Afyon; Sandıklı - Akdağ Off-Road Keşif Gezisi 4 (7 Mart 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,692
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 145,350

Etiketler
Ynt: Afyon; Sandıklı - Akdağ Off-Road Keşif Gezisi 4 (7 Mart 2010)

slm hekeze nezaman çıkıyoruz eskiyle arası baya sogudu arabalarda dinlendi yeni cj 5 lerde geliyor yetkililere sesleniyorum organizasyon bekliyoruz

GREZZ' Alıntı:
Selam hekeze nezaman çıkıyoruz eskiyle arası baya sogudu arabalarda dinlendi yeni cj 5 lerde geliyor yetkililere sesleniyorum organizasyon bekliyoruz

Hakkı sanıyorum 18 Nisan telaffuz edilmişti arkadaşlar tarafından o gün...
Yani bir sonraki organizasyon için 18 Nisan tespit edilmiş idi...

Arkadaşlar bu arada kuruluyor olan yeni fotoğraf sitemizden de arada bahsetmek ve bilgiler vermek istiyorum.
İlgilenen arkadaşlar olacaktır diye düşünüyorum.
İddiamız Türkiye'nin en büyük ve en önemli fotoğraf sitesi olmak.
Düşüncemiz niyetimiz budur.
Bir okul gibi olsun istiyoruz.
Fotoğraf konusunda söyleyeceklerimiz var ve söyleyecekleri olan çok da insan var.
Bu işin teknik anlamda bilgisine ve de en önemlisi felsefi anlamda bilgisine sahip, bu formasyona sahip insanların sürüklediği bir site olacak inşaallah...

Herkesi oraya bekliyorum.

Sitemiz ilk önce ingilizce olarak kuruldu.
Türkçeleşecek tabi.
Bir takım zorunluluklardan öyle kuruldu.
Türkçe bir site olacak.
Eğer 3 yıl sonunda 150 bin gibi bir üye sayısına ulaşabilirsek o zaman yine ingilizce kullanımını da düşüneceğiz.

Gerçek bir fotoğraf sitesi olacak; öyle ufacık sınırlı boyutlarda fotoğraflar değil hep söylediğimiz gibi uzun çarpanı 1920 olacak şekilde ve 400 ya da 500 kb sınırına kadar genişletilmiş fotoğraf yüklenebilecek.
Yani kişi isterse bu boyutta fotoğraf yükleyebilecek. Alt sınırı ise uzun çarpanda 1024 olacak.
Bir değişiklik olmaz ise yani şimdi ortada olmayan bir sebepten bir değişiklik olmazsa böyle yapacağız.

Sınırsız genişleyen, sonsuz genişleyen bir site olacak.
Unlimited...

Ara ara konuya döneceğim...
Saygılarımla...

Tabi kısa zamanda hayata geçerse eğer tüm zamanımı ve enerjimi oraya vermek zorunluluğu olacak.

Fotoğrafa devam ediyorum...

Üzerine Tıklayınız.

Son yaptığımız off-road faaliyetimizden elde ettiğim güzel fotoğraflar bunlar.
Böyle fotoğrafları elde edebildiğim için mutluyum.
Yani şu yeşillik alandakilerden bahsediyorum.
Son fotoğraflardan...

Açıp seyretmekten keyif aldığım fotoğraflar.
Tabi 8 Gb lık kart sebebiyle oluşan yetersizlik bizi raw yerine sraw çekmeye yöneltti.
Makinada pixel binning teknolojisi var diye de pek çekinti etmeden çektik ama bu ilk denemeydi ve fotoğraflar bunun kurbanı oldular biraz.

Pixel binning falan işe yaramaz bir şey.
Ve artık tamamen yalan olduğunu düşünüyorum.
Ya da en azından şu gün itibariyle yeterli gelişmişlik düzeyinde değil diyeyim.
Yok böyle bir şey.
Çarpanları bakımından piksel bakımından, daha doğrusu teknoloji bu olunca temsili piksel açısından daha küçük olmasına rağmen daha keskin falan değil asla.
21 milyon piksel olan çok daha büyük olmasına rağmen bunda açılan fotoğrafın yüzde yüz boyuttaki keskinliğinin ve netliğinin yanına bile yaklaşamaz.

Ama forumlara bakarsan herkes pek emin bunun çok etkili bir şey olduğundan.
Eğer bu teknolojide bir makinanız olursa pixel binning e falan aldanmayın sakın.
Tamamen fasa fiso bir söylenti.
Makinaların teknolojisini netten öğrenen internet şövalyelerinin pek bir kendilerinden emin olarak söyleyip durdukları bir şey.
Makinayı alın kullanın tamamen yanlış bilgilendiriyorlar.
Söylendiğini gibi değil kesinlikle bunu bilin.
İleride belki olacaktır ama bugün öyle değil.
Bir daha çok mecbur kalmadan asla pixel binning falan yapmam.

Bu arada Hakan Cj5' i denemiştir sanıyorum bir yerlerde.
Bir ön deneme yapmıştır.
Nasıl Hakan Bey memnun musun cj5 in performansından?

Kronolojik sıraya göre daha önce yer alması gereken iki fotoğrafı unutmuşuz.
Atlamışız onları koyalım.

Emin Hocam bu saatte nette misin hala?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR