Actyon Sports mu Grand Vitara 1.9 DDiS Mi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ümiterkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 44
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,364
Ynt: Actyon Sports mu Grand Vitara 1.9 DDiS Mi ?

Kesinlikle Actyon Sports. Suzukiye fazla para verip karşılığında daha fazla ne alıyorsunki?
Suzuki kötü mal degil, Japon aractır, bir forumda 2 kapılı alanların cok pisman oldugunu okumustum, yokusta klima acıkken cıkmıyormus falan.
Actyon sportsu test ettim yol tutuşu harika. Daha ucuz, kamyonet gectiiginnen vergisi daha ucuz.
Sokağa neden 10.000 tl atasınki? 10.000 iyi para. Lütfen actyon sportsu bayiye gidip test et, testten sonra zaten aracı kesin alacaksın.

Etiketler

bir ay önce actyon sports 4x2 aldım erzurum bayiinden.3yıllık bakım hediye ettiler dün de 5000km bakımına girdi servisi gezdim son derece memnun kaldım.bence eger 35bin liralık bütceniz varsa tavsiyem önce birssangyong bayine gidin ve aracı test edin sonra da suzukiye,emin olun sıfır ssangyong alıp cıkacaksınız :smiley:

actyon sports 4x4' Alıntı:
komik bir yorum olmuş bence, yurdum insanı hangi aracın ismini telaffuz edebiliyor ki,
örn; renault(reno) okunurken---yine renoult olarak telaffuz edenler---
dodge(doç) okunurken---yine dodge olarak telaffuz edenler...v.s. en basitinden iki örnek alfa romeo ya (alfa roma) diyenler mi dersin ilki yerli malı gibi bir araç olmuşken o yüzden isme fazla takılmanın alemi yok tonlarla parayı değmeyecek arabalara yıkmanın alemide yok... ;D
jeep-jip
bmw-bemve-bema
nissan kaşkayi
pejo 206
gibi

ssangyong cu arkadaşlar kendi markalarını övmeye başlamış anlaşılan . Bu kış burda kaç tane actyon sports bir yerlerini kıpırdatamadı biliyorlarmı acaba. Suzukiyi hala düşünün bence 1 takım mt lastik ve vinç ile actyonmu neyse o aracın yapamadıklarını fazlasıyla yapar ;)

Ssangyong sahipleri yanlış anlaşılmam umarım aracı kötülemek gibi bir niyetimde yok araç güzel gerçekten ama grand vitarayla karşılaştırınca grand vitara ;)

İyi Forumlar Dilerim . .

arabaya 10 bin tl fazla para vercen bide üstüne 5 bin tl ye vinçle lastik atçan ondan sonra diğer araçlarla kıyaslıyacan......
o kadar param olsa actyon a düğmeye bastımı otomatik açılıp çıkan palet sistemi yaptırır tank gibi gezerim ;D ;D ;D ;D ;D ;D

hele sıfırlarını kıyaslarsan o kadar farka palet + birde kanat ve roket sistemi yaptırırım, baktım ki batıcam,kalıcam falan hiç oraya girmeden uçar kaçar geçerim ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Her iki aracıda yakından tanıyorum , asfaltda veya arazide kesinlikle grand vitara diyorum :smiley: ...
ZeeJee'den sonraki aracımda kesinlikle grand vitara olacak ...

hepinize merhaba..
arkadaşlar.bizden istenen laf yarışı değil.bilenlerin paylaşacağı bilgilerdir.lütfen birşeyler biliyorsak fikirlerimizi sunalım.hiç kimseyide yanlış bilgilerle yanıltmayalım.o malum koreli ismini telafuz edemediğim araç gerçekten ama gerçektende parasını fazlasıyla hak ediyor.o fiyatlara ne alınır ki.yakıt tüketimide harika 300 km lik otoban kullanımında 55 tl lik komik bir yakıt sarfiyatı gerçekleştirdi.5 kişiyle birlikte ortalama 120 km hızla gidilen bir yolda.motor hacmininde verdiği avantajıda kendi klasmanındaki diğer araçların2500 cc den başlayan motor hacimleri söz konusu olunca bir adım öne geçiyor.donanım seviyeleri ile birçok 60 ile 90 bin tl lik rakiplerinin bir çoğundan fazla oluşu ikiye çıkarıyor avantajını.kullanımda 2 litrelik 140 hp lik motor gayet tatminkar tork ve çekiş gücü sağlıyor.yinee otoban kullanımda 190 km lik maksimum hızlarda seyir etmek mümkün.motor sesı oldukça yumuşak ve birçok binek araçtan dahi daha iyi sessiz.bizzat kendim tarafımdan test edilip denenmiştir.burayakadar herşey yolunda.hakkını verelim yiğidi öldürmeyelim.yalnız dalgalı vede bozuk zeminde süspansiyon oldukça sert ve bütün darbelerin tamamını hissediyorsunuz.
ammaa gelelim ne amaçla bu aracı kullanacağız.eğer dersek ki 4x4 özellikli kullanımda bizi üzmeyecek.işte o zaman ne amaçla üretildiğini hemen kendisini gösteriyor ve arazide su koyuveriyor.yani vitara ile değil rakip olmak, gezi arkadaşı bile olamıyor.iki aracın standart özelliklerinde bile arazi performansında uçurumlar var.aman dikkatli olalım kimseleri yanıltıpta sonra pişman ettirmeyelim.her iki aracıda uzun bir süre kullanma ve arazide test etme fısatım oldu.daha önceki konulara bakarsanız zaten yorumlarımı göreceksiniz.bu konuda oldukça gereksiz polemikler yaşandı.her iki aracında vergisi aynıdır hatta vitaranınki daha ucuzdur aman dikkat edin doğru bilgiler verin.düşük vergili olanı 2x4 çeker olanıdır.

hudev' Alıntı:
hepinize merhaba..
arkadaşlar.bizden istenen laf yarışı değil.bilenlerin paylaşacağı bilgilerdir.lütfen birşeyler biliyorsak fikirlerimizi sunalım.hiç kimseyide yanlış bilgilerle yanıltmayalım.o malum koreli ismini telafuz edemediğim araç gerçekten ama gerçektende parasını fazlasıyla hak ediyor.o fiyatlara ne alınır ki.yakıt tüketimide harika 300 km lik otoban kullanımında 55 tl lik komik bir yakıt sarfiyatı gerçekleştirdi.5 kişiyle birlikte ortalama 120 km hızla gidilen bir yolda.motor hacmininde verdiği avantajıda kendi klasmanındaki diğer araçların2500 cc den başlayan motor hacimleri söz konusu olunca bir adım öne geçiyor.donanım seviyeleri ile birçok 60 ile 90 bin tl lik rakiplerinin bir çoğundan fazla oluşu ikiye çıkarıyor avantajını.kullanımda 2 litrelik 140 hp lik motor gayet tatminkar tork ve çekiş gücü sağlıyor.yinee otoban kullanımda 190 km lik maksimum hızlarda seyir etmek mümkün.motor sesı oldukça yumuşak ve birçok binek araçtan dahi daha iyi sessiz.bizzat kendim tarafımdan test edilip denenmiştir.burayakadar herşey yolunda.hakkını verelim yiğidi öldürmeyelim.yalnız dalgalı vede bozuk zeminde süspansiyon oldukça sert ve bütün darbelerin tamamını hissediyorsunuz.
ammaa gelelim ne amaçla bu aracı kullanacağız.eğer dersek ki 4x4 özellikli kullanımda bizi üzmeyecek.işte o zaman ne amaçla üretildiğini hemen kendisini gösteriyor ve arazide su koyuveriyor.yani vitara ile değil rakip olmak, gezi arkadaşı bile olamıyor.iki aracın standart özelliklerinde bile arazi performansında uçurumlar var.aman dikkatli olalım kimseleri yanıltıpta sonra pişman ettirmeyelim.her iki aracıda uzun bir süre kullanma ve arazide test etme fısatım oldu.daha önceki konulara bakarsanız zaten yorumlarımı göreceksiniz.bu konuda oldukça gereksiz polemikler yaşandı.her iki aracında vergisi aynıdır hatta vitaranınki daha ucuzdur aman dikkat edin doğru bilgiler verin.düşük vergili olanı 2x4 çeker olanıdır.

;) bravo

son söz söylenmiştir ;D

Actyon sports kamyonet kılığında dolaşan bir SUV. İstediğiniz buysa mantıklı bir seçim olabilir. Ama ciddi arazi aracı istiyorum diyorsanız başka seçeneklere bakın...

Ben de bari telaffuzla ilgili sıkıntınızı gidereyim.... ;D

"Ssangyong" ile başlayalım
Önce "S" harfini bastırarak çıkarttıktan sonra SSSanyon diyerek "G" leri yutuyoruz, yutulan 2 tane "G" harfi için başa iki tane "S" koyduk

"Actyon"
AE arası bir ses çıkarıyoruz AEKTYIN şeklinde, "I" harfine belli belirsiz "O" havası verebilirsek tam süper olur

"SPORTS"
"SIPOOORTS" şeklinde ama hızlıca okuyoruz, "I" yı ve "R" yi biraz yutuyoruz. "O" harfine biraz "A" havası veriyoruz.

;D ;D ;D

Sentinel' Alıntı:
Ben de bari telaffuzla ilgili sıkıntınızı gidereyim.... ;D

"Ssangyong" ile başlayalım
Önce "S" harfini bastırarak çıkarttıktan sonra SSSanyon diyerek "G" leri yutuyoruz, yutulan 2 tane "G" harfi için başa iki tane "S" koyduk

"Actyon"
AE arası bir ses çıkarıyoruz AEKTYIN şeklinde, "I" harfine belli belirsiz "O" havası verebilirsek tam süper olur

"SPORTS"
"SIPOOORTS" şeklinde ama hızlıca okuyoruz, "I" yı ve "R" yi biraz yutuyoruz. "O" harfine biraz "A" havası veriyoruz.

;D ;D ;D

aracın kullanım klavuzu yanında birde dil bilgisi klavuzu veriliyor galiba ;D ;D

bu hafta sonu karadeniz sahillinde bir kumsaldaydım, aracımı kuma 400-500 mt girerek kumsal boyunca kumsala park ettim ve gittim denize girdim, döndüğümde baktım ki benim aracın 15-20 mt önüne bir lada niva park etmiş, uzun lafın kısası akşam üzerine doğru mangalı yakmaya başladım ama kömürüm yetmedi kömür satılan yere 400-500 mt yürümektense arabayla gideyim dedim bastım çıktım, kömürü aldım geldim aşağı yukarı aynı yere ama biraz daha yan bir yere park etmişim ve arabada kuma biraz gömüldü ( kum orada fazlaca yoğunmuş ) neyse o arada lada niva nın sahibleri geldi ve tpolanıp gitmek istediler, bir ileri bir geri sağa sola derken denemedikleri kalmadı ama araba bir türlü ilerleyemiyor, batıp duruyor biraz geri alıyor bu sefer geri geri giderken batıyor, en sonunda benim mangal kömürü almaya giderken yaptığım izden gitmeye başladı, yarıyı tam geçiyorduki hafif tepeye gelince yine battı, sonuçta 10-15 dk debelendi en sonunda ite kaka çıkardılar, beni de bir korku sardı lada niva dediğin araca göre benim araç nerdeyse 2.5 kat daha ağır benimki 2.200 kg boş hali ile ıvır zıvırla sen tahmin et, bide son park ettiğim yerde kuma fazla batar gibi olunca tırstım, dedim dur bi döneyim çıkabilecekmiyim acaba dedim lada nın o hallerini görünce yarım saat önce dümdüz geçtiğim yerler birden gözümde büyüdü, neyse bastım gaza ilk çıktığım yerden lada nın battığı yerden yine dümdüz hiç zorlanmadan geçince tamam dedim yine aynı yerime gittim park ettim, ama yanarım yanarımda o anları videoya çekmediğime yanarım anti parantez ( lada niva nın sürücüsünde de hata vardır tabiki ) ama benimde bir kez hafif off-road ve bir iki kumsal deneyimimden fazla bir şeyim yok 4 çeker araçla,
bu vakıadan sonra benim gözümde lada niva ların keçilik ünvanı geri alınmıştır, kumda actyon sports un 2-3 kat ağırlığına rağmen 2-3 kat rahat ve iyi performans sağlaması ne kadar doğru bir seçim yaptığıma dair bir tasdik daha oldu benim için...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR