Ynt: Akaryakıt Fiyatlarına Protesto!!!
ilkakdeniz' Alıntı:
Halk için Devlet mi? yoksa Devlet için Halk mı?
karar veremedik henüz...
Gönül ister ki: Halk için Devlet ama bizim ülkemizde tersten işliyor, yani : '' Devlet için Halk''
Maalesef böyle. Tüm mevcut olaylar da bunu gösteriyor.
Ülkemizde; her hükümet, Devlet'in harcamalarını, gelir-gider durumunu kontrol edemediği ( kontrol etmek işine gelmediği için ), her vatandaşından eşit vergi alamadığı ve sadece kayıtlı vatandaştan gerekli şişirilmiş vergisini aldığı için: kayıt dışı olan, bu ülkede yaşayan herkesin kullanmak zorunda olduğu, '' Temel Tüketim Maddeleri''ne, ihtiyacı doğrultusunda sürekli olarak zam uygulamaktadır. Bu uygulama şunu sağlar:
Kendi hükümetini kurarken, bir önceki hükümetin kucağına bıraktığı yanan enflasyonun daha da büyümesini çaktırmamak için kayıtlı - kayıt dışı herkesten, kendi giderlerini karşılayacağı paraları toplamak, hükümetin ömrü bittiğinde de kendisinden sonra gelecek olan hükümete alevli enflasyonu devretmek.
Bu durum: 1990'dan beri böyle gelmiş, böyle gidecektir. Sebep: ''Devlet, halk için değil; halk Devlet için çalışmak zorundadır'' mantığıdır.
Günlerdir, bu yazdıklarımı: yazıp, yazıp - siliyordum. Şimdi söyleyeceklerimi söyledim
Neye yaradı? Hiç