha sürekliliği olan bir protesto eylemi bu olabilir.

Bagaj kapıları açık bırakıldığında, diyelim ki bakan önündeki araba kapılarının hep birlikte kendine doğru inip kalktığını görüp korumasına soracaktır:

"Şeyleri mi bozulmuş..."

"Hayır efendim kilitleri bozuk değil, protesto mahiyetinde kaldırık tutuyorlar..."

Biliyorsunuz; bu açık bagaj kapıları hareket edince iner, frene basınca kalkar...

Bakan bakar.

Ve muhtemelen Maliye Bakanı'nı arar:

"Herkesin şeyi açık, bize karşı öyle kaldırık tutuyorlar..."

".......!"

*

Eminim böyle bir eyleme dünya medyası da yer verir.

Önemli olan belki de benzin fiyatları değil. Bizler artık toplum olarak el ele vermeyi, tepki göstermeyi, demokrasinin en önemli unsuru yönetimleri sesimizle etkilemeyi öğrenmeliyiz.

Pısırıklık artık yeter.

Ürkeklik, sinmişlik, sessizlik bize yakışmıyor.

Sembolik olarak bagaj kapılarından başlayabiliriz.

Kaldırıp yola çıkacaksınız, o kadar.

Haydi gülüm...

Milliyet Gazetesi Yazarı Melih AŞIK ın Akaryakıt zamları hakkındaki bir yazısı

Dolaylı Soygun
Benzin fiyatlarında dünya birinciliğimiz sürüyor. Benzine ödenen paranın yarıdan çoğu malum, vergiye gidiyor. Niye böyle? Prof. Şükrü Kızılot diyor ki:
- Devlet doğrudan vergi alması gereken kesimlerden bunu alamayınca dolaylı vergilere yükleniyor. Dolaylı vergide sadece benzinde değil, örneğin iletişim, cep telefonları, motorlu taşıtlar, alkollü içkiler vs. de de dünya şampiyonuyuz. Avrupa'da yüzde 35 olan dolaylı vergi oranı bizde yüzde 70...
- Peki çözüm?
- Her yıl gazetelerde kuyumcu, kürkçü, diş hekimi vs. gibi serbest meslek sahiplerinin komik vergiler ödediğini... Ama bu insanların aynı zamanda beyan ettikleri gelirin çok çok üzerinde bir yaşam sürdüklerini okuruz. Bu insanlara, arkadaş sen bu kadarcık gelirle bu lüks yaşantıyı nasıl sürdürebiliyorsun... Şunu bir açıkla bakalım diye soramıyoruz. Bunu sorabilirsek işsizlik de yolsuzluk da, devletin dolaylı vergilerle garibana yüklenmesi de ortadan kalkar.
- İyi de niye soramıyoruz?
- AKP'nin iktidara gelir gelmez, 9 Ocak 2003'te ilk çıkardığı yasalardan biri, kişilerin servetlerindeki artışın kaynağının sorulamayacağına dair yasa oldu. Kaynak sorulamayınca sonuçta o kişilerden... Örneğin milyon dolarlık serveti olmasına karşın vergi dairesinde kaydı bile bulunmayan Maliye Bakanı'nın oğlundan dahi vergi alınamıyor. O zaman gelsin dolaylı vergiler, gelsin garibanlar.

MELİH AŞIK / MİLLİYET

Mert silinmiş olan logoda fark ettiysen en altında gezenbilir yazısıda vardı bunu normal karşılıyorum,site yöneticileri halklı olarak kendi isimlerinin protesto stickerinde olmasını istemeyebilir ancak benim yazdığım neden kızıyorsunuzki bu iktidarı bizler seçmedikmi yazımı silmiş olmalarını esefle kınıyorum.........

Yavuz teşekkürler ediyorum, o gün yalnız başıma kalmış olmak beni de çok etkilemişti, çok üzülmüştüm, üstelik ben bir de Ankara dışından yetişmiştim tam saatinde Anıtkabir'e..

Tıpkı o gün yalnız kalmış olmak gibi bu gün de bu protestoda yalnız kalacağız, bu tür olaylarda sivil toplum örgütleri ve medya arkamızda olduğu zaman ses getiren protestolar gerçekleşir ve hatta geri adımlar attırılabilir, ancak yalnız kalmak çaba göstermemizi engellememeli elbette, bir süre önce gene yaptığımız gibi bir gün yine benzin almayalım, bir gün kontak kapatalım, bu çabalarımızda sivil toplum örgütlerini hareketlendirelim, medya yandaşlığı bırakıp halkın sesine kulak versin diye çaba harcayalım, sonra seslerimiz duyulur hale gelince, duymak istemeyenlerde halkın sesini duyacaklar..

yavuz-çelikel' Alıntı:
O günkü olayın aynen böyle gerçekleştiğini tahmin etmiştim. Sitede uzun süre online olmadığınıda takip ettim, farkındayım.. Konuyu Zerrin hanımlada uzun uzun konuşmuştuk o zaman.Ancak şunu söylemiştim o zaman şimdide söyleyeceğim, En yüreklimiz Zerrin'miş.Tek başına gitmişti Anıtkabire, yapmıştı atamın huzurunda şikayetini.Ben dahil hiç kimse yoktu yanında.Yürekten kutluyorum arkadaşımı tekrar.

ANKARA' Alıntı:
Barbaros yol üstü Ankaraya uğrarsan hatırı 40 yıl olan en güzel içecekten ısmarlayabilirim sana :smiley: ;) :D 8)
Telefon bilgilerim avatarda yazılı.

Konuya bi göz gezdirdim yalandan ;D ;D ;D
Daha öncede deyişik açıdan bakmıştık bu ve benzeri konulara :smiley: ;) :D 8)
Konuya gitmek isteyen arkadaşlar alıntının üstüne tıklıyabilirler.
Gerçi ordada birçok yazım silindi sansure uğradı ama..........
sevgili Ömer o nasıl yol üstü ;D ;D ;D ;D ;D

Ankara ya ayrıca özellikle geleceğim zaten şimdilik kahveyi içtim say kardeşim ;D

dalyan' Alıntı:
Mert silinmiş olan logoda fark ettiysen en altında gezenbilir yazısıda vardı bunu normal karşılıyorum,site yöneticileri halklı olarak kendi isimlerinin protesto stickerinde olmasını istemeyebilir ancak benim yazdığım neden kızıyorsunuzki bu iktidarı bizler seçmedikmi yazımı silmiş olmalarını esefle kınıyorum.........

Peki o halde GEZENBİLİR logosuz olanıda vardı, oda silinmiş, onu neden silindiki. Bende bunu anlayamadım.

Yazılarımda bende ideolojik olmadan yorum yapmaya çalıştım, doğrusu da bu zaten. Karma bir toplulukta bulunduğumuzdan bu tür şeylere önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum bende.

Ama yine de Yavuz Beyin paylaşıma sunmuş olduğu logonun neden silindiğini öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler.

Sticker örneklerinin kaldırılması biraz saçma olmuş sanki,biz burada dünya normlarına uygun olmayan bir olayı medenice protesto ediyoruz.Daha doğrusu sadece tepkimizi gösteriyoruz.T.C anayasasının 2. maddesinde Türkiyenin Sosyal devlet olduğunun altı çizilir.Sosyal devletin normal koşullarda halkını mağdur etmemesi,halkının refahı için hiç bir şeyden çekinmemesi gerekir.Ama Türkiyede bu durum 1938'den beri böyle yürümüyor.Sadece 9yıldan beri gelen bir durum değil bu bence.Türkiye'nin idealleri arasında"muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak" amacı vardır,Ancak bu ülkeye yabancı markaları getirmek,güzel binalar yapmak,sokak cadde güzelleştirmek ile olmuyor.Şimdi televizyon izliyorumda.Kiminin oğlunun gemiciğinin olduğunun tüm Türkiye bilsede param yok imajı yaratmaya çalışıyor,kimi başka amaçlar içinde..Her neyse , sticker örneklerinin kaldırılmasının nedeni gezenbilir logosunun olması mı yoksa burda siyaset yapıldığı düşüncesi midir ..

sertem41' Alıntı:
Peki o halde GEZENBİLİR logosuz olanıda vardı, oda silinmiş, onu neden silindiki. Bende bunu anlayamadım.

Yazılarımda bende ideolojik olmadan yorum yapmaya çalıştım, doğrusu da bu zaten. Karma bir toplulukta bulunduğumuzdan bu tür şeylere önem vermemiz gerektiğini düşünüyorum bende.

Ama yine de Yavuz Beyin paylaşıma sunmuş olduğu logonun neden silindiğini öğrenmek istiyorum.

Teşekkürler.

Serhat yazımın silinmiş olmasına ve logosuz olanıda gerçekten anlamıyorum ve Mert in yazılarına alıntı yaptığım yazılar silinmemiş.
Madem öyle bir sansür var anlarız,o zaman konuyu kaldırım bizde tamam diyelim hiç bir yerde olmadığı gibi burada da fikir beyan etmek yasakmış deriz.Siyaset ya,YASSAK HEMŞERİM

Bu arada,sakın kimse yanlış anlamasın dediğim kesinlikle Mert'inde yazılarını silsinler değildir.
Mert'in yazıları daha da içerikliydi madem o silinmemiş,neden benimkisi siliniyor?Yoksa başka bir sebebmi var???
Varsa eğer söylesinler bilelim.Bu açıkcası bana pekde dürüst bir yaklaşım gibi gelmedi.......

dalyan' Alıntı:
Serhat yazımın silinmiş olmasına ve logosuz olanıda gerçekten anlamıyorum ve Mert in yazılarına alıntı yaptığım yazılar silinmemiş.
Madem öyle bir sansür var anlarız,o zaman konuyu kaldırım bizde tamam diyelim hiç bir yerde olmadığı gibi burada da fikir beyan etmek yasakmış deriz.Siyaset ya,YASSAK HEMŞERİM

Ben de sana katılıyorum, en azından şöyle yapılabilir, gerekçeli sebebi sana söylenir ondan sonra gereken yapılır. Bizler de görüşlerimizi bu yönde dile getiririz. Sonuçta bu foruma da zarar vermek istemeyiz.

Mutlaka bir açıklma yapılır diye düşünüyorum.

Selamlar.

Neden kızıyorsunuzki???
Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama bu iktidarı biz seçmedikmi???
Hatta son anayasa halk oylamasında sözde aydın,sanatçı,solcularıda kenan evreni yargılayacağız deyipte yanlarına çekmedilermi???
%58 oyu bu şekilde almadılarmı???

Kim ne derse desin adamlar işini iyi yapıyor...

Yaşaşın kralımız yaşasın hükümdarımız.

Dünkü yazım buydu arkadaşlar bu sadece gerçekleri ortaya koyan bir saptamadır
Saygılarımla.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR