Adresteki Araç Hakkında Bilgisi Olan?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan lucias Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,569

lucias

Gerçekçi ol, imkansızı iste...
Yer
Mersin-Taşucu
Merhaba arkadaşlar, bayram sonrası kısmetse bir araç almayı düşünüyorum. Tercihleri0m arasında 2001 model üstü Terrano II, LandRover Discovery, Hyundai SantaFe, Honda C-RV, Hyundai Galloper bulunmakta, malum sitede gezerken linkteki aracın fiyatının düştüğünü gördüm (31.500'den 25.500'e) tabi bu kadar fiaytın birden aşağı inmesi aklıma takıldı ??? bu araçlardan kullanan varsa hem yorumlarını hemde araç hakkında bilgi mahiyetinde yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden çok teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-kirmizi-dan-land-rover-discoverey-v8-full-lpg-25.500tl-131754197/detay/

Etiketler
Ynt: Adresteki Araç Hakkında Bilgisi Olan?

Lucias arkadaşım öncelikle merhabalar discovery 2 çukurova offroad kulübünde 3 adet full yapılısı var genelde memnunuz yakıtı biraz üzüyor ama buna değiyor kullanımı çok zevkli yedek parça sorun olmuyor sadece usta sorunu var ??? araçtan biraz anladınızmı bazı ufak tefek arızaları giderebiliyorsun ben ve arkadaşlarım gayet memnun ilandaki araç için birşey diyemiyeceğim ama alırken maslakta hüseyin ustaya baktır derim şimdiden hayırlı olsun.

merhaba bende bir v8 kullanıcısıyım ancak neden benzinli düşündüğünüzü anlamadım bunu biraz açarsanız sevinirim ayrıca bu ayırdığınız rakamların biraz üzerine çıkarsanız dizel araç almak daha mantıklı görünüyor eğer aracı gündelik kullanmak istiyorsanız doğru bir seçim olmayacaktır ve masraflı olacaktır bunun için bu tip bir araç ancak benzinli olarak hafta sonları idealdır gücü keyif verir bu tip dizel araçlardada km ye bakıp aldanmamak lazım bu yaşta bir aracın 90 binde olmasını bekleyemessiniz var isede düşündüğünüz fiyata olması imkansızdır dış görünüş itibari ile araç temiz gözükmekte döşemeler bile iyi durumda bir pazarlık daha yapılıp uygun fiyata alınabilir ancak dısko 2 ler konfor odaklı olup elektironık aksamları fazladır aracı alırken dış kozmetiğinden çok çalışan aksamları iç elektironik mekanizmaları tc sistemini kontrol etmek ve kesinlikle yetkili servise gidilmeli uygun cihaza bağlanmalı ve kontrolleri 4x4 yapılmalı aracın altı komple bakılmalı çürük var ise tespiti yapılmalı kolay gelsin :smiley: bu arada lpg ne marka onuda öğrenin buda önemli bir ayrıntı isimli bir marka 3 binden başlıyor taktırması iyi bir marka ise 3 bin kardasınız :smiley:

Tekrardan merhaba.Öncelikle değerli yorumlariniz için çok teşekkür ederim. Şu an Anamurda yol inşaatinda çalışıyorum araci aylik izinlerde kullaniyorum.o yüzden yakit kismi su an icin pek önem arzetmiyor.bu yüzden benzinli arac düşünüyorum, tabi dizel aracin bakim masraflari da cabası. Zaten son zamlarla motorinde hemen hemen benzine yaklaştı. Elimdeki araçla takas düşündüm ama arada baya bi mesafe olunca aracimi satip ustune nakiti ayarlayip almak daha mantikli geldi.bakalim pzartesi kismetse adanaya gidiyorum. Orda bulursam niyetleniyorum yoksa ilandaki araci ciddi ciddi düşünüyorum. Anlasilan mutlaka yetkili servise goturmem gerekiyor. Tekrardan çok teşekkürler

sayın lucıas yetkili servisten kastım land rover borusan değildi özel deneyimli servislerde bu araçların bilgisayar bağlantıları mevcuttur arızaları bildiren makineler arıza ışıklarını söndürmeyede yarar bu tür ciharlara sahip özel servislerden yararlanabilirsiniz kolay gelsin iyi günler dilerim :smiley:

Merhaba, bakımlı bir araç bulduktan sonra tamir servis masrafları normal düzeydedir, 10 küsur yaşında araç alıyorsunuz neticesinde. Dizelin masraf çıkartması da şehir efsanesinden ibarettir. Benzinli Disconun tek sorunu yakıttır, geri kalan masraflar tefferuat gibi kalır yakıt tüketiminin yanında. Biraz abartı gibi oldu ama 100Lt depoyla şehir içi 350km civarı yapabiliyorsunuz öyle hesaplayın.

Disco 2 alırken en dikkat edilmesi gereken husus araçta çok değişenin olmasıdır. Eğer araçta (özellikle motor ve alt takimda) değişen yok ise, aldıktan sonra hepsini sizin değiştirmeniz gerekir :smiley:

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, land rover'den açıkçası korktum, onun yerine tercihimi Nissan Terrano veya Hyundai SantaFe'den yana kullanacağım.

v8 i almadan önce sizin gibi düşünüyordum. hafta sonu kullanacağım yakıtı fazla sorun olmaz diyordum fakat kazın ayağı göründüğü gibi değilmiş. söz gelimi ailecek toplanıyorsunuz bir yere gideceksiniz. onlar yakıta 10 15 t veriyor siz 50 tl lpg veriyorsunuz. zamanla bu bana koymaya başladı. ikinci bir durumda 6 aylık vergisinin indirimler dahil 1000 tl olması. yıllık 2000 tl eder. buda bana dokunmaz diyordum ama alemin delisi ben miyim diyerekten ve devlete boşu boşuna vergi vermemek için aracı gözden çıkardım. ikinci ve en büyük satma nedenlerimden biri ise uzun yolda 120 den sonra inanılmaz bir ses yapıyordu aerodinamik yok arabada bildiğiniz kütük. peki bu aracın hiç mi artısı yok tabi ki de var. öncelikle içine bindiğinizde muazzam bir güven veriyor size. araziye çıktığınızda benim gibi çamur offroad yapmayacaksanız hemen hemen size hiç sorun çıkartmaz ama çamura göbeğinize kadar batmak istiyorsanız her bataktan sonra bir sensörünü bozulmuş bilin. en önemlisi de çok az araç disco nun verdiği konforu ve sürüş keyfini verir. v8 in kükrediğini ve düz duvara bile tırmanabileceğinizi hissedeceksiniz. ve disco alacaksanız dizel tavsiye ederim vergi ve yakıt avantajından dolayı...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,853
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri