Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan johnplayer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 365
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 56,405
Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!

Assasin' Alıntı:
Petrol fiyatları tavan yaptığı zaman 1 varil ham petrol 150 $'a kadar yükselmişti.Bizim o zaman için benzin fiyatımız (kurşunsuz 95) 3.34tl .Şuan 1 varil ham petrol 40$ bizim benzin'e verdiğimiz fiyat 4tl. Tünelin sonunda ışık görebilse insanlar bir nebze rahatlayacklar ama nereye kadar böyle gider bilinmez.

Eh o zaman DURMAK YOK YOLA DEVAM diyenlerle beraber devam edeceğiz demektir.

Yazık yazık...

Etiketler

tahaozak' Alıntı:
petrol varil fiyatı 89,35 dolar
Haklısınız 2009 II dönem verilerine bakmışım. http://www.eia.doe.gov/dnav/pet/pet_pri_wco_k_w.htm adresinden herkes güncel olarak varil fiyatını takip edebilir , bu orantısızlığı herkes görebilir. Türkiye en pahalı benzin açısından dünyada tek.Dünyada tek olduğu bi konu daha var oda benzine benzinin maliyetinden çok(ulaşım dahil) vergi koyan tek devlet.

Ben onu bilmem arkadaş, varil fiyatı öyleymiş böyleymiş anlamam.

Aldığım 100 TL lik yakıtın 65 TL si vergi. Beni bu ilgilendiriyor.

Adalet mi şimdi bu?

jeep' Alıntı:
Gaziantep te bakkalda Suriye benzini 2.50 TL Halepte 1.20 TL, Motorin 0,90 TL .. Burada 270 Litre deposu olan kango connect benzeri araçlar var. Araç boş ama tekerlekler dibe vurmuş ağırlıktan. Halep Gaziantep arası dolmuş yapıyor. 5 TL ye halep e gidip gelebiliyorsunuz. Bakalım nereye kadar gider bu iş ;D

Yine başladımı o işler.Vay anasına yaaaaa.
Yaklaşık altı sene önce Van 'da bir iş almıştım. Montaja gittim. Silverado kamyonetimle vanda bir hafta kadar kaldım Yolda insanlar önüme geçip araç satılıkmı diye soruyorlardı. mana veremedim.
Günün birinde aracın kilidi bozuldu aklktım düştüm van sanayine, bir kaportacının önünde amerikan granada bir araç vardı hemen daldım içeri ustaya dedimki kilit bozuk yaparmısın, kalfa yaparken etrafa bakınıyorum. İki tane daha büyük araç var. bagajlarda büyük delikler yaklaşık 1x1 mt.
Ben hala salak gibi vaycanına demekki gölün rutubeti çürütmüş araçları diye düşünürken kafamı yana çevirince iki tane depo gördüm.yaklaşık 1x1x1 m3. Yani 1000 lt.JETON DÜŞTÜ O ANDA:

Usta dediki bunlarla 70 km uzakta sınırdan geçip yasal olarak depoyu doldurup burada satıyorduk dedi.Sonra kanunlar değişip yasaklamışlar.Eşek sırtında az geliyor artık dedi.:smiley:):smiley:)

Birtek orjinal depolara ses çıkmıyormuş.Benim arabada orjinal 160 lt. depo vardı. Git gel 20 lt. yakar, gerisini depoya boşalt.Günde üç sefer yapabilir araç.gerisini siz hesap edin.Ondan yoldan çeviriyormuş millet.

Eğer dediğin gibi ise şimdi vay halimize.O sınır memurları , emniyeti, maliyesi, jandarması........hepsi ya uyuyor , yada uyuyormuş gibi yapıyor.Vay canına be.

Zaten bu ülkede herkes işini layıkıyla yapsa,görevinin gerektirdiklerini yerine getirseydi bu sorunlar ortaya çıkmazdı.(rüşvet alan,falan yapan,filan yapan vatandaşlaradır tepkim.ne kadar vatandaş denirse.)

Hakkaride askerlik yaptım eşeklerin sırtında tüy yok. Askeri konvoydaki araçlar bile köyün birine girip ahır görünümlü petrol istasyonlarından mazot alıyorlar dı sene 2006...

tahaozak' Alıntı:
Hakkaride askerlik yaptım eşeklerin sırtında tüy yok. Askeri konvoydaki araçlar bile köyün birine girip ahır görünümlü petrol istasyonlarından mazot alıyorlar dı sene 2006...

yazıklar olsun be.

Ben bu insanlar yüzünden aşırı vergilendirme konusunda mağdur olmak zorundamıyım.Bu insanlar 1 kuruş vergi vermeden , aşırı karlar ederek kendilerine lincoln navigator'lar cadillac escalade'ler alırken(hakkaride,şırnakta bu görüntülerle karşı karşıya kalan insanlar tanınmış,fotoğraflar görülmüştür)biz neden daha fazla vergi veriyoruz.''devlet'' bunu neden denetlemiyor.Kim kimi dinliyormuş derdinden kurtulması gerekmiyormu bu iktidarın.Sosyal devlet anlayaşınada,herşeyede ters bu .

moonwalker_arc' Alıntı:
Aslında "Kime yazıklar olsun" diye sorduğumuzda belki cevabı bulabiliriz, fahiş vergilerle halkı buna zorlayan devlet mi yoksa ucuz yoldan arabasına binmeye çalışanlar mı ?
Haklısınız Uğur bey.Ama şöylede bir durum var,sadece benzin konusunda değil her konuda kaçakçılık veya yasadışı yoldan halledilen olaylardanda vergi alınabilse idi vergilerde bir denge sağlanabilirdi.10 kişi varsa toplam alınması gereken miktar 10 tl ise 5 kişi verir 5 kişi vermez ise doğal olarak 5 kişi 1tl yerine 2 tl vermek zorunda kalır. bizim başımıza gelende bence bu.

moonwalker_arc' Alıntı:
Aslında "Kime yazıklar olsun" diye sorduğumuzda belki cevabı bulabiliriz, fahiş vergilerle halkı buna zorlayan devlet mi yoksa ucuz yoldan arabasına binmeye çalışanlar mı ?

Medeni ülkelerde burada konuşulanlar dahi ihbar kabul edilir.Ancak dediğim gibi medeni yerlerde.
Yolsuzluğa gözyumanlar, suçludur. ucuzu alan değil. Ucuzu alan hayatını kolaylaştırmak için yapar.

Yasadışı olduğunu önemsemeden kullanmakta bence hak değil.O kadar ucuz yakıtın içinde gidip vergilendirilmiş yakıtla doldurdum depomu hep.
Ancak oda en kalitesiz kaçak yakıtmış.Ankaraya döndüğümde 1000 tl kaçtı. Hortum gibi. Pompa bozulmuştu.:smiley:):smiley:)

yavuz-çelikel' Alıntı:
Medeni ülkelerde burada konuşulanlar dahi ihbar kabul edilir.Ancak dediğim gibi medeni yerlerde.
Yolsuzluğa gözyumanlar, suçludur. ucuzu alan değil. Ucuzu alan hayatını kolaylaştırmak için yapar.

Yasadışı olduğunu önemsemeden kullanmakta bence hak değil.O kadar ucuz yakıtın içinde gidip vergilendirilmiş yakıtla doldurdum depomu hep.
Ancak oda en kalitesiz kaçak yakıtmış.Ankaraya döndüğümde 1000 tl kaçtı. Hortum gibi. Pompa bozulmuştu.:smiley:):smiley:)
Her işte bir hayır , her hayırda bir de şer. :D

Soru 1 : Buğün ülkemizdeki konsolosluklarda kullanılan araçların Benzinin litresini kaç kuruştan aldıklarını bileniniz varmı ?

Soru 2 : Yurtdışı konsoloslukrarımızdaki araçlarımıza süpvansiyon uygulayan ülke varmı ?

Yalnızca merak ettiğimden sordum. Umarım bilenler vardır.

SERİ 3 109' Alıntı:
Soru 1 : Buğün ülkemizdeki konsolosluklarda kullanılan araçların Benzinin litresini kaç kuruştan aldıklarını bileniniz varmı ?

Soru 2 : Yurtdışı konsoloslukrarımızdaki araçlarımıza süpvansiyon uygulayan ülke varmı ?

Yalnızca merak ettiğimden sordum. Umarım bilenler vardır.

ÖTV, KDV, vs. vergiler yoktur büyük ihtimalle. En az %60 ucuzdur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,936
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR