Acımasız Avcılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan crocodile hunter Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 132
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,017
Ynt: Acımasız Avcılar

simyaci' Alıntı:
Silah kullanmayı hangi erkek sevmez... Ama bir canlı vurmak :( tek kırmayı elime almadan önce ben vururum acımam diyodum ama öyle olmuyormuş... Bir kuşa bile atamadım Allah şükür paramız var karnımız aç değil gider kasaptan alrım etimi ama ATIŞ yapmak ayrı bir zevk.. ::smiley:
karşında bir canlı yoksa istediğin kadar sık .işte işin spor tarafı bu beyler .kutlarım seni dostum .

Merhaba arkadaşlar,
Av işi tamam da ya bilinçsiz kullanılan tarım ilacının hem yaban hayatına hemde insanlığa etkisi ne olacak?
Bilinçsiz tarım ilacı ile hersezon sayılamayacak kadar canlı kaybediyoruz değilmi.peki bu tarım ilaçlarının bizleride yavaş yavaş (ama insan ömrünü hesap edersek pekte yavaş olmadığını görüyoruz) bizleride zehirlediğini biliyoruz değilmi?
Hani Avrupaya giden sebze meyve geri geldi üzerinde itarım ilacı kalıntısı var diye ne oldu iç piyasada tüketildi yani Avrupalının yemediğini bize yedirdiler.Pazarda veya manavda bakın hani meşhur DEVECİ ARMUDU'muz varya önceki sene kaç paraydı bu sene kaç para?Hiç merak etinizmi?Peki ihraç ettiğimiz ve ilaç kalıntısı olduğu için geri gelen tarım ürünlerinin imha edildiğini hiç duydunuzmu?Verdiğiniz yanıt hayır değlmi.Ya tezgahtan satın aldık yedik veya sanayici aldı konseve,salça,meyva suyu gibi şeyler yaptı.
Hani kuşgribi olayında milyonlarca yumurta toplayıp likit hale getirip satan birileri vardı ya buda tarımdan nemalanma gibi.Biri tavuktan diğeri topraktan.
Sonuç bir kısmını insanlar tüketti işlenmeyen kısım doğaya atıldı bir tarım ilacı aç güzlüler tarafından bilinçsiz kullanılınca hem binlerce insan hemde diğer canlıların gelecekleri tehlikeye girdi.
Bilinçsiz avcının verdiği zarar tamam ya bu benim bahsettiğim bu konuda kimi suçluyacağız.
Kalın sağlıcakla.

Zaten avcılık diyen insanın aklına açık hava, doğa ,yeşil geliyor zaten çoğu avcıda bunun için gidiyor zaten bir şey vurmak bahane ::smiley:

Diyosunuz ki bilinçsiz avcı sayımlara bakmaz soyu tükenenide vurur tükenmeyeni de bilinçlisi ise normal avlanma kuralına göre avlanma yasağı olmayan hayvanı vurur, peki avlanma yasağı olan hayvanın canı can da diğerinin ki patlıcan mı, soyu tükensin tükenmesin ne fark eder sonuçta ikiside can taşıyor, avcılığın bilinçlisi bilinçsizi olmaz, sonuç belli ikisinde de bir can yok oluyor...

Selamlar Saygılar...

merhabalar,
konuyu takip ediyorum ara ara..ama neyi paylaşamıyorsunuz çözmüş değilim.Anladığım şu ki,Avcı,ava karşı olan ve hatta belki bohçacı tabir edilen ruhsatsız kişi dahi var ve yazıyor.. 40 yaşında neredeyse 25 yıla varan süredir ruhsatlı avlanan,doğa sever,hayvan sever,denizci,amatör telsizci,üretici ve offroad cu bir bireyim.. ve hemen hemen bu saydıklarımın hepsi için yılda deli gibi vergi ödemekteyim.Yeri gelir avımı yaparım,yeri gelir etini yerim,yemediğim av hayvanıda kalmamıştır,av turizmi ile gerek yurt dışı,gerekse yurt içide çok yere gitmişimdir.Belki her bölgede çalacak ve kalacak bir kapım,yiyecek bir kap yemeğim bulunur.Sadece öldürmem,yeri gelir beslerimde...ama bunu sadece ben değil, burada olupta yazan ve hatta başından beri avcıyı ve avcılığı açıklamaya çalışan her gerçek avcı arkadaş yapar..muhalefet olan arkadaşların ise sadece kendilerinde bu eksikliği görmeleri gerektiğini düşünürüm.kaç hayvanı beslediniz,kışın kar yağdığında dağlara çıkıpta aç kalan hayvanlar beslensin diye ne kadar yem ve yemek bıraktınız... evinizde yediğiniz et, tarlada yetişiyor arkadaşlar..!! siz organik beslenin,ama izin verin biz doğal beslenelim..biz şehir avcıları değiliz..yeri gelir yörük çadırında herkesle içiçe yatar,yeri gelir bir çobanla yatağını paylaşırız..ahırlarda da yattık,açık arazide de..her zaman sizlerin kamplarındaki gibi çadırımızda olmaz..köpeklerimiz ısıtır bizleri ve yine onlar bekler bizi gecelerde..belki sen eşine bile benim köpeğime sarıldığım gibi sarılmamışındır ısınabilmek için..çünkü bende sarılmamışımdır...
işin özü zaten söylenmiş..ağzına sağlık olsun derim ben gerçek olan,avına,avcısına,doğasına,yurduna,merasına sahip çıkan her avcıma..ne hayvanseverler gördüm,sadece kendi sahip olduğuna sarılan..sokaktakine haykıran.. işte onu sen değil,yeri gelir ben beslerim..üzerime sinmişse kokusu,senin ayağınla kovduğun o hayvan,benim sevgimi anlar ve zarar vermez.Ben yemeğimi paylaşırım,sen artığını,ben giyeceğimi örterim,sen elini yıkar veya dezenfekte edersin..
gördüğüm sadece masal.. çocuklarınıza anlatın..burada kalkıpta avcı olupta bunları birebir yaşayanlara değil..
Tüm Avcılara selam olsun..

Sevgili Kardeşim,

Bir kısım yoruma masal nitelemesi yapmışsın,
Ancak uzun bir de masal anlatmışsın...

ÖLDÜRÜYOR MUSUN ?
ÖLDÜRMÜYOR MUSUN ?

Ben bu kısmıyla ilgileniyorum...

Az önce yaban tv de 4 avcı 71 tane sülün vurdu...
Adam başına kaç tane yiyecek bunlar ?

Yemek için avlanma tezi ne kadar gerçekçi ?

Avlanan ayılar, aslanlar kaplanlar yaban kedileri vs hepsi yeniyor mu ?
Yoksa kafaları kesilip duvara mı asılıyor ?

ZEVK İÇİN ÖLDÜRÜLÜYOR HAYVANLAR ... Gerisi masal...

Bunu doğa ve hayvan sevgisiyle özdeşleştirmek ve birlikte anmak ne yaman çelişkidir..

sana yaban hayvanlarını besleme yada köpeğine sarılma diyen mi oldu ?

DOĞAL DENGE İÇİNDE İNSANLARIN ÖLDÜRMESİNE REZERVE EDİLMİŞ BİR HAYVAN POPÜLASYONU YOKTUR.
Doğa kendi işini kendi görür.
Ayıyı vur domuz artsın, kuşu vur kene artsın...vs
Zaten tolerans sınırlarını aşan zararlar verilmiş doğaya...
Buna rağmen hayatını sürdürmeye çalışan zavallı yaban hayvanını keyf için öldürme zamanı mı ??

Avcılık ve toplayıcılık biteli milyon yıl olmuştur.
Bazılarımız hala bu dönemde kalmış gibi konuşmakta...

Öldürdüklerinizden sadece bir tanesini geri getirme gücünüz var mı ??
havaya sıkmak kolay

HİÇ BİR SURETTE BİR HAYVANI ÖLDÜRMEYELİM ARKADAŞLAR

Telafisi yoktur

Hesabını veremeyiz arkadaşlar...

Hayvanı besle sonrada vur,

Kışın dağlarda aç kalan hayvanları da herhalde sezona hazırlık için besliyorsunuz hayvanlar aç kalıp da telef olmasın tüfekle vurulsun diye,

Hayvanları beslemekten ziyade vurmazsanız onlar için daha bi makbule geçer herhalde, zaten Allah yarattığı her canlının rızkını verir siz yeter ki avlamayın, tabi ki hayvanları beslemek de güzel bir davranıştır,

KEMALS42' Alıntı:
ben giyeceğimi örterim,sen elini yıkar veya dezenfekte edersin..
Hayvanlardan geçen hastalıkları mikropları bakterileri vs düşünürsek de elimizi yıkamak ya da dezenfekte etmek doğru bir davranış olur,
hayvan sevgisi illa bir hayvana sarılarak değil de onların yaşam hakkına saygı göstererek de olabilir,

Zaten Selim Bey durumu özetlemiş noktayı da koymuş,

Selamlar Saygılar...

Merhabalar arkadaşlar,
Eline otomatik ve dürbünlü tüfek alıp ben avcıyım diyebilen birisi avcı değil katildir katil.
Şahsın parası var altında devasa 4x4 kolunda veya elinin altında birkaçtane otomatik vede dürbünlü tüfek 5 - 6 tane yetiştirilmiş köpek işte bu kişi hala avcımı bence değil. Dediğim gibi sadece katildir.Almış eline piyade tüfeği gibi 5 li kurşun atan dürbünlü tüfeği utanmadan öğünür şurda bilmem neyi kaç metreden vurdum diye.
Eğer nişancı isen iyi vuruyorsan müsabakalara katıl bak havada hareketli hedefler var onları vur madalya al ünün dünyayı sarsın.Olurmu otomatik ve dürbünlü tüfekle uyuyan veya su içen hayvanı vurmak varken o tür yarışmalara cesaret edemez bunların çoğu.Paraları varya kendilerinde herşeyi yapabilecek yetki olduğunu zannediyorlar.Yok av için vergi veriyorlarmış,yok tüfek için veriyorlarmış.Arabaları için vermiyorlarmı?Senin benim verdiğim vergiden de yaban hayatına harcanıyor.Sadece kendine avcı diyenlerin verdiği paradan değil.Yani bizlerde o hayvanların ortak sahipleriyiz.Bizlerinde vergileri onlara harcanıyor.
Domuzun eline tüfek verecek halimiz yok çan kıymetini katil avcılara anlatabilmek için,
Çok isteyen varsa iki kişi iki ayrı taşın arkasına saklansın sadece barut koyarak birbirlerine atsın yaşasın o öldürülme duygusunu bakalım ne oluyor.İşte o duygu varya....
Ben bir olaydan sonra tüfeğimi sattım ve sadece yöremizin el sanatı olan tek kırma tüfeğimi sakladım.Elime birdaha alıp avlanmamaya söz verdim.Sadece gerekirse köyde olduğum zaman maç sonrası belki kullanırım.
Adam gibi avlanan avcılara saygım sevgim sonsuz,diğer katillerle işim olmaz.
Kalın sağlıcakla.

hyena' Alıntı:
Hayvanı besle sonrada vur,

Kışın dağlarda aç kalan hayvanları da herhalde sezona hazırlık için besliyorsunuz hayvanlar aç kalıp da telef olmasın tüfekle vurulsun diye,

Hayvanları beslemekten ziyade vurmazsanız onlar için daha bi makbule geçer herhalde, zaten Allah yarattığı her canlının rızkını verir siz yeter ki avlamayın, tabi ki hayvanları beslemek de güzel bir davranıştır,

Allah hayvanları insanlara hizmet etsinler yada istifade etsinler diye yaratmıştır.

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar arkadaşlar,
Eline otomatik ve dürbünlü tüfek alıp ben avcıyım diyebilen birisi avcı değil katildir katil.

Adam gibi avlanan avcılara saygım sevgim sonsuz,diğer katillerle işim olmaz.
Kalın sağlıcakla.

Avcılık avcılıktır, her türlüsüyle.

Özür dilerim,
kiminle muhatab oluyoruz ki... biz maç sonrası eline silah alan maganda diye tabir edilen sınıfa girmiyoruz.. o nedenle muhalefet olan sayın arkadaşlar önce kendilerinden pay biçsinler..
evet ben av hayvanı vururum, vede oturur afiyetle yerim... yanında da mutlaka rakı sı olur.. olmazsa olmazlardır..maça gitmem,masal anlatmam vede dinlemem.. o yaşı geçtim..iki kızım var,onlarda en iyi avcıyız diyenden daha iyi avcıdır.. dolabım av eti dolu,yemek isteyene her zaman bir ördek istikakta haktır,buyursun.. çiftliğimde sülün yetiştiriyorum,büyütüyor,sonrada zamanı geldikçe belirli sayıda kendi arazime bırakıp,hem köpeklerime eğitim veriyor,hemde zevkle vuruyorum.. Buda benim yaşam tarzım..ama en azından şehir magandaları gibi kent içerisinde,toplum içerisinde silah taşımıyor ve sıkmıyorum..

Ben bir olaydan sonra tüfeğimi sattım ve sadece yöremizin el sanatı olan tek kırma tüfeğimi sakladım.Elime birdaha alıp avlanmamaya söz verdim.Sadece gerekirse köyde olduğum zaman maç sonrası belki kullanırım.
Kalın sağlıcakla.
[/quote]

Evet maç sonları denk gelirsem köyde hemde kendi doldurmuş olduğum fişeklerle sadece barut koyarak doldururum oda ses çıkarır başka bişey yapmaz işte onlarla atış yaparım.Ya avda atılan saçmalar ağaç gövdelerine saplanınca o ağacın canı acımazmı?Birçokları gibi benimde ruhsatlı silahım var fırsat buldukça poligona gider atış yaparım.
Sizin köyleri bilmem, bizde iki ev arası bir hayli uzak olur sizin çiftliğiniz kadar büyük olmasada herkesin evi kendine ait biraz büyükçe bir fındık bahçesi içerisindedir.Kısaca maganda atışı (normal içinde saçma olan fişek le olan atış) yapılsa bile en yakın evin uzaklığı menzil dışında dır.Ben ve benimgibiler bildiğiniz magandalardan değiliz.Hani ava giderken otomatik dürbünlü tüfek kullananlar varya onlardan.
Kalın sağlıcakla.

selimsarper' Alıntı:
Sevgili Kardeşim,

ÖLDÜRÜYOR MUSUN ?
ÖLDÜRMÜYOR MUSUN ?

Bunu doğa ve hayvan sevgisiyle özdeşleştirmek ve birlikte anmak ne yaman çelişkidir..

DOĞAL DENGE İÇİNDE İNSANLARIN ÖLDÜRMESİNE REZERVE EDİLMİŞ BİR HAYVAN POPÜLASYONU YOKTUR.
Buna rağmen hayatını sürdürmeye çalışan zavallı yaban hayvanını keyf için öldürme zamanı mı ??

havaya sıkmak kolay

Telafisi yoktur

abi yaban tv deki arazi ozel avlanma arazisi adamlar vurdukları sülün başına para oduyorlar.

Zaten arazide o kadar cok vurcak insanlar değil onlar bilinçli avcıdırlar. Yaban Tv de zaten bohcacı olmayın diye ikide bir reklam veriyorlar bunlarıda gorun

Bende tavşan beslemistim baya buyumuslerdi sonra kestim yedik buda mı canilik?

figo' Alıntı:
Allah hayvanları insanlara hizmet etsinler yada istifade etsinler diye yaratmıştır.

Orası doğru ama buradaki belirttiğimiz avcılık spor ya da zevk için yapılıyor, hem hayvanlardan et,süt,bal,güç vb her türlü istifade ediyoruz

zaten kimse kızılderililer gibi yaşayıp avlanana da laf etmez, onların ki ihtiyaç burada yapılan spor ve zevk için yapılan avlanmadır,

Selamlar Saygılar...

selimsarper' Alıntı:
Sevgili Kardeşim,

ÖLDÜRÜYOR MUSUN ?
ÖLDÜRMÜYOR MUSUN ?

havaya sıkmak kolay

Telafisi yoktur

Sayın Selim sarper cümle boyunca lütfen büyük harf kullanmayınız büyük harf bağırma anlamına gelmektedir lütfen yazınızı düzeltiniz yazmadan önce sizi forum kurallarını okumaya davet ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,832
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
TEMU Promo Code

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR