Actyon Sports Hakkında Merak Ettiklerim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gokcen666 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 20,383

gokcen666

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar. Foruma yeni katıldım. Adana'dan yazıyorum, adım Gökçen. Actyon sportsları çok beğeniyorum. Manuel bir 4x4 ünü kısa bir sürüşle test etmiştim ve rahatlığına hayran kaldım. Kısmetse bir tane almaya niyetim var. Bildiğiniz gibi bu araçlarla ilgili çok fazla forum yok. En faydalı forum da burası bence. Hemen hemen her konuyu bıkmadan, zevkle okudum. Ancak cevaplarını bulamadığım bazı sorular var. Cevaplayabilirseniz çok sevinirim. Düşündüğüm araç vergi indiriminden faydalanabilecek 4x4 veya 4x2. Her iki durumda da manuel düşünüyorum. Ona göre cevaplarsanız sevinirim.

1- Isıtmalı koltuklar her versiyonda var mı?
2- Hız sabitleme her modelde var mı?
3- Satış sitelerinde 10.000km'den tutun 270.000 kmye kadar araçlar mevcut. 100.000-130.000 aralığında bir araç alsam, motor yenileme v.s. gerekir mi? Yoksa farkını verip düşük kmli mi almalıyım?
4- Bakım maliyetleri ortalama ne tutuyor? Hava-yağ filtreleri, yağı v.s değişince ne tutuyor? Bakımların özel serviste yapılacağını farzedelim malum yetkili servisler pahalı.
5- 4x4 araçların bakım maaliyetleri daha mı yüksek olur? Offroad yapacağımdan değil ama, vergi indiriminden faydalanabilen 4çekerlerin vergisi ile, 4x2nin vergisi yaklaşık aynı.O sebeple 4x4 olsun bari diyorum ama bakım maliyeti v.s çok afaki olacaksa 4x2 almak daha mı iyi?
6- Park sensörü bazı modellerde yok, sonradan taktıracak olsam maliyeti ne olur? Park sensörü olmayan modellerin başka ne gibi donanım eksiği vardır?
7- Bazı araçlarda teyp ile klima göstergesi arasında boşluk varken, bazılarında dijital bir ekran var. Aradaki fark nedir?

Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Actyon Sports Hakkında Merak Ettiklerim.

Merak ettim, acaba sorduklarım çok mu saçma yoksa çok mu zor?

Madem cevap veren yok, yazayım birşeyler.

1) Bilmiyorum (bu marka aracım yok)
2) Bilmiyorum
3) Common rail dizel bu, adam vasat mazot kullandıysa araç 10bin km de de olsa motor yenileme gerekebilir.
4) Benzinli araçtan biraz daha fazla tutuyor ama çok daha fazla değil, ama bakım işini kimseye emanet etmeyin kullanma klavuzunu mutlaka okuyun (bknz. common rail motor ve başınıza açabileceği belalar)
5) Herhangi bir maliyet farkı yok, belki 80 binde değişecek diferansiyel yağı 40binde değişiyor değiştirmesen de dünyanın sonu gelmiyor ama değiştirmekte fayda var, ama vasat mazot alırsanız ya da mazot filtresini değiştirmeyi uzun süre ihmal ederseniz "dünyanın sonu" gelir, 4x4 oluşuyla ilgisi yok.
6) Bilmiyorum
7) Bilmiyorum

ben actyon sports kullanmaktayım tum sorularınızı memnunıyetle cevaplamaya calısayım
öncelik olarak aracım 200.000 km de 182.000 de aldım motorunun mas var her goren cok begenıyor yetkılı servıstede dısarda da motor sanzuman enjektor pompa hepsi super cıktı herhangi bir problem cıkmadı

simdi sorularını cevaplayayım:

1- ısıtmalı koltuk sadece 18 lx at yani 18 jant deri koltuk 6 ileri otomatık viteslerde mevcut
2- hız sabitlemede sadece 18 lx at lerde mevcut
3- bence km onemlı degıl onemlı olan aracı nasıl kullandıkları santıye araclarına yada ucuz mazot kullanan araclara bulasmayın kac km de olursa olsun
4- bakım maliyetleri ben hep yetkili servise sokuyorum benden onceki sahibide hep yetkili servise gırmıs normal yag bakımı 250 lira agır bakımı kayıs vs degısırse 475 lira
5- 4*4 biraz dha pahalı olur dıe dusunuyorum 4*2 ye nazaran ve vergi indirimi sadece 4*4 18 lx lerde gecerli oda kasko bedeli yuksek oldugu için diger modellerde gecerli degil örnek verirsek ben vergi dusumu yaptırdım yıllık vergisi 1050 lira düşüm yapılmadan once yıllık vergısı 1710 lira idi
6- park sensoru yok araclarda sonradan takılmakta ve 100 lira civarında bir maliyeti var
7- ilk cıkan modellerde teyp kucuk altında bosluk var 2011 modellerıde buyuk dıgıtal ekran var ama alırsanız tavsıyem komple ekran taktırmanız ki cok guzel oluyor hem gerı gorus kamerası takılıyor bayagı rahatlık oluyor ben cok rahat ettım yanı :smiley:

bu arada hard olmamak sartı ılede off road yapmaktayım zorlu yerlerden de gectım ama sukurler olsunki dha en ufak bir arıza vermedi arac :smiley:

34eg8779-2.jpg

Çok çok teşekkür ederim. Benim kullandığım çok rahattı ama hız sabitleme park sensörü gibi teferruatları hatırlamıyorum, çünkü dikkat etmedim. Arkadaşımın kullandığı şirket aracıydı, ben Getz kullanıyordum, o 4x4 getzden kat kat rahattı. Isıtmalı koltuk, hız sabitleme, park sensörü v.s. oldu mu tadından yenmez bu araç. Sizin aracınız da süper görünüyor bu arada. Deri döşeme mi peki? Motorunuz da 200.000 deymiş bu da süper. İlanlarda 270.000de olanını görmüştüm. Demek ki düzgün bakarsan yıllarca dayanacak bir araç. Yılda 15-20.000 yaptığımı hesaba katarsak çok uzun yıllar gidecek gibi yani... Kısmetse temiz bir tane bulup almaya niyetim var. Tabii önce beklediğim bir iş var, onun olması lazım. Şu an 1.3 multijet paliom var. İkizejderin yakıtı, bakımı, kaskosu kasar biraz. :smiley:

evet benim aracım deri koltuk ve jip gorunumlu :smiley: ve aracın yuruyenı motoru direk mercedese ait oldugu için motorundan korkmayın tabi kullananda onemli bugun albealar dogru kullanımla 500.000 km gidiyorsa bu araclar bence dogru kullanımda bakımı eksıksız duzgun yapılırsa 1.000.000 km cok rahat gıder dıe dusunuyorum.
ve yakıt olarak benım aracım 2000 motor otomatık ben bir depo ile sehir içi dısı araziye cıkıyorum ortalama 800 km yol yapıyorum bızım sırkette 1.3 doblo var 650 km yol yapıyor ve gıtmıyor :smiley:

Otomatiklerden korkuyorum işin aslı arıza verir, problemlidir falan diye. Sizin araç 180.000km ye kadar binilmiş, 20.000 de siz binmişsiniz ve sorun çıkarmamışsa, alırken sıkı bir kontrol ile otomatik de alınabilir demektir. 5 vitesli manuel yerine 6 vitesli otomatik alınabilir gibi. Mevcut aracımı da çok sakin kullanırım. Kalkışlarda falan üzmem arabayı, düşük devirde kullandığım için yakıtı çok çok ekonomik. Motoru da küçük zaten. İkizejderi de sıkıştırmadan kullanırsak çok yakacağını sanmıyorum. Palionun iki katı yaksa bana yeter şu an 1 lt mazot ile 22km falan yapıyorum. Siz ölçtünüz mü üzmeden binince ne yakıyor diye?

mmolla53' Alıntı:
evet benim aracım deri koltuk ve jip gorunumlu :smiley: ve aracın yuruyenı motoru direk mercedese ait oldugu için motorundan korkmayın tabi kullananda onemli bugun albealar dogru kullanımla 500.000 km gidiyorsa bu araclar bence dogru kullanımda bakımı eksıksız duzgun yapılırsa 1.000.000 km cok rahat gıder dıe dusunuyorum.
ve yakıt olarak benım aracım 2000 motor otomatık ben bir depo ile sehir içi dısı araziye cıkıyorum ortalama 800 km yol yapıyorum bızım sırkette 1.3 doblo var 650 km yol yapıyor ve gıtmıyor :smiley:

75litre 800km, 1litre ile 11 km yapar yaklaşık. Arazi de var diyorsunuz. Benim evim şehrin biraz dışında, kullandığım güzergahlar çok ışıklı dur kalklı değil yani. Sakin kullanımla 12-13km görülebilir yani. Bu değerler de bir çok benzinli araçtan daha iyi. Bu bilgilerden sonra otomatiklere daha sıcak bakmaya başladım.

öncelikle benim aracın sanzumanı 180.000 km de ben almadan once sahibi komple yaptırdı kendı hatasından dolayı ve komple sanzuman koyuldu sıfır olarak 1800 lira demek istedigim otomatik vites onceden korkulacak seydi artık korkulacak biseyi yok bence ve km de ortalama 0.31 kurus yakıyorum yanı söylede denebilir 100 km de ortalama 8 litre civarı

komple sanzuman koyuldu sıfır olarak 1800 lira

O sıfır şanzıman konusu şöyle oluyor.
Araçların şanzımanı bozuluyor ya, servis onu tamir etmiyor, tamir edebilecek yere gönderiyor. Ordan da size tamir edilmiş bir şanzıman getiriyor. "Sıfır" dediği şanzıman o. Ne yaptığını bilen ellerde tamir edilmiş olan daha önce bir başkasının aracında bozulmuş olan şanzıman. Sizinki de aynı yere gönderiliyor. Bir başkasının aracına "sıfır" şanzıman olarak satılacak. Yoksa şanzımanın sıfırı 1800 lira olmaz. ;)

sakyuz' Alıntı:
O sıfır şanzıman konusu şöyle oluyor.
Araçların şanzımanı bozuluyor ya, servis onu tamir etmiyor, tamir edebilecek yere gönderiyor. Ordan da size tamir edilmiş bir şanzıman getiriyor. "Sıfır" dediği şanzıman o. Ne yaptığını bilen ellerde tamir edilmiş olan daha önce bir başkasının aracında bozulmuş olan şanzıman. Sizinki de aynı yere gönderiliyor. Bir başkasının aracına "sıfır" şanzıman olarak satılacak. Yoksa şanzımanın sıfırı 1800 lira olmaz. ;)
Bir nevi dolandırıcılık yani. Servisin sağlam olması gerekli yani.

Bir nevi dolandırıcılık yani. Servisin sağlam olması gerekli yani.

Yani öyle demek istemiyorum ama... 1800 ytl'ye yeni şanzıman almak mümkün değil. Şanzımanın düzgün tamir edilebileceği bir yere gönderilmesinde de mesele yok, neticede adam bilmediği işi yapmıyor yapacak yere gönderiyor.. Tek sorun 'sıfır' kelimesinin kelime anlamı bu değil.

sakyuz' Alıntı:
Yani öyle demek istemiyorum ama... 1800 ytl'ye yeni şanzıman almak mümkün değil. Şanzımanın düzgün tamir edilebileceği bir yere gönderilmesinde de mesele yok, neticede adam bilmediği işi yapmıyor yapacak yere gönderiyor.. Tek sorun 'sıfır' kelimesinin kelime anlamı bu değil.

Haklısınız.
Bu arada sizin cevaplarınız var mı sorularıma? :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

SON KONULAR

Geri