Ynt: Acımasız Avcılar
merhabalar,
konuyu takip ediyorum ara ara..ama neyi paylaşamıyorsunuz çözmüş değilim.Anladığım şu ki,Avcı,ava karşı olan ve hatta belki bohçacı tabir edilen ruhsatsız kişi dahi var ve yazıyor.. 40 yaşında neredeyse 25 yıla varan süredir ruhsatlı avlanan,doğa sever,hayvan sever,denizci,amatör telsizci,üretici ve offroad cu bir bireyim.. ve hemen hemen bu saydıklarımın hepsi için yılda deli gibi vergi ödemekteyim.Yeri gelir avımı yaparım,yeri gelir etini yerim,yemediğim av hayvanıda kalmamıştır,av turizmi ile gerek yurt dışı,gerekse yurt içide çok yere gitmişimdir.Belki her bölgede çalacak ve kalacak bir kapım,yiyecek bir kap yemeğim bulunur.Sadece öldürmem,yeri gelir beslerimde...ama bunu sadece ben değil, burada olupta yazan ve hatta başından beri avcıyı ve avcılığı açıklamaya çalışan her gerçek avcı arkadaş yapar..muhalefet olan arkadaşların ise sadece kendilerinde bu eksikliği görmeleri gerektiğini düşünürüm.kaç hayvanı beslediniz,kışın kar yağdığında dağlara çıkıpta aç kalan hayvanlar beslensin diye ne kadar yem ve yemek bıraktınız... evinizde yediğiniz et, tarlada yetişiyor arkadaşlar..!! siz organik beslenin,ama izin verin biz doğal beslenelim..biz şehir avcıları değiliz..yeri gelir yörük çadırında herkesle içiçe yatar,yeri gelir bir çobanla yatağını paylaşırız..ahırlarda da yattık,açık arazide de..her zaman sizlerin kamplarındaki gibi çadırımızda olmaz..köpeklerimiz ısıtır bizleri ve yine onlar bekler bizi gecelerde..belki sen eşine bile benim köpeğime sarıldığım gibi sarılmamışındır ısınabilmek için..çünkü bende sarılmamışımdır...
işin özü zaten söylenmiş..ağzına sağlık olsun derim ben gerçek olan,avına,avcısına,doğasına,yurduna,merasına sahip çıkan her avcıma..ne hayvanseverler gördüm,sadece kendi sahip olduğuna sarılan..sokaktakine haykıran.. işte onu sen değil,yeri gelir ben beslerim..üzerime sinmişse kokusu,senin ayağınla kovduğun o hayvan,benim sevgimi anlar ve zarar vermez.Ben yemeğimi paylaşırım,sen artığını,ben giyeceğimi örterim,sen elini yıkar veya dezenfekte edersin..
gördüğüm sadece masal.. çocuklarınıza anlatın..burada kalkıpta avcı olupta bunları birebir yaşayanlara değil..
Tüm Avcılara selam olsun..