Adapazarı Poyrazlar Gölü Gezisi (2 - 3 Ekim 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karagozlers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 144
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,806
Ynt: Adapazarı Poyrazlar Gölü Gezisi (2 - 3 Ekim 2010)

Öyledir ama birde yolda olmak var ;D

[attachment=1]

Ya Ferhat şimdi Ahmet le buluştum,unuttuğum malzemeleri getirdi, sizde oradaymışsınız,çok güzel sizin adınıza sevindim.Halim olsaydı ben geri dönerdim hatta kayınvalideye uğradık,misafirleri de vardı ,salla baş gibi oldum uykudan kafam düşüyordu.

bacasız ,ekonomi.jpg

Etiketler

Uzun zamandır yazıldı, çizildi, anlatıldı; ...

"Karavan nedir?" den başladı, "Ne değildir?" e kadar uzandı. "Ne olması gerekir?" i bulmaya çalışırken birazcık da zorlandı...

Renklerine, desenlerine ayrıldı. Kırmızılar, maviler, beyazlar, yaylacılar, kampingciler, elitler, zenginler, fakirler, kıytırık karavancılar, öz karavancılar, özgür karavancılar... Ama her ne olursa olsun, hepsi de özgün karavancılar...

Doğru olanı bulmaya çalışırken tüm konuları en ince detayına kadar masaya yatırıp didik didik etmek gerekiyordu. Bu gün geldiğimiz noktada, kısmen de olsa bunu başarabildiğimizi görüyoruz. Tartışmalar elbette bitmez. Gelişimin olabilmesi için bu gereklidir. Gruplaşmalar, ayrışmalar, farklı görüşler her zaman olacaktır.

Ancak... Biz bu gezide şunu anladık;

İstenirse güzel şeyler de olabiliyormuş. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış çerçevesinde, aracı, rengi, kültürü, inancı, eğlence anlayışı ve ekonomik durumu ne olursa olsun bir araya gelinebiliyormuş.

Evet... 2'si çekme olmak üzere toplamda 24 karavan, 1 arazi aracı, 1 motosiklet, 4 çadır, 53 yetişkin, 8 çocuk, 3 köpek, 2 şişme bot ve 1 gitar eşliğinde gezimizi tamamlamış bulunuyoruz.

Organizasyon anlamında kendimize pay biçmek için söylemiyoruz; Çünkü gerçek anlamda bir organizasyon yoktu. Herşey karşılılı saygı, uyum ve işbilirliği ortamında hepimiz tarafından gerçekleştirildi. Gerçekten çok keyifli ve sorunsuz bir gezi idi. Buradan hareketle, daha büyük, daha kapsamlı, daha organize geziler düzenleyebilmek için kendimize gerekli olan güveni tesis etmek ve istenirse yapılabileceğini, büyük gruplar olarak bir araya gelinebileceğini ispat açısından, bu gezi (katılımcı sayısı dikkate alındığında) hepimiz için bir milattır.

Bundan sonrası için daha iyi ve daha güzellerinin de yapılabileceği konusunda kendimize olan güvenimiz eksiksiz. Bu birliktelik ve dayanışmadan büyük bir enerji açığa çıkaracağımız konusunda inancımız tam.

Bu gün geldiğimiz noktada en azından bu tür geziler için, hep izleyip özendiğimiz yabancı karavancı gruplardan hiç bir eksiğimiz olmadığını ve Türkiye'nin de bu konuda çok büyük bir potansiyeli barındırdığını öğrendik.

İlerleyen günlerde, tıpkı forum ortamında olduğu gibi, giderek büyüyen, genişleyen bir katılımcı ve izleyici kitlesi ile daha organize, daha kapsamlı ve daha nitelikli gezilerin de gerçekleştirilebileceğine inanıyoruz.

Sanal birlikteliklerimizi gerçek dostluklara dönüştürdük. Yeni dostlar edindik, yeni insanlar tanıdık. "Yeni bir insan tanımak, yeni bir dünya demektir" şiarıyla, yeni ve renkli dünyalara kapılarımızı açtık. Hiç bir zaman niteliği bir kenara bırakıp nicelik peşinde koşmadık. Sataşmalara, atışmalara, kamplaşmalara aldırmadık. Saygıyı, samimiyet kapsamında bile rafa kaldırmadık. Ama eleştirilere de kulak tıkamadık.

Bu su artık durmaz. Tekerlekler bundan sonra hep dönecektir...

Katılımcılar konusunda söylenebilecek o kadar çok şey ve şahıslar bazında edilecek o kadar çok teşekkür var ki, hepsini alt alta sıralamaya kalksam sayfalar yetmez. Son olarak bu geziyle ilgili şahsım adına bir şeyler söylemek gerekirse;

Biliyorsunuz, çocuklar biz yetişkinler gibi duygularını saklama gereği duymazlar. Sözlerini sakınmadıkları gibi duygularını da yüzlerinden kolayca okuyabilirsiniz. Bisiklete binip kan ter içinde, orada geçirdiği sürenin her anını değerlendirmeye çalışan bir tanesine sorduğum "Nasıl geçiyor, kampımızı beğendiniz mi?'' sorusuna karşılık aldığım tek kelimelik ''mükemmel'' cevabı ve çocuğun yüzündeki gülümseme, benim için dünyalara bedeldi ve sanıyorum herşeyin açıklamasıydı. NOKTA

Atilla abi, Hakan, İlhan bey'in babası ve gezide üşütüp döndükten sonra rahatsızlanan Emel arkadaşlarımıza geçmiş olsun...

Gezimizle ilgili 'eminim çok daha güzel anlatacak arkadaşlar vardır' diyen sevgili Bülent'in ne denli haklı olduğu, ve seni tanımlamaya çalıştığı, yazını okuyunca hemen anlaşılıyor. Ben de bu yazı ile ilgili ''MÜKEMMEL'' diyorum. İyi ki varsın sevgili Cem.

Gercekten cok keyifliydi. Mukemmeldi. Uzun suredir bu kadar huzurlu bir kamp yapmamistim. Hele Yagmur cok eglendi. Sevgili Cem ve gezenbilir ailesine tesekkurler.
Sevgili Bulent herkes kadar ben de bir kopruyum. İnsanlarin birbirleri ile dialog kurmasi en buyuk arzum. Avd ile aranizda cok emegim gecmedi ama yine de tesekkur ederim.
Ayrica bana doldurdugun cd enfes. Ona da tesekkur ederim.
Arkadaslar 29 ekim icin 7 gollere gitmeyi planliyoruz. Paylasmak isterim. Cem belki bunu degerlendirip bir topic acar.
Herkese sevgiler.
İnsel ve Yagmur.

insel' Alıntı:
Gercekten cok keyifliydi. Mukemmeldi. Uzun suredir bu kadar huzurlu bir kamp yapmamistim. Hele Yagmur cok eglendi. Sevgili Cem ve gezenbilir ailesine tesekkurler.
Sevgili Bulent herkes kadar ben de bir kopruyum. İnsanlarin birbirleri ile dialog kurmasi en buyuk arzum. Avd ile aranizda cok emegim gecmedi ama yine de tesekkur ederim.
Ayrica bana doldurdugun cd enfes. Ona da tesekkur ederim.
Arkadaslar 29 ekim icin 7 gollere gitmeyi planliyoruz. Paylasmak isterim. Cem belki bunu degerlendirip bir topic acar.
Herkese sevgiler.
İnsel ve Yagmur.

Bülent bu CD den niye bizim haberimiz yok :smiley:)))) bende isterem....

Evet Bülent Bey, bu cd konusuna biz fransız kaldık. Kamta cd liler- cd sizler diye gruplaşma olmuş anladığım kadarıyla. Kampa geç katıldığımdan veya katılan sayısının çokluğundan olabilirse de Ben de cd sizler grubunda kaldım. En kısa zamanda cd li olmak istiyoruz. Bize düşen bir şey varsa bilelim yani...

Güzel ikramları ile birlikte 33. evlilik yıl dönümlerini bizlerle birlikte kutlama nezaketi gösteren Çıvgıner çiftine,
Değerli yöresel ikramları ile sofralarımızı ve gönüllerimizi şenlendiren Cavid hocamıza,
Kamp ateşi başında gitar eşliğinde kulaklarımızın pasını silen Batu ve (utanarak ismini hatırlayamadığım) solist bayan arkadaşımıza,
Hepsi birbirinden lezzetli börek, sarma ve kek ikramları için Ayşegül ve Emel hanımlara,
Gerçek amacının ne olduğunu çözememekle birlikte kamp ateşi başında altıma kürek kürek köz taşıyarak ısıtan (yoksa pişiren mi demeliyim?) Haldun arkadaşımıza,
Armut koltuktan online odun siparişi vererek bizi zahmetten kurtaran, acılı sucuklarını esirgemeyerek aç karnımızı doyuran Bülent arkadaşımıza,
Kendisiyle tanışma şerefine nail olmamız bile en büyük hediye iken masa örtülerinden dökülen yiyecek artıklarını dönüş yolunda beslenmemiz için bize bırakan Derya hanım'a,
Katılımlarıyla gezimizi, kampımızı şenlendiren, yiyeceklerini, içeceklerini, bilgilerini, sohbetlerini paylaşan herkese,
Kucak dolusu teşekkürlerimizle...

Not: anlayabileceği şekilde onun konuşma dilinde yazayım, bu Bülent ve Derya çifti bildiğiniz gibi değil arkadaşlar. Dönüşte bizi çevre yoluna kadar rehberlik etme bahanesiyle peşlerine takıp adabazarının kenar köşe en ücra mahallelerine kadar gezdirdiler. Artık yolu bulamayacağımıza iyice kanaat getirdikleri bir anda ise durup hepimizi zorla araçlarımızdan indirdiler. Niyetlerinin kötü olduğunu başta anlayamamıştık, meğer orası Bülentin kabak tarlasıymış. Tarladan yoldukları ot kök ne varsa bize zorla yedirdiler. Böylece bize sağlam bir gol atmış oldular. Maçın rövanşı için Bursa'ya gelmezlerse kendilerine orada zorla yedirdikleri berbat şeylerin (hacimsel) değeri ölçüsünde Bursa havlusu hediye etmek artık bizim için farz oldu. Közde köpek çevirme fotoğrafı için de iki kilo pirzola borçlu olduğumuzu düşünürsek epeyce borçlanmış oldum. Pirzola için bütçem elverişli değil, artık onu helal etsin, ama diğerini kesin öderim. :D

coztoprak' Alıntı:
Biz de bu etkinlikten oldukca keyif aldik. Emegi gecen herkese cok tesekkur ederiz.

Çağrı bey,

Eşim ve kendim adına bende sizlere teşekkür ederim...
VW karavanda sektöre yönelik sohbetimiz ve aracın tanıtımı bizim için çok değerli bilgiler içeriyordu...
Böylesi girişimci arkadaşlarla tanışmak inanın bizi çok mutlu etti...
Başka gezilerde de buluşmayı dileriz...

İyi dileklerini sunan arkadaşlara teşekkürler,bir teşekkürde benden bu teşekkürü kendi sayfamda etmeyi düşünüyordum ,,onuda edersem oraya yazmama gerek kalmayacak bu kişi tabi ki sabah,öğlen,akşam bana yemek veren bensiz yemek yemeyen Güngör ailesine özellikle Ayşegül e çok teşekkür ederim,bana dedikleri gibi bir tane kontenjanları varmış bu şekilde bakabilecekleri ,bu yüzden kimse bir daha ki sefere şansını zorlamasın.
Cd olayına gelince bu durum daddy-t ailesinin 33.yıl sevinçlerini paylaşırken ortama daha uygun olduğunu düşündüğüm bir cd vermemdir,beğenenler olmuştur,yanımda boş cd ve bilgisayar olduğundan arkadaşlarada biraz yaptım,durum budur bir daha ki sefere diğer arkadaşlara da vereceğim ama bu işin mucidi ben değil Cem dir ama kabak benim başıma patlamıştır.

Arkadaşlar cuma günü herkese cumartesi akşamı kutlama için açacağımı söylediğim votka mızı,cumartesi gecesi gittiğim yerden geç döndüğüm ve döndükten sonrada ortam olmadığı için açamadım.Bu durumu votkayı içirmekten vazgeçtiğim zannedilmesin diye yazıyor bir daha ki sefere,Ahmet in çadırvanını,Çıvgıner ailesinin 33.evlilik yıldönümünü,Cavid hocam ın gezimize katılımı,benim T5 imi ve en önemlisi Levent hocamın bizleri kırmayarak moderatörlüğü kabul etmesini kutlayacağız.

güzel bir gezi olmuş, katılamadık :'(,
son sürat imalata devam haftasonu çalıştık,
Atilla ağbi, Hakan geçmiş olsun :smiley:

aslanahmet' Alıntı:
Grip olduğum için gidemedim :( artık fotoğraflarla idare edicez.

atiladi' Alıntı:
Geçmiş olsun hakan, bende gidemedim, benim araçla uğraşırken, plastik sandalyenin üzerine çıkmıştım, zemin biraz eğimliydi, sandalyenin bacakları yamuldu ve kedi gibi ayaklarımın üzerine düştüm ama belim incildi, 5 gündür yatıyorum, 4 adey iğne yemek zorunda kaldım, herhalde ancak salı-çarşambaya ayağa kalkabileceğim...

Hakan Ağabey ,
Atilla Bey ,

Geçmiş olsun. Acil Şifalar.

insel' Alıntı:

Aralarda kalıp gözden kaçmasın. :smiley:

toffy' Alıntı:
Aralarda kalıp gözden kaçmasın. :smiley:

Arkadaşlar, 7 göllere ben de gitmek istiyorum ama pek çoğumuzun iyi bilmediği ve oldukça uzak olan bu bölge için bu büyüklükte bir organizasyon düzenleyemeyiz. Atılımı bizden beklemeyin. Başlığı açıp gitmek isteyenler olgunlaştırsın bu geziyi. Zaten düzenlediğimiz bu son organizasyon ve bu tür büyük buluşmalar herkesin birbirini tanıyıp kaynaşması için, göreli daha iyi anlaşan küçük grupların sürekli yollarda bu tür etkinliklerde bulunmasını sağlamak için değil midir? Herkes yollarda, kamplarda, doğada olsun. Tekerlekler hep dönsün :D bu tür açılımlara da gerek var.
Bakın ''yoldaşlar grubu'' hızını alamadı, Poyrazlar'dan güneye doğru gazladı bile. Siz de küçük bir grup oluşturup basıverin marşa 7 göllere doğru? Belli olmaz belki son anda ben de katılabilirim. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,829
Kayıtlı Üye Sayımız
166,623
Kaydolan Son Üyemiz
kalyoncusenol@gmail.

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR